Risotto negre

Ahir dissabte vam participar a la nostra primera trobada blocaire: un esmorzar al forn Baltà 100% santsenc! Déu n’hi do la de gastroblocaires que som en aquest barri eh?!

L’esmorzar va ser tota una sorpresa, i no només per l’estona tant agradable que vam passar amb tots, sinó també per la visita a l’obrador que ens va fer en Josep Baltà; vam sortir-ne realment encantats! Esperem que la trobada es repeteixi aviat, però mentrestant els amics de “El cafè de nit” han penjat un munt de fotos al seu bloc per immortalitzar el moment!

I tornant a l’entrada d’avui, com que ara ja feia dies que no penjàvem cap recepta d’arròs, i en canvi és quelcom que mai podem estar-nos de fer a casa, avui us ensenyem aquest plat que teníem pendent de posar aquí al bloc des de fa un temps.

És un risotto de tinta la mar de bo, que combina el sabor del calamar i la tinta de l’arròs negre, amb la cremositat del parmesà típica dels risottos. L’hem acompanyat amb una mica de salsa romesco, i està impressionant! Si no n’heu fet mai, proveu-ho perquè segur que us encanta!

Abans de començar amb l’explicació de la recepta, un secret: vam preparar-la només amb sobres que teníem pel congelador… Visca l’aprofitament!

Ingredients (2 pers.)

– 200 g d’arròs bomba

– Aletes i potes de calamar

– Tinta de calamar

– Mitja ceba

– Brou de gambes

– Mantega

– Parmesà

– Un raig de vi blanc

– Oli, sal i pebre

– Salsa romesco

Preparació

Començarem fregint el calamar ben talladet amb una mica d’oli, i el retirem. Sofregim la ceba tallada ben petita fins que estigui cuita, hi afegim l’arròs donant-li un parell de voltes, i hi tornem a posar el calamar. Salpebrem.

Posem un raig de vi blanc i deixem que faci xup-xup fins que s’evapori. Mentrestant anem escalfant el brou de gambes i hi dissolem la tinta de calamar.

A poc a poc podem anar afegint el brou a l’arròs, remenant contínuament i tornant-ne a posar a mesura que l’arròs se’l va bevent. Mantingueu el brou en un cassonet al foc perquè estigui sempre calent mentre l’aneu afegint. Deixarem que cogui en total durant 18 minuts perquè l’arròs ens quedi al dente.

Quan estigui llest, retirem del foc i hi posem un trosset de mantega i parmesà al gust, tot remenant bé fins que es desfaci i quedi ben lligat. Emplatem acompanyat amb una mica de romesco.

Bon profit i bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Arròs caldós de safrà

Arròs de gambes

Risotto de carbassa

Risotto de trompetes de la mort

···

32 pensaments sobre “Risotto negre

  1. Alba diu:

    Mmmm…què bo l’arròs negre!Segur que el brou de gambes li va donar un gustet boníssim! I té molt de mèrit la improvització amb les sobres, jeje!!

    Què xulo l’esmorzar més visita del forn. Segur que us ho deurieu passar molt rebé! Ja he xafardejat les fotos i em sembla que us he detectat! És que sóc xafardera, eh!! :P

    Molts petonets parelleta!! :)

    M'agrada

  2. judith diu:

    aiaiaiaiai, haig de confessar que no puc amb la tinta de calamar! 8( ep! però segur que ha d’estar boníssim! l’Yves se’l menjaria tot!!!! petonets guapos!!!

    M'agrada

  3. el taller de cuina diu:

    Quin rissotto més bo!!!! Sóm amants de l’arròs negre i així cremoset i amb el parmesà ha d’estar tremendu. Estem tots fent neteja de la nevera, eh?

    Jo també he xafardejat les fotos de la vostra trobada, jejeje

    M'agrada

  4. miquel diu:

    Sandra me gustan los rissotos de todas maneras y este negro tambien y te ha quedado de lujo vamos de domingo.
    Te dire un truco que me dijo el chef de BonPreu Pep Nogue en una de sus clases, ten siempre una lata de calamares en su tinta en casa y para dos personas es suficiente y sale un arroz que si no lo dices no se enteran, y te puede solucionar un compromi de ultima hora y quedas bien.
    Bona setmana
    peto
    miquel

    M'agrada

  5. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Renoi!, un dels meus plats preferits (l’arròs negre) servit així, amb aquest bon gust!…a quin carrer vau dir que vivíeu?… ja,ja!. Una abraçada macos!

    M'agrada

  6. Anniki diu:

    Ja he vist les fotos de la trobada, que bé us ho vau passar i això de veure el pa com es fa. molt bona idea. A veure si a la pròxima me’n entero i puc venir :)

    Sobre el risotto, a casa ja ens agrada molt l’arròs negre, o sigui que si som fans més dle risotto que no pas de la paella, aquesta recepta ens encatarà! UN petó :)

    M'agrada

  7. Anna diu:

    Segur que la visita a l’obrador va ser d’allò més interessant, igual que aquest arròs negre que em recorda que és hora d’anar a sopar… La panxa ha començat a rondinar només de veure’n la foto!

    Una abraçada!
    La Taula d’en Bernat

    M'agrada

  8. manel diu:

    felicitacions d’un arrossaire, m’agrada el toc final del romesco que li heu posat.
    celebro que la trobada anés bé, però us he trobat a faltar a la trobada l’empordà. us espero a la pròxima!

    M'agrada

  9. Manel (Els fogons del pare) diu:

    Aquesta recepta és molt bona i m’ha fet recordar un plat que fa molt temps que no he preparat i que la presentació és bestial. És una combinació de dos risottos, un d’ells negre, que juga amb la combinació de colors. Espectacular. M’hi posaré.

    M'agrada

  10. GEMMA diu:

    L’arròs és el millor plat per aprofitar menjar que ha quedat per un racó de la nevera.
    Si, ereu una bona colla a la trobava. El món és un mocador, no t’ho esperes i el veí de casa va i té un blog de cuina;-) jejejeje!

    M'agrada

  11. J. diu:

    Hola! Que arroz mas estupendo… tiene una pinta fantástica… nada, que con el arroz soy como un salvaje con una botellita de nitroglicerina… todo un peligro. A ver si con tu receta hago que me quede bien. ;) Un saludo.

    M'agrada

  12. ingrid diu:

    L’arròs negre…quina cosa més bona! ha quedat fantàstic.
    La jornada de blocaires al forn segur que una meravella…ja us he vist una miqueta a tots plegats en algunes fotos!:))
    La proposta pel proper 15 em xifla!!! ja saps que les pizzes i mases m’agraden molt. Començo a investigar quina fer.
    Molts petonets
    Ahhh i mooooltes felicitats per la recomanació de blog a La Vanguardia!!! Molt ben merescuda!

    M'agrada

  13. Pilar diu:

    No puedo entender cómo se me ha pasado éste plato. En casa nos encanta a los tres. Y me ha gustado mucho el toque de romesco en vez de alioli. De 10!!
    Besos

    M'agrada

  14. Dina diu:

    Fa pocs dies que vaig descobrir el vostre bloc i va ser amb aquest risotto que vaig preparar diumenge… espectacular!! Li vaig afegir unes cues de gambes passades per la planxa per decorar i acompanyar. Segur que el repetiré.
    A més ja he triat uns quants plats més que he afegit a la meva llista de pendents.
    Moltes gràcies :)

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.