Ahir dissabte vam participar a la nostra primera trobada blocaire: un esmorzar al forn Baltà 100% santsenc! Déu n’hi do la de gastroblocaires que som en aquest barri eh?!
L’esmorzar va ser tota una sorpresa, i no només per l’estona tant agradable que vam passar amb tots, sinó també per la visita a l’obrador que ens va fer en Josep Baltà; vam sortir-ne realment encantats! Esperem que la trobada es repeteixi aviat, però mentrestant els amics de “El cafè de nit” han penjat un munt de fotos al seu bloc per immortalitzar el moment!
I tornant a l’entrada d’avui, com que ara ja feia dies que no penjàvem cap recepta d’arròs, i en canvi és quelcom que mai podem estar-nos de fer a casa, avui us ensenyem aquest plat que teníem pendent de posar aquí al bloc des de fa un temps.
És un risotto de tinta la mar de bo, que combina el sabor del calamar i la tinta de l’arròs negre, amb la cremositat del parmesà típica dels risottos. L’hem acompanyat amb una mica de salsa romesco, i està impressionant! Si no n’heu fet mai, proveu-ho perquè segur que us encanta!
Abans de començar amb l’explicació de la recepta, un secret: vam preparar-la només amb sobres que teníem pel congelador… Visca l’aprofitament!
Ingredients (2 pers.)
– 200 g d’arròs bomba
– Aletes i potes de calamar
– Tinta de calamar
– Mitja ceba
– Brou de gambes
– Mantega
– Parmesà
– Un raig de vi blanc
– Oli, sal i pebre
– Salsa romesco
Preparació
Començarem fregint el calamar ben talladet amb una mica d’oli, i el retirem. Sofregim la ceba tallada ben petita fins que estigui cuita, hi afegim l’arròs donant-li un parell de voltes, i hi tornem a posar el calamar. Salpebrem.
Posem un raig de vi blanc i deixem que faci xup-xup fins que s’evapori. Mentrestant anem escalfant el brou de gambes i hi dissolem la tinta de calamar.
A poc a poc podem anar afegint el brou a l’arròs, remenant contínuament i tornant-ne a posar a mesura que l’arròs se’l va bevent. Mantingueu el brou en un cassonet al foc perquè estigui sempre calent mentre l’aneu afegint. Deixarem que cogui en total durant 18 minuts perquè l’arròs ens quedi al dente.
Quan estigui llest, retirem del foc i hi posem un trosset de mantega i parmesà al gust, tot remenant bé fins que es desfaci i quedi ben lligat. Emplatem acompanyat amb una mica de romesco.
Bon profit i bona cuina!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
– Risotto de trompetes de la mort
Que bó aquest arrosset!! Jo avui n’he preparat una paelleta de arros negre… ja el penjaré prompte..
Bessets
M'agradaM'agrada
Mmmm…què bo l’arròs negre!Segur que el brou de gambes li va donar un gustet boníssim! I té molt de mèrit la improvització amb les sobres, jeje!!
Què xulo l’esmorzar més visita del forn. Segur que us ho deurieu passar molt rebé! Ja he xafardejat les fotos i em sembla que us he detectat! És que sóc xafardera, eh!! :P
Molts petonets parelleta!! :)
M'agradaM'agrada
aiaiaiaiai, haig de confessar que no puc amb la tinta de calamar! 8( ep! però segur que ha d’estar boníssim! l’Yves se’l menjaria tot!!!! petonets guapos!!!
M'agradaM'agrada
M’agrada això de posar-hi salsa romesco, li deu un toc riquíssim!
M'agradaM'agrada
Quin rissotto més bo!!!! Sóm amants de l’arròs negre i així cremoset i amb el parmesà ha d’estar tremendu. Estem tots fent neteja de la nevera, eh?
Jo també he xafardejat les fotos de la vostra trobada, jejeje
M'agradaM'agrada
Que bo que deu ser aquest arròs! I més, amb el toc del romesco. :)
Petons!
M'agradaM'agrada
Quin arròs, ara ja m’ha picat les ganes de fer-ho. No sé com ho faré, hi ha tants apunts bons…
Gràcies per la recepta, es veu molt senzilla
M'agradaM'agrada
Sandra me gustan los rissotos de todas maneras y este negro tambien y te ha quedado de lujo vamos de domingo.
Te dire un truco que me dijo el chef de BonPreu Pep Nogue en una de sus clases, ten siempre una lata de calamares en su tinta en casa y para dos personas es suficiente y sale un arroz que si no lo dices no se enteran, y te puede solucionar un compromi de ultima hora y quedas bien.
Bona setmana
peto
miquel
M'agradaM'agrada
Renoi!, un dels meus plats preferits (l’arròs negre) servit així, amb aquest bon gust!…a quin carrer vau dir que vivíeu?… ja,ja!. Una abraçada macos!
