Carbassons farcits

Heu farcit mai carbassons? És molt fàcil i agraït de fer, i el resultat tant bo que repetireu sovint.

Com ho feu normalment vosaltres? Nosaltres, aquesta vegada, a part de les verdures, hi hem posat unes gambes talladetes i formatge fresc. I en aquest cas el que li ha donat el toc diferent és que els hem gratinat amb ametlles per sobre, junt amb el parmesà.

Ingredients (2 pers.)

- 2 carbassons petits

- 4 gambes pelades

- 1 pastanaga petita

- 1 tomàquet petit

- 2 o 3 xampinyons mitjans

- 2 o 3 espàrrecs verds

- Mitja ceba

- Un tros de formatge fresc

- Parmesà ratllat

- Ametlles picades

Preparació

Tallem les puntes dels carbassons, els tallem en dos trossos i els posem a bullir en una cassola amb aigua i sal durant uns 10 minuts. Els retirem i buidem la polpa, la qual reservem.

Sofregim la ceba tallada en una paella, hi afegim la pastanaga a dauets petits, els espàrrecs i el tomàquet també tallats, la polpa del carbassó, i per últim els xampinyons a trossets petits.

Quan ja estigui quasi llest hi afegim les gambes tallades ben petites i els donem un parell de voltes. Apaguem el foc i hi posem el formatge fresc picat.

Amb la barreja de verduretes farcim els carbassons, els cobrim amb parmesà ratllat i unes quantes ametlles picades, i ho posem a gratinar al forn durant uns 5 minuts.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Muffins de carbassó

Risotto de carbassó a l’aroma de llimona i farigola

About these ads

41 responses to “Carbassons farcits

  • Anna

    A mi m’agraden molt els carbassons farcits, però sempre ho he fet amb carn. M’agrada la vostre versió amb gamves! Molts petons

    Like

  • joaquina

    Quina recepta més bona!!!! tots els ingredients del meu gust, verduretes, gambetes i formatge…. jo amb aquest tipus de plat soc moooooolt feliç. Petons i bona setmana…

    Like

  • Bet

    Que bons!!! amb les gambes i les verduretes… És una manera de menjar verdura amb molt bona presentació! Doncs jo només n’he farcit una vegada, i els vaig fer amb brandada de bacallà! van quedar força bé… petonets!! :)

    Like

  • catieu

    Ohhh que bons!!! A casa en fem sovint però amb el típic farcit de carn. M’encanta la vostra proposta i tb que els heu farcit verticalment, jomsp ho henfet horitzontal. Els propers, com els vostres…
    Petonets…

    Like

  • Narcis

    No m’agraden gaire els carbassons, però amb aquest farciment, ummmm!!
    De dos en dos
    Bona cuina

    Like

  • Marina

    Boníssims!
    M’agraden molt farcits de qualsevol cosa :)
    Petonets!!!

    Like

  • núria

    M’encanten, aviat en faré. El teu farciment um!

    Like

  • Mònica - Coses de Llàbiro

    Siiiiiiiiiii, si que n’hem farcit i ens van agradar molt. Aquests han d’estar requetebons, acompanyats d’un bon pa!;)
    Molts petonets!

    Like

  • judith

    m’encnatennnnnnnnnnn! el toc de les gambes és molt bona idea!!! a casa els hem fet amb carn, formatge… ens agraden moltíssim!!!! em guardo aquesta recepta pel proper cop!!! molts petonets solets meus!!!!

    Like

  • GEMMA

    Jo faria el farcit…menys el formatge.
    Petonets.

    Like

  • Paula

    Com us cuideu a la Bordeta!!!!!! .Com sabeu aprofitar els carbassons: muffins, carbassons farcitls…
    Què bons que han de ser aquests carbassons!! El toc d’ametlla picada m’ha agradat molt. M’ho apunto!!
    Començo a entendre perquè a la Lupita li agrada tant venir de visita
    Petons!

    Like

  • Ani

    Como siempre, vuestra receta me ha parecido estupenda. La presentación de un gusto exquisito. Os la copiaré el próximo fin de semana que tengo visita importante en casa. Gracias por vuestra ayuda. No se me había ocurrido

    Like

  • manel

    una bona variant, si senyors, això de l’ametlla per gratinar m’anirà bé per acabar la que va sobrar dels panellets :-)

    Like

  • Anna Hallado

    I tant que en farceixo! Amb el que sigui. Queden perfectes i són molt bons, tant saludablement parlant com pel seu gust.
    Jo els buido abans de coure’ls al vapor i m’agrada deixar-los amb aquell verd intens… Mmmmm

    Petons

    Like

  • ANABDN

    Un farciment i un gratinat de matrícula d’honor.
    Petons.

    Like

  • Chez Silvia

    Quina recepta mes bona!! els he fet de peix, i encara no de carn, però m´agraden totes dues, tenen molt bona pinta!!!petonets.

