Hem estat uns quants dies una mica absents, però ja tornem a ser aquí amb una nova recepta: un cuscús amb verduretes.
Com veureu no és una recepta de cuscús tradicional, sinó que simplement hem fet servir el cuscús com a ingredient per preparar-lo a la nostra manera, d’una manera ben senzilla i ràpida.
En realitat potser no caldria posar-hi tantes verdures diferents, però vam preparar-ho just després de tornar de la fruiteria amb el carro ple, i clar, teníem la nevera amb una varietat de colors que feia goig; no vam poder-nos estar de fer un bon sofregit amb una mica de cada!
Ingredients (2 pers.)
– Mitja ceba
– 2 o 3 alls tendres
– Mig tomàquet (hem fet servir un cor de bou mitjanet)
– Espàrrecs verds
– Bajoques (mongeta tendra)
– 1 tros petit de carbassó
– 1 tros petit d’albergínia
– 2 o 3 xampinyons
– Cuscús precuit (vam fer uns 80g per ració)
– Aigua o caldo de verdura
– Una culleradeta de maizena
– Comí i curri
– Oli, sal i pebre
Preparació
Sofregim la ceba i els alls tendres, i hi anem afegint les verdures segons l’ordre de cocció: espàrrecs verds, bajoques, carbassó, albergínia, xampinyons i tomàquet. Una vegada sigui tot ben cuit hi posem un polsim de comí i de curri, i salpebrem.
Cobrim amb aigua o caldo de verdures, i per espessir una mica el brou i que es formi salsa hi posem una culleradeta de maizena prèviament diluïda en una mica del líquid.
Coem el cuscús segons indicacions de l’envàs (nosaltres el vam daurar en una paella i el vam cobrir d’aigua calenta), i el servim acompanyat de les verdures.
Bon profit i bona cuina!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
– Hummus
M´agrada molt el cuscús, amb tot i moltes vegades el faig amb verdures com a primer plat o com a guarnició.
M'agradaM'agrada
no sóc massa fan del cuscús, però clar, em seria impossible resistir-me a un plat de la Bordeta!!!! ah! i si que és perillós anar a la fruiteria i comprar molt!!! però clar, vosaltre ho sabeu combinar perfectament!!! molts petonets guapos
M'agradaM'agrada
Que bo amb totes aquestes verduretes!!! Perquè acabem de dinar, si no veníem corrents a buscar-ne un platet!!
M'agradaM'agrada
Jo també vaig comprar cuscús l’altre dia, i així com ho heu fet vosaltres em sembla genial … ara, tindré d’anar jo també a buscar el carro de les verdures… ;-))
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Hola,
Ja se que faré amb el cuscus que em va sobrar l’altre dia! A mi tot el que siguin verduretes m’encanten i si són tota aquesta varietat que heu fet, encara més!!
Quin plat més bo que us vau menjar eh? PEtonets
M'agradaM'agrada
El cuscús és bo de totes les maneres, i aquest ho ha de ser molt amb aquest sofregit de verduretes!
Fins aviat!
Elisabet
M'agradaM'agrada
me encanta el cuscus,os ha quedado delicioso y es muy fácil.
Ah!!ya he echo la masa de pizza que habíais puesto.fue un éxito en casa!!!besos esther
M'agradaM'agrada
El cuscús m’encanta i si és amb verduretes encara més. Ja veig que feu una dieta ben sana, ja no pateixo! ja,ja,ja.
Molts petonets!
M'agradaM'agrada
A mi també m’agrada molt el cuscús i amb tantes verduretes deu estar boníssim!! Jo no domino gens això de l’ordre de cocció, així que m’apunto la del vostre plat! :P
Per cert, la foto molt xula i la tajine també!!
Molts petonets guapos!! :)
M'agradaM'agrada
A casa també ens agrada molt aquesta combinació de cuscús amb verdures, queda un plat molt saborós! La propera vegada que el vulgui preparar ho faré com vosaltres proposeu!
