Patates amb bolets

Dissabte passat a casa vam celebrar el sopar de Castanyada, i després de diversos entrants (que ja us anirem comentant més endavant) aquest va ser el plat principal que vam treure: per sucar-hi pa i no deixar-ne ni una engruna. I així va ser, vam acabar tots escurant la cassola al mig de la taula!

És una fantàstica recepta de tardor que sorprendrà pel gustosa que queda. Això sí, entenem que enguany, tal i com està la temporada de bolets, potser serà un plat complicat de cuinar.

Nosaltres vam comprar-los a La Boqueria, tots ells frescos (camagrocs, rossinyols i carreroles) a excepció dels ceps, que els venien congelats, però que us animem a provar, doncs surten d’una qualitat excel·lent.

Si enguany trobeu bolets, ja sigui al bosc o al mercat, us animem a provar aquest estofat. Això sí, prepareu un bon tros de pa que no parareu de sucar!

Ingredients (4 pers.)

- 6 patates mitjanes

- Bolets variats (ceps, camagrocs, rossinyols i carreroles)

- 1 ceba

- 2 alls

- Brou de verdures

- Brins de safrà

- Un grapat d’ametlles i avellanes

- Julivert

- Farigola

- Oli, sal i pebre

Preparació

Tallem la ceba ben petita, la sofregim i la reservem.

En una cassola de fang amb oli, posem a enrossir un parell de grans d’all sense pelar, i hi afegim les patates pelades i tallades en trossos no gaire petits.

Quan comenci a agafar una mica de color hi posem la ceba sofregida i ho cobrim tot amb brou de verdures. Hi posem uns brins de safrà, una branca de farigola, rectifiquem de sal i pebre i ho deixem coure uns 10 minuts.

Netegem i tallem els bolets i els afegim a la cassola, i continuem amb la cocció fins que les patates siguin toves. Hem de controlar si falta líquid a la cassola per afegir-hi una mica més de brou o aigua.

Rescatem un dels alls de la cassola i fem una picada amb els fruits secs i una mica de julivert; ho afegim a l’últim moment, deixem que faci xup-xup una mica més, i ja podem servir.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Romesco de carxofes i patates amb gambes

About these ads

54 responses to “Patates amb bolets

  • Narcis

    M’agraden les patates i el bolets, si ho poseu tot junt en una caçola…ufffffffff
    Irresistible!!!
    Bona cuina

    Like this

  • Anna

    He sentit a dir que els ceps amb la congelació guanyen, o sigui que no ho dubto.
    M’agrada quasi tot amb patata i els bolets molt, segur que aquest plat m’encantarà.
    Petons

    Like this

  • Manel (el pare)

    No m’estranya que comencessiu a sucar-hi pa fins a deixar la cassola neta, aqueste estofat té una pinta extraordinària.
    Una abraçada.

    Like this

  • joaquina

    Quin bon plat!! jo també he fet avui un plat molt semblant però a més hi he rostit un conill, amb patates i bolets (una mescla de pot). Ja ho crec que us heu llepat els dits…. Petons,

    Like this

  • amàlia

    BONISSSIM! Vaig ser una de les afortunades en poder gaudir d’aquest plat dissabte al vespre i he de confessar (… i alguns més també eeeh..) que un cop ens vam acabar el plat que ens havien servit, no vam poder estar-nos de seguir menjaaant-ne de la cassola fins acabar-nos-la! I no perquè ens quedéssim amb gana, no…!!!

    En fi…una proposta excel·lent, sens dubte!

    Like this

  • Chez Silvia

    Jo també sóc de patates i bolets i el conjunt ha de ser una canya!!!petons

    Like this

  • manel

    ep! aqueta cassola promet de veritat, a veure si amb aquestes pluges d’aquí a uns dies en podem fer ben sovint!

    Like this

  • núria

    Aquí tampoc n’hagués quedat ni una engruna.

    Like this

  • Lucia

    Quin plat mes bó! a més “fa tardor”. Per aquí no he vist gairesbolets enguany, i els que hi ha als mercats tenen uns preus prohibitius (com que n’hi ha pocs…) Així que m’imagino com ho vareu gaudir!

    Like this

  • Teresa

    Quina bona cassola!!! i tant que és per a sucar-hi pa!

    Like this

  • Isabel

    Qpuntada, ja nomès queda trobar bolets !!

    petonets

    Like this

  • Cookmetender

    ooohhh!! Sona molt be! Em puc imaginar el sabor, deliciós segur! De fet jo també quan vaig fer recepta amb camagrocs vaig anar a la Boqueria a comprar-ne directament! Petonets

    Like this

  • roser

    Guuauuu m’agrada molt la receptaa eh!! ideal per desintoxicar-me d’aquest cap de setmana d’excessos!!! jo també hauré d’anar a comprar bolets a la boqueria perquè sino….em surtiran per un ull de la cara com no canvii la cosa!!! deliciós! ja tinc ganes de provar-lo! m’agraden molt les receptes vegetarianes! petons

    Like this

  • CRISTINAT

    Aquestes entrades vostres tipus: sopar amb diversos plats en diverses entrades em treuen la son….dolentots!
    Renoi! quin sopar! Jo també hauria escurat la cassola d´aquesta exquisida combinació.

