Brownie

Teníem moltes ganes d’actualitzar el bloc amb alguna recepta ben dolça, i ens hem decidit per una deliciosa combinació que mai falla: xocolata i fruits secs. En aquest cas hem escollit les nous per a fer un brownie deliciós, com no, acompanyat amb gelat de vainilla i un polsim de cacau en pols.

El brownie té els seus orígens als Estats Units, a finals del segle XIX, i com en moltes de les grans obres de la humanitat, es diu que va descobrir-se per error, quan el descuit d’un cuiner va fer que un pastís de xocolata es cogués sense llevat. La textura resultant és densa, però essent cuit en el punt just per evitar que resulti sec, es desfà a la boca en menjar-lo.

Sabeu quin sembla que és l’origen del nom d’aquest dolç? A part de tractar-se del diminutiu de la paraula “brown” (marró en anglès), existeix en la mitologia nòrdica un personatge anomenat “bruni” (que significa morè) traduït pels anglesos com a “brownie”. Curiosament, aquest esser mitològic era un follet aficionat als dolços!

Així que si vosaltres també sou uns grans fans de la xocolata i les llaminadures, us animem a que feu aquest postre tan bo.

Ingredients

– 100 g de mantega

– 250 g de xocolata per a postres

– 200 g de sucre

– 3 ous

– 75 g de farina

– Un grapat de nous

Preparació

Mentre preparem la massa deixarem el forn encès dalt i baix a 160º per que vagi escalfant-se.

Començarem posant en un caçó gran la mantega a trossos, junt amb la xocolata també tallada a bocins. Deixarem que es desfacin a foc lent tot remenant sovint. En un recipient a part batrem els ous amb el sucre, fins aconseguir una barreja homogènia i escumosa. Retirem del foc la mantega amb la xocolata quan estiguin ben barrejats, i mentre deixem que es refredin una mica, trossegem les nous.

Afegim la barreja de sucre i ous al cassó on hem desfet la xocolata amb la mantega, i els mesclem bé. Mentre remenem hi anirem afegint poc a poc la farina tamisada, i finalment les nous.

Untem un motlle (millor si és quadrat) amb una mica de mantega i hi escampem un polsim de farina per sobre. Ja podem abocar-hi la massa i enfornar-ho a 160ºC durant uns 30 minuts (el nostre motlle és de 20 cm de costat, si en feu servir un de més ample el temps serà una mica inferior).

Una vegada s’hagi refredat, podeu tallar-lo a bocins per servir-lo, per exemple, acompanyat de gelat de vainilla. Tot i això, quan t’encanta la xocolata és un autèntic plaer menjar-se’l sol!

Molt bon profit!

I com deia en Pastellé, que tingueu una bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Cookies

Magdalenes de xocolata i taronja

···

15 pensaments sobre “Brownie

  1. Xavier diu:

    Caram, sembla que se t’ha de desfer a la boca aquest ‘follet’! Hehehehe!

    Trobe que el brownie és un pastís que agrada a tothom just per aqueixa textura densa i saborosa.

    No us aparteu gaire dels fogobs, amics, és un plaer llegir-vos.

    M'agrada

  2. Gemma diu:

    Ostres, quina bona pinta aquest brownie! Jo, us ho creieu o no, no n’he fet mai…i això no pot ser!!
    Moltes gràcies per entrar al meu blog…sempre em sento afalagada de que la gent hi passi.
    Ja em podeu considerar una seguidora del vostre, ja que m’agrada molt l’estètica tant clara que té i el fet de que el Xavi sigui vegetarià i la Sandra ho intenti…jo ho sóc a mitges però encara no he fet el pas definitiu. Així que, agafaré idees, amb el vostre permís!
    Fins aviat!!

    M'agrada

  3. Marina diu:

    Hola Sandra i Xavi,
    Com va? Feia temps que no passava…El bloc està xulo, xulo! ;) Ja us tinc afegits als meus preferits! Així no m’oblido de visitar-vos :)
    He disfrutat coneixent els orígens del brownie, ains, qui pogués agafar un trosset, mmmm!
    Petonets i feliç setmana curta :)

    M'agrada

    • alcantarisa diu:

      qué blog tan bonito tienes! gracias por tu visita y comentario, me ha encantado conocer tu cocina, y más con este postre, que es uno de mis preferidos: brownie! qué bueno!!!
      Tiene una pinta espectacular, felicidades.

      M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.