Risotto de carbassa

Ha arribat la tardor! Ara sí que ja fa fresca, bufa el vent i plou a consciència. Per això hem renovat una mica l’aspecte i els colors del bloc, que ja en teníem ganes.

I aprofitem l’avinentesa estacional per dur-vos una nova recepta d’un plat que ens encanta, el risotto! Som fans de l’arròs, i si l’última vegada us el vam presentar fet amb trompetes de la mort, aquesta vegada l’hem preparat amb carbassa. És genial el contrast de sabors que aporta aquest fruit amb el punt de dolçor que li és característic.

Ingredients (per 4 persones)

– 400 g d’arròs bomba

– 1 litre de brou vegetal

– Un tros de carbassa

– Una ceba

– Un porro

– Oli d’oliva, sal i pebre

– Un raig de vi blanc

– Un tros de mantega

– Parmesà ratllat

Preparació

Sofregim la ceba i el porro picats en una cassola a foc suau amb un raig d’oli d’oliva. Quan comencin a daurar-se afegim la carbassa tallada a trossets i la deixem una estona sofregint-se fins que també agafi color i estigui cuita. Afegim ara l’arròs i el coem durant un minut més sense deixar de remenar. Posem el vi blanc i el deixem fent xup-xup fins que s’evapori.

A poc a poc, afegim a l’arròs el brou de verdures. Remenem i anem afegint-lo de mica en mica a mesura que l’arròs se’l va bevent. Recordeu que és important que el brou estigui calent quan l’afegiu, el més pràctic és tenir-lo en un cassonet al foc al costat de la cassola on fem el risotto.

S’ha de deixar coure uns 18 minuts perquè l’arròs quedi al dente. Una vegada al punt, retirem la cassola del foc i hi afegim la mantega i el parmesà ratllat al gust, tot remenant per lligar-ho bé.

Esperem que us agradi aquesta nova proposta de risotto!

Bon profit!
I com deia en Pastellé, que tingueu una bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Arròs caldós de safrà

Arròs de gambes

Risotto de trompetes de la mort

···

20 pensaments sobre “Risotto de carbassa

  1. Helena diu:

    Aquesta proposta de risotto me l’apunto. El meu xicot és el que s’encarrega de fer els arrossos a casa, i em penso que el pròxim que li demanaré serà aquest, amb el que m’arriba a agradar la carbassa….
    Fins aviat guapos! ;)

    M'agrada

  2. Sara diu:

    Ei, el blog us ha quedat molt xulo, felicitats!
    Pel que fa al risotto… uf, m’heu agafat ben agafada! M’encanta la carbassa i l’arròs així que és 100% que faré aquesta recepta.
    Petons!

    M'agrada

  3. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Un risotto ben fi, elegant…temptador!.Segur d’aquells per anar fent i assaborint cada cullerada…Escolteu, jo també sóc de Sants i bona amiga del Josep i la Gloria de-el cafè de nit-(de fet,en part ells en són culpables del meu blog), així que si decidiu fer una trobada veïnal conteu amb mí!Una abraçada.

    M'agrada

  4. gemma diu:

    M’encanta la carbassa!!! En els rissottos queda genial, el punt de dolçor lliga molt bé amb el parmesà i l’arròs. Visca la tardor i aquests plats calentons que ja vénen de gust! :)

    M'agrada

  5. eva diu:

    Hola! No coneixia el teu bloc i m’ha encantat!!! El disseny, les receptes, tot! Amb el teu permís l’inclouré en el meu llistat d’enllaços que es on tinc tots els blocs que m’agrada visitar.
    Pt i fins aviat!

    M'agrada

  6. josep diu:

    Estimats veïns,
    De de fa ja temps, els risottos s’han convertit en un dels nostres plats predilectes. Els hem fet amb diferents productes però amb carbassa, encara no. Per tant, en prenem nota per al proper.
    Una abraçada

    M'agrada

  7. carmelo diu:

    Como habrás podido comprobar en mi blog, me gustan los risottos, pero este no se me había ocurrido porque nunca he cocinado con calabaza. Viendo la pinta tan estupenda con la que ha quedado el tuyo, me tengo que animar a prepararlo.

    M'agrada

  8. Sophia Blasco diu:

    Aquest “rissoto” de carabassa és una delícia!
    A València, preparen un arròs amb carabassa molt semblant, no porta parmesà, i acostumen a sofregir una mica de cansalada abans de la ceba, també queda molt bo.
    Gràcies!
    Bon Any!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.