    Like this

  • Alba

    Nois quina pinta! i quina sort tenir la boqueria a propet… :(
    Jo em conformo en cuinar bolets que vam assecar l’any passat, a veure l’any que ve!
    La recepta m’encanta, queda apuntada!!

    Molts petonets guapos!

    Like this

  • Glòria

    Encara que no hi hagi bolets, hi ha altres recursos, oi?. I sempre ens queda la recepta per a la temporada que ve!. Un encert!

    Like this

  • FRANCESC

    Un plat de luxe i boníssim!!! Me l’apunte, és clar!!!

    Like this

  • judith

    si faig un bon pa per la recepta del 15 em fareu aquest plat??? va, si us plau!!!!!! quina pintassa nens! i jo sense sopar! buaaaaaaaaaaa (això es el que té veure el Barça! jajajajajjaja) petonets artistes

    Like this

  • Ani

    Una receta perfecta para esta época del año. Un plato calentito y rico. Para mi, son los mejores. Este, por la vista, ha de estar delicioso. Como siempre, de vosotros, no se espera menos. Besos.

    Like this

  • Seelenschmerz

    mmm bolets! m’encanten! Té molt bona pinta aquest estofat, crec de veres que no en va quedar gens!

    Petons!

    Like this

  • miquel

    vamos bien, un primer entrante de la castanyada que me gusta y ademas esta buenisimo,el postre ya se que tambien esta buenisimo,ahora a esperar el resto,de momento te gano todo en uno ja,ja
    peto

    Like this

  • BlauKitchen

    Delicioso! me encanta!
    Por aquí como que muchas setas no hay … una pena, así que las compro frescas en el Mercado Central y de reserva siempre tengo boletus edulis deshidratados que me hacen su papel para cuando no tengo frescos.
    Me encanta La Boquería, en mis visitas a Barcelona, no puede faltar, este mes estaré unos días allí, así que pasaré a ver las maravillas que se venden.
    Petonets i felicitats per la recepta.

    Like this

  • Paula

    Toc, toc!!
    La Lupita i jo portam el pa, podem venir a menjar aquestes patates????
    M’encanten!!
    Petons!

    Like this

  • dolorss

    On vegi boltes allà que me’n vaig.
    Molt bona pinta aquest guisat, prenc nota.

    Like this

  • catieu

    Quina cassola!!! Té una pinta tremenda!!! No m’estranya que l’escuressiu bé. Ja tinc ganes de veure la resta de plats….
    Petonets parelleta

    Like this

  • lacuinadelaisabel

    Quin guisadet mes bó !!!!!!
    Es d’aquells que diuen:menjam, menjam…….
    Amb els bolets de luxe.
    Petons

    Like this

  • GEMMA

    Ostres, quina combinació mes original, no la havia vist mai.
    Petonets.

    Like this

  • Angel Nicolau Panella

    Segur que hi ha molta gent que quan veu “bolets amb patates” simplement passa de llarg… és una llàstima. Esperen emulsions, aperitius complicats, combinacions estrambòtiques, ingenioses i/o ingredients complicats de trobar. Jo estic amb vosaltres i reivindico aquestes receptes. Sóc de les persones que opinen que el pa amb oli és una troballa insuperable. La tradició i la simplicitat són valors en desús a la gastronomia actual i que hem de defensar, doncs són els nostres origens.
    Felicitats, segur que estava boníssim!!

    Like this

  • Mayte

    Un potaje totalmente delicioso….me fascina!
    Anotado queda :D

    Besotes.

    Like this

  • Irene

    Aquesta recepta va directa a la llista de pendents! Me l’estic imaginant per aquest cap de setmana :)
    Al mercat de Baden tenim la sort de tenir una parada de bolets tot l’any. En tenen de tants tipus que no saps mai quin emportar-te! Només trobo a faltar els rovellons, jeje…

    Like this

  • Helena

    Ai quina cassoleta….. mai he provat les patates amb bolets però si em dieu que eren per sucar-hi pa…. Ho provaré segur!
    Llàstima que aquest any no hagi estat tan generós com el passat en qüestió de bolets.

    Like this

  • gemma

    Amb la farigola i els bolets, ha de quedar un plat mediterrani 100% de tardor. Ideal per sucar-hi pa!

