Pizzetes de calçots, i d’espàrrecs verds amb crema de ceps

Semblava que no havia d’arribar mai, però ja tenim aquí aquesta segona convocatòria de “la Recepta del 15” dedicada al món de la pizza!

Després de l’èxit inesperat del mes passat, aquesta vegada comencem fins i tot amb dos blocs que ja han publicat la recepta abans del dia que tocava, així que les expectatives són altes. A veure quants us heu animat a participar finalment. Sigui com sigui, només per l’interès que heu mostrat en la proposta durant aquests últims 30 dies, ja ha valgut la pena!

Ara queda veure amb què ens sorprenem els uns als altres, i preparar la llista de receptes que segur ens faran salivar de valent!

El que us portem nosaltres són unes minipizzes, fetes de dues maneres diferents sense utilitzar tomàquet. Una amb els ingredients estrella de la temporada d’hivern: els calçots i la seva salsa (la qual vam aprofitar d’una calçotada que havíem fet a casa un parell de dies abans!). L’altra, utilitzant una base de crema de llet semblant a la que faríem servir en una carbonara, però convertida en una salsa de ceps, i acompanyant-la d’uns espàrrecs verds i xampinyons frescos.

Cal dir que aquesta és la vegada que més bona ens ha sortit la massa de pizza, i ja només per això estem la mar de contents (vam utilitzar la famosa recepta del Fabián Martín)!

I ja no ens allarguem més, esperem que us agradin!

Ah! Deixeu-nos en els comentaris l’enllaç a la vostra recepta, per poder fer la llista! Moltes gràcies!

Ingredients

Massa de pizza (per a 6 pizzetes)

– 250 g de farina de força

– 125 g d’aigua

– 5 g de llevat

– 12’5 g d’oli d’oliva

– 5 g de sal

Per cobrir les pizzes

– 3 calçots

– Salsa de calçots o romesco

– Crema de llet

– Ceps secs

– Xampinyons

– Puntes d’espàrrecs verds

– Nou moscada

– Sal i pebre

– Mozzarella ratllada

Preparació

La massa:

Posem la farina en un bol i hi desfem el llevat, mesclant-ho bé. Afegim l’aigua a poc a poc i anem pastant bé amb una espàtula. Acabem posant-hi la sal i l’oli, mesclant-ho fins que s’incorporin bé a la massa. Si la massa no s’acabés de lligar bé, s’hi poden afegir uns 12 g més d’aigua. L’acabem de pastar sobre el marbre.

Fem una bola amb la massa, i la tornem al bol deixant-la reposar durant unes 24 hores al frigorífic, tapada amb un drap. La traiem una hora abans de fer les pizzes.

Pizza de calçots:

Enretirem les capes exteriors dels calçots i els netegem, els tallem la part verda i ens quedem amb el tros blanc. Els escaldem en aigua bullent durant 3 minuts.

Tallem la massa de pizza en bocins per fer les mini-bases. Una vegada estirada la massa, repartim per sobre una mica de salsa romesco, i a cada pizzeta hi posem una mica de mozzarella i un calçot obert en dues meitats. Acabem amb un raig d’oli per sobre, i enfornem a 220ºC durant 15 minuts.

Pizza d’espàrrecs verds amb crema de ceps:

Posem en un cassó a escalfar la crema de llet, i quan arrenqui a bullir apaguem el foc i hi posem els ceps secs a infusionar durant mitja hora. Salpebrem i hi posem una mica de nou moscada. Ho passem per la batedora fins que quedi ben fi, i ho tornem a posar al cassó a reduir fins que adquireixi una textura més espessa.

Sobre les bases de pizza hi repartim la crema de ceps, i a sobre hi col·loquem una miqueta de mozzarella, unes puntes d’espàrrecs verds i uns xampinyons tallats a làmines. Hi posem un raig d’oli i enfornem de la mateixa manera que abans, durant 15 minuts a 220ºC.

Bon profit i bona cuina!

