Tagliatelle amb salsa de safrà i trompetes de la mort

La setmana passada vaig estar uns dies a Bologna, però ves, volant amb Ryanair, ja pots vigilar amb el que poses a l’equipatge de mà o et fumen un cop de pala que et deixen tremolant!

I clar, mirant cosetes per dur cap a Barcelona vaig acabar resignant-me a portar algun paquetet de pasta i poc més. A part de les típiques, perquè ja fa temps que les trobem per aquí, pastes “al nero di sepia”, “al pomodoro” o “a l’spinaci”, vaig trobar uns tagliatelles al safrà amb molt bona pinta, i se’m va fer la boca aigua només d’imaginar-me’ls al plat.

Així que jo els hi vaig dur a la Sandra, i ella va preparar-los al cap d’uns dies amb una salseta boníssima de safrà i trompetes, que va quedar per llepar-se’n els dits.

Ingredients (2 pers.)

– 200 g. de tagliatelle al safrà (o qualsevol altra pasta que vulguem utilitzar)

– Trompetes de la mort seques

– Crema de llet

– Mitja ceba

– Uns brins de safrà

– Aigua

– Oli, sal i pebre

– 2 rovells d’ou

Preparació

Posem les trompetes a hidratar en aigua calenta i les deixem ben bé una hora. En reservem l’aigua.

Sofregim la ceba en una paella amb una mica d’oli fins que estigui ben toveta. Tallem i afegim les trompetes i les deixem coure un parell de minuts.

Posem els brins de safrà a la paella, cobrim amb crema de llet, i anem remenant sovint. Hi barregem unes quantes cullerades de l’aigua de les trompetes, salpebrem i deixem reduir fins que adquireixi la textura adequada.

Mentrestant haurem cuit la pasta en abundant aigua salada, segons les instruccions del paquet.

Servim la pasta amb la salsa a sobre i un rovell d’ou al damunt, just al moment de menjar. Desfent-lo entre la salsa li donarà un punt de cremositat i un sabor deliciós.

Bon profit i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Pasta fresca amb verduretes

Pasta fresca mar i muntanya

Fideus “xinos” amb verduretes

37 pensaments sobre “Tagliatelle amb salsa de safrà i trompetes de la mort

  1. Anniki diu:

    Els tallarins deliciosos, la salsa que hi has posat és molt original i ha d’estar boníssima!! Però no em diguis això de Ryanair…. que aviat farem el viatge de fi de curs i volen anar amb aquest companyia per tema d epreus… i a mi que m’encanta endur-me 10.000 productes locals… buahhh :(

    M'agrada

  2. Pilar diu:

    Qué delicia de plato. Ni en la misma Bolonia te comes uno tan bueno. Ya me imagino la yema mezclada con el resto…
    yo estuve este verano y me pareció bonito pero ¡muy sucio!
    Besos

    M'agrada

  3. Maria Jose-Dit i Fet diu:

    A mi també em fa il.lusió portar alguna coseta quan anem de viatge…i et dono tota la raó amb això de l´equipatge, a mi em va passar l´any passat a Suïssa, vaig comprar tantes farines (el cert és que vaig embogir :D )que després no sabia com portar-les…aquest gust de safrà ha de ser boníssim…haurem d´esperar a anar a Bologna per saber-ho ;)…petonets!!!!

    M'agrada

  4. Begoña diu:

    Lo de Ryanair se pasa de castaña oscuro, son una panda de ladrones que en cualquier momento nos van a querer cobrar por ir sentados, tiempo al tiempo.

    Pero hablemos de cosas más agradables y ricas, como esa yemma de huevo que me vuelve loca en los platos de pasta, ver como se rompe y escurre por el plato, y ese sabor taaaan rico… Aquí en La Rioja no tenemos trompetas de la muerte, o por lo menos yo no las he visto, una pena! platazo. Muchos besos

    M'agrada

  5. Asela Masià diu:

    Quin plat més deliciós. Encara que serà difícil trobar aquest tipus de pasta per ací, i també els bolets, sempre es pot fer una variant, perquè m’ha encantat la recepta i m’agradaria fer-la. Una abraçada.

