Ja és 15 de gener, i ha arribat el moment d’estrenar aquesta petita nova secció que hem posat en marxa junt amb la Marina de Xocolata desfeta.
“La Recepta del 15” consistirà en una mecànica tant simple com publicar, tots els 15 de cada mes, una recepta a partir d’un ingredient o plat base, de manera que cadascú pugui replantejar-lo com vulgui. La part divertida serà comparar com hem presentat un mateix plat de diferents maneres.
Aquest més tocava treballar amb calamars, i nosaltres hem decidit portar-vos-els mitjançant la que segurament és la manera més típica de fer els calamars: a la romana, això sí, amb un toc especial que els fa diferents, hem incorporat tinta de calamar a la massa d’arrebossar per fer-los de color negre!
La idea era acompanyar-los d’escuma de maionesa, però hem tingut una baixa a la cuina (tinc a la xef amb febre i una amigdalitis de cavall), i el que normalment fa d’ajudant se les ha hagut d’espavilar tot sol. I clar, el tema del sifó jo no el toco, això és cosa seva, així que haurem de deixar-ho per una altra ocasió.
Me’ls he menjat com tota la vida, amb un raig de suc de llimona, i la veritat és que amb un arrebossat tant suau i esponjós no necessiten res més. Bo-nís-sims!!!
Ingredients
– Calamars frescos
– Farina de blat
– 1 ou
– Cervesa
– Tinta de calamar
– Oli i sal
Preparació
Una vegada tinguem els calamars ben nets, podem tallar-los en anelles de no més d’un dit de gruix (tot i que dependrà molt de la mida dels calamars). Els salem lleugerament i reservem.
Per preparar la pasta per arrebossar, batrem un ou en un bol o plat fondo. Hi afegim un raig de cervesa, dues cullerades de farina i un polsim de sal, i ho mesclem bé fins que desapareguin els grumolls.
Acabarem de fer la pasta a ull a base d’anar afegint farina per espessir, i cervesa per aclarir, fins aconseguir una massa densa, que no estigui ni massa espesa ni massa líquida. Segons la quantitat de calamars que haguem d’arrebossar podem allargar la pasta sense problemes, en tot cas, si se’n necessités molta, s’hi podria afegir un altre ou (cal dir que amb un dóna per fer pasta per bastants calamars).
Passarem les anelles de calamar primer per farina i després per la pasta. Ho fregirem en una paella amb oli d’oliva ben calent, vigilant que no vagin massa carregats de pasta d’arrebossar.
Al tenir la meitat dels calamars fets, afegim a la barreja de la pasta un sobret de tinta de calamar i remenem fins dissoldre’l bé. Repetim el procés anterior i fregim la resta de calamars. Sempre és idoni deixar-los uns minuts sobre paper absorbent de cuina per fer-los perdre l’excés d’oli.
Mengeu-vos-els calents, eh?!!
Bon profit i bona cuina!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Uau! quina bona idea fer l’arrebossat negre! molt original i resultón! aquest pilar de 4 bicolor us ha quedat guapíssim. Sempre hi poseu cervesa a la massa d’arrebossar? ho provarem.
Felicitats per la recepta i un petonàs per la malaltona!!
M'agradaM'agrada
Bona iniciativa nois! us han quedat tan molsuts i suculents que semblen donuts!!! quin gran idea d’arrebossat. Molts petons i que us milloreu.
M'agradaM'agrada
Quins cracs!!! sort que la chef estava malalta, perquè sinó em deixeu en ridícul!!! sou els millors! petonets guapos!!! ja veureu com tindrà molt èxit aquesta iniciativa! de moment el meu bloc ja ha aportat el seu granet de sorra… ;) petonets
M'agradaM'agrada
Que guai això del 15 de cada mes, està molt bé la idea! :)
Els calamars amb tinta negra d’arrebossat jo tb els he fet, vaig veure la recepta del ferran adrià i la veritat es que queden molt originals i senzills de fer oi??
Un petó!!
M'agradaM'agrada
Mare meva q fort, aquesta si que no ens l’esperàvem! Ara ho estem buscant per veure com ho fa l’Adrià!
