Canelons d’espinacs i mató

Aquest matí ens hem llevat amb una sorpresa que estàvem esperant: sortim a LaVanguardia.es com a bloc recomanat a la secció “Tengo un blog”.

Fa uns dies es van posar en contacte amb nosaltres per proposar-nos-ho, i perquè preparéssim un text de presentació per publicar-lo com a recomanació del nostre bloc. Aquí podeu llegir-ho!

Avui tornem als plats tradicionals de casa nostra, portant-vos uns canelons d’espinacs amb mató i pinyons. El mató, que té l’origen en la Grècia clàssica, és un tipus de formatge típic de la zona mediterrània, sobretot de l’àrea de Catalunya i Itàlia, d’on se’n tenen constància receptes que l’incorporen, ja des de l’Edat Mitjana.

I sí alguna combinació és típica és la dels espinacs amb el mató (o també amb la ricotta italiana), que els aporta una textura molt més cremosa i gustosa.

Ingredients (2 pers.)

– 8 plaques de canelons

– 200 g d’espinacs

– mitja ceba

– un grapat de pinyons

– mató

– formatge per gratinar

– mantega

– sal, pebre i oli

Beixamel:

– 40 g de mantega

– 40 g de farina

– 400 ml de llet

– nou moscada

Preparació

Comencem preparant la beixamel desfent la mantega en un cassó, hi afegim la farina i la deixem coure fins que perdi el gust a cru. Poc a poc hi anem posant la llet calenta (vigilant que no ens bulli), i sense parar de remenar fins que agafi la textura adequada. Salpebrem, hi posem un toc de nou moscada, i reservem.

En una paella amb una mica d’oli sofregim la ceba tallada ben petita, hi afegim els espinacs (que prèviament haurem escaldat un moment en aigua calenta). En una altra paella a part daurem amb unes gotes d’oli els pinyons, i també els afegim. Ho deixem coure tot junt durant 2 minuts, i retirem del foc. Hi posem el mató esmicolat i un parell de cullerades de beixamel per amalgamar la massa. Deixem que es refredi.

Coem les plaques de canelons segons les indicacions del paquet, i les posem sobre un drap de fil per escórrer-les. Les omplim amb la barreja d’espinacs, anem enrotllant-les, i les col·loquem sobre una safata per a forn untada amb una mica de beixamel.

Cobrim els canelons amb la resta de beixamel, hi posem formatge ratllat per sobre (a part del formatge per gratinar també hi hem posat una mica de parmesà) i uns trossets de mantega. Enfornem a 220ºC a dalt i a baix durant uns 10 minuts, i 5 minuts més al gratinador.

Bon profit i bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Canelons de tonyina

Lasanya vegetal

Pasta fresca amb verduretes

···

Anuncis

37 pensaments sobre “Canelons d’espinacs i mató

  1. judith diu:

    moltes felicitats parella!!! ;P D’aquí a Hollywood! jajajajaja. Aquests canelons han d’estar boníssims! sort que la cuinera està malalta, perquè sino no se amb que ens sortirieu! Molts petonets guapos

    M'agrada

  2. nuria diu:

    Què bé oi? Al menys s’han fixat amb la vostra feina. Dóna gust. Felicitats.
    Uns canelons molt llaminers pels que ens encanten les verdures.
    Gràcies per la recepta

    M'agrada

  3. Mandarina diu:

    ¡Felicitaciones por la publicación! :)
    Con respecto al requesón, acá le llamamos en su nombre original, el nombre italiano: ricotta. Y es un queso muy-muy rico que usamos para rellenar todo tipo de pastas, desde los canelones (tal y como vos lo hiciste) hasta ravioles, empanadas… etc.

    M'agrada

  4. Eva diu:

    Felicitats!!! Quina ilusió, no???
    Aquests canelons fan una pinta fantàstica!!! M’encanten els canelons d’espinacs…amb mató no els he provat…queda en pendents pel pròxim cop!
    Petunets,
    Eva.

    M'agrada

  5. Glòria diu:

    Felicitaaaats, estimats veïns!. Us ho mereixeu per la feina ben feta que feu!.

    I felicitats també per aquests canalons d’espinacs, molt ben arrodonits amb el mató i els pinyons!

    M'agrada

  6. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    TENIU UN RECONEIXEMENT BEN MERESCUT!,ens alegreu la vista a cada entrada amb plats suculents i deliciosos!, com aquests espinacs… una meravella!.Sandra, he parlat amb la Glòria i us voliem proposar trobar-nos dg a Can Baltà a fer un esmorzaret (o cafè)i conèixen’s. Us va bé que ens hi trobem a les 11?.Si us plau, ens faria molta il.lusió! (el meu mail és: rinxol@wanadoo.es , o contesteu al blog,és igual).Una abraçada!

    M'agrada

  7. J diu:

    Hola! En primer lugar y ántes de comentar la receta, felicitarte por lo de la vanguardia! Ya respecto a la receta, que pinta! La receta se ve extraordinaria. Me la apunto. Un saludo.

    M'agrada

  8. Petitacuina diu:

    HOla holaaa!!!!

    No he pogut trobar el teu perfil, de quina provicia pertanys? es per incloure’t al gastroblocs de gastropuntcat, un nou bloc en que volem donar a coneixer els blocs catalans i nostre gastronomia.

    Aquests canelons a la parella li encantaran, es un fan dels espinacs.

    Muas!!!

    Per cert

    M'agrada

  9. Maduixeta diu:

    Moltes felicitats parella!!! esteu fent una feina molt ben feta i es molt il·lusionant que sigui reconeguda.

    feia molts dies que no us havia pogut visitar i heu treballat de valent aquestes festes! m’han encantat els torrons i sobretot el pa que vareu fer amb el mètode Bertinet. Surt molt bo!

    Espero que la chef ja es trobi millor! :-) un petó ben gros, i altre cop, moltíssimes felicitats!!

    M'agrada

  10. Alba diu:

    Nois, moltíssimes felicitats!!! sou uns cracks, de debò!! Ara em llegiré l’article. no he pogut esperar a felicitar-vos!!

    Aquests canelons, una delícia. Jo els he provat d’espinacs, panses i pinyons, amb mató mai. Apuntat queda!!

    Mooolts petonets i segui així!! :)

    M'agrada

  11. miquel diu:

    Enhorabuena parella por salir en la vanguardia,es una pasada eh!! a disfrutarlo.
    Buena receta de estos canelones de espinacas a mi me gustan mucho y tambien suelo hacerlos.
    Una abraçada
    miquel

    M'agrada

  12. fresa&pimienta diu:

    Moltes felicitats per la publicació a la Vanguardia, us ho mereixeu!!!!! aquests canelons m´han agradat molt, mai els hi he possat mató, ho haig de probar!!!! l´aspecte es brutal!!!! una abraçada molt forta !

    M'agrada

  13. Dani diu:

    Hola a tots:

    Soc nou per aquí i voldria fer una consulta. Quina quantitqat de mató hi poses i de quin tipus?

    Salutacions i felicitats pel blog que està molt bé.

    M'agrada

    • Els fogons de la Bordeta diu:

      Hola Dani!

      Encantats de la teva visita!

      Doncs per 8 canelons que vaig fer hi vaig posar mitja tarrina de mató (tenia la mida d’un iogurt més o menys) i era de la marca del “Pastoret de la Segarra”, que va sortir molt bé!

      Gràcies!

      PD: per cert, tens algun bloc?

      M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s