Cistelletes cruixents

En realitat les cistelletes són comprades, la recepta que us presentem és una invenció que vam fer un dia per a farcir-les! Vam fer-ne unes amb verduretes i gambes, i les altres de xampinyons i ous de guatlla.

Va ser una cosa bastant improvisada, amb ingredients que teníem per la nevera, i el resultat ens va sorprendre a nosaltres mateixos! Impressionants i molt fàcils de fer! A més a més, vam aprofitar la barreja que va sobrar per a farcir unes crestes, i van quedar també la mar de bones.

La gràcia precisament també és aquesta, que amb un mateix farcit pots obtenir resultats ben diferents. Animeu-vos a fer les vostres pròpies variacions i inventeu uns aperitius la mar de vistosos i gustosos, que segur triomfaran a qualsevol menjada!

Ingredients

(per omplir unes 16 cistelletes petites, 8 de cada tipus)

– 1/2 porro

– 1 pastanaga

– 1/2 carbassó (no gaire gran)

– Un grapat petit de gambetes pelades

– 1 ceba petita

– Un grapat de xampinyons

– Crema de llet

– 8 ous de guatlla (o un per cada cistelleta que vulguem fer-ne)

– Sal, pebre i comí

– Parmesà

Preparació

En una paella sofregim una mica el porro, i hi afegim la pastanaga tallada a trossets. A continuació i afegim també el carbassó a daus petits, i després de sofregir-ho una mica més tot plegat, també hi posem les gambes tallades a bocins.

Afegim una mica de crema de llet, una punteta de comí, sal i pebre, i acabem de coure un moment més per reduir la crema.

Podem ja omplir les cistelletes amb la barreja, i hi ratllem una mica de parmesà per sobre, reservant-les a punt per enfornar.

En una altra paella sofregim la ceba, i després hi afegim els xampinyons talladets. Hi posem un raig de crema de llet, i salpebrem deixant-ho una mica més al foc fins que redueixi.

Farcim la resta de cistelletes amb aquesta mescla, sense acabar-les d’omplir del tot. Amb compte hi posem a sobre un ou de guatlla, però enretirant una mica de clara de cada ou, doncs no ens hi cabria tot sencer.

Podem posar-ho ja a gratinar a la part alta del forn, vigilant sobretot les cistelletes amb els ous, que segurament haurem d’enretirar una mica abans per evitar que ens quallin els rovells.

Esperem que us agradi!

Bon profit!

I com deia en Pastellé, que tingueu una bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Croquetes de pollastre

···

21 pensaments sobre “Cistelletes cruixents

  1. Alba diu:

    Quina ganaaaaa!!
    Aquestes idees improvitzades són fantàstiques! Jo acostumo a combinar els ous de guatlla amb sobrassada, però em sembla que el Xavi no ho acceptaria, oi? jeje :P Provaré la versió vegetariana que fa molt bona pinta! :)
    Molts petons!!

    M'agrada

  2. manel diu:

    oi que van bé aquestes cassoletes? ja sabeu que jo les faig servir molt, però m’heu donat alguna idea nova.
    felicitats per aquest bloc tant ben dissenyat i amb tant de contingut.

    M'agrada

  3. J. diu:

    Hola! Pedazo de aperitivo… nada, que los apunto, porque en casa, y en las fiestas que organizamos somos muy de hacer muchísimos aperitivos, y este me parece estupendo. Un saludo y gracias por la receta.

    M'agrada

  4. Rafa Valle diu:

    Vaya pinta hacen!!

    Las voy a hacer para la cena de la castañada, eso sí, sustituyendo los champiñones por bolets de la zona: camagrocs.

    M'agrada

  5. Gina diu:

    Hola! Quina bona pinta… nyamnyam! Bé, jo voldria preguntar on les compres aquestes cistelletes cruixents, i també si em podries donar una idea de per què substituir-las! (és que avui tenia ganes de fer-les però no tinc les cistelletes! :P)
    Felicitats pel plat, segur que boníssim!!! ;)

    M'agrada

    • Els fogons de la Bordeta diu:

      Hola Gina! Doncs les comprem al Mercadona i són molt bones! Sinó podries fer-les amb pasta brisa, que és fàcil de fer. No la tenim al bloc, però segur que si busques pel google te’n surten moltes receptes bones ;)
      Moltes gràcies pel teu comentari!!

      M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.