Lo nostre ha estat algo que no havíem provat ni vist mai, se’ns va acudir fa uns dies pensant en la recepta pels calamars que podíem fer la pasta amb la tinta a veure com quedava, i mira, ara resulta que no som tant guais com ens pensàvem! Si es que està (quasi) tot inventat… hehehehe
T’apuntes a la propera proposta pel mes que ve?! ^_^
Petons!
M'agradaM'agrada
Hola! Me ha encantado la idea… Eso de jugar con los colores siempre me seduce muchísimo. Voy a ver si lo pongo en práctica… ;) Un saludo y repito, excelente idea. ;)
M'agradaM'agrada
Nois! Us han quedat de luxe aquests calamars. El toc de color és increïble. Quin joc que dóna la tinta! Us felicito. Heu aconseguit sorprendre’m!
Petonassos i cuida’t Sandretaa!!
M'agradaM'agrada
me encanta la combinación de colores, lo hace muy distinto a lo que siempre estamos acostumbrados. Muy-muy bonito. Un plato que se luce. Sorprendente. :)
M'agradaM'agrada
Qué bonic ha quedat! Els calamars arrebossats amb la tinta tenen un sabor diferent, no? Una abraçada.
M'agradaM'agrada
Felicitats per la remodelació del bloc, ens hi trobem molt a gust al caliu del vostres fogons. I també per la nova iniciativa de la recepta del 15. Hi participarem, segur!.
Sandra, que et milloris ben aviat, però no pateixis, que el que “normalment fa d’ajudant” ha fet un bon paper!.
M'agradaM'agrada
Quin gran invent!!!m’encanten!!!
M'agradaM'agrada
Uauuuuuuuuuuuuuu!Quina súper cuinera, fins i tot malalta fa plats genials!:D
M’ha agradat molt això de “la recepta del 15” i l’arrebossat de tinta!
A recuperar-se.
Petonets.
M'agradaM'agrada
una gran idea, aquest doble arrebossat, me l’apunto perquè pot tenir moltes aplicacions. felicitats, i que es millori la xef!
M'agradaM'agrada
Nois quins calamars més originals!! no dubto que amb l’escuma resultin boníssims però la llimona em perd.
Espero què la xef es posi bona aviat!
petons.
M'agradaM'agrada
Xulíssim…quan he entrat a la teva pàgina, primerament, m´ha cridat l´atenció el muntatge en espirals dels calamars…i sobretot, l´arrebossat en negre…Seguiu així.
M'agradaM'agrada
Ep! que original. No m’havia assabentat d’això del dia 15. Estaré alerta per la propera
M'agradaM'agrada
Ah! mima-la una micona que va molt be per recuperar-se
M'agradaM'agrada
Aysss pero ke tonta!! En la primera foto creia ke eran donuts!!! Jajaja, geniales estos calamares, me encantan, muy original!!!
Besossss
M'agradaM'agrada
Sembla mentida la festa que poden arribar a fer uns simples calamars a la romana. Aquests així presentats fan de la festa un petit luxe i encara m’agrada més :))
M'agradaM'agrada
vEIG QUE LA RECEPTA DEL 15 ÉS DE NIVELL I D’ENGINY!.Molt originals aquests donuts calamarcencs…Ja m’agrdaria tastar-los…Pel febrer no fallaré!!!Una abraçada.
M'agradaM'agrada
gaudeix d’aquests calamars i cuida bé al xef … que aquest sifó ha de tornar a funcionar aviat!!
Una abraçada
M'agradaM'agrada
El teu comentari m’ha fet arribar al teu blog i m’ha encantat. Aquests calamars tenen una pinta exquisida i una presentació molt original. M’anoto la idea!
Me’n vaig a tafanejar una mica més pel teu blog, té molt bona pinta…
Gràcies pel teu comentari
i fins aviat!
La Taula d’en Bernat
M'agradaM'agrada
Crec que els calamars són un dels meus plats preferits!
Us vull felicitar per la prosposta 15 junt amb xocolata desfeta, i també us he de felicitar per aquests calamars arrebossats! i la genial idea de fer un arrebossat amb tinta!!!
