Ufff! Hem tingut uns dies una mica absents últimament: jo estava de viatge, la Sandra no s’hi ha pogut posar tot el que voldria, i al final hem trigat quasi una setmana a actualitzar!
Però ja hi tornem a ser, i avui us volem presentar una recepta que va improvisar la Sandra en una tarda d’inspiració, i que va quedar realment bona: una crema de gambes.
Com a base va fer servir un brou de gambes preparat de la mateixa manera que el que vam fer per l’arròs de gambes que vam penjar al bloc fa unes setmanes.
Esperem que us agradi!
Ingredients (2 pers.)
– Brou de gambes
– Cues de gamba pelades
– Mitja ceba
– Porro
– 2 patates mitjanes
– Safrà
– Crema de llet
– Oli, sal i pebre
Preparació
En una cassola sofregim la ceba i el porro talladets fins que estiguin ben cuits. Hi afegim la patata tallada a daus i li donem un parell de voltes perquè s’impregni bé dels sabors. Salpebrem i hi posem uns brins de safrà.
Cobrim amb el brou de games i deixem coure fins que la patata estigui prou tova.
Durant els últims minuts de cocció, abans de que la patata s’acabi de fer, hi afegirem unes cues de gamba (que ja tindrem reservades del brou si l’hem fet en el moment) per acabar de donar textura i gust, i en guardem algunes per emplatar la crema.
Ho passarem per la batedora fins aconseguir una textura ben fina. Quan escalfem la crema per servir-la hi posarem un rajolí de crema de llet.
Marquem en una paella les cues de gamba que havíem reservat, i les servim junt amb la crema quan emplatem. Ho hem acompanyat d’unes llavors de sèsam, oli verge extra i unes gotes de reducció de salsa de soja.
Bon profit i bona cuina!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
– Crema de carbassa amb ous de guatlla
M’encanta aquesta recepta. Quin plat més bonic i deu estar deliciós. A més, m’agrada perquè la recepta és per a dues persones i a casa en som 2. No m’agraden aquelles receptes que són per 8. Sé que es poden dividir els ingredients, però ja és massa feina. Uf! Vull coses pràctiques.
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
HOLA BONA NIT
M´ENCNATA LA RECEPTA AMB EL TEU PERMIS EN PREG BONA NOTA
BON ANY I MIL PETONETS SUSANNA
M'agradaM'agrada
Uhmm! quina bona pinta….i molt senzilleta de fet
M'agradaM'agrada
M’encanten les cremes, i aquesta és molt festiva, amb una presentació molt maca!Gràcies. Emma
M'agradaM'agrada
Molt bé cuinera!! una improvització genial. Jo no sóc molt de cremes (per la textura), però amb els ingredients que duu segur que es molt bona. I la presentació fantàstica!
Molts petonets parella!!
M'agradaM'agrada
Per ser improvisada té una pinta sensacional! Clar que amb aquests ingredients de luxe ha de ser bona per força :)
M'agradaM'agrada
Ep aquesta ens l’apuntem, ja sigui per plat com per aperitiu, sembla senzilla de preparar i amb un resultat de categoria!!
amb aquestes inspiracions… segueix inventant Sandra!
M'agradaM'agrada
Quina improvisació! tot un plat de luxe.
Muas!
M'agradaM'agrada
Quina crema més bonaaaa! Amb el gust de les gambes, deliciosa! I l’arròs crec que me’l vaig perdre així que ara mateix el vaig a mirar jejejej :)
Un petó i bon cap de setmana!
M'agradaM'agrada
Que bona! Per dies fresquets com avui ve molt de gust!
PTNTS
Dolça
M'agradaM'agrada
Us ha quedat una delícia de crema. Jo personalment no l´he tastada mai, ni tants sols l´he sentida anomenar.
I no patiu per actualitzar ja que per “despiste” JO. Dijous vaig publicar una recepta que feia quinze dies que havia fet i sense publicar per un lapsus.
M'agradaM'agrada
ai Xavi, sort que la Sandra ens ha cuidat aquesta setmana i no hem hagut de patir per vosaltres, jijijiji. Una recepta fantàstica! M’ha agradat la proposta i la presentació! un 10 nois! Bon cap de setmana. Molts petonets
M'agradaM'agrada
Home reina, a les meves nenes les cuido molt i les amntinc informades de tot! jajaja
M'agradaM'agrada
Que bona ha d’estar aquesta cremeta, m’encanten les gambes i tot el que es fa amb elles, amb el suc dels caps pots fer receptes delicioses. També m’agrada improvisar plats d’aquest tipus. Haurem de provar la crema, i la salsa de soja també li dóna el seu puntet. Una abraçada.
