El plat que us presentem avui està elaborat a partir d’una recepta de la Carme Ruscalleda: el romesco lleuger amb carxofes i patates.
A casa de la Sandra ja fa anys que el preparen bastant sovint, i des de fa temps amb una variació que se li va acudir al seu pare: acompanyant-ho, segons trobem a mercat, amb unes gambes o llagostins. La veritat és que li dona el toc de gràcia al plat.
És un estofat diferent, molt fàcil de fer, i amb un resultat realment impressionant. Proveu-ho!
Ingredients (4 pers)
– Unes gambes o llagostins
– 800 g de patates
– 2 kg de carxofes
– 1 cabeça d’all
– 2 nyores
– 25 g d’avellanes torrades
– 25 g d’ametlles torrades
– 100 ml de xerès
– Aigua mineral
– Julivert
– Oli, sal i pebre
Preparació
Sofregim en una cassola els alls talladets, la polpa remullada de les nyores, i el julivert, fins que es daurin lleugerament.
Retirem, conservant l’oli a la cassola, i ho triturem amb la batedora elèctrica, junt amb les avellanes, les ametlles, i el xerès, amb una mica d’aigua.
Tornem a posar-ho a la cassola, junt amb les patates, que haurem pelat i trencat a bocins perquè ens absorbeixin bé els sabors. Cobrim les patates amb aigua bullent, per no aturar la cocció.
Pelem i tallem les carxofes. Les fregim en una paella, i les retirem sobre paper absorbent per eliminar-ne l’excés d’oli.
Quan estiguin les patates quasi al punt, afegim les carxofes i les deixem durant aquests últims minuts de cocció. Salpebrem.
Pelem les gambes (en guardarem els caps per fer-ne un bon caldo per alguna altra recepta!), i les marquem banda i banda en una paella amb unes gotes d’oli.
Servim el romesco al plat i acompanyem amb les gambes a sobre.
Bon profit i bona cuina!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Cuando me ponen así un plato con camarones/gambas delante, yo es que no me controlo, es una receta deliciosa. Me encanta!
Besiños.
M'agradaM'agrada
Quina pinta…. si és fàcil de fer me l’apunto perquè les carxofes i les gambes són uns companys excel·lents.
Aquestes patatones han de ser d’un gustós……
petons!! ;)
M'agradaM'agrada
M’encanten els mars i muntanya com aquest… i amb el romesco ha de quedar un guisadet ben gustós, ideal per sucar-hi pa ;)
M'agradaM'agrada
M’agrada molt aquest romesco, nois! Amb escarxofetes, gambes… No puc dir que no!! A veure quan em convideu a dinar a la Bordeta… Haha!
Petonets!!!
M'agradaM'agrada
un platillo deliciós, una gran versió de la ruscalleda.
M'agradaM'agrada
Ha de ser molt bo aquest plat, i s´ha de tenir preparat pa per sucar, amb aquests romesco!!!!
M'agradaM'agrada
a mi tambe m’agrada molt el romesco, i aquesta combinació carxofes, gambes ha d’esatr boníssima!
M'agradaM'agrada
:O se’m fa la boca aigua!! quina bona pinta!! La Rusqui no falla mai, però la Sandra li dóna el toc de gràcia!!
Tingueu ben clar que a casa la tastarem!
M'agradaM'agrada
Tinc romesco a casa, congelat, a veure si faig aquest plat perquè la pinta és estupenda! Ja cal que prepari pa…
Molts petonets.
M'agradaM'agrada
Ummm! Quina delicia aquest romesquet i les gambes i van de perles.
Petonets!
M'agradaM'agrada
ualaaaaaaaaaaaaa! m’acabo d’estampar contra la pantalla!!! sort que els meus companys no han arribat! aquesta combinació és fantàstica, i el toc del papa de l’artista m’encnata! sí sr. un plat súper complert i deliciós!!!! petonets
M'agradaM'agrada
No ho he provat mai, però justament tinc salsa romesco a la nevera que vaig fer l’altre dia i me’n va sobrar, o sigui que a veure si compro gambes i sinó amb alguna altre cosa, perquè ha d’estar molt bó! :)
Un petó!
M'agradaM'agrada
nena, tanto romescu tanto romescu, me pones los dientes largos y al final vas a conseguir que haga esta salsa. Además veo por los comentarios que está rica con las alcachofas así que… esta tarde compro las ñoras!
M'agradaM'agrada
a casa, la salsa tipus romesco cada vegada en fem més i cada vegada ens dura menys!.. és ideal per acompanyar tota mena de plats … amb verdures: deliciós!!
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Quin plat més gustos i amb el romesco que m’agrada moltissim. Gràcies per compartir!
petons
M'agradaM'agrada
La Rusqui no saps per on sortirà…aquesta barreja mar i muntanya deu estar deliciosa.
M'agradaM'agrada
Quina barreja mes rica!!! M´agrada molt!! Prenc nota! Petonets
M'agradaM'agrada
El romesco ha de donar el toc de qualitat definitiu a aquest magnífic plat.
M'agradaM'agrada
I tant que és un resultat realment impressionant!! només cal veure els ingredients i la foto!
Visca aquest guisadet que va cap a la carpeta de pendents. Petonets!
M'agradaM'agrada
Muuuy ricooooooooooo!!!!! Adoro la salsa romesco, claro que nunca la he hecho, pero cuando la he comido con calçots se me saltaban las lágrimas!!!!
Un besazoooooooooo!
M'agradaM'agrada
Un plat molt complet, impressionant i delicios!!
M’agradat molt.
Bessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/
M'agradaM'agrada
Me l’apunto ben apuntada!! tinc tots els ingredients (menys el xerès) a casa i m’encanta la recepta!!
Sandra, oooh!! què bé que feu els deures. Ara a llegir el llibre i preparar-se pel gran dia!! :) (hauriem de quedar abans, oi?)
Molts petoneeeeets!!
M'agradaM'agrada
Mmmm….què bo!! És que sou uns cracks…però pel que veig això es porta en els gens, oi??
Un petó guapos!!
M'agradaM'agrada
Especatcular…. fins i tot renuncio a les gambes…. aquestes carxofes deuen estar “de muerte”
petons gastronòmics
M'agradaM'agrada
Cada dia us supereu a cada entrada… Un plat fantàstic! molt gustós i ben combinat. Crec que vinc amb el pagès de quilo sota el braç…ESPEREU-ME!
M'agradaM'agrada
Aquest plat té un aspecte impressionant, us el copio!
M'agradaM'agrada
LA tinc pendent, el que passa que només faig plats d´aquets el casp de setmana, i em sembla que els tinc tots coberts amb receptes pendents fins passat l´estiu!
A veure si li tobo un forat aviat, amb gambes!
PEtons
Anna
M'agradaM'agrada
Aquest guisadet amb el toc de romesco ha d’estar molt bo.
Petons
M'agradaM'agrada
Qué pasada de receta, con lo que me gustan las alcachofas, tengo que prepararlo ya mismo.
Me ha encantado
Muchos besos y muy buen fin de semana
M'agradaM'agrada
Una combinació fantàstica!! Aquest hivern tinc deliri per les carxofes així que podré innovar una mica el receptari.
Bon cap de setmana i petonets
M'agradaM'agrada
Ostres, doncs jo no he probar mai les carxofes amb estofat (a casa sempre les fem a la brasa). Li passaré la recepta a ma mare a veure si cau l’hiver que bé quan hi vagi :)
M'agradaM'agrada
Mmmmm! M’encanta el romesco! I amb les patates i les carxofes ha d’estar genial… Ja se’m fa la boca aigua!
Petons!
La Taula d’en Bernat
M'agradaM'agrada
Us ha quedat un plat de luxe, amb tots els ingredientes que m´agraden: les patates, les carxofes i les gambes…ummmmm l hauré de fer!!!! moltes gracies per feliçitar-me Sandra!!!! bon cap de setmana, petons
M'agradaM'agrada
Hola guapa tu
i que re bo que està aquest plat, copio, copien, copiaren…hummmm
mil petonets Susanna
M'agradaM'agrada
Carxofes i gambes!!! M’encanta aquesta combinació i amb el romescu, per sucar-hi pa!!!
M'agradaM'agrada
¡qué delicioso ! me encanta todo lo que lleva así que ¡tomo nota!
M'agradaM'agrada
Quin plat….
Hum….. m’el copio amb el teu permis.
Petons
M'agradaM'agrada
No ho dubte, que ha d’estar ben bo, aquest plat. Té una pinta deliciosa, a més els ingredients casen a la perfecció. Jo també he fet carxofes i gambes amb pasta i amb arròs (risotto) i queda deliciós. Això de posar-li la salsa romesco em sembla una idea fantàstica, sublim… M’apuntaré la recepta. Un beset.
M'agradaM'agrada
Aquesta combinació d’ingredients és esplèndida i amb el que arriben a absorvir els gustos les patates ha d’estar molt bo per força.
Salut!
M'agradaM'agrada
aquest estofadet es veu absolutament deliciós, i el toc de les gambetes el fa insuperable.
Petonetssss
M'agradaM'agrada
com a persona de zona de romescos aquesta recepta m’encanta, i el romesco lleuger amb diferents verdures el faig sovint. La prpera vegada hi afegiré les gambes!!!
PTNTS
Dolça
M'agradaM'agrada