Canelons de tonyina

Aquesta tarda de diumenge us portem un bon plat de canelons per actualitzar el bloc.

Com ja sabeu, jo no menjo carn, així que a casa els canelons i les lasanyes les fem de verdures, de bolets… i en aquesta ocasió de tonyina.

I com que parlem de tonyina, no podem sinó dedicar la recepta d’avui a la nostra particular Reina de la Tonyina, a la que fem feliç sempre que ve a casa i se’n troba per sopar. Per tu van aquests canelons, Amàlia! A veure quan passes un dia a tastar-los!

Ingredients (2 pers)

– 3 llaunes de tonyina (de les petites rodones)

– 2 ous durs

– 10 olives sense pinyol

– Mitja ceba

– 200 g de tomàquet triturat

– 10 plaques de canelons

– formatge per gratinar

– Mantega

– Oli, sal i pebre

Per a la beixamel:

– 40 g de mantega

– 40 g de farina

– 400 ml de llet

Preparació

Començarem preparant la beixamel, desfent la mantega en un cassó i afegint-hi la farina. La deixarem coure lentament fins que perdi el gust a cru.

Poc a poc, i sense parar de remenar, hi anirem posant la llet calenta (alerta amb que no ens bulli quan l’escalfem), fins que agafi la textura adequada. Salpebrem la beixamel, i la reservem.

Mentre posem els ous durs a coure, en una paella amb una mica d’oli sofregirem la ceba tallada ben petita, i hi afegirem el tomàquet triturat coent-lo fins que estigui llest. Retirem del foc.

Pelem els ous durs i els tallem a bocins ben petits, de la mateixa manera que les olives. Ho afegim al tomàquet sofregit junt a quatre cullerades de la beixamel que havíem preparat, i la tonyina (de la que n’haurem escorregut l’oli). Reservem el farcit.

Coem les plaques de canelons segons les indicacions de l’envàs, les posem un moment en un bol amb aigua freda, i les deixem sobre un drap de fil per escórrer-les. Les omplim amb el farcit de tonyina, les cargolem, i les posem sobre una llauna de forn untada amb una mica de beixamel.

Cobrim els canelons amb la resta de beixamel, hi posem formatge per gratinar per sobre (nosaltres també hi hem ratllat una mica de parmesà), i uns trossets de mantega.

Enfornem a 220ºC a dalt i a baix durant uns 10 minuts, i ho deixem 5 minuts més al gratinador.

Bon profit i bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Lasanya vegetal

Canelons d’espinacs i mató

···

48 pensaments sobre “Canelons de tonyina

  1. Esther diu:

    Hola,me alegra que me hayas recordado esta receta,hace muchisimo que no la hacia y viendo la pinta tan estupenda que tiene la tuya ¿Como no me va a apetecer??
    Besos Esther

    M'agrada

  2. Marina diu:

    Doncs a mi m’agraden més els de tonyina que els de carn! Són molt més suaus… Que bons!! M’acabeu de fer entrar una gana! Espero que me n’hàgiu guardat uns quants, eh?^^
    Petonetsss!!!

    M'agrada

  3. amàlia diu:

    Mmmmm la pinta és exquisita, però molt millor poder menjar-se’ls! Això, segur!

    MIL GRÀCIES per dedicar-me aquesta entrada de bloc, tooot un honor noisss!!

    Aah! I ja sabeu que el meu palador i jo sempre estem a punt :P

    M'agrada

  4. joaquina diu:

    Jo soc de les que els canelons de carn, hem cansen, en canvi aquests de tonyina i els de peix, la meva perdició. Molt, molt bons, i sencills, que també es important. Molts petons.

    M'agrada

  5. judith diu:

    i no m’he convidat???? a mi tampoc m’agraden els canelons de carn, però la lassanya sí! i la tonyina m’encanta. a més us ha quedat un gratinat espectacular!!!!! creieu que em dona temps de venir a sopar???? va si us plau, digueu-me que encara queda un!!!! petonets guapos ;P

    M'agrada

  6. Paula diu:

    Mmmm…quina bona pinta!!! Els canelons són la meva debilitat des de petita!!
    La meva mare l’altre dia em va dir que havia comprat una super llauna de tonyina (no sé que devia pesar però era enoorme) i que no sabia que fer amb tanta tonyina (òbviament, li vaig demanar què com se li havia ocorregut comprar aquella llauna tan gran. Em va dir que estava d’oferta ;O) Divendres vaig trobar la solució al problema: canelons de tonyina; els faria diumenge…però..oh!! No els he fet…potser el meu subconscient sabia que avui publicarieu i que els vostres canelons són insuperables…O sigui, ja sabeu què faré amb la llauna de tonyina: canelons a la Bordeta ;) Ja us contaré com surten…ai, quin rotllo que us he amollat :SS
    Petonets, guapoos!!

