Cigrons amb botifarra negra

Avui us portem una recepta especial, i ho és perquè no l’hem feta nosaltres, sinó la mare de la cuinera! L’actualització d’avui, doncs, va dedicada a ella.

La recepta és original del bar Pinotxo, del Mercat de la Boqueria. Situat a l’entrada del més famós dels mercats barcelonins, Arzak o Adrià s’han declarat incondicionals de les tapes d’aquest bar. I precisament els cigrons amb botifarra en són una de les més conegudes.

Ingredients

per a 4 persones

– 600 g de cigrons cuits

– 1 botifarra negra

– 2 cebes

– Panses i pinyons

– All i julivert

– Oli d’oliva i sal grossa

Preparació

Tallem en juliana les dues cebes i les posem a coure a foc lent en una cassola amb oli. Quan la ceba ja sigui rossa hi incorporem unes quantes panses i pinyons, la botifarra a dauets, i també l’all i el julivert tallats ben fins.

Li donem unes quantes voltes i afegim els cigrons. Seguim remenant una estona fins que comenci a agafar color.

Emplatem, i ho acabem amb una mica de sal grossa per sobre.

Bon profit!

I com deia en Pastellé, que tingueu una bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Hummus

···

24 pensaments sobre “Cigrons amb botifarra negra

  1. gemma diu:

    I tant especial… d’una cuinera amb experiència i amb recepta d’un dels bars de més renom que existeixen. Així que aquests cigrons han de ser suculents!
    M’apunto posar-hi panses i pinyons, ha de quedar molt bo amb els cigrons ;)

    M'agrada

  2. albota diu:

    Quan he vist el títol de seguida he pensat amb en Pinotxo, a en Jordi i a mi ens xifla aquest plat. Per cert que un dia en Juanito ens va dir que hi posava un toc de curry.
    Visca els esmorzars de cullera!!

    M'agrada

  3. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Felicitats a la cuinera mare!.Un plat d’aquells que no et deixa indiferent, i que t’aporta energía assegurada per els dies d’hivern.Una abraçada.

    M'agrada

  4. Begoña diu:

    ooooh, qué maravilla. Mi chico está al lado mío babeandome el teclado del ordenador con estas fotos que has puesto. POr cierto, cigrons, qué palabra más chula para llamar a los garbanzos! Un beso y muchas gracias por participar en el sorteo de mi blog, seguro que tienes mucha suerte!

    M'agrada

  5. Alba diu:

    Oh!! molt especial, i tant!! Jo no he estat mai al bar pinotxo, però sí n’he sentit a parlar molt. Aquesta recepta que compartiu és tot un luxe, bravo per la cuinera!! :)

    Molts petonets!! :)

    M'agrada

  6. J. diu:

    Mi madre! Con el hambre que tengo yo ahora, y me pones ese pedazo de plato… Delicioso, fantástico, espectacular… en fin, que me quedo sin adjetivos. Un saludo. ;)

    M'agrada

  7. La cuina vermella diu:

    Aquest platillo fantàstic honora a tots els grans cuiners que tenim en aquest país, vull dir que sense una gastronomía tradicional, com la recepta que avui ens dediqueu, aquest país no gaudiria de les estrelles gastronòmiques. Bravo.

    M'agrada

  8. ingrid diu:

    Una recepta autèntica i molt saborosa, amb molt de cos!
    Moltes felicitats a la cuinera que no perd les tradicions de casa nostra. Tens una mare fantàstica Sandra!
    Petonets guapa!

    M'agrada

  9. Asela Masià diu:

    Gràcies per visitar el meu bloc, he començat fa poc i això m’anima molt. M’he passejat un poc per veure el teu i hi ha receptes molt bones, algunes que jo també faig molt. La recepta d’avui és molt temptadora, alguna vegada he provat alguna pareguda però amb mongetes, aquesta l’haurem de tastar.

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.