M'agradaM'agrada
Ja he vist les fotos de la trobada, que bé us ho vau passar i això de veure el pa com es fa. molt bona idea. A veure si a la pròxima me’n entero i puc venir :)
Sobre el risotto, a casa ja ens agrada molt l’arròs negre, o sigui que si som fans més dle risotto que no pas de la paella, aquesta recepta ens encatarà! UN petó :)
M'agradaM'agrada
Hola,
Arròs negre convertit en un risotto! Siusplau aneu possant receptes d’arrossos, que són una meravella. I això del romesco, una molt bona idea. Petons,
M'agradaM'agrada
Com a fan dels risotto em trec el barret, i com a fan de l’arròs negre ja em trec directament el cap.
Al.lucinant. :)
M'agradaM'agrada
Cariñet!!!!! Que risotto! Tu si que sabes conquistarme!!! Me llevo la receta, este finde cae!!!
Un besazo cielo!
M'agradaM'agrada
Segur que va ser un esmorzar fantàstic!
Aquest risotto amb el toc de romesco ha de quedar boníssim… Visca les receptes d’aprofitament! ;)
M'agradaM'agrada
Us heu plantejat obrir una arrosseria? Sou uns cracks de l’arròs, de les altres coses també peró es que feu uns arrossos!
Petonets.
M'agradaM'agrada
La cuina d’aprofitament sempre és interessant, però quan el resultat es un risotto com aquest…. visca la cuina d’aprofitament!
M'agradaM'agrada
Mare meva quin aspecte tan bó que te aquest risotto negre!!!! em sembla una idea genial el contrast amb la salsa romesco ;)
Un petó
M'agradaM'agrada
Segur que la visita a l’obrador va ser d’allò més interessant, igual que aquest arròs negre que em recorda que és hora d’anar a sopar… La panxa ha començat a rondinar només de veure’n la foto!
Una abraçada!
La Taula d’en Bernat
M'agradaM'agrada
felicitacions d’un arrossaire, m’agrada el toc final del romesco que li heu posat.
celebro que la trobada anés bé, però us he trobat a faltar a la trobada l’empordà. us espero a la pròxima!
M'agradaM'agrada
No he posat mai a l’arròs negre romesco, serà qüestió de provar-ho
Petons
M'agradaM'agrada
Ummmmmmmmm me encanta.
Te quedat de fábula.
Petons.
M'agradaM'agrada
Aquesta recepta és molt bona i m’ha fet recordar un plat que fa molt temps que no he preparat i que la presentació és bestial. És una combinació de dos risottos, un d’ells negre, que juga amb la combinació de colors. Espectacular. M’hi posaré.
M'agradaM'agrada
Només llegint els ingredients ja m’imagine el sabor…, deliciós, i la salsa romesco li ha de donar un toc especial. M’encanta la presentació. Una abraçada.
M'agradaM'agrada
L’arròs és el millor plat per aprofitar menjar que ha quedat per un racó de la nevera.
Si, ereu una bona colla a la trobava. El món és un mocador, no t’ho esperes i el veí de casa va i té un blog de cuina;-) jejejeje!
M'agradaM'agrada
Como se ve ese risotto, espectacular.
Besos
M'agradaM'agrada
Ojalà tinguessim tots les sobres del vostre congelador!!! jejeje!!! Vaia plat taaaan bo!!!
Petunets,
Eva.
M'agradaM'agrada
Hola! Que arroz mas estupendo… tiene una pinta fantástica… nada, que con el arroz soy como un salvaje con una botellita de nitroglicerina… todo un peligro. A ver si con tu receta hago que me quede bien. ;) Un saludo.
M'agradaM'agrada
Es veu un arròs molt meloset! què bo amb el toc del romesco!
Bon cap de setmana!
M'agradaM'agrada
L’arròs negre…quina cosa més bona! ha quedat fantàstic.
La jornada de blocaires al forn segur que una meravella…ja us he vist una miqueta a tots plegats en algunes fotos!:))
La proposta pel proper 15 em xifla!!! ja saps que les pizzes i mases m’agraden molt. Començo a investigar quina fer.
Molts petonets
Ahhh i mooooltes felicitats per la recomanació de blog a La Vanguardia!!! Molt ben merescuda!
M'agradaM'agrada
No puedo entender cómo se me ha pasado éste plato. En casa nos encanta a los tres. Y me ha gustado mucho el toque de romesco en vez de alioli. De 10!!
Besos
M'agradaM'agrada
Fa pocs dies que vaig descobrir el vostre bloc i va ser amb aquest risotto que vaig preparar diumenge… espectacular!! Li vaig afegir unes cues de gambes passades per la planxa per decorar i acompanyar. Segur que el repetiré.
A més ja he triat uns quants plats més que he afegit a la meva llista de pendents.
Moltes gràcies :)
M'agradaM'agrada