Avui celebrem amb tots vosaltres una nova convocatòria de “la Recepta del 15”, i amb aquesta ja en van tres!
Després de l’èxit inesperat del mes passat, recollint per tota la gastrosfera fins a 35 receptes diferents de pizza que tots vosaltres ens vau presentar, aquest mes intentarem fer també un bon compendi de diferents maneres d’entendre la crema catalana! I ja en tenim alguna d’ahir dia 14, així que de moment la cosa pinta bé!
I és que una recepta tradicional com aquesta, limitada pel fet de ser un postre i la dificultat que suposa fer experiments amb la rebosteria, sembla que no podia donar gaire de si. Però més enllà de les pors del principi, estem convençudíssims de que ens tornarem a sorprendre mútuament.
Pel que fa a nosaltres, us presentem una recepta d’escuma de crema catalana, acompanyada d’uns mini-melindros que es mengen d’una mossegada. Aprofitem així per estrenar el sifó al bloc, que encara no havíem penjat cap escuma! A l’hora de presentar-ho vam fer-ne dues versions, una amb sucre cremat i l’altra simplement amb canyella per sobre: a casa va agradar-nos especialment la segona.
Per la crema catalana vam adaptar la recepta del David Lienas que havíem vist ja fa un temps a diferents blocs. Els melindros són fets segons explica la Montserrat Seguí al llibre “Cuinar és senzill”.
Us recordem que podeu deixar-nos aquí en un comentari, els enllaços de les vostres receptes de crema catalana, de manera que puguem incloure-les en l’índex d’aquest mes de març.
I com sempre, si avui no heu tingut temps de penjar la recepta, podeu fer-ho demà o passat o quan us vagi bé. Simplement feu-nos arribar l’enllaç quan ho tingueu penjat, de tal manera que puguem afegir-lo a la llista amb tota la resta. Ah! El dia 20, com sempre, penjarem l’ingredient per “la Recepta del 15” del mes d’abril!
Moltes gràcies a tots, i bona cuina!
Crema Catalana
Ingredients
– 200 ml de nata líquida per muntar (35% de M.G.)
– 30 ml de llet
– 40 g de sucre
– 2 rovells d’ou
– Una branca de canyella
– Una tira de pela de llimona
Preparació
En un cassó, posem el sucre amb una mica de nata, junt amb la pela de la llimona i la branca de canyella. Quan bulli, ho retirarem del foc, i ho taparem perquè infusioni.
Una vegada s’hagi refredat, ho colem i ho barregem amb la resta de nata. Afegim ara els 2 rovells i ho mesclem bé.
Posem la barreja al sifó i hi introduïm la càrrega de nitrogen.
Ho deixem a la nevera refredant-se fins que haguem de servir la crema.
Com us comentàvem, després de servir l’escuma en copes, en algunes vam cremar-hi sucre amb un bufador, i d’altres simplement vam acabar-les amb una mica de canyella en pols.
Mini-melindros
Ingredients
– 2 ous
– 50 g de sucre
– 50 g de farina
– 1/3 cullerada de postre de llevat químic (tipus Royal)
– Sucre llustre
Preparació
Mesclem en un bols els rovells amb el sucre, batent-los ben fort fins obtenir una crema força densa.
Muntem les clares a punt de neu ben dures, i les reservem.
Afegim als rovells i el sucre la farina tamisada i el llevat, i una vegada ben barrejat tot, anem incorporant poc a poc les clares muntades vigilant que no ens baixin.
Posem la massa en una mànega pastissera amb broca fina (també podem fer servir una cullera sinó tenim mànega), i anem fent tires de la mida que ens interessi, sobre una safata de forn amb paper sulfuritzat. Hi posem per sobre una mica de sucre llustre.
Enfornem els melindros a 200ºC durant uns 10 minuts (variarà segons la mida i també el propi forn, així que els haurem d’anar controlant a ull).
Bon profit i bona cuina!
Quina bona pinta que té la proposta d’avui, jeje. M’encanta la idea de fer crema catalana en espuma, de fet, crec recordar que ho he probat en algun restaurant i estava ben bo.
Aquest mes he arribat a temps, que ja tocava, jeje, així que aquí us deixo la meva crema catalana (http://lepetitchatrose.blogspot.com/2011/03/crema-catalana-de-maduixa-aromatitzada.html).
Petonets!!
M'agradaM'agrada
Molt bona recepta. Mai he treballat amb cap sifó. Interessant.
M’encanta el recull
M'agradaM'agrada
Ei!
No se com ho he pogut fer però ja està, el post està publicat i tot!
