L’esmorzar és la menjada més important del dia. Suc de fruites, làctics, cereals… ha de ser variat i sa, però també bo. Realment no costa tant preparar-nos la nostra pròpia brioixeria, per saber que mengem un bon producte, i a més tenint la certesa de que estarà boníssima! N’hi ha prou amb posar-s’hi un o dos cops per setmana, fer la massa en un moment, i enfornar mentre fas alguna altra cosa per casa. Hi ha mil i una senzilles receptes que compleixen aquesta funció, i avui us en portem una de les més típiques.
Per la Sandra, i tota la gent d’aquí a Barcelona, la recepta d’avui no és sinó un pa de pessic, però a Reus, i a la majoria de terres del sud de Catalunya, sempre n’hem dit cóc. Aquesta recepta en concret acostuma a ser coneguda per “cóc ràpid” o “cóc de iogurt”, per ser elaborat utilitzant les mesures del propi recipient del iogurt. I sí, com el mateix nom diu, és molt molt ràpid de preparar.
Ingredients
– 1 iogurt natural
– 3 ous
– 2 mesures de sucre
– 3 mesures de farina
– 1/2 mesura d’oli d’oliva suau
– 1/2 sobre de llevat químic en pols (tipus Royal)
– Ratlladura de llimona.
Preparació
Posem el iogurt al recipient on prepararem la massa. En netegem el pot per fer-lo servir de mesura, o bé agafem un pot de iogurt de vidre que tinguem guardat, per a poder prendre les mides.
Mesurem 2 gots de sucre, i junt amb els ous ho afegim al recipient on teníem el iogurt. Ho barregem tot bé.
Mesurem 3 gots de farina i els anem mesclant a la pasta anterior, mesura a mesura, de manera que s’incorpori sense fer grumolls. A continuació afegim el llevat i remenem.
Acabem afegint mitja mesura d’oli, i ratlladura de llimona al gust (normalment amb mitja llimona ja farem, però dependrà de la mida d’aquesta, i també dels gustos de cadascú).
Deixem reposar la massa uns minuts abans d’enfornar-la, en una llauna untada amb una mica d’oli o mantega. Escampem amb les mans una mica de sucre per sobre de la massa.
Courem el cóc uns 30 minuts, amb el forn preescalfat a 190ºC. Cadascú ja es coneix el seu forn, però com sempre amb aquestes receptes el millor és anar punxant el cóc amb una broqueta quan aquest comenci a agafar color per sobre, i retirar-lo del forn si surt eixuta. El deixarem refredar sobre una reixa.
Perquè resulti més vistós, podem posar-hi sucre llustre per sobre.
Bon profit!
I com deia en Pastellé, que tingueu una bona cuina!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
– Magdalenes de xocolata i taronja
Què bonic us ha quedat amb el dibuix de les fulles i les fulles de fons, :). Em copio la idea, jiji!!
Aquest pa de pessic o cóc és un bàsic que a casa fem periòdicament. Mai falla i sucat dins la llet amb cola cao, és boníssim! A part té un sabor que que associo molt a la infància i m’encanta! Molts petonets!! :)
M'agradaM'agrada
Cóc, pa de pessic, bescuit, coca… es digui com es digui, és el millor esmorzar del món :)
Amb la fulla marcada a sobre queda super bonic!
M'agradaM'agrada
A mi el que m’encanta d’aquesta recepta és que hi pots afegir d’altres ingredients.
Us ha quedat molt maco presentat!!!!!! M’heu fet entrar gana…
Petonets.
M'agradaM'agrada
ummmm! m’encanta aquesta recepta! i la paraula coc també! ara feia molt que no la sentia… petonets
M'agradaM'agrada
el nombre es lo de menos pero que es facil y bueno eso esta claro.original foto con la hoja
Una abraçada
miquel
M'agradaM'agrada
Entre setmana sempre faig un esmorzar dolç, i no falla mai, alguna coca o pa de pessic acaba caient. Què millor que recórrer a la bolleria nacional, oi?
per cert, aquesta fulla de nadal de decoració m’encanta! ;)
petons guapos!!
M'agradaM'agrada
La meva mare també deia cóc ràpid, bé, jo encara ho dic.
És tan fàcil de fer i tant rebo! Amb una tasseta de xocolota desfeta…
M'agradaM'agrada
Per esmorzar, per berenar, sol, acompanyat… aquest Cóc és deliciós! I que maca ha quedat la fulla de decoració…
M'agradaM'agrada
M’agrada veure que algú més li diu coc!!!
