Les coques que us portem avui són per participar i donar la benvinguda a una nova iniciativa gastrolocaire que van presentar el mes passat la Judith (El món de Juju) i la Mònica (Coses de Llàbiro), amb la col·laboració també de l’Yves (Amb idees a la llengua).
Des del nou bloc Memòries d’una cuinera, ens han presentat aquesta convocatòria que proposa treballar cada mes una recepta tradicional, versionant-la o mantenint-nos fidels a l’original. I és clar, venint de la mà de les nostres germanes blocaires favorites, no podíem pas faltar a un repte gastronòmic com aquest!
Durant el mes de març ens han proposat treballar amb les coques de recapte, cosa que ens ha fet estar bastants dies donant-hi voltes per trobar amb que les podíem preparar. Al final n’hem fet dues versions diferents, per tenir contents a tothom: una d’espinacs amb formatge brie, i una altra amb bolets i botifarra.
Hem de dir que com que era la primera vegada que fèiem coca de recapte, i tenint en compte el context de la recepta, ens hem pres la llibertat de preparar la massa segons les proporcions que la Judith, una de les amfitriones, va fer servir per la seva coca.
Ingredients per a la massa (2 coques)
– 500 g de farina
– 10 g de llevat deshidratat
– 1 cullerada d’oli d’oliva
– 2 culleradetes de sal
– 1 got d’aigua tèbia
Ingredients pels farcits
– Bolets variats
– Botifarra
– Ceba
– Espinacs
– Formatge brie
– Pinyons
– Panses
– Oli, sal i pebre
Preparació
Posem la farina en un recipient per pastar, i donant-li forma de volcà i posem al centre tots els ingredients a excepció de l’oli. Ho barregem bé de manera homogènia, i ho passem al marbre per pastar-ho fins que no s’hi enganxi. Ho tornem al bol i deixem que reposi, tapat amb un drap, durant 3 hores.
Passat aquest temps hi afegim l’oli i ho tornem a pastar fins que s’incorpori bé. Li podem donar ja forma a les coques, tallant la massa en dos i estirant-les amb un corró.
Per un dels farcits, fregim un all tallat ben petit en una paella, i hi saltegem els espinacs fins que redueixin una mica, uns 3 minuts. Els posem sobre la massa. A la mateixa paella torrem els pinyons i els posem sobre els espinacs.
Preparem l’altra coca sofregint la ceba, posant-hi els bolets, salpebrant i deixant-los coure bé. Els posem sobre l’altra massa i ja les podem enfornar a 180ºC uns 40 min (dependrà molt del gruix que hageu fet la vostra massa).
A mitja cocció és quan afegirem els talls de formatge brie i les panses remullades sobre la coca d’espinacs, i la botifarra tallada a trossos sobre la coca de bolets.
Bon profit i bona cuina!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
– Pizzetes de calçots, i d’espàrrecs verds amb crema de ceps
Que bones!!! Dos versions fantàstiques, m’agraden totes dues.
Petonets!
M'agradaM'agrada
Ohhhhhhhhhhhhhhhhhh! Doncs ha valgut la pena fer-vos trencar el cap, quin resultat!
Nois, què macos sou!
Molts petonets.
M'agradaM'agrada
NYAM!!! En faria un bon tall de totes dues, la de bolets m’està dient….”fes-me…fes-me..”
Petons! ;)
M'agradaM'agrada
visca! ja tenim la versió de la Bordeta, fantàstic, com sempre!!! Ja veig que vàreu celebrar el Sant de la princess per “todo lo alto”!!!! molts gràcies per participar gùapos! això es mereix una caipiroska!!!! ;) petonets
M'agradaM'agrada
Ai, ai! Que no sé amb quina quedar-meeeee!! Buah, totes dues han d’estar boníssimes…
A veure si em poso jo també amb la coca de recapte, que aquí no se’n fa, però vull fer la meva aportació.. A veure què fem, què fem…
Petonarroooos!
M'agradaM'agrada
Uauuu tinc la panxa fent un enrenou horrorós!!! qui em mana a mi entrar al vostre bloc a l´hora de dinar i amb una gana ferotge!!!! unes coques espectaculars, en prenc nota…petonets
M'agradaM'agrada
Dues coques excel·lents, encara que com a mi no m’agraden les espinaques, amb el teu permís, me’n emporto un trosset de la de butifarra i bolets, que té una pinta deliciosa :)
M'agradaM'agrada
M’agraden totes dues versions, així que n’agafaria un tall de cada!
Ideal per sopar un divendres nit davant una bona peli de dvd ;)
M'agradaM'agrada
Ohhh m´agraden totes dues, agafo un tall de cada!!!:)))
M'agradaM'agrada
Qué buena pinta tiene esto ¡¡
Me llevo un trocito
M'agradaM'agrada
Vaya problema, no sabría cual elegir, porque las dos me parecen impresionantes. Creo que comería un trocito de cada.
Besos
M'agradaM'agrada
Ostres, m’agafen ganes de posar-me’n a fer ara mateix per sopar. Molt bé la combinació dels ingredients.