Curiosa manera de fer la crema. Suposo que no la torneu al foc una vegada ho barregeu amb l’ou pel tema del sifò, oi?
Bona nit parella, una baraçada!
PS: I el link que ja no hi he pensat més! http://apuntsdecuina.com/cremacatalana-v2-0
M'agradaM'agrada
Aquí va la mevaaaaa!
http://www.clubdecuines.cat/recepta/crema-catalana-a-la-taronja-amb-mel-i-mato./6920
Espero que us agradi, m’ho he passat molt bé fent-la per vosaltres! M’he esperat a les 12 de la nit per publicar-la… jejeje petons!
M'agradaM'agrada
Llàstima que no tinc sifó, perquè aquesta vostra té una bona pintaa!!!! :)
M'agradaM'agrada
Hola,
Ja hem fet la primera aportació a la Recepta del 15. Aquest és l’enllaç:
http://cotodesucre.blogspot.com/2011/03/mil-fulls-de-crema-la-recepta-del-15.html
Ens agrada molt la recepta de l’escuma de crema.
Fins aviat
M'agradaM'agrada
Una versió més lleugera i no menys bona!!! Quina cucada els minimelindros!!! Hem suat però ja tenim recepta del 15 !!!!
http://eltallerdecuina.blogspot.com/2011/03/una-crema-catalana-diferent.html
Bona nit!!
M'agradaM'agrada
Quines copes d’escuma de crema més boniques
fan molt de goig. A mi també m’agrada amb canyella
Bona cuina
M'agradaM'agrada
La vostra lleugeresa contrastarà amb la nostra contundència
http://el-pa-dels-ferrer.blogspot.com/2011/03/ensaimades-dels-paisos-catalans.html
Salutacions
M'agradaM'agrada
Ummm escuma de crema…això ha de ser boníssim i molt lleuger al gust…
Aqui va la meva proposta: Crema catalana amb trossejat de fruits del bosc i gelatina de moscatell
M'agradaM'agrada
Té una pinta excel·lent.
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
Un blog lleno de delicias y maravillosas fotografias, he venido a devolver una visita por cortesía y me quedo maravillada de tantas cosas estupendas por esta cocina.
Esta versión de la crema catalana es una gran apuesta.
Me quedo y vuelvo, sin duda.
Un besiño ;)
M'agradaM'agrada
Ostres, quina interpretació més genial de dos classics de la rebosteria catalana! La crema es veu súper suau, ideal per sucar-hi els melindros. Nyaaaaaam!
M'agradaM'agrada
Així en escuma tb ha d’estar boníssima!!! (He deixat la meva aportació al enllaç de la recepta del 15 de març, es per si no ho veieu, es que no sé si era el lloc correcte)
M’enduc la teva recepta que m’ha agradat molt :)
Un petó
M'agradaM'agrada
Que receta tan buena. Esta espuma de crema tiene que ser una delicia, la probaré ene sta textura veo que merece mucho la pena, qué rica!
M'agradaM'agrada
Hola!!! una bona proposta. Aqui us deixo la meva a veure si us agrada
http://laurahomemade.blogspot.com/2011/03/crema-catalana-la-recepta-del-15.html
Fina ara!!
Laura (Cocina Homemade)
M'agradaM'agrada
Quina cucada de copa!!! Ja van dos escumes que he vist… a veure si estreno el sifó amb la crema. Ha de quedar tant lleugera..
Us deixo l’enllaç:
http://lacuinadeleri.blogspot.com/2011/03/carlota-de-licor-de-crema-catalana.html
Felicitats, s’omplirà la blogosfera de receptes de la nostra tant estimada CREMA CATALANA!!
M'agradaM'agrada
Una escuma boníssima!!!! aquí tens el meu enllaç:
http://paambtomaquet-marylou.blogspot.com/2011/03/crema-catalana-la-recepta-del-15.html
Petonets
M'agradaM'agrada
Volia fer la crema però al final no he pogut!!!A veure la propera quinzena!!!Aquesta teva m´encanta, és molt original!
M'agradaM'agrada
Aquesta copa és massa temptadora! Una bona crema sempre va acompanyada d’uns bons melindros, la meva àvia encara la serveix així.
Nois sento no haver col·laborat amb la recepta del 15 aquest cop, resulta que tinc les gallines que fan vaga d’ous, i m’han boicotejat la crema catalana…. a la pròxima compteu amb mi!
Petons ;)
M'agradaM'agrada
Hem coincidit en la versió escuma, tot i que la recepta és ben diferent.
