Ens encanta la tardor i tot el que hi guarda relació pel que fa a la cuina: bolets, moniatos, castanyes, carbasses…
Hem estat aquesta última setmana bastant enfeinats preparant-ho tot per al sopar de castanyada d’enguany. Alguna coseta per guarnir, algun detallet per donar als convidats, els diferents plats del sopar… i com no podia ser d’altra manera, una bona solució per presentar el menú a taula!
Així que per fi actualitzem de nou, presentant-vos tot el que vam preparar, i avui explicant la minuta que podeu veure a la primera foto.
Pel que fa a la decoració que vam fer per al menjador, el que més ens va agradar, i que us explicarem més endavant en una altra entrada, van ser unes grans boles de paper de seda que vam penjar en fila just sobre la taula, de color marró i taronja. Realment impressionant el resultat!
Com a obsequi vam preparar unes bossetes amb “gominoles” fetes a casa, lligades amb una petita carbassa tallada en feltre taronja.
El menú del sopar, imprès a la minuta que us explicarem, va consistir en:
– Pa de nous
– Xips de moniato
– Olives “preñás”
– Croquetes de bolets
– Crema de carbassa al comí
– Cassoletes de tardor
– Risotto de carbassa i trompetes de la mort amb escuma de castanyes
– Iogurt grec amb fruites cruixents, sobre llit de galeta
– Panellets
Alguns d’aquests plats ja els tenim penjats al bloc, o en són variacions fàcils de fer. De la resta, n’anirem penjant les corresponents receptes durant els propers dies. De moment aquí podeu veure’n unes quantes fotos.
Però tornem al que volíem explicar-vos avui: la minuta del menú.
La intenció des del principi era incorporar d’alguna manera tot un seguit d’elements del bosc que teníem per a decorar la taula: fulles, pinyes, aglans, branques…
La idea va ser convertir la minuta en un recipient que contingués tot això, i la manera més pràctica de fer-ho era utilitzant paper vegetal, que ens permetia imprimir-hi a sobre els textos del menú.
Per enganxar les pestanyes del cub és millor recórrer a cinta adhesiva de doble cara, doncs la cola estovarà el paper i ens farà aparèixer arrugues. És el problema del paper vegetal, s’arruga molt fàcilment.
I com que el paper no és transparent, sinó translúcid, cal emplenar bastant el cub dels diferents materials amb que l’omplim, doncs sinó costarà de veure’n el contingut.
El millor d’aquesta idea és que podem adaptar-la a altres moments omplint el cub amb diferents materials adequats al sopar en qüestió.
Ens veiem aviat per continuar amb els diferents plats del sopar. El proper dia començarem amb els panellets, i poc a poc us els anirem explicant tots.
Avui, per acabar, us direm un petit secret: a la cuina encara tenim un tupper amb panellets, però la veritat es que nosaltres ja estem pensant en posar-nos a fer turrons per aquest Nadal! Qui sap si no començarem a fer proves d’aquí a poc!
Fins la propera!! :)
Guaaauuu!! Quina currada de sopar, el proper no me’l perdo ;)
M’encanta la idea del cub per a la minuta, és un detall més que posa de relleu la vostra atenció al detall.
Lo de les boles també sembla super xulo, ja ens explicareu com les vàreu fer!
I bueno, del menú que podem dir… Simplement genial!!! No sabria amb quin plat quedar-me!
Tot un luxe ser el vostre convidat!
Una abraçada.
M'agradaM'agrada
Quin sopar! no us vau deixar cap detall eh, us ho curreu molt, amb targeta i tot! Estic al·lucinant
Els convidats han de preferir vindre a visitar-vos a vosaltres i deixar els restaurants per un altre vida.
Petons!
M'agradaM'agrada
Lo de ir a comer/cenar a vuestra casa se está convirtiendo en todo un lujo eh. Ya pronto tendréis que poner un sistema de reservas en plan Bulli.
Todo tiene una pinta increíble, incluido el cubo con las minutas.
M'agradaM'agrada
Quina passada. Tot un luxe ser el vostre convidat!!!!!
Espero els propers posts!
Petons.
M'agradaM'agrada
M’encanta aquest cub per presentar el menú del sopar, ho trobo una idea molt original que queda molt bonica! Me l’apunto per copiar-la, je je je… ;)
El menú em sembla espectacular, ja tenim ganes de llegir les receptes ;)
M'agradaM'agrada
molt original el cub! sempre és un plaer sopar a casa d’algú on cuida tant el sopar com la presentació!
M'agradaM'agrada
ai ai ai1 però quina passada!! M’encanten els cubs i el menú…ja tinc ganes que pengeu les receptes de tot, i sobretot de les postres i de les cassoletes de tardor.
Us felicito!
L’any que ve puc venir de convidada?
M'agradaM'agrada
Crec que ho copiaré TOOOOOT!, DE MOMENT PRENC NOTA DELS CUBS! quina imaginació tan fantàstica!una abraçada macos.
M'agradaM'agrada
Quin luxe d’àpat, i quin detall més bonic aquest del cub!
Estaré al aguaït per veure les receptaes
PTNTS
Dolça
M'agradaM'agrada
quin menú! ja tinc ganes de veure els plats, el risotto de carbassa, ummm ha de ser boníssim.
m’ha agradat molt la idea dels cubs.
pt!
M'agradaM'agrada
Quina currada!!! però genial! el cub una monada! i el menú …ja ens posareu les receptes!
M'agradaM'agrada
Una comilona de escándalo. Platos a cada cual más rico. Presentación inmejorable. Me ha encantado la idea del cubo.
Besos.
M'agradaM'agrada
un 10 per la preparació!…. aquesta idea dels cubs em sembla meravellosa…
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Me parece una tremenda producción. El menú es encantador y la verdad es que me habría encantado estar invitada a algo así.
Un fuerte abrazo.
M'agradaM'agrada
Quina passada de sopar!! Sou uns grans amfitrions i molt creatius, els convidats deurien quedar maravellats!
I les receptes prometen moltíssim!
Per cert, em declaro fan oficial del vostre bloc! això dóna punts per venir de convidada?? jiji!!
Molts petonets!!
M'agradaM'agrada
Deu n’hi do, quina imaginació i quina manera de dur les idees a la pràctica. Realment la posada en escena extraordinària. Suposo que vareu impressionar els comensals. Felicitats!
M'agradaM'agrada
El menú es genial, muy propio de la castañada utilizando los ingredientes típicos de la temporada.
Me ha encantado la idea del cubo de papel vegetal para la minuta d ela cena, es genial, estas navidades la utilizaré, seguro que sorprendo a todos mis comensales! un beso
M'agradaM'agrada
Quina passadaaaaaaaaa!!!! m’ha encantat la idea del cub com a minuta!!! i el menú fantàstic! Felicitats!!
Petuents,
Eva.
M'agradaM'agrada
Hola!
Quin luxe poder se els vostres convidats! Quan les coses es fan amb estima, realment es nota. La idea de la minuta, simplement sensacional.
Felicitats,
M'agradaM'agrada