Hi ha coses que acostumem a menjar fora de casa, però sempre comentem que no pot ser tant complicat de fer-ho un mateix. La qüestió és portar-ho a la pràctica en algun moment!
Com podeu veure, fa uns dies vam llençar-nos a la piscina amb els falafels, i ja que ens hi posàvem, vam fer també la salsa de iogurt i fins i tot els pans de pita!
Aquests últims vam preparar-los segons explica la Sara de “Cocina para emancipados”, fent servir meitat i meitat de farina blanca i integral.
Tant els falafels com la salsa és el que us expliquem a continuació.
I bé, feta la prova, constatem que no sols plats com aquests es poden fer a casa, sinó que a més a més queden boníssims i espectaculars! Val la pena posar-s’hi!
Ingredients (falafels)
– 250 g de cigrons secs (remullats 24 hores)
– 1 ceba de Figueres
– 2 grans d’all
– Julivert i coriandre
– 1 culleradeta de farina
– 2 c/c de sal
– 1 c/c de pebre negre mòlt
– 1 c/c de pebre vermell (dolç o picant, al gust)
– 1 c/c de comí mòlt
– 1 c/c de llevat químic (tipus Royal)
– 1/2 c/c de canyella en pols
– Farina i oli (per enfarinar i fregir)
Ingredients (salsa de iogurt)
– 1 iogurt grec
– 1 cullerada de maionesa
– 1 gra d’all no gaire gran
– Julivert
– Oli, vinagre, sal i pebre
Preparació
Després d’haver remullat els cigrons secs durant 24 hores, els escorrem.
Si volguéssim els falafels amb la textura una mica gruixuda hauríem de pelar tots els cigrons, doncs al triturar-los poca estona quedarien pells sense desfer barrejades en la massa. Si, com a nosaltres, ja us agrada que els falafels quedin amb una textura més fina, podem triturar-los sencers, doncs no en quedaran trossos.
Amb el robot de cuina que tingui cadascú a casa, triturem primer els cigrons. Una vegada estiguin ben fins, afegim al robot la ceba trossejada i els alls. Finalment posem totes les herbes i les espècies i triturem un cop més fins que quedi ben mesclat.
Posem la pasta en un bol, i la deixem reposar un parell d’hores a la nevera.
Per coure’ls, anirem donant-los forma amb l’ajuda d’una cullera, i passant-los per farina. Els fregim en abundant oli calent fins que quedin dauradets i durs per fora. Els posarem sobre paper absorbent per treure’ls l’excés d’oli.
Per fer la salsa de iogurt, triturem amb la batedora elèctrica l’all i el julivert, i hi afegim el iogurt, la maionesa, un polsim de sal i de pebre, i un raig curt de vinagre i d’oli.
Per fer el plat ben rodó, servim els falafels amb la salsa, acompanyat amb amanida i pa de pita.
Bon profit i bona cuina!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
– Hummus
Si que sembla fàcil!! Hem fet hummus alguna vegada i salsa de iogurt també però mai habiem pensat a buscar la recepta dels falafels…us ha quedat fantàstics…
una abraçada
M'agradaM'agrada
M’encanten nois!! Falafels per sopar, iuhu!! Haha! Jo vull un robot de cuina… I mira que ho dic, però mai cau!! Ains, que hi farem… A l’antiga!
Petonarrooooos!
M'agradaM'agrada
Fa temps que en vull fer però no sóc tan valenta com vosaltres i els faré amb cigrons de pot…
Un àpat molt complert i tot fet a casa!
Apuntadíssima a pendents urgents!;)
Molts petonets.
M'agradaM'agrada
No hi ha res que se us resisteixi , eh nois? aquests falafels fan moooolt bona pinta!
M'agradaM'agrada
sabeu que no n’he menjat mai??? així que la próxima vegada que en feu m’aviseu i la familia Bolet venim a sopar a la Bordeta!!!!! tenen molt bona pinta!!! molts petonets guapus
M'agradaM'agrada
OOOOOOOOh!!!! que bó, quina imaginació teniu. Bona recepta. un petó.
M'agradaM'agrada
Uau! Què artistes! Estan fantàstics! Quina canya! Ains, si agafés un, no pararia!! ;)
Petonets i feliç setmana,
Marina
A veure si aquesta setmana faig els vostres fideus “xinos”, que em van entusiasmar :))
M'agradaM'agrada
Jo també he vist versions molt similars i ha d´estar de nassos!!!! la farè!!!!
M'agradaM'agrada
Ho heu brodat! quina meravella de falafels, a casa ens agrada tant!. Vaig fer hummus un cop, ara que ja sé com fer els falafels també m’hi posaré!però és que no us heu conformat amb això sinó que a més a més heu fet el pa i la salsa!…sou uns craks!!! Una abraçada Xavi i Sandra.