Us deixo també aquí el link a la meva!
http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2011/03/15/escuma-de-crema-catalana-amb-tulipes-de-pasta-fil%c2%b7lo-i-canyella/
M'agradaM'agrada
Totes les propostes m’encanten, i aquesta escuma és fantàstica, felicitats!!!!
Petoents
M'agradaM'agrada
Desprès de veure la teva i amb copa, posaré amb practica el sifó pobret esta molt abandonat. Ta quedat fantàstica.
Molts petons
M'agradaM'agrada
Aquesta escuma si que ha d’estar bona!! i els minimelindros una monda!!! quin receptari més suculen de crema que tindrem!!
Bon dia!
M'agradaM'agrada
Quina ilu veure tanta crema versionada!…però a l’hora quina llàstima que no hi puc participar…tinc la meitat de casa amb gastritis!…i clar…seria una mica lleig fer-ne només per 2…Espero apendre un munt amb les receptes que vaig veient a la xarxa i amb ganes de tornar a participar al proper mes d’abril!Una abraçada macos!
M'agradaM'agrada
quina passada!!! si al final crec que us hauré de demanar el sifó per fer alguna coseta! jijijiji. Els melindros són tan macos minis, jo fa temps que en vull fer, però encara no m’he animat!!!! milions de petonets guapos! ja estic desitjant veure la propera recepta del 15!!!!!
M'agradaM'agrada
una bona recepta tambe muy original amb el sifo
me agrada molt
una abraçada
miquel
M'agradaM'agrada
Nois!! quina crema tant bona! heu passat de nivell amb aquesta escuma! tremenda!!!
Us deixo el meu link!
http://mylovelyfood.blogspot.com/2011/03/crema-catalana.html#comments
Petonetsss
M'agradaM'agrada
Nois, quin èxit. Aquesta escumeta ha d’estar de mort…
Anem parlant via mail…Haha!
Petonarrooooos!
M'agradaM'agrada
Hola!
Aquets minimelindros m´han robat el cor! Que monos…
Us deixola meva recepta!
Molts petons!
http://elmeublogdecuina.blogspot.com/2011/03/crema-catalana-amb-poma.html
M'agradaM'agrada
Uauuuuuuu!!! M’encanta la vostra proposta amb aquests mini-melindros!! Deliciosa!
I aquí teniu la meva proposta.
Petons!
M'agradaM'agrada
Espectacular! Una textura molt agradable per el paladar.
Aqui us deixo el link de la proposta que he fet jo. Petons!
http://betfigueras.blogspot.com/2011/03/mouse-de-crema-catalana-sobre-base.html
M'agradaM'agrada
Molt encertada aquesta combinació. Els melindros tan flonjos amb l’escuma, perfecte!
M'agradaM'agrada
La segona recepta del 15 ja està publicada!!! :)
Què bona en versió escuma, molt més lleugera i els mini melindros són una monada i a sobre casolans, què booons!! Queden unes copes delicioses!!
Molts petonets!! :)
El link: http://lefabuleuxdestinduchocolat.blogspot.com/2011/03/15-crema-catalana-de-xocolatachocolate.html
M'agradaM'agrada
Ohh!! Quina versió més xula que heu fet…Ai, ara vull un sifó!! Sou uns “liantes” amb tots els sentits!! ;)
Aquí va la meva proposta: uns pastissets de crema catalana http://bontiberi.blogspot.com/2011/03/pastissets-de-crema-catalana.html
Enhorabona per aquest èxit tan aclaparador que teniu, però és clar, amb uns organitzadors així com no ens havíeu d’enganxar a tots!! Una abraçada, guapos!!
M'agradaM'agrada
Quantes versions diferents de receptes amb crema catalana, èxit total!.
M’agrada molt la vostra proposta, amb el sifó queda una textura molt delicada i suau i amb aquests melindros en petit format, rodó!
M'agradaM'agrada
Els sifons han tret fum, hem coincidit uns quants. M’encanten els mini-melindros.
M'agradaM'agrada
Caram! quina proposta més bona aquesta crema amb melindros!
Aquí us passo l’enllaç de la meva crema catalana:
http://totsalacuina.blogspot.com/2011/03/crema-catalana.html
Bona cuina!!
M'agradaM'agrada
Caram… ara m’adono que m’he quedat curta… quines cremes tan originals, i jo amb la clàssica… aquí la teniu:
Crema Catalana
M’encanten totes les vostres propostes!!!
M'agradaM'agrada
Ai, no l’he posat´l’enllaç
http://allijulivert.blogspot.com/2011/03/crema-catalana.html
M'agradaM'agrada
Uaaaala. Quin èxit! Visca la recepta del 15 i els Fogons de la Bordeta!!!!!!
