Falafels amb salsa de iogurt

Hi ha coses que acostumem a menjar fora de casa, però sempre comentem que no pot ser tant complicat de fer-ho un mateix. La qüestió és portar-ho a la pràctica en algun moment!

Com podeu veure, fa uns dies vam llençar-nos a la piscina amb els falafels, i ja que ens hi posàvem, vam fer també la salsa de iogurt i fins i tot els pans de pita!

Aquests últims vam preparar-los segons explica la Sara de “Cocina para emancipados”, fent servir meitat i meitat de farina blanca i integral.

Tant els falafels com la salsa és el que us expliquem a continuació.

I bé, feta la prova, constatem que no sols plats com aquests es poden fer a casa, sinó que a més a més queden boníssims i espectaculars! Val la pena posar-s’hi!

Ingredients (falafels)

– 250 g de cigrons secs (remullats 24 hores)

– 1 ceba de Figueres

– 2 grans d’all

– Julivert i coriandre

– 1 culleradeta de farina

– 2 c/c de sal

– 1 c/c de pebre negre mòlt

– 1 c/c de pebre vermell (dolç o picant, al gust)

– 1 c/c de comí mòlt

– 1 c/c de llevat químic (tipus Royal)

– 1/2 c/c de canyella en pols

– Farina i oli (per enfarinar i fregir)

Ingredients (salsa de iogurt)

– 1 iogurt grec

– 1 cullerada de maionesa

– 1 gra d’all no gaire gran

– Julivert

– Oli, vinagre, sal i pebre

Preparació

Després d’haver remullat els cigrons secs durant 24 hores, els escorrem.

Si volguéssim els falafels amb la textura una mica gruixuda hauríem de pelar tots els cigrons, doncs al triturar-los poca estona quedarien pells sense desfer barrejades en la massa. Si, com a nosaltres, ja us agrada que els falafels quedin amb una textura més fina, podem triturar-los sencers, doncs no en quedaran trossos.

Amb el robot de cuina que tingui cadascú a casa, triturem primer els cigrons. Una vegada estiguin ben fins, afegim al robot la ceba trossejada i els alls. Finalment posem totes les herbes i les espècies i triturem un cop més fins que quedi ben mesclat.

Posem la pasta en un bol, i la deixem reposar un parell d’hores a la nevera.

Per coure’ls, anirem donant-los forma amb l’ajuda d’una cullera, i passant-los per farina. Els fregim en abundant oli calent fins que quedin dauradets i durs per fora. Els posarem sobre paper absorbent per treure’ls l’excés d’oli.

Per fer la salsa de iogurt, triturem amb la batedora elèctrica l’all i el julivert, i hi afegim el iogurt, la maionesa, un polsim de sal i de pebre, i un raig curt de vinagre i d’oli.

Per fer el plat ben rodó, servim els falafels amb la salsa, acompanyat amb amanida i pa de pita.

Bon profit i bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Hummus

Cigrons amb botifarra negra

···

33 pensaments sobre “Falafels amb salsa de iogurt

  1. Marina diu:

    M’encanten nois!! Falafels per sopar, iuhu!! Haha! Jo vull un robot de cuina… I mira que ho dic, però mai cau!! Ains, que hi farem… A l’antiga!
    Petonarrooooos!

    M'agrada

  2. Mònica diu:

    Fa temps que en vull fer però no sóc tan valenta com vosaltres i els faré amb cigrons de pot…
    Un àpat molt complert i tot fet a casa!
    Apuntadíssima a pendents urgents!;)
    Molts petonets.

    M'agrada

  3. judith diu:

    sabeu que no n’he menjat mai??? així que la próxima vegada que en feu m’aviseu i la familia Bolet venim a sopar a la Bordeta!!!!! tenen molt bona pinta!!! molts petonets guapus

    M'agrada

  4. Marina diu:

    Uau! Què artistes! Estan fantàstics! Quina canya! Ains, si agafés un, no pararia!! ;)
    Petonets i feliç setmana,
    Marina
    A veure si aquesta setmana faig els vostres fideus “xinos”, que em van entusiasmar :))

    M'agrada

  5. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Ho heu brodat! quina meravella de falafels, a casa ens agrada tant!. Vaig fer hummus un cop, ara que ja sé com fer els falafels també m’hi posaré!però és que no us heu conformat amb això sinó que a més a més heu fet el pa i la salsa!…sou uns craks!!! Una abraçada Xavi i Sandra.

