Aquesta vegada actualitzem amb una recepta per al canvi d’estació que sembla que no acaba d’arribar del tot; on ets tardor? T’estem esperant amb els braços oberts! Bolets, carbasses, moniatos, castanyes… nyaaaaaaaam!
Us proposem una lasanya vegetal molt senzilla i molt bona. Com veureu el farcit és simple: pastanaga, porro, ceba i xampinyons; això fa que tingui un sabor subtil i delicat que us encantarà. Ho podreu comprovar si us decidiu a fer la recepta!
Ingredients
(per a 2 lasanyes indiv.)
– 6 plaques de lasanya precuita
– 1 pastanaga grossa
– 1 porro
– 1 ceba
– 100 g de xampinyons
– Oli , sal i pebre
– Parmesà ratllat
Per a la beixamel
– 40 g de mantega
– 40 g de farina
– 350 ml de llet
– Sal i pebre
Preparació
Tallem les verdures sense caldre que siguin trossos gaire petits. Sofregim la ceba i els xampinyons per una banda, i per separat en una altra paella fem el mateix amb la pastanaga i el porro.
Per preparar la beixamel comencem per desfer la mantega en un cassó, i després hi afegim la farina, barrejant-ho bé i deixant-ho coure uns minuts per evitar que la farina deixi gust a cru; alerta però, ja que la farina es crema fàcilment i ens podríem passar! Afegim la llet, salpebrem i seguim amb la cocció fins que la beixamel estigui espessa.
Muntem la lasanya posant beixamel sobre cada placa, ja que es tracta de pasta precuinada. Així doncs, començarem amb una placa de lasanya, beixamel, després els xampinyons amb la ceba, una placa, beixamel, la pastanaga amb el porro, la última placa i acabem de posar la beixamel restant. Hi ratllem parmesà al gust per sobre.
Ho coem al forn durant mitja hora a 200ºC, gratinant-ho durant els darrers 5 minuts.
Esperem que us agradi!
Bon profit!
I com deia en Pastellé, que tingueu una bona cuina!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
···
M’encanta la lassanya i la vegetal la que més, tot i que amb xampinyons no l’he provada mai.
La foto del tall fa pinta de ser de queixalada, m’esteu fent venir una gana….
M'agradaM'agrada
Trobo que les lasagnes de verdures són lleugeres però alhora saboroses, com aquesta vostra de tardor, amb els xampinyons o qualsevol altre bolet de temporada.
M'agradaM'agrada
rico-rico!!!
M'agradaM'agrada
Sempre dic que m’agrada més la lassanya vegetal que la de carn. Jo també hi poso carbassa, li dóna un gustet dolç boníssim! ;)
M'agradaM'agrada
D’autèntic luxe i amb aquest esperit casolà. Irresistible.
M'agradaM'agrada
Hola, acabo de descubrir vuestro blog gracias al comentario que me habéis dejado! Encantada de conoceros y a vuestras recetas :)
Y para empezar, esta lasaña tiene una pinta fantástica, además vegetal, como más me gusta :)
Un abrazo
M'agradaM'agrada
Receta muy rica, pero sobre todo sana sana
M'agradaM'agrada
Gracias por visitarme, de no ser asi no te habría conocido, tienes un acocina fantástica, seguro que me ves por aqui a menudo.
Esta lasaña se ve estupenda…
Besos
M'agradaM'agrada
La lassanya o els canalons de verdura són una autèntica passada de bons, res a envejar als de carn o peix.
Una abraçada.
M'agradaM'agrada
Hola! quina bona pinta te aquesta lassanya! jo sempre agafo o demano una vegetal abans que una de carn. Començarem la temporada de lassanyes que ara venen mes de gust!
Salutacions!
pd: no se perque pero poso accents i no surten :$
M'agradaM'agrada
Aquesta lasanya va directa a la meva llibreta perquè te que esta boníssima. Una abraçada
M'agradaM'agrada