Teníem moltes ganes d’actualitzar el bloc amb alguna recepta ben dolça, i ens hem decidit per una deliciosa combinació que mai falla: xocolata i fruits secs. En aquest cas hem escollit les nous per a fer un brownie deliciós, com no, acompanyat amb gelat de vainilla i un polsim de cacau en pols.
El brownie té els seus orígens als Estats Units, a finals del segle XIX, i com en moltes de les grans obres de la humanitat, es diu que va descobrir-se per error, quan el descuit d’un cuiner va fer que un pastís de xocolata es cogués sense llevat. La textura resultant és densa, però essent cuit en el punt just per evitar que resulti sec, es desfà a la boca en menjar-lo.
Sabeu quin sembla que és l’origen del nom d’aquest dolç? A part de tractar-se del diminutiu de la paraula “brown” (marró en anglès), existeix en la mitologia nòrdica un personatge anomenat “bruni” (que significa morè) traduït pels anglesos com a “brownie”. Curiosament, aquest esser mitològic era un follet aficionat als dolços!
Així que si vosaltres també sou uns grans fans de la xocolata i les llaminadures, us animem a que feu aquest postre tan bo.
Ingredients
– 100 g de mantega
– 250 g de xocolata per a postres
– 200 g de sucre
– 3 ous
– 75 g de farina
– Un grapat de nous
Preparació
Mentre preparem la massa deixarem el forn encès dalt i baix a 160º per que vagi escalfant-se.
Començarem posant en un caçó gran la mantega a trossos, junt amb la xocolata també tallada a bocins. Deixarem que es desfacin a foc lent tot remenant sovint. En un recipient a part batrem els ous amb el sucre, fins aconseguir una barreja homogènia i escumosa. Retirem del foc la mantega amb la xocolata quan estiguin ben barrejats, i mentre deixem que es refredin una mica, trossegem les nous.
Afegim la barreja de sucre i ous al cassó on hem desfet la xocolata amb la mantega, i els mesclem bé. Mentre remenem hi anirem afegint poc a poc la farina tamisada, i finalment les nous.
Untem un motlle (millor si és quadrat) amb una mica de mantega i hi escampem un polsim de farina per sobre. Ja podem abocar-hi la massa i enfornar-ho a 160ºC durant uns 30 minuts (el nostre motlle és de 20 cm de costat, si en feu servir un de més ample el temps serà una mica inferior).
Una vegada s’hagi refredat, podeu tallar-lo a bocins per servir-lo, per exemple, acompanyat de gelat de vainilla. Tot i això, quan t’encanta la xocolata és un autèntic plaer menjar-se’l sol!
Molt bon profit!
I com deia en Pastellé, que tingueu una bona cuina!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
– Cookies
– Magdalenes de xocolata i taronja
però quina bona pinta!!!esteu fets tots uns grans cuiners.
petons.
M'agradaM'agrada
Vais a tener que cambiar el nombre del blog a “Els fogons de la Gordeta” a este paso… ¡qué de cosas buenas! Aaaah!
M'agradaM'agrada
A mi també m’encanta servir el brownie acompanyat d’una bola de gelat. Xocolata, nous i gelat de vainilla, quin vici!!! :)
M'agradaM'agrada
Agggg! i jo a l’altra banda de la xarxa !!
Quina meravella.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Nyam! aquest morenet amb el gelat al costat fa una fila… Aquests pastissos de poca farina i densos em semblen dels millors.
Fins aviat! ;)
M'agradaM'agrada
Aquest brownie a casa ens encantarà, l’hauré de provar!
M'agradaM'agrada
Que bó que ha d’estar aquest brownie, té una pinta espectacular! A més el gelat com poses a la foto sempre li dona un contrast molt bó als brownies, tal pel sabor, com per la diferència de textures. M’apunto la recepta ;)
Anniki http://gastroadikt.blogspot.com
M'agradaM'agrada
Caram, sembla que se t’ha de desfer a la boca aquest ‘follet’! Hehehehe!
Trobe que el brownie és un pastís que agrada a tothom just per aqueixa textura densa i saborosa.
No us aparteu gaire dels fogobs, amics, és un plaer llegir-vos.
M'agradaM'agrada
Ostres, quina bona pinta aquest brownie! Jo, us ho creieu o no, no n’he fet mai…i això no pot ser!!
Moltes gràcies per entrar al meu blog…sempre em sento afalagada de que la gent hi passi.
Ja em podeu considerar una seguidora del vostre, ja que m’agrada molt l’estètica tant clara que té i el fet de que el Xavi sigui vegetarià i la Sandra ho intenti…jo ho sóc a mitges però encara no he fet el pas definitiu. Així que, agafaré idees, amb el vostre permís!
Fins aviat!!
M'agradaM'agrada
Llarga vida als brownies! és una recepta amb èxit assegurat, tothom frueix amb un bon tallet de brownie i la bola de gelat!
La recepta que ens presenteu llueix molt i molt seductora. Felicitats!
M'agradaM'agrada
Moltes gracies per el teu comentari al meu blog ;) així he pogut coneixer el teu, amb receptes tan genials com aquest brownie tan tentador!!!! Un petó
M'agradaM'agrada
M’encanten els brownies! I acompanyats amb gelat de vainilla…nyam nyam!! La millor combinació! :)
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
Hola Sandra i Xavi,
Com va? Feia temps que no passava…El bloc està xulo, xulo! ;) Ja us tinc afegits als meus preferits! Així no m’oblido de visitar-vos :)
He disfrutat coneixent els orígens del brownie, ains, qui pogués agafar un trosset, mmmm!
Petonets i feliç setmana curta :)
M'agradaM'agrada
qué blog tan bonito tienes! gracias por tu visita y comentario, me ha encantado conocer tu cocina, y más con este postre, que es uno de mis preferidos: brownie! qué bueno!!!
Tiene una pinta espectacular, felicidades.
M'agradaM'agrada
En Pastellé deia “que tingueu bona cuina” però amb receptes com aquest brownie això ho tenim assegurat!!
PTNTS
Dolça
M'agradaM'agrada