M'agradaM'agrada
¡que ricura! la espinaca y el brie siempre van de la mano, me encantaaaaaaa!
M'agradaM'agrada
Aquestes coques tenen tots els ingredients per ser un plat únic. Ummmmmmm
Petons
M'agradaM'agrada
Es fa difícil triar, per tant, un trosset de cada, si us plau!
M'agradaM'agrada
mmmm… quines dues propostes més bones!
i si és amb formatge de cabra la d’espinacs, OH… MEEEEEEEL!!! :D
M'agradaM'agrada
A mi posa’m un bocí de cada, el de bolets i buti una mica més gros. Gràcies veïns per tan bones propostes!Una abraçada.
M'agradaM'agrada
Que bona pinta que fan les dues coques. M’ha agradat molt la recepta de la massa, és semblant a una massa de pizza, no porta quasi oli. De vegades he ajudat a fer coca a ma mare i crec que portava un got d’oli i un de cervesa, la farina, no me’n recorde. També estava molt bona, però m’agradaria provar aquesta massa, més lleugera. Els ingredients que porten damunt són ideals, han d’estar boníssimes. Besets.
M'agradaM'agrada
Totes dues m’agraden molt, no sé quina triar, o sigui que, una de cada cap a casa!
M'agradaM'agrada
Ay…esto debe ser como el cielo de las Cocas…jo que buena!!!!
Un trozo me llevaba pero ya :D
M'agradaM'agrada
Totes dues coques tenen una pinta excel·lent, però jo em quedo amb la d’espinacs amb brie. El formatge m’agrada moltíssim.
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
Quines dues opcions que ens presenteu nois!!!! la versió d’espinacs i brie ha de ser tremenda!l’altre amb el toc de bolets em sembla molt acertat ;)
Molts petonetsss i gràcies per posar el logo!
M'agradaM'agrada
Quines versions més bones!!!! No sabria quina triar….
M'agradaM'agrada
Oh… aquest brie em torna boja… i la buti…
ummmmm
petonets
M'agradaM'agrada
Uauuu!!! no sabria pas quina de les dues triar!! i és que tots els ingredients m’encanten!! de fet la coca que vaig fer jo portava botifarra, bolets, espinancs…!! aiii els hi clavaria una mossegada ara mateix! us han quedat genials!
M'agradaM'agrada
Ole ole!! quina passada de coques. Es veuen increiblement boníssimes! El farcit és molt generós i la massa es veu molt fineta i cruixent. Em quedo amb totes dues opcions!! impossible triar una!!
Molts petonets guapos!!
M'agradaM'agrada
Ja sabia que la vostra recepta no ens defraudaria!!! No sabria dir quina de les dues m’agrada més!!!
Una abraçada, guapos!!
M'agradaM'agrada
Molt bones les dues versions! Ei m´encanta la proposta d´aquest mes! Ja tinc les faves comprades, a apunt per fer-les dissabte! (no em puc esperar)
M'agradaM'agrada
Hola!
Em sembla que la pròxima vegada que faci una coca de recapte provaré un farcit així, amb botifarra, ha de ser boníssima! Aquest passat dia 15 em vaig saltar la recepta del 15, encara que fora de data m’agradaria aportar la meva recepta. Espero poder fer una atrada abans de la propera convicatòria del 15 amb les faves. Més que res perquè m’agrada la iniciativa, crec que les productes que proposeu són molt assequibles i fàcils de cuinar, molt de casa nostra, i senzillament perquè m’agrada participar. Us sembla poc?
Una forta abraçada i continuaré visitant-vos, d’acord?;-)
M'agradaM'agrada
me llevo un corte de las dos porque me gustan por igual,buenas versiones las dos
miquel
M'agradaM'agrada
Quines coques tan bones, no puc escollir perquè voldria les dues!!!! fan una pinta…irresistible! Molts petons !!!
M'agradaM'agrada
Aquestes dues versions són fantàstiques, quina bona pinta! Segur que no n’ha quedat ni una engruna, oi?
Felicitats.
M'agradaM'agrada
Apa!!!!!!!!!! que “guapes”. De gust ja no m’ho vull ni imaginar
M'agradaM'agrada
Oh, quines dues versions més bones!! No sabria pas quina triar!!
Petons!
M'agradaM'agrada
Ooooh! Aquesta no l’havia vist! Què bona! M’encanta la combinació dels ingredients triats! I la massa deu quedar d’un cruixent, mmm! On puc trobar el llevat deshidratat?
Gràcies per compartir aquestes delícies ;)
Petonets per tots dos,
Marina
M'agradaM'agrada
Hola Marina! Moltes gràcies pel comentari ;)
El llevat deshidratat el vam comprar a la botiga del Forn Baltà, Farinetes, a la carretera de Sants. Però suposo que a qualsevol gran superfície n’hi ha!
Petonets!
M'agradaM'agrada
Gràààcies, em fixaré perquè no em vull estar de tastar aquestes coques de luxe ;) Som-hi!
Besets ;)
M'agradaM'agrada
Que bones Marina !!! De gust ja no m’ho vull ni imagina!!
M'agradaM'agrada