Una és de Reus i sempre ho reivindica!
M’encanta el teu coc, és boníssim i un esmorzar perfecte.
PTNTS
Dolça
M'agradaM'agrada
Quanta raó que tens, mira que és fàcil preparar-se la brioxeria a casa, jo també faig com tu, i aquest cóc no falla mai!
M'agradaM'agrada
Que be que t’ha quedat noia!!!
M’enposto una miqueta per esmotzar :P
M'agradaM'agrada
És una de les millor receptes que hi ha.Sempre surt , és bona i… amb la decoració que tu li has fet, m’agrada.
Petons i cap de setmana llarg!!!
M'agradaM'agrada
Gr’acies per venir a la meva cuina…i així donar-me l’oportunitat de coneixer el vostre bloc…
Felicitats…pel sant d’en Xavier…q passis un bon día..
una salutació
M'agradaM'agrada
La coca de iogurt és ideal per un bon esmorzar! I així decorada queda ben bonica!
Petons!
M'agradaM'agrada
Quin esmorzar més bo!!!
I gràcies per l’aclararió, perquè mai tenia clar si de les bases dels pastissos en podia dir bescuit, pa de pessic, cóc, coca,…
Ah! Digues a la Sandra que ja sol.lucionat l’error que tenia a la recepta de les galetes, i que ja les podrà fer quan vulgui!!
Bon cap de setmana llarg!
M'agradaM'agrada
En mi casa siempre se ha hecho el “coc”, mi abuelo era de Montbrió del Camp, cerquita de Reus, y éste era el “bizcocho” que desde pequeña se ha hecho en casa, tomando siempre como medidas el recipiente de yogurt vacio, que recuerdos!!!!!
Que preciosa decoración, me encanta la idea e la hoja, ha quedado genial! un besazo
M'agradaM'agrada
Un coc,pa de pessic, coca… que no falla mai!, amb aquesta decoració de tardor es fa encara més atractiva.Una abraçada.
M'agradaM'agrada
no hi ha millor pa de pessic, ni més bo, ni més universal que aquests coc rapid….
una abraçada
M'agradaM'agrada
Una receta muy agradecida y siempre rica. Y la tuya adornada de otoño. Estupenda
Besos
M'agradaM'agrada
Jo no sóc de Reus, que sóc de la vora, però també en diem cocs, i com la glòria en reivindico el nom, tot i que com més coses sabem millor, així qeu cóc , coca, bescuit , pa de pessic o el que sigui amb les variants que comporta estic totalment d´acord que és un gran esmorzar , i berenar i si no que li preguntin al meu nen .
El vostre, preciós, esponja pura, qui si pot negar a un tall d´aquests.
una abraçada.
M'agradaM'agrada
un coc ben artístic, amb aquestes fulletes!
Vetllem per la riquesa lingüística del territori, a Tarragona cocs, però també podem dir bescuits, coques… així doncs, llarga vida a la riquesa de les paraules!
M'agradaM'agrada
Doncs serà fàcil però el resultat es fabulós! té una molla molt esponjosa i suau i la presentació amb les fulletes és exquisita!!
Molts petons
M'agradaM'agrada
¡Qué buena esta coca! Es mi preferida, sencillita y súper sabrosa.
LAs fotos son muy bonitas, felicidades.
M'agradaM'agrada
Jo la faig igual però amb mig iogurt d’anís, era la recepta de la meva àvia!
M'agradaM'agrada
La coca de iogurt és molt bona, sempre entre molt i molt bé. Felicitats pel teu bloc no havia entrat mai i m’ha agradat molt.
salut,
M'agradaM'agrada
aquest coc és dels meus preferits. Sempre surt bé. Sempre es bo, i pots fer mil-i-una versions.
M'agradaM'agrada
Este es el que solemos hacer en casa y la verdad que queda buenísimo y partiendo de esta base admite muchas variaciones
M'agradaM'agrada
hola , no coneixía el blog , m’egraden moltisim las receptas que tens , molt interesant molt bona fotografía
un peto desde las illes
M'agradaM'agrada
Hola guapa tu
bon dia i bona hora,…que bo per esmorzar amb un capuxino..hummm
mil petonets Susanna
M'agradaM'agrada