M'agradaM'agrada
Bona nit,
Doncs jo com la Judtih, no els he tastat mai.. però vaja que veient els ingredients segur que m’agradarien molt! I a més ho heu fet tot, quin plat més guai! Petons
M'agradaM'agrada
Què bons!! a mi m’encanten però mai n’he fet a casa. Que curiós que portin llevat químic, no ho hagués dit mai!
Hauré de fer la prova jo també!!
Molts petonets guapus!! :)
M'agradaM'agrada
Quins falafels nois!!! boníssims! i amb aquesta salseta de iogurt m’encanta!!!! Us han quedat genials, per un sopar amb amics em sembla genial!
Molts petonetsss
M'agradaM'agrada
Provaré aquesta recepta, a casa som fans dels falafels!!!
M'agradaM'agrada
Grrrrr! El tercer que repeteixo, avui no em marxen bé els comentaris.
Deia que m’han encantat, que no n’he fet ni menjat mai i que tenim ganes de fer algun plat amb una farina de cigrons ecològics que vaig comprar.
Felicitats!
M'agradaM'agrada
Hi ha entrades que són rodones -i no parlo de la forma dels falafels- perque ho tenen tot. Aquesta és una d’aquestes.
Per cert, com que amb vosaltres no hem coincidit mai en persona (bé, em jugaria un pèsol!) si us va bé tenim una trobadeta el proper dissabte 9 d’Abril al voltant del món del café. Teniu info al facebook (http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=163994166989642) i també al bloc :)
Disculpeu per posar-ho però em faria gràcia coincidir amb uns blocaires tan actius com vosaltres :)
M'agradaM'agrada
tinc que probar aquests falafels amb els flans de mato! uff! tinc gana!
petonets
M'agradaM'agrada
Només n’he fet un cop i ara vosaltres m’heu recordat que ens van agradar molt… Els tornaré a fer i el proper cop també afegiré la vostra salseta de iogurt, que ha de combinar molt bé ;)
M'agradaM'agrada
Hoy sí me has matado con tu receta. Me encantan los garbanzos y los falafel me chiflan. Tienen una pinta bárbara y con la salsa de yogurt, del 10.
Muchos besos
M'agradaM'agrada
teniu tota la raó, hi ha coses que fins que te les planteges un dia qui sap perquè, mai hauries pensat que les podries fer. a mi em va passar amb l’hummus i amb el babaganuix, però de falafel encara no n’he fet i me n’heu fet entrar moltes ganes. i de fer-los amb aquestes pites tan infladetes, encara més!
M'agradaM'agrada
Just l’altre dia estava llegint un llibre de cuina oriental i em vaig estar una estona mirant la recepta dels falafels, però al final no em vaig decidir. Perô si dius que queden d’allò més bons fets a casa, serà qüestió de probar-ho!
M'agradaM'agrada
A mi em va passar el mateix, un dia em vaig animar i els vaig fer i realment no són gens complicats i són molt bons. La pròxima vegada provaré la vostra recepta que te molt bona pinta.
Petons!
M'agradaM'agrada
Us ha quedat fantàstic!. Teniu tota la raó, hi ha coses que sembla que no siguin per fer-les a casa i només cal posar-s’hi.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
M’encanten, n’he menjat moltes vegades en els kebabs, però no els he fet mai a casa d’aquesta manera, sí que els he fet un poc inventats amb cigrons cuits, també estan molt bons, però d’aquesta manera potser queden més cruixents. Besets.
M'agradaM'agrada
Jo ni els coneixia!!! Quina bona pinta, i amb el pa de pita, una recepta bonissima. Prenc nota….
M'agradaM'agrada
Esto es una delicia pura y dura…me copio la receta de las pitas…la salsa…todo buenisimo!!
Besiños y bonita semana.
M'agradaM'agrada
Sandra
Un plat super bó.
Jo els faig de tan en tan i acompanyats amb la salseta de iogurt….
Petonets
M'agradaM'agrada
Alguna vegada he fet hummus, pero els falafels no els he probat mai, tindrem que possar remei…
Bessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/
M'agradaM'agrada
No he provat mai els falafels, encara que tenen molt bona pinta
Petons
M'agradaM'agrada
què bons els falafels! jo els tinc entre els meus pendents.
pt!
M'agradaM'agrada
No n’he fet mai ni (shh…guardau-me el secret…shhh) no n’he menjat mai. Imperdonable, oi? No patiu, aquesta recepta va a les “super pendents” i abans de Setmana Santa la faré segur, just després de que se m’ocurreixi alguna recepa amb faves ;))
Petonets, guapoos!!
M'agradaM'agrada
Que rebons que són i aquests a mes al complert, pa i salseta , sembla una tonteria però són un no parar , han quedat fantàstics.
una abraçada.
M'agradaM'agrada
me gustan los falafels y estos tuyos con este acompañamiento estan geniales.
me gusta
una abraçada
miquel
M'agradaM'agrada
yo solo he hecho una vez falafel y fue tb en formato hamburguesa con mollejas de pato y cebolla confitada si no recuerdo mal. La salsita de yogur todo un acierto.
M'agradaM'agrada