    M'agrada

  7. dolorss diu:

    A casa les lasanyes no son maí de carn, sempre amb verdures o peix, aquests canelons tenen un aspecte d’alló més bo .
    Mira aquesta setmana santa podrien caure :-)

    Petons

    M'agrada

  8. La Cuina de l'Eri diu:

    Hola
    Doncs a mi els canelos m’agradent de carn, peix, verdures, però ains que la tonyina calenta no la puc menjar, suposo que no és més que una mània, però em fa no se que.. Ara bé, si algú em convida me la menjo, però jo no la puc posar a calentar.. quines tonteries tenim! Ah! Coincideixo amb la Judt¡ith: el gratinat és espectacular. Petonets i bona setmana,

    M'agrada

  9. Mayte diu:

    Le tengo unas ganas a los canelones!!!

    Y estos se ven más que buenos, así que me guardo esta receta, esa última foto ya me ha dado un hambre :D

    Besiño.

    M'agrada

  10. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Això són uns canelons apropiats pel temps que ja ha començat!, tenen un aspecte espectacular nois!, quin platet… quina gana… Una abraçada!

    M'agrada

  11. Anna diu:

    M’agrada molt el farcit que li has posat, es que la tonyina amb l’ou dur i les olives queda genial! :) Em deixo apuntada la recepta per cuinar-la un dia, erquè ademès, és mot fàcild e fer!

    Bona setmana!!

    M'agrada

  12. mai diu:

    No n´he fet mai, i veient-ne els resultats encara en tinc més ganes, es veuen deliciosos i molt diferents a ls clàsics en quant a sabor, els deixo als pendents.
    Una abraçada.

    M'agrada

  13. silvia diu:

    Me resultan muy atractivo este relleno,claro en casa les gustan de carne y siempre los hago así,aunque a veces para mi de ricota y espinaca…pero estos de atún tienen que ser deliciosos,esa es la pintaza que tienen.Me los quedo ;)

    Un saludo

    M'agrada

  14. miquel diu:

    en casa me gustan los canelones de lo que sea de carn,de verduras o de pescado como es tu caso,Me gusta tu receta asi tambien la hago alguna vez.
    peto
    miquel

    M'agrada

  15. Alba diu:

    He provat els canelons de carn, de carbassa, de peix i d’espinacs. Aquests de tonyina em falten i amb el que m’agrada, segur que m’encantarien!!
    El gratinat es veu deliciós. I jo sense sopar…no és bona hora per mirar blocs de cuina!! :P

    Molts petonets guapos!! :)

    M'agrada

  16. Asela Masià diu:

    Té molt bona pinta, aquesta recepta. Jo no he provat mai els canelons de tonyina, els he menjat de carn i d’espinacs amb ricotta. M’encanten els canelons, però em fa un poc de mandra preparar-los, donen molta feina, amb això de fer la beixamel i tot. Jo, si els faig, intente que siga una recepta ràpida, sense beixamel. Però tinc molta curiositat per provar aquesta recepta. Un beset.

    M'agrada

  17. Pilar19@me.com diu:

    Si Amalia no se decide siempre me podeis llamar a mí. soy muy agradecida y me encantan los canelones de atún :).
    Tienen una pinta maravillosa.
    Muchos besos

    M'agrada

  18. nyanyels diu:

    A mi m’agraden tot tipus de canelons, de carn, peix o verdures. No faig fàstic a res. De fet, no faig fàstic a cap tipus de menjar (excepte els cargols). Aquests canelons es veuen deliciosos.
    Una abraçada!

    M'agrada

  19. Cristina diu:

    N´he menjat de carn, verdures i peix; però concretament de tonyina, no…Sempre hi ha altres alternatives. Aquest me l´apunto i li passo a la meva mare que té la ma trencada fent canelons…aviam com li surten.

    M'agrada

  20. Cook me tender diu:

    Ostras no puc estar deconectada tres dies! Doncs mira, a mi ja m´has guanyat perque jo adoro la tonyina, però ves per on mai he fet canelons de tonyina! Tinc que posar solucions! Muack

    M'agrada

  21. Angel Nicolau diu:

    entre els grans clàssics dels canelons (carn, marisc, verdures) aquest és un que em falta per “tocar”. És molt bona idea i tinc unes plaques de canelons avorrides a l’armari. Potser ja tenen destí!!!
    Salut!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.