Hi ha vegades que no acaba de venir de gust menjar-se la verdura simplement bullida amb patates i un raig d’oli, i la fem passadeta per la paella.
L’altre dia, però, la Sandra es va empescar aquest plat, aprofitant unes trompetes de la mort fresques que teníem a la nevera per acompanyar la verdura.
El resultat va ser veritablement una sorpresa!
I només una cosa abans de la recepta: encara que pugui semblar accessòria, us recomanem posar la pols de “kikos” per sobre l’amanida, li dona un punt impressionant!
Ingredients (2 pers.)
– 150 g de bajoques (mongetes tendres/verdes)
– 2 patates mitjanes
– Trompetes de la mort
– 2 ous
– Oli
– Vinagre de Pedro Ximénez
– Mostassa en gra de Dijon
– All
– Moresc (blat de moro) fregit
Preparació
Bullim les bajoques en aigua amb sal uns 20 minuts, que quedin ben cuites.
Pelem i tallem les patates a rodanxes de mig centímetre, les daurem en una paella amb una mica d’oli d’oliva, i les cobrim amb aigua perquè es coguin durant uns 20 minuts. Els temps de cocció dependran de la bajoca i la patata que fem servir cadascú.
Tallem un all ben petit i el sofregim en una altra paella amb oli, posant-hi les trompetes de la mort, i coent-les durant 5 minuts.
A banda, preparem els ous poché en un cassó amb aigua. A casa fem servir la tècnica del paper film. Això és posant en un got un quadrat de paper film enfonsat cap a dins, i posant l’ou a l’interior amb una mica de sal; tanquem el film fent un saquet, amb l’ajuda d’un filferro del típics de tancar bosses. Els coem en aigua bullent durant 4 minuts.
Preparem una vinagreta amb la mostassa, el vinagre i l’oli i la reservem.
Muntem el plat amb l’ajuda d’un motlle en forma d’anella, posant la patata sota, després la mongeta i ho reguem amb la vinagreta. A sobre hi posem les trompetes saltejades, i ho coronem amb l’ou poché. Xafem ben petit una mica de moresc fregit, i el posem per sobre per rematar el plat.
Bon profit i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Qui diu que un plat de verdura no pot ser un plat de luxe?
Ha de quedar boníssim, estic segur que el toc dels kikos li queda fenomenal ;)
M'agradaM'agrada
un 10 per la cuinera!!!! quin platet que t’has marcat nena! m’encanta, i això de l’ou saps que no l’he fet mai així? jajajajajajaja. Una altra cosa a pendents! milions de petonets guapos i bon cap de setmana!!!
M'agradaM'agrada
Aquest plat és de categoria!! sou uns cracks!! no dubteu pas que a casa el menjarem!
M'agradaM'agrada
Una proposta genial, saborosa i atractiva a parts iguals.
M'agradaM'agrada
A casa també fem una recepte molt similar amb les mongetes tendres, ceps y ceba tendra amb ou poché! m´encanta l´idea del pols de kikos!!! us ha quedat un plat genial! Per cert el pastís sevillano brutal! petons
M'agradaM'agrada
Quina bona pinta!
M'agradaM'agrada
Quines receptes més bones i vistoses poseu. És genial; amb uns ingredients ben senzills (llevat de les trompetes de la mort) heu fet un plat digne dels millors restaurants, amb salseta i la pols de kikos inclós. Quina combinació! Un beset.
M'agradaM'agrada
Nois, aquesta amanida té una pinta extraordinària i la combinació de gustos penso que ben encertada. Salut!
M'agradaM'agrada
Com ens agrada la paraula “bajoca/ques”!!! Nosaltres l’ou poch´´e el fem posant-lo a bullir dins d’un col.lador rodó petit, d’aquells de les herbes…. cada maestrilo…..
petons gastronómics.
M'agradaM'agrada
muy buena la receta y la presentacion me la apunto
bon cap de setmana parella
miquel
M'agradaM'agrada
qué delicia tu ensalada. Me encanta éste tipo de platos, no me canso nunca de comerlos y con tus ingredientes me parece un plato fabuloso. ¡qué bien se come en tu casa!
Besos
M'agradaM'agrada
Ep, que a mi la verdura sola m’encanten però és clar, si me la porten així m’encanta molt més.
Això dels kikos, qué bo, i les trompetes de la mort???????
Molts petonets i bon cap de setmana!
M'agradaM'agrada
M’encanta!
Molt ben presentada, saborosa i sana!
La Taula d’en Bernat
M'agradaM'agrada
Bona nit,
Quan he vist el títol… ja sabia que m’agradaria molt, però quan he vist la foto i la recepta.. ja me l’he imaginant preparant-lo a casa! Un plat d’aquells per anar assaborint poquet a poquet. Petonets i bon cap de setmana,
M'agradaM'agrada
Con estos platos tan buenos que preparais quien no quiere comer verdura,eh?Riquisimo.Bss Esther
M'agradaM'agrada
Hola!
I pensar que abans no menjava trompets de la mort!!!
A casa no en teniem costum, però amb la quantitat que en tobavem… en tinc el congelador ple de la passada tardor!
Un plat sensacional!
Ei! i “lu” dels kikos m´ho apunto!
Molts petons
Anna
M'agradaM'agrada
Quina festa de plat! Has vestit unes mongetes tendres en tot un plat de luxe.
Muas!
M'agradaM'agrada
Amb ingredients senzills heu fet un plat exquisit
Una presentació de primera
Bona cuina
M'agradaM'agrada
Provaré aquest invent: la foto promet! I el detall dels kikos ha de ser impressionant!
M'agradaM'agrada
Lo que me gustan estos platitos de degustación,que bordas con imaginación,pocos ingredientes y los transformas en delicias.De luxe.
Un abrazo
M'agradaM'agrada
Molt bé aquesta recepta, i molt bona, l’ou poché ens encanta. Ens encanta que hagis utilitzat el substantiu “bajoques”, nosaltres també som de Reus. Demà ens estrenem en “La Recepta del 15”.
Fins aviat!
M'agradaM'agrada