M'agradaM'agrada
Hola!
I tant que m’agrada! Quina bona tarda d’inspiració… Les cremes sempre són bones, però quan les fas amb ingredients que t’encanten, com les gambes, no hi ha res millor..Molt, molt bé!
M'agradaM'agrada
Hola, tambien me costo poco encontrar vuestro blog y la verdad es que os lo currais muchisimo y comeis de maravila,no cabe duda de que tomare nota de vuestras recetas y las elaborare. Yo he tenido el blog un poco abandonado con esto de las navidades pues el trabajo se incrementa y queda poco tiempo para internet, espero ahora despues de estas pequeñas vacaciones ponerme las pilas he ir poniendo nuevas recetas; tambien como vosotros le doy mucha importancia a poner la mesa de una manera agradable y distinta, aunque casi siempre caigo en la naturaleza aprovechando lo que ella misma nos da y es conveniente ir retirando para que brote con mas fuerza sobre todo en este tiempo de poda.
Bueno ya iremos poniendonos en contacto.Un saludo y a seguir bien.
(las fotos una maravilla)
M'agradaM'agrada
Que bona deu estar aquesta crema… m’encanta i haurem de probarla…
Bessets.
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/
M'agradaM'agrada
Quina delicia de recepta, a més aquí tenim unes gambes boníssimes i ja m´estic imaginant l´oloreta que ha de fer aquesta recepta ummmm…per cert, m´agraden molt les vostres fotos…un petonet
M'agradaM'agrada
Mmm…quina cremeta tan bona!!Visca la inspiració de la Sandra!! Una abraçada, Paula
M'agradaM'agrada
Hi puc posar “cullerada”?, o dos.. o tres… amb permís, em puc asseure a taula?… Aquesta crema està feta per a míiiiiiii!… Quina envejeta sana! Una abraçada macos!
M'agradaM'agrada
Una crema molt fina a mi m’agraden molt les cremes. Me l’apunto
M'agradaM'agrada
Ostres Sandra
Quina inspiració. Sempre dic que uns bons ingredients la senzillesa és un èxit segur
Molt bona la presentació del plat
Felicitats
Salut i bona cuina
M'agradaM'agrada
El color és guapíssim però el sabor, és que me l’estic imaginant…
M'agradaM'agrada
Bravo!! Molt bona improvització!! Segur que tan per acompanyar un aperitiu com un plat és brutal!
Petons!
M'agradaM'agrada
Sandra una fantastica inspiración y estupenda foto
bona setmana
peto
miquel
M'agradaM'agrada
Ais, que ricoooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!! Me llevo la receta, me parece deliciosa, fantástica y de esas que dejan con la boca abierta!!!!
Un besazooooooooooo!
M'agradaM'agrada
Molt ben presentada i segur que boníssima! Me n’haureu de guardar, a casa no són gaire de cremes.
Petonets.
M'agradaM'agrada
Una inspiració molt bona i encertada de bona!!
Abraçada!
M'agradaM'agrada
no os conocia pero a partir de ahora me quedo por aqui. Una receta estupenda. Bss.
M'agradaM'agrada
Improvisant, improvisant, a vegades surten les millors receptes, sí senyor! molt bo i amb un aspecte molt delicat.
un petó, parella!
M'agradaM'agrada
Huola Sandra i Xavi,
Una crema de luxe per un soparet amb la millor companyia! ;) Prenc nota!
Petonets i feliç setmana :))
M'agradaM'agrada
Parella!
Sou uns artisetes del peix! Encara no havia superat l’impacte de l’arròs negre i ara arribeu amb aquest crema de gambes. Per no dir res dels calamars blanc i negre; o el tàrtar de tonyina…
Aquest també me l’apunto, que el peix no és el meu fort!
Salut, parella!
M'agradaM'agrada
Mare!
Quant em convideu a sopar?
Mglòria de Gourmenderies
M'agradaM'agrada
Mare meva quina crema tan suculenta, mai la he tastat de gambes, imagino el gust de que deu fer : suprem!!!!
El color es fantàstic !!!! Un petó
M'agradaM'agrada
wow! que rica cremita! me encantan las fotos, toda esa seguidilla está tremenda. :)
M'agradaM'agrada
Una improvització fabulosa! quina cosa més bona!! sucada amb les gambetes ha d’estar de vici!
Molts petonets nois!
M'agradaM'agrada
bona, aquesta crema, molt bona!
M'agradaM'agrada
Madre del amor hermoso, qué preciosidad de fotos!!!!! Dan ganas de agarrar una cuchara y comerse la crema de una sentada! Tú crees que se podrá tomar fría en verano? un beso!
M'agradaM'agrada