Amanida tèbia de bajoques i trompetes de la mort amb ou poché

Hi ha vegades que no acaba de venir de gust menjar-se la verdura simplement bullida amb patates i un raig d’oli, i la fem passadeta per la paella.

L’altre dia, però, la Sandra es va empescar aquest plat, aprofitant unes trompetes de la mort fresques que teníem a la nevera per acompanyar la verdura.

El resultat va ser veritablement una sorpresa!

I només una cosa abans de la recepta: encara que pugui semblar accessòria, us recomanem posar la pols de “kikos” per sobre l’amanida, li dona un punt impressionant!

Ingredients (2 pers.)

– 150 g de bajoques (mongetes tendres/verdes)

– 2 patates mitjanes

– Trompetes de la mort

– 2 ous

– Oli

– Vinagre de Pedro Ximénez

– Mostassa en gra de Dijon

– All

– Moresc (blat de moro) fregit

Preparació

Bullim les bajoques en aigua amb sal uns 20 minuts, que quedin ben cuites.

Pelem i tallem les patates a rodanxes de mig centímetre, les daurem en una paella amb una mica d’oli d’oliva, i les cobrim amb aigua perquè es coguin durant uns 20 minuts. Els temps de cocció dependran de la bajoca i la patata que fem servir cadascú.

Tallem un all ben petit i el sofregim en una altra paella amb oli, posant-hi les trompetes de la mort, i coent-les durant 5 minuts.

A banda, preparem els ous poché en un cassó amb aigua. A casa fem servir la tècnica del paper film. Això és posant en un got un quadrat de paper film enfonsat cap a dins, i posant l’ou a l’interior amb una mica de sal; tanquem el film fent un saquet, amb l’ajuda d’un filferro del típics de tancar bosses. Els coem en aigua bullent durant 4 minuts.

Preparem una vinagreta amb la mostassa, el vinagre i l’oli i la reservem.

Muntem el plat amb l’ajuda d’un motlle en forma d’anella, posant la patata sota, després la mongeta i ho reguem amb la vinagreta. A sobre hi posem les trompetes saltejades, i ho coronem amb l’ou poché. Xafem ben petit una mica de moresc fregit, i el posem per sobre per rematar el plat.

Bon profit i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Amanida de patata i carbassó amb gambes

Risotto de trompetes de la mort

Advertisements

21 pensaments sobre “Amanida tèbia de bajoques i trompetes de la mort amb ou poché

  1. judith diu:

    un 10 per la cuinera!!!! quin platet que t’has marcat nena! m’encanta, i això de l’ou saps que no l’he fet mai així? jajajajajajaja. Una altra cosa a pendents! milions de petonets guapos i bon cap de setmana!!!

    M'agrada

  2. fresa&pimienta diu:

    A casa també fem una recepte molt similar amb les mongetes tendres, ceps y ceba tendra amb ou poché! m´encanta l´idea del pols de kikos!!! us ha quedat un plat genial! Per cert el pastís sevillano brutal! petons

    M'agrada

  3. Asela Masià diu:

    Quines receptes més bones i vistoses poseu. És genial; amb uns ingredients ben senzills (llevat de les trompetes de la mort) heu fet un plat digne dels millors restaurants, amb salseta i la pols de kikos inclós. Quina combinació! Un beset.

    M'agrada

  4. Com Gat i gos diu:

    Com ens agrada la paraula “bajoca/ques”!!! Nosaltres l’ou poch´´e el fem posant-lo a bullir dins d’un col.lador rodó petit, d’aquells de les herbes…. cada maestrilo…..
    petons gastronómics.

    M'agrada

  5. Pilar diu:

    qué delicia tu ensalada. Me encanta éste tipo de platos, no me canso nunca de comerlos y con tus ingredientes me parece un plato fabuloso. ¡qué bien se come en tu casa!
    Besos

    M'agrada

  6. Mònica diu:

    Ep, que a mi la verdura sola m’encanten però és clar, si me la porten així m’encanta molt més.
    Això dels kikos, qué bo, i les trompetes de la mort???????
    Molts petonets i bon cap de setmana!

    M'agrada

  7. La Cuina de l'Eri diu:

    Bona nit,
    Quan he vist el títol… ja sabia que m’agradaria molt, però quan he vist la foto i la recepta.. ja me l’he imaginant preparant-lo a casa! Un plat d’aquells per anar assaborint poquet a poquet. Petonets i bon cap de setmana,

    M'agrada

  8. Anna diu:

    Hola!
    I pensar que abans no menjava trompets de la mort!!!
    A casa no en teniem costum, però amb la quantitat que en tobavem… en tinc el congelador ple de la passada tardor!
    Un plat sensacional!
    Ei! i “lu” dels kikos m´ho apunto!
    Molts petons
    Anna

    M'agrada

  9. Cori i Mercè diu:

    Molt bé aquesta recepta, i molt bona, l’ou poché ens encanta. Ens encanta que hagis utilitzat el substantiu “bajoques”, nosaltres també som de Reus. Demà ens estrenem en “La Recepta del 15”.

    Fins aviat!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s