Crema de gambes

Ufff! Hem tingut uns dies una mica absents últimament: jo estava de viatge, la Sandra no s’hi ha pogut posar tot el que voldria, i al final hem trigat quasi una setmana a actualitzar!

Però ja hi tornem a ser, i avui us volem presentar una recepta que va improvisar la Sandra en una tarda d’inspiració, i que va quedar realment bona: una crema de gambes.

Com a base va fer servir un brou de gambes preparat de la mateixa manera que el que vam fer per l’arròs de gambes que vam penjar al bloc fa unes setmanes.

Esperem que us agradi!

Ingredients (2 pers.)

– Brou de gambes

– Cues de gamba pelades

– Mitja ceba

– Porro

– 2 patates mitjanes

– Safrà

– Crema de llet

– Oli, sal i pebre

Preparació

En una cassola sofregim la ceba i el porro talladets fins que estiguin ben cuits. Hi afegim la patata tallada a daus i li donem un parell de voltes perquè s’impregni bé dels sabors. Salpebrem i hi posem uns brins de safrà.

Cobrim amb el brou de games i deixem coure fins que la patata estigui prou tova.

Durant els últims minuts de cocció, abans de que la patata s’acabi de fer, hi afegirem unes cues de gamba (que ja tindrem reservades del brou si l’hem fet en el moment) per acabar de donar textura i gust, i en guardem algunes per emplatar la crema.

Ho passarem per la batedora fins aconseguir una textura ben fina. Quan escalfem la crema per servir-la hi posarem un rajolí de crema de llet.

Marquem en una paella les cues de gamba que havíem reservat, i les servim junt amb la crema quan emplatem. Ho hem acompanyat d’unes llavors de sèsam, oli verge extra i unes gotes de reducció de salsa de soja.

Bon profit i bona cuina!


TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Crema de carbassa amb ous de guatlla

Crema de carxofes

···

38 pensaments sobre “Crema de gambes

  1. nyanyels diu:

    M’encanta aquesta recepta. Quin plat més bonic i deu estar deliciós. A més, m’agrada perquè la recepta és per a dues persones i a casa en som 2. No m’agraden aquelles receptes que són per 8. Sé que es poden dividir els ingredients, però ja és massa feina. Uf! Vull coses pràctiques.
    Una abraçada!

    M'agrada

  2. Alba diu:

    Molt bé cuinera!! una improvització genial. Jo no sóc molt de cremes (per la textura), però amb els ingredients que duu segur que es molt bona. I la presentació fantàstica!

    Molts petonets parella!!

    M'agrada

  3. albota diu:

    Ep aquesta ens l’apuntem, ja sigui per plat com per aperitiu, sembla senzilla de preparar i amb un resultat de categoria!!
    amb aquestes inspiracions… segueix inventant Sandra!

    M'agrada

  4. Anniki diu:

    Quina crema més bonaaaa! Amb el gust de les gambes, deliciosa! I l’arròs crec que me’l vaig perdre així que ara mateix el vaig a mirar jejejej :)

    Un petó i bon cap de setmana!

    M'agrada

  5. Cristina diu:

    Us ha quedat una delícia de crema. Jo personalment no l´he tastada mai, ni tants sols l´he sentida anomenar.
    I no patiu per actualitzar ja que per “despiste” JO. Dijous vaig publicar una recepta que feia quinze dies que havia fet i sense publicar per un lapsus.

    M'agrada

  6. judith diu:

    ai Xavi, sort que la Sandra ens ha cuidat aquesta setmana i no hem hagut de patir per vosaltres, jijijiji. Una recepta fantàstica! M’ha agradat la proposta i la presentació! un 10 nois! Bon cap de setmana. Molts petonets

    M'agrada

  7. Asela Masià diu:

    Que bona ha d’estar aquesta cremeta, m’encanten les gambes i tot el que es fa amb elles, amb el suc dels caps pots fer receptes delicioses. També m’agrada improvisar plats d’aquest tipus. Haurem de provar la crema, i la salsa de soja també li dóna el seu puntet. Una abraçada.

    M'agrada

  8. Alberto Ibort diu:

    Hola, tambien me costo poco encontrar vuestro blog y la verdad es que os lo currais muchisimo y comeis de maravila,no cabe duda de que tomare nota de vuestras recetas y las elaborare. Yo he tenido el blog un poco abandonado con esto de las navidades pues el trabajo se incrementa y queda poco tiempo para internet, espero ahora despues de estas pequeñas vacaciones ponerme las pilas he ir poniendo nuevas recetas; tambien como vosotros le doy mucha importancia a poner la mesa de una manera agradable y distinta, aunque casi siempre caigo en la naturaleza aprovechando lo que ella misma nos da y es conveniente ir retirando para que brote con mas fuerza sobre todo en este tiempo de poda.
    Bueno ya iremos poniendonos en contacto.Un saludo y a seguir bien.

    (las fotos una maravilla)

    M'agrada

  9. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Hi puc posar “cullerada”?, o dos.. o tres… amb permís, em puc asseure a taula?… Aquesta crema està feta per a míiiiiiii!… Quina envejeta sana! Una abraçada macos!

    M'agrada

  10. Narcís diu:

    Ostres Sandra
    Quina inspiració. Sempre dic que uns bons ingredients la senzillesa és un èxit segur
    Molt bona la presentació del plat
    Felicitats
    Salut i bona cuina

    M'agrada

  11. Glo diu:

    Ais, que ricoooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!! Me llevo la receta, me parece deliciosa, fantástica y de esas que dejan con la boca abierta!!!!

    Un besazooooooooooo!

    M'agrada

  12. massitet diu:

    Parella!
    Sou uns artisetes del peix! Encara no havia superat l’impacte de l’arròs negre i ara arribeu amb aquest crema de gambes. Per no dir res dels calamars blanc i negre; o el tàrtar de tonyina…

    Aquest també me l’apunto, que el peix no és el meu fort!

    Salut, parella!

    M'agrada

  13. Begoña diu:

    Madre del amor hermoso, qué preciosidad de fotos!!!!! Dan ganas de agarrar una cuchara y comerse la crema de una sentada! Tú crees que se podrá tomar fría en verano? un beso!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.