Risotto de trompetes de la mort

Avui actualitzem el bloc amb una nova recepta, la qual us presentem amb algunes variacions sobre la que acostumem a seguir per fer el risotto.

Un problema bastant corrent és que quan et ve de gust fer quelcom, no tens tots els ingredients necessaris a la cuina. La part positiva de la qüestió és que a vegades descobreixes noves maneres de fer un mateix plat.

En aquest cas els únics bolets que teníem a casa fa uns dies eren trompetes de la mort, i a més a més tampoc teníem brou preparat per poder posar a l’arròs. Així vam decidir provar de fer el risotto només amb les trompetes, afegint una mica de llet a la pròpia aigua de remullar-les i fent-ho servir com a caldo per l’arròs.

El resultat va ser un arròs d’un gust intens, i una textura molt cremosa. Demà farem risotto per dinar i pensem repetir la recepta; la veritat és que ens va agradar l’experiment!

Ingredients (per 4 persones)

– 400 g d’arròs bomba

– 3/4 litre d’aigua

– 1 got de llet

– 20 g de trompetes de la mort deshidratades

– Una ceba

– Oli d’oliva verge extra i sal

– Un raig de vi blanc

– Parmesà ratllat

– Un tros de mantega

Preparació

Primer de tot poseu les trompetes de la mort en l’aigua i la llet calentes, i deixeu-les hidratar com a mínim mitja hora. Passat aquest temps, escorreu les trompetes i reserveu la llet; ja veureu que, amb el suc dels bolets, s’ha tornat d’un color marronós.

Ofegueu la ceba picada en una cassola a foc suau amb un rajolí d’oli d’oliva. Quan la ceba es comenci a daurar afegiu-hi les trompetes i deixeu-ho tot durant un minut. Afegiu-hi l’arròs i coeu-ho durant un minut més tot remenant. Poseu-hi el vi blanc i deixeu-lo fent xup-xup fins que s’evapori.

A poc a poc, afegiu a l’arròs la llet i l’aigua on heu remullat les trompetes. Remeneu i aneu afegint-ho de mica en mica a mesura que l’arròs se’l va bevent. És important que el líquid estigui calent, així que us recomanem tenir-lo en un cassonet al foc al costat de la cassola. Ho heu de deixar coure uns 18 minuts perquè l’arròs quedi al dente.

Quan estigui al punt, retireu el risotto del foc i afegiu-hi la mantega i parmesà ratllat al gust, tot remenant per acabar-ho de lligar.

Bon profit!
I com deia en Pastellé, que tingueu una bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Arròs caldós de safrà

Risotto de carbassa

Risotto de carxofes

18 pensaments sobre “Risotto de trompetes de la mort

  1. Marina diu:

    Hola Sandra i Xavi,
    Benvinguts a la bloguesfera! Us ho passareu pipa amb aquesta gran família!
    Gràcies per la vostra visita! A partir d’ara us seguiré, no em vull perdre els plats de Els fogons de la Bordeta!
    Feliç cap de setmana!
    Petons,
    Marina

    M'agrada

  2. Glòria diu:

    Sandra i Xavi,

    Benvinguts al món blocaire!. He donat una volteta pel vostre bloc i totes les receptes m’agraden!. Aquest risotto té un aspecte deliciós i m’apunto això de posar llet per coure’l, segur que ha de quedar ben cremós.

    Com que us volem visitar tot sovint, us posem a la llista dels nostres blocs amics.

    Fins aviat

    M'agrada

  3. astrid diu:

    k pintaaaaaaaaa! un risotto impresionante. Las trompetas de la muerte seguro que le aportan un sabor fantástico y a mí me encanta su color negro que dan un contraste espectacular.

    M'agrada

  4. Manel (Els fogons del pare) diu:

    Sandra i Xavi.
    Pel meu gust els risottos amb pocs ingredients millor que amb molts.
    No sé si sabeu que fa uns anys la marca d’arrossos italiana Gallo va publicar un llibre amb receptes d’arròs fetes per molts dels més importants cuiners d’Itàlia i de la resta del món. En representació catalana hi ha una recepta d’en Santi Santamaria i és precisament un risotto amb trompetes. L’he fet moltes vegades i és senzillament extraordinària.
    M’ha agradat el que comenteu d’adaptar les receptes al que tinguem en cada moment, això denota una saber fer important. Crec que una recepta és una base, una informació, d’allà en fem el nostra propi plat.
    Benvinguts.
    Manel.

    M'agrada

  5. FRANCESC diu:

    Sandra i Xavi, veig que comenceu ara el món dels blogs de cuina i amb un nivellàs impressionant!!! M’he mirat les vostres receptes i trobe que estan molt i molt bé. Endavant!!! Salutacions des del País Valencià

    M'agrada

  6. gemma diu:

    Hola Sandra i Xavi! Us he descobert pels comentaris que heu anat fent als blogs i he vingut a saludar. Benvinguts a la blogosfera, ja veureu com ho passareu molt bé!
    M’ha encantat la vostra presentació, segur que el blog perturbarà la vostra pacífica convivència més d’un cop, je je je…
    I Xavi, m’agraden molt les receptes vegeterianes, així que la Sandra ja es pot exprémer bé el cervell, que segur que li sortiran uns plats suculents!
    Poden estar ben segurs que passaré per la vostra cuina ben sovint ;)

    M'agrada

  7. Kissumenja diu:

    Hola parella!
    Si el blog l’heu fet per barrallar-vos, ja us dic jo que us costarà una mica. Us ho diem des del blog Olleta de Verdures, on un cuina i l’altre tasta! Jjajaja!

    Res, que benvinguts a aquest mundillo tan interessant (ja ho veureu) i que estarem encantats de seguir-vos!!! Gràcies per passar per casa nostra!

    Massitet i Kissumenja

    M'agrada

  8. Xavier diu:

    Ara us acabe de descobrir. I he restat bocabadat amb els vostres plats i amb l’estil del vostre blog.

    A més a més m’heu fet empassar-me la saliva a aquestes hores!!! XDDD

    Una abraçada

    M'agrada

  9. Monkey diu:

    Nanos.. jo flipo!

    Ara.. com que em veig el percal ja aviso… no penso dir el mateix a cada recepta que poseu. PErque es clar, jo flipo amb totes i no es plan d’anar-vos fent un peloteo constant… aixi que vull que sapigueu que FLIPO amb vosaltres d’ara en endevant!!

    Firmat: un culé rematat (i anti-Bojan) xD

    M'agrada

  10. Santiago Ribera i Valet diu:

    Si voleu, una petita correcció: en català “al dente” es diu que ha quedat grenyal. O sigui, un arròs grenyal és un que ha quedat….. grenyal. Un petó a tots i totes

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.