Coques d’espinacs i brie, i de bolets i botifarra

Les coques que us portem avui són per participar i donar la benvinguda a una nova iniciativa gastrolocaire que van presentar el mes passat la Judith (El món de Juju) i la Mònica (Coses de Llàbiro), amb la col·laboració també de l’Yves (Amb idees a la llengua).

Des del nou bloc Memòries d’una cuinera, ens han presentat aquesta convocatòria que proposa treballar cada mes una recepta tradicional, versionant-la o mantenint-nos fidels a l’original. I és clar, venint de la mà de les nostres germanes blocaires favorites, no podíem pas faltar a un repte gastronòmic com aquest!

Durant el mes de març ens han proposat treballar amb les coques de recapte, cosa que ens ha fet estar bastants dies donant-hi voltes per trobar amb que les podíem preparar. Al final n’hem fet dues versions diferents, per tenir contents a tothom: una d’espinacs amb formatge brie, i una altra amb bolets i botifarra.

Hem de dir que com que era la primera vegada que fèiem coca de recapte, i tenint en compte el context de la recepta, ens hem pres la llibertat de preparar la massa segons les proporcions que la Judith, una de les amfitriones, va fer servir per la seva coca.

Ingredients per a la massa (2 coques)

– 500 g de farina

– 10 g de llevat deshidratat

– 1 cullerada d’oli d’oliva

– 2 culleradetes de sal

– 1 got d’aigua tèbia

Ingredients pels farcits

– Bolets variats

– Botifarra

– Ceba

– Espinacs

– Formatge brie

– Pinyons

– Panses

– Oli, sal i pebre

Preparació

Posem la farina en un recipient per pastar, i donant-li forma de volcà i posem al centre tots els ingredients a excepció de l’oli. Ho barregem bé de manera homogènia, i ho passem al marbre per pastar-ho fins que no s’hi enganxi. Ho tornem al bol i deixem que reposi, tapat amb un drap, durant 3 hores.

Passat aquest temps hi afegim l’oli i ho tornem a pastar fins que s’incorpori bé. Li podem donar ja forma a les coques, tallant la massa en dos i estirant-les amb un corró.

Per un dels farcits, fregim un all tallat ben petit en una paella, i hi saltegem els espinacs fins que redueixin una mica, uns 3 minuts. Els posem sobre la massa. A la mateixa paella torrem els pinyons i els posem sobre els espinacs.

Preparem l’altra coca sofregint la ceba, posant-hi els bolets, salpebrant i deixant-los coure bé. Els posem sobre l’altra massa i ja les podem enfornar a 180ºC uns 40 min (dependrà molt del gruix que hageu fet la vostra massa).

A mitja cocció és quan afegirem els talls de formatge brie i les panses remullades sobre la coca d’espinacs, i la botifarra tallada a trossos sobre la coca de bolets.

Bon profit i bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Pizzetes de calçots, i d’espàrrecs verds amb crema de ceps

···

38 pensaments sobre “Coques d’espinacs i brie, i de bolets i botifarra

  1. judith diu:

    visca! ja tenim la versió de la Bordeta, fantàstic, com sempre!!! Ja veig que vàreu celebrar el Sant de la princess per “todo lo alto”!!!! molts gràcies per participar gùapos! això es mereix una caipiroska!!!! ;) petonets

    M'agrada

  2. Marina diu:

    Ai, ai! Que no sé amb quina quedar-meeeee!! Buah, totes dues han d’estar boníssimes…
    A veure si em poso jo també amb la coca de recapte, que aquí no se’n fa, però vull fer la meva aportació.. A veure què fem, què fem…
    Petonarroooos!

    M'agrada

  3. Anniki diu:

    Dues coques excel·lents, encara que com a mi no m’agraden les espinaques, amb el teu permís, me’n emporto un trosset de la de butifarra i bolets, que té una pinta deliciosa :)

    M'agrada

  4. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    A mi posa’m un bocí de cada, el de bolets i buti una mica més gros. Gràcies veïns per tan bones propostes!Una abraçada.

    M'agrada

  5. Asela Masià diu:

    Que bona pinta que fan les dues coques. M’ha agradat molt la recepta de la massa, és semblant a una massa de pizza, no porta quasi oli. De vegades he ajudat a fer coca a ma mare i crec que portava un got d’oli i un de cervesa, la farina, no me’n recorde. També estava molt bona, però m’agradaria provar aquesta massa, més lleugera. Els ingredients que porten damunt són ideals, han d’estar boníssimes. Besets.

    M'agrada

  6. Ingrid diu:

    Quines dues opcions que ens presenteu nois!!!! la versió d’espinacs i brie ha de ser tremenda!l’altre amb el toc de bolets em sembla molt acertat ;)
    Molts petonetsss i gràcies per posar el logo!

    M'agrada

  7. Bet diu:

    Uauuu!!! no sabria pas quina de les dues triar!! i és que tots els ingredients m’encanten!! de fet la coca que vaig fer jo portava botifarra, bolets, espinancs…!! aiii els hi clavaria una mossegada ara mateix! us han quedat genials!

    M'agrada

  8. Alba diu:

    Ole ole!! quina passada de coques. Es veuen increiblement boníssimes! El farcit és molt generós i la massa es veu molt fineta i cruixent. Em quedo amb totes dues opcions!! impossible triar una!!

    Molts petonets guapos!!

    M'agrada

  9. Anna diu:

    Molt bones les dues versions! Ei m´encanta la proposta d´aquest mes! Ja tinc les faves comprades, a apunt per fer-les dissabte! (no em puc esperar)

    M'agrada

  10. Gemma diu:

    Hola!
    Em sembla que la pròxima vegada que faci una coca de recapte provaré un farcit així, amb botifarra, ha de ser boníssima! Aquest passat dia 15 em vaig saltar la recepta del 15, encara que fora de data m’agradaria aportar la meva recepta. Espero poder fer una atrada abans de la propera convicatòria del 15 amb les faves. Més que res perquè m’agrada la iniciativa, crec que les productes que proposeu són molt assequibles i fàcils de cuinar, molt de casa nostra, i senzillament perquè m’agrada participar. Us sembla poc?
    Una forta abraçada i continuaré visitant-vos, d’acord?;-)

    M'agrada

  11. Marina diu:

    Ooooh! Aquesta no l’havia vist! Què bona! M’encanta la combinació dels ingredients triats! I la massa deu quedar d’un cruixent, mmm! On puc trobar el llevat deshidratat?
    Gràcies per compartir aquestes delícies ;)
    Petonets per tots dos,
    Marina

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.