Val, si em convideu accepto arròs de primer i de postres aquesta crema tan fantàstica!
Molts petonets guapos!
M'agradaM'agrada
Quina presentació més maca!!Felicitats!!
Emma
M'agradaM'agrada
http://destapantcassoles.blogspot.com/2011/03/crema-catalana-crema-de-sant-josep.html
APA!,i dins del termini!, al final han pogut les ganes de participar i n’he fet una versió “mini” per a fer el tastet!.Una abraçada macos!, dóna goig veure les ganes que la gent hi posa a la recepta del 15!
M'agradaM'agrada
Quina delícia d’escuma de crema catalana. Es veu delicada i exquisita.
Ha tingut molt d’èxit aquesta convocàtoria. Felicitats! Totes les receptes són fantàstiques. Ens engreixerem de debò si les provem totes. És que a mí em ve de gust de fer-les totes :P I el sifò s’està posant més de moda. L’haurem de treure de l’armari :P
Petons.
Belén.
M'agradaM'agrada
Hola!
Crec que arribo a temps…
Aquest és el link a la meva recepta:
http://adailysweet.blogspot.com/2011/03/crema-catalana-amb-gelatina-de-taronja.html
A veure si a la propera no vaig tan just.
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
Guauu, espuma de crema catalana, qué delicia. Vamos a darle caña al sifón, que ya ves qué cosas más ricas se consiguen.
enhorabuena por vuestra propuesta, estoy viendo cremas catalanas impresionantes.
Besos
M'agradaM'agrada
Els minimelindros m’han robat el cor, però la crema m’ha robat la panxa :D
M'agradaM'agrada
Ei, parella!
Quina crema catalana més xula! Nosaltres també vam estar a punt de fer una escuma, però vam tirar per una cosa més tradicional des del punt de vista “formal”. Aquí us passo l’enllaç:
http://blogs.cuina.cat/olletadeverdures/2011/03/16/variacions-de-crema-catalana-especiada/
Per cert, genial l’èxit que ha assolit La recepta del 15!!! felicitats i endavant! Nosaltres ja esperem la proposta per abril… :-P
Salut!
M'agradaM'agrada
moltes felicitats per la recepta i, sobretot, per l’èxit de la convocatòria, ha estat una passada. espero poder-hi participar a la pròxima.
M'agradaM'agrada
Una combinació guapíssima!
M'agradaM'agrada
Jo també m’apunto a la recepta del 15! Encara que un dia tard també volia participar. Fa poc que he entrat en el món blocaire i tenia ganes de participar en alguna de les propostes que havieu fet.
Aquí teniu el meu ellaç:
http://makeit-sweet.blogspot.com/2011/03/crema-catalana.html
una abraçada
M'agradaM'agrada
Delizioso bicchierino dolce ♥ ciao
M'agradaM'agrada
Nois felicitats per la convocatoria…hem donat un tomb per les diferents receptes i estem al·lucinats!!! Teniu una colla de seguidors que cuinen meravelles!! Esperem amb delit la propera convocatoria.
petons gastronómics
M'agradaM'agrada
Ui, ara veig que he deixat el missatge al post de la convocatòria de la recepta del 15, ja se m’ha fet estrany veure poques propostes i ara les veig totes aqui. :-) Si no us fa res us el torno a deixar en aquesta. No sigui cas que a sobre de tard malament… jajjaaja
Espuma de crema catalana, “en llamas”
un petó ben gros!!
M'agradaM'agrada
Quin luxe nois!!!! sou uns artistes!!!!! la presentació es brutal!!!!
M'agradaM'agrada
mmmmmmm…que bona que ha d’estar aquesta escuma!! Ara fa segles que tinc abandonat el sifó…a veure si li trec la pols i em poso amb la vostra recepta!! ;)
Petunets,
Eva.
M'agradaM'agrada
Dissabte vaig portar aquesta creació a una festa d’aniversari. Va quedar es-pec-ta-cu-lar!
Diumenge, que teníem convidats vam tornar-ho a fer, amb els melindros sobrants del dia abans.
Són unes postres mida “tapa”, però amb tots els gustos de la crema de St Josep. Felicitats per la recepta! Ara que sé el truc de les espumes, ho provaré amb altres gustos com el coco.
L’únic “però”: es podria fer amb una crema de llet amb menys % de MG? Suposo que comparant amb la crema clàssica notava un gust massa greixós a la boca.
M'agradaM'agrada