    M'agrada

  6. Alba diu:

    Què bons!! a mi m’encanten però mai n’he fet a casa. Que curiós que portin llevat químic, no ho hagués dit mai!
    Hauré de fer la prova jo també!!

    Molts petonets guapus!! :)

    M'agrada

  7. Ingrid diu:

    Quins falafels nois!!! boníssims! i amb aquesta salseta de iogurt m’encanta!!!! Us han quedat genials, per un sopar amb amics em sembla genial!
    Molts petonetsss

    M'agrada

  8. Núria diu:

    Grrrrr! El tercer que repeteixo, avui no em marxen bé els comentaris.
    Deia que m’han encantat, que no n’he fet ni menjat mai i que tenim ganes de fer algun plat amb una farina de cigrons ecològics que vaig comprar.
    Felicitats!

    M'agrada

  9. starbase diu:

    Hi ha entrades que són rodones -i no parlo de la forma dels falafels- perque ho tenen tot. Aquesta és una d’aquestes.

    Per cert, com que amb vosaltres no hem coincidit mai en persona (bé, em jugaria un pèsol!) si us va bé tenim una trobadeta el proper dissabte 9 d’Abril al voltant del món del café. Teniu info al facebook (http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=163994166989642) i també al bloc :)

    Disculpeu per posar-ho però em faria gràcia coincidir amb uns blocaires tan actius com vosaltres :)

    M'agrada

  10. Gemma diu:

    Només n’he fet un cop i ara vosaltres m’heu recordat que ens van agradar molt… Els tornaré a fer i el proper cop també afegiré la vostra salseta de iogurt, que ha de combinar molt bé ;)

    M'agrada

  11. Pilar diu:

    Hoy sí me has matado con tu receta. Me encantan los garbanzos y los falafel me chiflan. Tienen una pinta bárbara y con la salsa de yogurt, del 10.
    Muchos besos

    M'agrada

  12. manel diu:

    teniu tota la raó, hi ha coses que fins que te les planteges un dia qui sap perquè, mai hauries pensat que les podries fer. a mi em va passar amb l’hummus i amb el babaganuix, però de falafel encara no n’he fet i me n’heu fet entrar moltes ganes. i de fer-los amb aquestes pites tan infladetes, encara més!

    M'agrada

  13. Irene diu:

    Just l’altre dia estava llegint un llibre de cuina oriental i em vaig estar una estona mirant la recepta dels falafels, però al final no em vaig decidir. Perô si dius que queden d’allò més bons fets a casa, serà qüestió de probar-ho!

    M'agrada

  14. Asela Masià diu:

    M’encanten, n’he menjat moltes vegades en els kebabs, però no els he fet mai a casa d’aquesta manera, sí que els he fet un poc inventats amb cigrons cuits, també estan molt bons, però d’aquesta manera potser queden més cruixents. Besets.

    M'agrada

  15. Paula diu:

    No n’he fet mai ni (shh…guardau-me el secret…shhh) no n’he menjat mai. Imperdonable, oi? No patiu, aquesta recepta va a les “super pendents” i abans de Setmana Santa la faré segur, just després de que se m’ocurreixi alguna recepa amb faves ;))
    Petonets, guapoos!!

    M'agrada

  16. mai diu:

    Que rebons que són i aquests a mes al complert, pa i salseta , sembla una tonteria però són un no parar , han quedat fantàstics.
    una abraçada.

    M'agrada

  17. astrid diu:

    yo solo he hecho una vez falafel y fue tb en formato hamburguesa con mollejas de pato y cebolla confitada si no recuerdo mal. La salsita de yogur todo un acierto.

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.