El que donaria per menjar-me’n ara un platet…
Gourmenderies
M'agradaM'agrada
Nois! jo també la coneixia la del ferran adrià, ara acabo de deixar un link al blog xocolata desfeta, de com la vaig fer fa un temps… http://www.clubdecuines.cat/recepta/calamars-negres/6397 Molt bona idea això de la recepta del 15! :)
M'agradaM'agrada
Hola Bet! Et van quedar genial… però nosaltres vam descobrir després la recepta del gran Adrià, quina casualitat! jajaja Si ja no es pot ser original en aquesta vida… ;)
Petonets!
M'agradaM'agrada
:) oitan! i mira ara ja podeu dir que teniu la seva imaginació! de fet a mi m’agrada més la vostra proposta, combinats amb els “normals” així el plat queda més divertit, i no sembla que se t’hagin socarrimat jeje
M'agradaM'agrada
No m’havia ni enterat, d’aquesta proposta tan bona???
Felicitats¡¡¡ per l’iniciativa.
I com ho fereu, d’aqui uns díes publicareu le próxima proposta???
S’ha de posar algun tipus de logo al bloc o alguna cosa, a part del ençall vostre???
un petonet
M'agradaM'agrada
Hola Neus! Aquí no hi ha normes ni res que se li assembli, és pur divertiment! El logo com volgueu! Simplement es tracta de que ens sorprenguem i ens ho passem bé el 15 de cada mes ;) A través dels comentaris segur que anem veient les receptes!
Petonets Neus!
M'agradaM'agrada
Acabo de descobrir les receptes del 15, però avui és 16. A esperar el mes vinent!!
PTNTS
Dolça
M'agradaM'agrada
M’encanta aquesta nova secció del 15, precisament ahir amb la Glòria i el Josep del Cafè de Nit en vam estar parlant. A veure si el mes que ve hi puc participar!
Aquests calamars són super originals, no ho havia vist mai… m’apunto la idea de posar la tinta a l’arrebossat, la trobo simplement genial!
M'agradaM'agrada
Nois!! Quina maravella de recepta i quina iniciativa més divertida, molt bona idea!! :)
La veritat és que la combinació de colors és fantàstica i la presentació queda de 10!!
Molts petonets i una abraçada enorme per la xef!! :)
M'agradaM'agrada
Me encanta tu propuesta de calamar. Original y buenísima
Besos
M'agradaM'agrada
qué curioso lo de los calamares negros, me ha gustado.
bs!
M'agradaM'agrada
Quina idea més genial! Si es que semblen donuts. Espectacular… i això del Ferràn Adrià ja és la bomba! A la propera hi participo, aquesta se m’ha passat. Petons,
M'agradaM'agrada
Genial una idea maravellosa,aquesta recepta no la havia vista mai, tindrem que fer un tast…
Bessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/
M'agradaM'agrada
xavi me gusta esta iniciativa asi como esta version con la mitad del rebozado de tinta de calamar.
Se has salido victorioso de este plato.Ala cuida a Sandra
y que se mejore pronto
bona setmana
una abraçada
miquel
M'agradaM'agrada
Que original!! M’ha encantat la idea del blanc i negre!! Felicitats artistes!
Petons!
M'agradaM'agrada
Una recepta fantàstica i super original els calamrs negres….. m’encanta
Igual que la iniciativa del 15!! aquest mes he fet tard, però m’apunto pel mes següent, no m’ho puc perdre!!
Molts petonets noi! i enhorabona!
M'agradaM'agrada
Quina pinta! m’ agrada el vostre blog!
M'agradaM'agrada
Que originales!!!! Me encanta!!!! Te lo copio ya mismo, artista!!!!
Muackis!!!
PD: Cuando leias mi comentario te he robado unos cuantos calamarcitos, espero que no te importe! ;)
M'agradaM'agrada
M’agrada la idea dels 15, a veure si alguna vegada i puc participar. Que originals els calamars negres i això de la cervesa no ho sabia. Que es recuperi la xef, vull saber com es fa l’escuma de maionesa!!
M'agradaM'agrada
La idea es genial i la presentación una passada.
POtser amb aquests calamars la malalta es millorarà!!!
Petons
M'agradaM'agrada
Qué buena idea!
M'agradaM'agrada