M'agradaM'agrada
me gusta el cuscus y con verduritas mas me lo llevo
miquel
M'agradaM'agrada
Molt bo i molt sa, a casa el probarem aviat! ;) Una abraçada
M'agradaM'agrada
Adoro el cous cous en todas sus formas, y esta tiene que estar riquísima. :)
M'agradaM'agrada
A mi també m’agrada així ben carregat de verdures :)
Ha de quedar molt gustós, ideal per un sopar ben sa i ben bo!
M'agradaM'agrada
quin tajin més maco que teniu, eh? ha de quedat bé per força aquest cuscús!
M'agradaM'agrada
Qué delicia de plato, me encanta. También me gusta mucho tu tajín.
M'agradaM'agrada
A mi me gusta mucho el cuscús!!! esta receta con verdura me ha encantado!!! también me gusta mucho el cuscús frio, tipo ensalada con menta y limón y un poco de imaginación.Muchos besos y buen fin de semana
M'agradaM'agrada
Intentaré sumar-me a la vostra recepta del quinze, tot i que vaig de bòlit!!!
Tinc un comentari, crec que en català pròpiament caldria dir crema de Sant Josep. La denominació “crema catalana” és de portes enfora que es diu.
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
No acostumo a fer aquest tipus de cuina a casa, pk el meu compi és molt especial amb el menjar… però a mi m’agrada molt provar sabors nous i aquest recepta té un aspecte deliciós!
Molts petonetss
M'agradaM'agrada
Així amb aquesta barreja de colors i sabors està perfecte!.A mi també m’agrada molt posar-hi el toc de curry al cuscús. Una abraçada
M'agradaM'agrada
Un día em faré un plat només per a mi… ja que a la familia no lis agrada el cous- cous.
petonets
M'agradaM'agrada
Ara us contaré un secret…pshhh…fins fa 15 dies no havia menjat mai cuscús…increïble, oi?? Em va encantar!! Així que m’apunto la vostra recepta i us copiaré la idea ;) Una abraçada, guapooos!!
M'agradaM'agrada
Deliciosa manera de comer un cous cous, me encanta!
Besos
M'agradaM'agrada
Qué bueno y qué apañado es el cous cous, nosotros lo comemos un montón de mil maneras diferentes. EL prçoximo día a ver si me acuerdo y pruebo esta receta que tiene muy buena pinta.
M'agradaM'agrada
Delicioso! Por aquello de vivir en Canarias, y tener una comunidad Saharaui muy asentada desde hace años, parece que la comida árabe nos suena mas familiar. En mi caso, tengo un amigo que es un apasionado de todo lo que huela o sepa a árabe. Con el aprendí a hacer cous cous, y reconozco que es un plato delicioso, aunque laborioso. Tu versión me ha encantado, y estoy deseando poder probarla. Un saludo y buen finde.
M'agradaM'agrada
Amb aquesta varietat de verdures ha d’estar molt bo.
Fins aviat
M'agradaM'agrada
Jo tam bé el faig, justament amb verduretes i altres vegades amb fruits secs.
El cous cous es com l’arròs, es pot fer de moltes maneres.
Boníssim.
Petonets
M'agradaM'agrada
Així amb tota classe de verdures és com més bo el trobo!! la primera foto m´agrada molt…petonets
M'agradaM'agrada
Me encanta el cuscus ..lo he probado de muchas maneras ..en Marruecos y siempre esta increible ..que toque le dan ..este me encanta y las fotos en el TAJIN ..preciosas BESOS MARIMI
M'agradaM'agrada
Mmm, quin goig, quina delicia amb tantes verduretes!
Bonissíssim! ;)
Petonets i bona setmana,
Marina
M'agradaM'agrada
a mi m’encanta el cuscus de verdures, el de carn, el de pollastre, i sobre TOT el de verdures amb pollastre o carn. aaaaaaaaaaaaah io soc marroquina per aixo m’agrada!!!!!:);)
M'agradaM'agrada
jo em es altres ingredients i sóc marroquí
1 kg de carn de xai o vedella
2 cebes
1 got gran d’oli d’oliva
2 tomàquets ratllats
2 carbassons
6 pastanagues
500 g de carbassa
2 naps
1 bol petit de cigrons
1 culleradeta de gingebre
1 culleradeta de pebrot negre
1 / 2 culleradeta de safrà
3 culleradetes de sal
1 kg de couscous
M'agradaM'agrada