    M'agrada

  6. La Cuina de l'Eri diu:

    Quines fotos… són estupendes, com el plat! Això de posar-li el rovell de l’ou m’ha encantat. Realment ha de ser deliciós i si, per llepar-se el dits. Molt bona recepta! Jo no esperará anar a Bologna per tastar-los! Si aquí els heu fet millor! Petons,

    M'agrada

  7. Paula diu:

    Aquesta pasta ha d’estar boníssima!! Jo crec que la pròxima vegada que me’n vagi de viatge, me n’aniré “con lo puesto” i amb les maletes buides per poder dur cosetes locals!!! ;XX Una recepta fantàstica. Un petó, Paula

    M'agrada

  8. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Aquesta salseta diu : “fes-me teva, fes-me teva..”, ja,ja!, i tinc trompetes congelades!, i nata!, i ganes de probar-la!…no tinc excusa. (ja tinc la pizza pensada…això és un repte!)Una abraçada macos.

    M'agrada

  9. Sara diu:

    Wow parella, no sé si m’agrada més la pasta, la salseta o l’acompanyament de les trompetes de la mort. Brutal!
    Jo ja tinc clar que quan viatjo amb Ryanair haig de porta la roba justa justa per deixar espai i poder portar cosetes a la tornada.
    Per cert, ja que França ens queda més a prop, podríem fer un gastroviatge de bloggers!
    O bueno, potser podem començar amb un cafetó, anireu al Fòrum de Girona?
    Petonets!!

    M'agrada

  10. nuria diu:

    Aquest migdia he passat a veure que s’hi coïa al vostres fogons. M’ha agradat la idea, així que queda apuntada. Ja us explicaré

    M'agrada

  11. Alberto Ibort diu:

    Xavi y Sandra, sois un equipo perfecto y que buena idea tuvistes con los tagliateli al azafran, aunque Sandra le dio el toque perfecto, que contento tienes que estar porque no es que te haya hecho aprecio es que lo ha magnificado, enhora buena a los dos.
    Yo todavia no he elaborado la pasta que compre pero no se si lo podre superar co lo alto que me habeis puesto el liston.
    Un abrazo

    M'agrada

  12. Gemma diu:

    Je je je… molt bona idea, la pasta seca no pesa res :)
    Em sembla una salseta exquisida i de luxe per acompanyar un bon plat de pasta autènticament italiana!

    M'agrada

  13. judith diu:

    ooooooooooooooo, si l’Yves veu avui aquesta recepta segur que me la fa fer per sopar!!!! espectacular nois! Com m’agrada!!!! Petonets

    M'agrada

  14. Josep diu:

    La pasta italiana combinada amb bolets o verdures son un dels nostres clàssics. Si a més li afegeixes el rovell d’ous, les cotes de gust que s’assoleixen son extraordinàries.
    Una abraçada

    M'agrada

  15. J. diu:

    Que tallarines… Confieso mi adicción a la pasta (parezco italiano, pero no)… Me encanta de todas formas y sabores… Y esta está de muerte (y nunca mejor dicho). Un saludo.

    M'agrada

  16. ingrid diu:

    Segur que vares disfrutar de la visita! sempre és plaer sortir…i més si et portes aquestes pastes tant bones! la recepta que has fet em sembla fantàstica, completa i de sabors únics!
    1 ptonàss

    M'agrada

  17. Alba diu:

    No em renyeu…vinc molt tard, oi? Agafaré fama de tardona al final!! :P
    Quin luxe, pasta directa des d’Italia!!té una pinta deliciosa, sobretot amb aquesta salseta de trompetes de la mort….què bo!! :) M’ha agradat molt el detall del rovell, no ho he provat mai així.
    Una recepta deliciosa, sí senyor!!

    Molts petonets parella!!!

    M'agrada

  18. massitet diu:

    Ostres!
    La primera foto és preciosa!! Certament, la recepta és molt interessant (me’canta com queda l’ou!), però amb aquesta foto guanya molts punts!

    mmmmmmmmmmmmmmmm

    Salut, parella!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.