···

55 pensaments sobre “Pizzetes de calçots, i d’espàrrecs verds amb crema de ceps

  1. Anniki diu:

    jejjee jo definitivament em quedo amb la de calçots! Es que els espàrrecs verds me’ls puc menjar, però no són el meu deliri!! I el calçots en canvi… m’encanten :PP

    Que bona ha d’estarrr!! ^^

    M'agrada

  2. Helena diu:

    Ostres quina bona pensada! Me les menjaria totes dues però la de calçots la penso provar d’aquí poquet, m’heu convençut!
    Per cert, a la pròxima publicré el dia que toca jeje, perdoneu.
    Petons guapos! ;)

    M'agrada

  3. Glòria diu:

    M’agraden les dues propostes i se’m fa difícil triar, per tant, una de cada!. La recepta del Fabián Martín, perfecte, oi?.

    Ja esperem l’ingredient per al mes de març!.

    M'agrada

  4. judith diu:

    ualaaaaaaaaaaaaaa! em quedo amb la de crema de ceps! jijiji, no sé per què serà! els calçots m’agraden però els tinc prohibits per què em senten fatal, així que ja fa uns quants anys que ni olorar-los! Unes propostes genials!!!! Petonets guapos. Ja estic desitjant saber el proper repte!!!!! ;)

    M'agrada

  5. Gastropuntcat diu:

    :O:O…
    Pizza de claçots!!!
    MOlt i molt bona que ha d’estar!

    … i la de crema de ceps i espàrrecs bladers wow!
    M’encanten.

    (i jo que estaba pensant en preparar una pizza amb el pollastre que em va sobrar de sopar mexicà…:-S..
    Norrrrrr…
    Ara hauré de continuar ruiant B)B)

    M'agrada

  6. Asela Masià diu:

    Si aquesta massa dius que és la més bona, la farem a casa, no sé què passa que mai quedem contents amb el resultat de la massa, ens ix massa rostida (no de cremada, de dura). Els ingredients m’encanten, aquesta pizza ha d’estar boníssima, llàstima que a València no la puguem fer, ja que no és fàcil trobar calçots. Una abraçada.

    M'agrada

  7. mai diu:

    He de dir, que no en sóc gaire de pizza jo, sóc d´aquelles que es menja les vorades , serà que no em senrten massa be, però a casa els encanten i de tant en quan en faig, aquesta serà una bona iniciativa per posar-m´hi, a vuer si arribo.
    Les teves , sobretot la de calçots, fantàstica.
    petons

    M'agrada

  8. Pilar diu:

    Qué buenas tus pizzas. No sabría cual elegir, pero creo que la de ceps porque me encantan.
    Te copio la receta de la masa, si dices que es la mejor, tengo que probarla.
    Besos

    M'agrada

  9. ELENA ZULUETA DE MADARIAGA diu:

    Y con este son ya 5 blogs catalanes que leo hoy. Todo un record.
    Así que decido pasar por tu blog y quedarme un rato.
    Hoy, disfruto del placer de leeros, no siempre puedo y anoto en mi libreta, miles de trucos, ideas, presentaciones…que me valen de mucho.
    Soy una profesional de la gastronomía, y me encanta releer los blogs, algunos hasta varias veces, es casi siempre un placer.
    Me quedo encantada de haberlo descubierto.

    CUATRO ESPECIAS

    M'agrada

  10. Gemma diu:

    Genial, m’encanta la vostra proposta, és molt de temporada, je je je…
    Tindreu una feinada ENORME per fer el recull amb tantes receptes que estem presentant… Això de la recepta del 15 està tenint un èxit impressionant, felicitats!!!

    M'agrada

  11. massitet diu:

    Iepaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
    M’encanten les minipizzes (o minicocs…) i aquestes tenen una pinta descomunal: trobo que jugar amb el calçot és un grandíssim encert!!

    Molt bé, parella!!!

    I felicitats per l’èxit de la recepta del 15: heu encertat de ple amb la idea!!! Molt bé!

    M'agrada

  12. Alba diu:

    oooh!! m’encnaten les vostres pizzes i sóc incapaç de triar entre una d’elles… M’ha agradat això que no portin tomàquet!
    La de calçots me l acopio segur perquè aquest any n’hem plantat a l’hort urbà que tenim i clar…ens han sortit més aviat petits. Si els fem a foc viu, ens quedarem sense calçot, :P!!

    M’ha encantat la proposta i ja estic desitjant que ens desvetlleu la del mes vinent!!

    Molts petonets!!

    http://lefabuleuxdestinduchocolat.blogspot.com/2011/02/si-no-entendeis-el-catalan-abajo-hay-la.html#comments

    M'agrada

  13. Anna diu:

    Hola!
    Gràcies per visitar el meu blog!
    No se si encara soc a temps de participar a la vostra proposta, no m´habia donat conte d´aixó de la recepta del 15! Es una molt bona idea, b si no puc aquesta, serà la del 15 que bé!
    Ptns
    Anna

    M'agrada

  14. Ana diu:

    M’encanten aquestes dues propostes què ens presenteu! ben originals i bones.
    Volia participar però no m’ha donat temps :(
    a veure qué ens proposeu pel pròxim 15!
    petons.

    M'agrada

  15. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    QUINA GRÀCIA!,la xarxa està envaida de pizzes!..ja,ja.
    Aquesta proposta ha estat realment divertida i ja ho veieu quin èxit està tenint…I ara m’explicareu d’on treieu la inspiració per fer aquestes dues propostes tan suculentes?, quina passada d’ingredients nois, em trec el barret i per a mi ja me’n podeu dur una de cada.Gràcies!.Una abraçada!

    M'agrada

  16. Paula diu:

    Nois, perdonau-me!! A Bon Tiberi quan parlàvem de la recepta dels 15 només feiem referència al bloc de La Marina. Mea culpa total; li vaig passar l’enllaç al Xisco de la Marina perquè ves la proposta i pogués preparar la pizza i per això quan ell ha fet la introducció no us ha citat. Ara mateix ho corregiré. Perdó!! sniff, sniff. Un petó, Paula

    M'agrada

  17. Mariàngels diu:

    Quantes receptes de pizza, jo vaig apuntant per anar provant, totes m’agraden, totes les veig boníssimes, se m’està girant una feinada… Enhorabona per la iniciativa, a veure si el proper mes puc participar-hi, em fa il·lusió!

    M'agrada

  18. eva diu:

    què bones les pizzetes! jo no acostumo a fer-ne per una qüestió de temps, però veig que m’hi hauré de tornar a posar.
    Jo he vist moltes pizzes per la blogosfera… :D
    pt!

    M'agrada

  19. Cuinera diu:

    Hola! no conocía este concurso, y ayer mismo publique una pizza en mi blog, si lo hubiese sabido… no importa! ahora mismo me hago seguidora, y así el mes que viene, espero poder participar, me parece una propuesta muy interesante.

    Un beso

    M'agrada

  20. SUSANNA diu:

    Hola Sandra, guapa tu

    quina bona pinta que tenen les pizzetes,…a casa em el que els i agraden les tinc que fer grosses ,grosses, doncs si no se les “zampen” de seguida, je,je

    mil petonets Susanna

    M'agrada

  21. Esther diu:

    Esta masa que habeis hecho es distinta en sus proporciones a la que yo hago normalmente.Pero les he visto tan buen aspecto que la proxima va con vuestra receta.Besos Esther

    M'agrada

  22. StHilari / Alfons diu:

    vinc del bloc de la Gemma on m’he assabentat d’aquesta nova proposta del 15 …. una magnífica idea … com aquesta pizza amb crema de bolets ha d’estar boníssima… estare atent per a la propera convocatòria..
    Una abraçada

    M'agrada

  23. LA CUCHARA CURIOSA diu:

    Totes molt riques … però la dels calçots … que vols que digui, m’està demanant a crits que me la coma. Que lastina que em assabentat tard això de la “pizza-15” perquè tinc una no publicada que podria anar.

    M'agrada

  24. Maduixa diu:

    Aquesta idea de la recepta del 15 em sembla genial, em sap molt de greu no haver-me’n assabentat abans per que m’encanta fer pizzes, i que carai! m’hagés agradat contribuir i fer pinya amb una iniciativa tant bonica.

    Enhorabona pel èxit de la convocatòria i per les vostres pizzetes de calçots que es veuen fantàstiques!

    un petó ben gros!

    M'agrada

  25. fresa&pimienta diu:

    Bon dia !!!! quina proposta tan genial la de les pizzes, us felicito per l´èxit!!!! jo no segueixo les covocatories o concursos de receptes per manca de temps, normalment només puc publicar una recepte per setmana com a màxim, donat que tinc poc temps lliure, pero llegeixo totes les vostres propostes i la dels participants , i aquesta de la pizza es genial perquè dona lloc a deixar volar l´imaginació. Petons i bon cap de setmana

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.