    Like

  • miblogdepintxos (@miblogdepintxos)

    no sé si a ti te pasa, pero a nosotros nos da rabia no repetir más a menudo recetas por aquello de querer publicar, porque esta receta de carbaso farcit lo hemos hecho en versión calabacín individual, este, las flores de carbaso…..es que nos gusta tantooooooooo. Nos has dado envidia y las volveremos a hacer mañana….que hay que compensar el foie de hoy ajjajjajja
    un petonet

    Like

  • L'hora del tupper

    Ahir per sopar en vaig fer uns de molt ràpids. Oberts els carbassons i fets al vapor al microones. Facits amb tonyina. I coberts de formatge havertti i granitats lleugerament. Uns versió molt light de la vostra, i menys gustosa, però si més no ràpida i diferent.

    Like

  • starbase

    Jo també soc dels que farceix els carbassons (i les albergínies). M’agraden farcidets amb bacallà per exemple :)

    Like

  • Marina Antúnez

    Ara que fa temps que no en faig, amb els vostres carbassons me’n feu venir ganes! I de gambes, aquests no els he provat! Que bons… Petons

    Like

  • Roser

    Tant les albergínies com els carbassons m’encanten per farcir!! normalment els farceixo de carn o llenties, però ara vull investigar amb la soja texturitzada…segur que queda bonissimm!! petons

    Like

  • Helena / Rico sin Azúcar

    El meu pare en fa, i també farcits de peix. Són molt suaus i lleugers, oi? Això em recorda que els haig de provar!

    Una pinta deliciosa posats així en vertical ;-)

    Bon profit!

    Like

  • Helena

    Jo us confeso que mai he farcit carbassons, i mireu que m’arriben a agradar…. m’ha agradat molt aquesta idea de gratinar-los amb ametlla i parmesà, ideals! ;) Petons de dilluns guapos!

    Like

  • gemma

    Han de quedar boníssims i molt gustosos, amb les gambetes i el formatge… I el gratinat d’ametlles, sensacional!

    Like

  • Pilar

    Ésta familia lo borda todo, así da gusto. Yo también los hago así pero sin queso, lo cual me parece una idea excelente, y con ese gratinado tienen una pinta estupenda.
    He pensado que vamos a buscar un pueblito encantador a mitad de camino para nuestras particulares comilonas ¿te parece? :)
    Besos

    Like

  • roser

    No he fet mai carabassons farcits! La vostra recepta em sembla molt bona!!
    Petons

    Like

  • Glòria

    A mi també m’agrada fer carbassons farcits, de tonyina, de formatge, de bolets, així que amb aquesta recepta vostra, ja en tinc una altra!. I molt original el gratinat!.

    Like

  • Alba

    Jo no n’he fet mai de carbasson farcits… d’alberginies sí, però carbassons no se perquè mai…així que poc us puc dir :(
    Què bo amb gambetes i el parmesà i ametlles torradetes. Me l’emporto!! :)

    Mots petonets guapos!!

    Like

  • Teresa

    Doncs a la demo de la TM me’n van fer, farcits amb carn i beixamel, i queden molt bon! aquests segur que també! a punt a punt pel 15!!!feu que els mesos passin volant… que ja hi passen prou!

    Like

  • Isabel

    bo bo bo !!!

    petonets

    Like

  • Gemma

    Ei, quina bona pinta!!! No, no n’he farcit mai però ja seria hora!
    Una forta abraçada!

    Like

  • MA de Pimientos verdes

    Només he fet carbaçons farcits una vegada i ens va agrada molt el resultat. És d’aquelles receptes que sempre penso a fer però al final em lio i acabo fent de tot menys els carbarçons ;)

    Like

  • Lucia

    Aquesta recepta la veig super versátil! sense gaire complicació es pot fer un plat molt aparent, m’ha agradat molt!

    Like

  • miquel

    pues solo lo he hecho una vez, asi que viendo vuestra estupenda receta me tengo que poner las pilas otras vez.
    nos vemos mañana con el pan

    Like

  • Com Gat i Gos

    Carbassó i formatge no pot fallar, me l’apunto!!!
    petons gastronómics.

    Like

  • Cris

    La combinació d’ingredients la trobo molt bona. Segur que la provo, fa tens que en tinc ganes.
    Una abraçada

    Like

  • Ivana

    m’encanta el carbassó i aquest farcit té una pinta deliciosa!
    petonets

    Like

  • fargopatt

    simplemente delicioso!!!!
    me ha encantado la combinación de ingredientes, la presentación y las fotos!!!

    un besote

    Like

  • Donibaneko

    Els carbassons són un dels meus vegetals favorits, els podeu van afegir a gairebé tot i mai roben els sabors d’altres ingredients, ells donen sempre un toc ric i delicat a les receptes. Així farcits es veuen tan bons, m’encanta aquesta recepta amb un munt d’ingredients i tots sans i rics …
    Molts petons

    Like

  • BlauKitchen

    Que ricos estos calabacines rellenos y con gambas y las almendritas estarán deliciosos! Felicitats per la recepta!
    Un petonet

    Like

  • Asela Masià

    Quina pinta més bona, així presentats queden molt bonics. Jo els he fet dues vegades, de gambes i de carn picada, també m’agrada gratinar, de vegades amb fruits secs, ho vaig aprendre d’alguns tallers de macrobiòtica, ells no utilitzen els lactis i jo en tinc intol·lerància, així que de vegades ho faig així, amb ametles o sèsam molt, que té molt de calci. Besets.

    Like

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Canvia )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Canvia )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Canvia )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: