Romesco de carxofes i patates amb gambes

El plat que us presentem avui està elaborat a partir d’una recepta de la Carme Ruscalleda: el romesco lleuger amb carxofes i patates.

A casa de la Sandra ja fa anys que el preparen bastant sovint, i des de fa temps amb una variació que se li va acudir al seu pare: acompanyant-ho, segons trobem a mercat, amb unes gambes o llagostins. La veritat és que li dona el toc de gràcia al plat.

És un estofat diferent, molt fàcil de fer, i amb un resultat realment impressionant. Proveu-ho!

Ingredients (4 pers)

– Unes gambes o llagostins

– 800 g de patates

– 2 kg de carxofes

– 1 cabeça d’all

– 2 nyores

– 25 g d’avellanes torrades

– 25 g d’ametlles torrades

– 100 ml de xerès

– Aigua mineral

– Julivert

– Oli, sal i pebre

Preparació

Sofregim en una cassola els alls talladets, la polpa remullada de les nyores, i el julivert, fins que es daurin lleugerament.

Retirem, conservant l’oli a la cassola, i ho triturem amb la batedora elèctrica, junt amb les avellanes, les ametlles, i el xerès, amb una mica d’aigua.

Tornem a posar-ho a la cassola, junt amb les patates, que haurem pelat i trencat a bocins perquè ens absorbeixin bé els sabors. Cobrim les patates amb aigua bullent, per no aturar la cocció.

Pelem i tallem les carxofes. Les fregim en una paella, i les retirem sobre paper absorbent per eliminar-ne l’excés d’oli.

Quan estiguin les patates quasi al punt, afegim les carxofes i les deixem durant aquests últims minuts de cocció. Salpebrem.

Pelem les gambes (en guardarem els caps per fer-ne un bon caldo per alguna altra recepta!), i les marquem banda i banda en una paella amb unes gotes d’oli.

Servim el romesco al plat i acompanyem amb les gambes a sobre.

Bon profit i bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Crema de carxofes

Risotto de carxofes

···

42 pensaments sobre “Romesco de carxofes i patates amb gambes

  1. Helena diu:

    Quina pinta…. si és fàcil de fer me l’apunto perquè les carxofes i les gambes són uns companys excel·lents.
    Aquestes patatones han de ser d’un gustós……
    petons!! ;)

    M'agrada

  2. judith diu:

    ualaaaaaaaaaaaaa! m’acabo d’estampar contra la pantalla!!! sort que els meus companys no han arribat! aquesta combinació és fantàstica, i el toc del papa de l’artista m’encnata! sí sr. un plat súper complert i deliciós!!!! petonets

    M'agrada

  3. Anniki diu:

    No ho he provat mai, però justament tinc salsa romesco a la nevera que vaig fer l’altre dia i me’n va sobrar, o sigui que a veure si compro gambes i sinó amb alguna altre cosa, perquè ha d’estar molt bó! :)

    Un petó!

    M'agrada

  4. Glo diu:

    Muuuy ricooooooooooo!!!!! Adoro la salsa romesco, claro que nunca la he hecho, pero cuando la he comido con calçots se me saltaban las lágrimas!!!!

    Un besazoooooooooo!

    M'agrada

  5. Alba diu:

    Me l’apunto ben apuntada!! tinc tots els ingredients (menys el xerès) a casa i m’encanta la recepta!!

    Sandra, oooh!! què bé que feu els deures. Ara a llegir el llibre i preparar-se pel gran dia!! :) (hauriem de quedar abans, oi?)

    Molts petoneeeeets!!

    M'agrada

  6. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Cada dia us supereu a cada entrada… Un plat fantàstic! molt gustós i ben combinat. Crec que vinc amb el pagès de quilo sota el braç…ESPEREU-ME!

    M'agrada

  7. Anna diu:

    LA tinc pendent, el que passa que només faig plats d´aquets el casp de setmana, i em sembla que els tinc tots coberts amb receptes pendents fins passat l´estiu!
    A veure si li tobo un forat aviat, amb gambes!
    PEtons
    Anna

    M'agrada

  8. Irene diu:

    Ostres, doncs jo no he probar mai les carxofes amb estofat (a casa sempre les fem a la brasa). Li passaré la recepta a ma mare a veure si cau l’hiver que bé quan hi vagi :)

    M'agrada

  9. fresa&pimienta diu:

    Us ha quedat un plat de luxe, amb tots els ingredientes que m´agraden: les patates, les carxofes i les gambes…ummmmm l hauré de fer!!!! moltes gracies per feliçitar-me Sandra!!!! bon cap de setmana, petons

    M'agrada

  10. Asela Masià diu:

    No ho dubte, que ha d’estar ben bo, aquest plat. Té una pinta deliciosa, a més els ingredients casen a la perfecció. Jo també he fet carxofes i gambes amb pasta i amb arròs (risotto) i queda deliciós. Això de posar-li la salsa romesco em sembla una idea fantàstica, sublim… M’apuntaré la recepta. Un beset.

    M'agrada

  11. dolça diu:

    com a persona de zona de romescos aquesta recepta m’encanta, i el romesco lleuger amb diferents verdures el faig sovint. La prpera vegada hi afegiré les gambes!!!

    PTNTS
    Dolça

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.