Pastissets de mató amb salsa de taronja

Encara que vulguem evitar-ho, no podem: avui un altre dolç! Sembla que pràcticament només ens alimentem a base de postres quan mirem tot el que tenim publicat al bloc (bé, postres i arròs, és clar!!).

Fa uns dies vam fer aquests pastissets a partir de la recepta de pastís de mató de la Mercè de “Cuina per llaminers”. El resultat és realment boníssim, amb una textura finíssima i un punt de sabor cítric que ens encanta.

Precisament vam reforçar el punt àcid del pastís acompanyant-lo d’una salseta també de taronja, que la Sandra ja havia provat altres vegades per servir amb postres.

Ens va sortir salsa de més a més, però ens la vam acabar acompanyant un cóc que vam fer uns dies després. De fet és una salsa que pràcticament es podria menjar sola!

Ingredients pastís (6 individuals)

– 200 g de mató

– 40 g de sucre

– 1 ou

– 40 g de farina

– 125 ml de llet sencera

– 15 g de mantega

– Ratlladura d’1/4 de taronja

Ingredients per la salsa de taronja

– 100 ml d’aigua

– 100 g de sucre

– El suc de 2 taronges

– 1 culleradeta de farina de moresc (Maizena)

– La pela d’1 taronja

Preparació

Mesclem els ous i el sucre, amb la batedora elèctrica, fins que blanquegin formant uns escuma homogènia.

Hi afegim la farina i remenem per incorporar-la bé. A continuació hi posem la llet i seguim remenant fins dissoldre-la bé en la mescla.

Seguim afegint-hi la mantega, que tindrem desfeta i a temperatura ambient. Mesclem bé.

Acabem posant-hi el mató i la ratlladura de taronja, i incorporant-los bé a la barreja.

Emmotllem, i enfornem a 180ºC durant mitja hora aproximadament. Hem d’anar vigilant segons el forn que tinguem, i controlant la cocció punxant amb una broqueta o ganivet.

Quan els pastissets estiguin cuits, i una vegada freds, ens aguantaran bé a la nevera alguns dies.

Preparem la salsa portant a ebullició en un cassó la barreja d’aigua i sucre. Llavors hi afegim el suc de taronja on prèviament hi haurem dissolt la Maizena.

Ho deixem bullir un moment i hi posem la pela de taronja. Retirem del foc i tapem el cassó deixant-ho infusionar uns quants minuts. Ho passem per un colador i ja tenim la salsa llesta per servir-la.

Bon profit i bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Pastís de poma

···

29 pensaments sobre “Pastissets de mató amb salsa de taronja

  1. Irene diu:

    Aquest pastisset ha d’estar boníssim!!! El mató és espectacular per postres. No l’he probat mai amb taronja però segur que la combinació queda molt bé.
    Bon dissabte!

    M'agrada

  2. el taller de cuina diu:

    A la foto sembla amb textura de flam, però ja veig que no. han de ser boníssims, i més amb la salseta de la Sandra!!
    Petons guapos!!! per nsaltres podeu seguir penjant postres si han de ser com aquestes!!

    M'agrada

  3. Marina diu:

    Que bo nois… Així m’agrada, a tope amb els dolços, que són la meva debilitat. :)
    Està molt bé això d’aprofitar la salseta que sobra per mullar-hi coc… No ha de quedar res mai!
    Petonarroooos!

    M'agrada

  4. Paula diu:

    Mmmmmm….quina cosa més bona!! Tanta sort que mirar fotografies i pegar mossegades a la pantalla encara no engreixa, perquè…
    A la carpeta de pendents!! Bon cap de setmana, guapos!!

    M'agrada

  5. Anniki diu:

    M’agrada molt el mató… desde que la meva mare me’l va fer descubrir que m’encante! I el recuit de drap encara més! Un pastisset genial, el toc de taronja li deu quedar molt bé ^^

    Un petonet!

    M'agrada

  6. judith diu:

    uala!!! ara mateix acabo de dinar! així que, si no us importa, vinc a fer les postres a casa vostre!!!! us ha quedat espectacular!!!! Sandra, de gran vull ser com tu! jajajajajaj. Petonets bonics

    M'agrada

  7. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Renoi quins pastissets!, amb el contrapunt de la taronja em semblen fantàstics!.
    Ja veig que haurem de fer un cafè amb bona companyia blocaire un altre cop… Si em deixeu uns dies, “aligual” n’organitzem un de ben xulo!En parlem! Una abraçada macos, i gràcies pels vostres comentaris sempre animosos!

    M'agrada

  8. Gemma diu:

    Aquí una altra que només s’alimenta de postres! :)
    Aquest pastisset ha de ser boníssim i ben carregat de vitamines i nutrients. Taronja i mató, una combinació deliciosa!

    M'agrada

  9. Pilar19@me.com diu:

    Guau! qué postre más delicioso. Me encanta, y un olé grande por Sandra, porque esa salsa de naranja me parece buenísima.
    Besos

    M'agrada

  10. Maduixa diu:

    uiiiiiiii de vegades, quan miro les meves receptes, penso el mateix que vosaltres, no és que hagi publicat masses postres, però em sembla que encara no tinc ben be representada tota la cuina de casa meva. :-)

    Us he de dir que aquesta versió vostre del pastisset de mató es d’escàndol, i com diu la Paula, sort en tenim que les llepades son virtuals! jajajaa

    un petonàs!

    M'agrada

  11. Glòria diu:

    Ufff! se m’acumula la feina!. Encara he de provar de fer el mató que vaig veure al bloc de la Mercè, de l’altra Mercè, de l’Eri, al vostre… I després els pastissets, ho veieu com no dono a l’abast?

    M'agrada

  12. La Cuina de l'Eri diu:

    Hola,
    A mi ja em va bé ja que sigui arròs i dolços per que les dues coses m’encanten!
    A un pastisset de mató no em podria resistir i més si li afegiu aquesta salseta de taronja que li deu donar un toc fenòmenal!!! La propera vegada en guardeu un eh? Petons

    M'agrada

  13. catieu diu:

    Que bons!!! Pastís de mató n’he fet. Ara fa molt que no. La propera vegada serà amb la salseta de taronja, sens cap mena de dubte. Es veu deliciosa la combinació…

    M'agrada

  14. Bet diu:

    Eii jo els vaig fer ahir al vespre, són molt bons!! Llàstima que no tenia proutes taronges per fer la salsa, i llavors hi vaig posar una mica de melmelada de fruites vermelles, també hi va quedar bo! Ara a casa estan contents perquè tenen postres, i jo mentrestant a barcelona… jeje Moltes gràcies!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.