Aquesta tarda de diumenge us portem un bon plat de canelons per actualitzar el bloc.
Com ja sabeu, jo no menjo carn, així que a casa els canelons i les lasanyes les fem de verdures, de bolets… i en aquesta ocasió de tonyina.
I com que parlem de tonyina, no podem sinó dedicar la recepta d’avui a la nostra particular Reina de la Tonyina, a la que fem feliç sempre que ve a casa i se’n troba per sopar. Per tu van aquests canelons, Amàlia! A veure quan passes un dia a tastar-los!
Ingredients (2 pers)
– 3 llaunes de tonyina (de les petites rodones)
– 2 ous durs
– 10 olives sense pinyol
– Mitja ceba
– 200 g de tomàquet triturat
– 10 plaques de canelons
– formatge per gratinar
– Mantega
– Oli, sal i pebre
Per a la beixamel:
– 40 g de mantega
– 40 g de farina
– 400 ml de llet
Preparació
Començarem preparant la beixamel, desfent la mantega en un cassó i afegint-hi la farina. La deixarem coure lentament fins que perdi el gust a cru.
Poc a poc, i sense parar de remenar, hi anirem posant la llet calenta (alerta amb que no ens bulli quan l’escalfem), fins que agafi la textura adequada. Salpebrem la beixamel, i la reservem.
Mentre posem els ous durs a coure, en una paella amb una mica d’oli sofregirem la ceba tallada ben petita, i hi afegirem el tomàquet triturat coent-lo fins que estigui llest. Retirem del foc.
Pelem els ous durs i els tallem a bocins ben petits, de la mateixa manera que les olives. Ho afegim al tomàquet sofregit junt a quatre cullerades de la beixamel que havíem preparat, i la tonyina (de la que n’haurem escorregut l’oli). Reservem el farcit.
Coem les plaques de canelons segons les indicacions de l’envàs, les posem un moment en un bol amb aigua freda, i les deixem sobre un drap de fil per escórrer-les. Les omplim amb el farcit de tonyina, les cargolem, i les posem sobre una llauna de forn untada amb una mica de beixamel.
Cobrim els canelons amb la resta de beixamel, hi posem formatge per gratinar per sobre (nosaltres també hi hem ratllat una mica de parmesà), i uns trossets de mantega.
Enfornem a 220ºC a dalt i a baix durant uns 10 minuts, i ho deixem 5 minuts més al gratinador.
Bon profit i bona cuina!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Hola,me alegra que me hayas recordado esta receta,hace muchisimo que no la hacia y viendo la pinta tan estupenda que tiene la tuya ¿Como no me va a apetecer??
Besos Esther
M'agradaM'agrada
No soc un gran amant dels canelons de carn, (de fet a casa es menja poca carn), però els de verdures i aquest que heu fet vosaltres m’encanten.
Bona cuina
M'agradaM'agrada
A mi els canelons m’agraden de totes maneres. Així que a aquests de tonyina no els diria que no per sopar ara mateix!
M'agradaM'agrada
Doncs a mi m’agraden més els de tonyina que els de carn! Són molt més suaus… Que bons!! M’acabeu de fer entrar una gana! Espero que me n’hàgiu guardat uns quants, eh?^^
Petonetsss!!!
M'agradaM'agrada
Mare mevaaaaa, quina gana! Em ventilaria la plata sencera ara mateix!
M'agradaM'agrada
Mmmmm la pinta és exquisita, però molt millor poder menjar-se’ls! Això, segur!
MIL GRÀCIES per dedicar-me aquesta entrada de bloc, tooot un honor noisss!!
Aah! I ja sabeu que el meu palador i jo sempre estem a punt :P
M'agradaM'agrada
Una bona alternativa als tradicionals de carn.Tenen una pinta boníssima!!
Emma
M'agradaM'agrada
Jo soc de les que els canelons de carn, hem cansen, en canvi aquests de tonyina i els de peix, la meva perdició. Molt, molt bons, i sencills, que també es important. Molts petons.
M'agradaM'agrada
Aquesta setmana els faig!
M'agradaM'agrada
i no m’he convidat???? a mi tampoc m’agraden els canelons de carn, però la lassanya sí! i la tonyina m’encanta. a més us ha quedat un gratinat espectacular!!!!! creieu que em dona temps de venir a sopar???? va si us plau, digueu-me que encara queda un!!!! petonets guapos ;P
M'agradaM'agrada
Mmmm…quina bona pinta!!! Els canelons són la meva debilitat des de petita!!
La meva mare l’altre dia em va dir que havia comprat una super llauna de tonyina (no sé que devia pesar però era enoorme) i que no sabia que fer amb tanta tonyina (òbviament, li vaig demanar què com se li havia ocorregut comprar aquella llauna tan gran. Em va dir que estava d’oferta ;O) Divendres vaig trobar la solució al problema: canelons de tonyina; els faria diumenge…però..oh!! No els he fet…potser el meu subconscient sabia que avui publicarieu i que els vostres canelons són insuperables…O sigui, ja sabeu què faré amb la llauna de tonyina: canelons a la Bordeta ;) Ja us contaré com surten…ai, quin rotllo que us he amollat :SS
Petonets, guapoos!!
M'agradaM'agrada
Quina salivera! Tenen un aspecte magnífic.
Petons!
M'agradaM'agrada
M’agraden molt els canelons, però no els he fet mai de tonyina. Segur que els faig aviat, tenen una pinta boníssima.
Petons!!!
M'agradaM'agrada
A casa les lasanyes no son maí de carn, sempre amb verdures o peix, aquests canelons tenen un aspecte d’alló més bo .
Mira aquesta setmana santa podrien caure :-)
Petons
M'agradaM'agrada
Hola
Doncs a mi els canelos m’agradent de carn, peix, verdures, però ains que la tonyina calenta no la puc menjar, suposo que no és més que una mània, però em fa no se que.. Ara bé, si algú em convida me la menjo, però jo no la puc posar a calentar.. quines tonteries tenim! Ah! Coincideixo amb la Judt¡ith: el gratinat és espectacular. Petonets i bona setmana,
M'agradaM'agrada
Els trobo ideal per fer per setmana santa!!!m´els emporto1 un petó
M'agradaM'agrada
Le tengo unas ganas a los canelones!!!
Y estos se ven más que buenos, así que me guardo esta receta, esa última foto ya me ha dado un hambre :D
Besiño.
M'agradaM'agrada
Això són uns canelons apropiats pel temps que ja ha començat!, tenen un aspecte espectacular nois!, quin platet… quina gana… Una abraçada!
M'agradaM'agrada
Uns canelons ben diferents, han de ser d’allò més saborosos, quina presència!
M'agradaM'agrada
si l’amàlia no passa, ho dieu, eh? :))
M'agradaM'agrada
wow! que buena pinta! no sé qué será la tonyina pero tiene una pinta increíble, me lo comería sin preguntar. :)
M'agradaM'agrada
M’agrada molt el farcit que li has posat, es que la tonyina amb l’ou dur i les olives queda genial! :) Em deixo apuntada la recepta per cuinar-la un dia, erquè ademès, és mot fàcild e fer!
Bona setmana!!
M'agradaM'agrada
Ostres! quins canalons més bobns!!amb aquest farcit han d’estar molt bons, gustosos i més lleugers, no? petó
M'agradaM'agrada
Si no ve l’Amàlia ja vindré jo! Està molt bé fer canelons variats!
Petonets.
M'agradaM'agrada
huummmm… la tonyina m’encanta! Provaré de fer el farcit igual però emplatat en una lassanya, que tinc unes làmines per gastar…
Genial!!
M'agradaM'agrada
A nosaltres si que ens agraden els de carn, però aquests també!! han de ser molt gustosos!! I més lleugers!
M'agradaM'agrada
Una alternativa boníssima i molt gustosa als típics canelons de carn. Amb les olives ha de quedar un farcit molt saborós, ho provaré ;)
M'agradaM'agrada
No n´he fet mai, i veient-ne els resultats encara en tinc més ganes, es veuen deliciosos i molt diferents a ls clàsics en quant a sabor, els deixo als pendents.
Una abraçada.
M'agradaM'agrada
Me resultan muy atractivo este relleno,claro en casa les gustan de carne y siempre los hago así,aunque a veces para mi de ricota y espinaca…pero estos de atún tienen que ser deliciosos,esa es la pintaza que tienen.Me los quedo ;)
Un saludo
M'agradaM'agrada
Hol aguapa tu
que bons, a casa els i agraden molt així, i ja veus un plis, plas, i un plat de 1o…
mil petonets Susanna
M'agradaM'agrada
M’ha agradat la idea de la tonyina, tinc pendent fer una lasanya aquesta setmana i potser em valgui la pena fer-la de tonyina. :)
M'agradaM'agrada
en casa me gustan los canelones de lo que sea de carn,de verduras o de pescado como es tu caso,Me gusta tu receta asi tambien la hago alguna vez.
peto
miquel
M'agradaM'agrada
Quins canalons més bons! Els propers que faci seran amb aquest farcit! petó
M'agradaM'agrada
He provat els canelons de carn, de carbassa, de peix i d’espinacs. Aquests de tonyina em falten i amb el que m’agrada, segur que m’encantarien!!
El gratinat es veu deliciós. I jo sense sopar…no és bona hora per mirar blocs de cuina!! :P
Molts petonets guapos!! :)
M'agradaM'agrada
Deben ser deliciosos!!!ñam
M'agradaM'agrada
Aquests canelons fan molt bona pinta.Els tenim que provar
Petons
M'agradaM'agrada
Mai he fet canelons que no siguin de carn… però ja deu ser ho de canviar no?. Salut!.
M'agradaM'agrada
ha quedado estupendos, con lo que me gusta unos canelones. Rico, rico. Bss.
M'agradaM'agrada
tan senzills i bons que són i no els he probat mai, haig de possar-hi remei
M'agradaM'agrada
Té molt bona pinta, aquesta recepta. Jo no he provat mai els canelons de tonyina, els he menjat de carn i d’espinacs amb ricotta. M’encanten els canelons, però em fa un poc de mandra preparar-los, donen molta feina, amb això de fer la beixamel i tot. Jo, si els faig, intente que siga una recepta ràpida, sense beixamel. Però tinc molta curiositat per provar aquesta recepta. Un beset.
M'agradaM'agrada
Una opció genial de canelons nois!!! a casa ens encanten!! o sigui que siguin del que siguin són sempre èxit assegurat!!!
Molts petonets guapos!
M'agradaM'agrada
No he provat mai el canelons de tonyna, pero estos tenen una pinta que mare meua…. Els tinc que provar.
Bessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/
M'agradaM'agrada
Si Amalia no se decide siempre me podeis llamar a mí. soy muy agradecida y me encantan los canelones de atún :).
Tienen una pinta maravillosa.
Muchos besos
M'agradaM'agrada
Els canelons de peix són exquisits, aquest amb tonyina i, per a mi important, complementada amb les olives, han d’estar, mllor dir havien d’estar, oi? molt i molt bons.
Una abraçada.
M'agradaM'agrada
A mi m’agraden tot tipus de canelons, de carn, peix o verdures. No faig fàstic a res. De fet, no faig fàstic a cap tipus de menjar (excepte els cargols). Aquests canelons es veuen deliciosos.
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
N´he menjat de carn, verdures i peix; però concretament de tonyina, no…Sempre hi ha altres alternatives. Aquest me l´apunto i li passo a la meva mare que té la ma trencada fent canelons…aviam com li surten.
M'agradaM'agrada
Ostras no puc estar deconectada tres dies! Doncs mira, a mi ja m´has guanyat perque jo adoro la tonyina, però ves per on mai he fet canelons de tonyina! Tinc que posar solucions! Muack
M'agradaM'agrada
entre els grans clàssics dels canelons (carn, marisc, verdures) aquest és un que em falta per “tocar”. És molt bona idea i tinc unes plaques de canelons avorrides a l’armari. Potser ja tenen destí!!!
Salut!
M'agradaM'agrada