    Like this

  • Lily

    Guauuuu, quina recepta tan bona, la farigola dona un toc boníssim a un plat de tardor !!! Mmmmmmm
    petonets

    Like this

  • Marina Antúnez

    Per a sucar-hi pa!!! Nyam.

    Like this

  • Pilar

    Se me caen las lágrimas de pensar en éste plato :D
    Los boletus me vuelven loca, a ver si empieza a llover de una vez y tenemos buen año de setas, no hay nada más rico.
    Hoy si te parece podemos volver a hacer un cambio ;)
    besos

    Like this

  • el taller de cuina

    Ooooooh se’m fa la boca aigua! i al preu que van els bolets aquest any passa a ser un plat de luxe!! Nosaltres vam fer mandonguilles estofades amb bolets i castanyes, però els bolets eren secs.
    No us n’ha quedat un tupper per mi???
    petonets guapos!

    Like this

  • Rosaleda

    Son deliciosas.. por favor.
    En cuanto tengamos boletus por la zona no se escapan.

    Besos.

    Like this

  • dolça

    Tinc uns quants bolets congelats i em sembla que ja sé on aniran a parar!!
    Ja tinc dinar per demà.

    PTNTS
    Dolça

    Like this

  • roser

    Ja tens raó ja, té una pinta per sucar-hi pa fins acabar!!!! Una delicia!
    Petons

    Like this

  • ana

    Qué buena pinta tiene este guisito. Como se nota que empieza el invierno y ya nos apetece cocinar caliente.
    Besos

    Like this

  • fem un mos

    Ummmm aquestes patates han d’estar delicioses.
    Petons

    Like this

  • Anna

    Em sembla que aquest any els bolets congelats o secs seran l’única solució per cuinar aquests plats que tant ens agraden… La cassola té una pinta tremenda, no m’estranya que no en deixéssiu ni una engruna!

    Petons!
    Anna

    Like this

  • Donibaneko

    Uf! Les patates m’encanten, gairebé de tota manera i amb ceps, camagrocs, rossinyols … ! ja ni t’explico, a més aquestes salses estil romesco em semblen tan agradables amb patata …
    Genial, m’ho porto
    petons guapos

    Like this

  • Valerie

    Un plato rico y completo! Segura que mi novio me pide hacerla muy pronto jeje

    Besos

    Like this

  • cinta

    Un plat que transmet tardor! Petons!

    Like this

  • Lídia

    Això fa una pinta per llepar-se els dits!!!!

    petons

    Like this

  • Neus

    Maca, vaig a donar-me una volta pel teu bloc, que tinc tots els correus teus conformes publiques i son uns quants…

    Si sents soroll a la cuina sóc jo tafenejant…jajaja

    Petons

    Like this

  • antonia

    las stetas no son lo mío pero con esta receta desde luego, me convences!

    Like this

  • Mireia

    Doncs si trobo bolets no dubteu que provaré de fer-la!
    Petons,

    Like this

  • Betty

    Nyam, nyam i nyam! Escolta, em vaig perdre els panellets de maduixa… com pot ser? El Reader s’ha tornat boig? O potser sóc jo la que no va gaire fina? Sigui com sigui, tot plegat fa un goig que no és pot aguantar! Per cert, això que comentes dels bolets sí que és una pena, eh, aquí no n’hi ha de cap manera, només dels deshidratats que es poden trobar tot l’any i que són els que faig servir pels rissottos. Potser també em serviran per preparar aquest festival de tardor que proposeu.

    Una abraçada molt forta!!

    Like this

  • Mònica

    Oi que em treureu de la llista negra? M’he despistat…
    Jo sóc de les que sucaria moooooolt pa, aquests estofats m’encanten.
    Al mercat hi havia camagrocs però eren portuguesos.
    Molts petonets i bon cap de setmana.

    Like this

  • Asela Masià

    Sí que és veritat, aquesta temporada no ha sigut massa bona per als bolets, els pocs que hi ha estan caríssims. No havia provat mai els bolets guisats amb patata, té molt bona pinta, aquesta recepta, ha de ser molt gustosa. Besets.

    Like this

  • Paula

    Ahir vaig fer aquesta recepta…en una paraula ESPECTACULAR! vaig fer, però, versió “barata” però us asseguro que també va quedar boníssima, enlloc de variat de bolets, xampinyons laminats (frescos, això si) i com que no tenia farigola, vaig posar “herbes provençals”…
    M’agraden molt les vostres receptes, n’he fet alguna més (em sembla que era el pollastre a la cervesa negra) i m’agraden perquè són senzilles, fàcils de fer, amb ingredients “normals” i boníssimes!!! Gràcies per la tasca que feu!!!!

    Like this

  • Margalida

    Ummm, avui m’han regalat uns picornells i he pogut fer aquesta recepta, n’he sopat amb el meu pare, ha estat boníssim!!!
    Una abraçada.

    Like this

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Canvia )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Canvia )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Canvia )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: