Pastissets de pastanaga especiats

Fa dies que teníem pendents de penjar aquests pastissets de pastanaga, que destaquen sobretot pel conjunt d’espècies que els donen un aroma i un gust realment característic.

El dia que, fa anys, vaig descobrir els pastissos de pastanaga, em va sorprendre molt gratament si n’arribaven a estar de bons, és una recepta que et xoca la primera vegada que la tastes.

L’àvia de la Sandra n’acostumava a fer sovint, i n’hem fet una versió amb una bona combinació d’espècies per donar-li un punt especial.

Per coure’ls hem fet servir uns motlles de paper ondulat amb suport de fusta, amb que ens van obsequiar al “Baltà – Farinetes” durant la trobada gastroblocaire de finals de gener al Forn Baltà. Us recomanem anar-hi a donar un cop d’ull, trobareu de tot i més per fer els vostres propis pans i pastissos.

Ingredients

– 250 g de pastanaga ratllada

– 200 g de farina

– 1/2 sobre de llevat químic (tipus Royal)

– 2 ous

– 125 g de mantega (fosa però no gaire calenta)

– 125 g de sucre

– 1 polsim de sal

– 1 culleradeta de canyella

– 1 polsim de pebre

– 1 polsim de comí

– 1 polsim de nou moscada

– Nous, sèsam i llavors de gallaret (per posar per sobre)

Preparació

En un bol mesclem la farina tamisada amb el llevat, la sal, i les espècies.

En un altre recipient muntem els ous amb el sucre fins que blanquegin. Hi anem afegint a poc a poc la mescla de la farina i la mantega fosa.

Després hi posem la pastanaga ratllada i les nous, sense batre, incorporant-ho suaument fins que resulti una mescla homogènia.

Aboquem la pasta als motlles i hi posem per sobre les nous, el sèsam i les llavors de gallaret.

Enfornem amb el forn preescalfat a 180ºC, durant uns 30 minuts. Si ho fem en un motlle gran trigarà una mica més; com sempre ho vigilarem punxant el pastís fins que surti la broqueta eixuta.

Bon profit i bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Pastís de poma

Pastissets de mató amb salsa de taronja

Brownie

···

46 pensaments sobre “Pastissets de pastanaga especiats

  1. judith diu:

    nois, estic babejant davant la pantalla (sort que estic sola)… quina passada de pastissets! són tan i tan monos! a més us han quedat fantàstics!!! bona idea la base de fusta. Un dia vaig intentar fer-ne uns amb aquests motllos de paper (sense la fusta) i van ser un nyanp!!!! petonets guapos!!!!

    M'agrada

  2. Alba diu:

    Nois quins pastissets més bons i més ben presentats! A mi els pastissos de pastanaga també em van sorprendre gratament i sempre que puc i no tinc mono de xocolata, en demano quan en veig!
    La recepta que faig jo no porta comí, a veure si m’enrecordo i en poso el proper cop per veure què tal!

    Les fotos us han quedat molt xules!!

    Molts petonets per tots dos i un de més per la bruixeta Sandra!:P

    M'agrada

  3. Gemma diu:

    ostres, quines aromes es deurien desprendre del vostre forn! Tenen molt bona pinta aquests pastissets!
    Jo només vaig fer una vegada un pastís de pastanaga i em va encantar, però no el vaig penjar al blog perquè era molt poc presentable, jeje!!
    A veure si m’animo un altre dia i li afegeixo una mica d’això i una mica d’allò com heu fet vosaltres!

    M'agrada

  4. Mayte diu:

    Por favor…esto es un delito a estas horas de mi mañana, con este cafecito solito…no no no…con esos aromas y ese sabor que deben tener, eso trozo ahí mostrandose tan rico…pufff, me voy!

    Un besiño grande.

    M'agrada

  5. kako diu:

    Que cosa más rica. Yo adoro estos bizcochos especiados y si van con zanahoria no me los pierdo.
    Los hago con aceite y quedan muy ricos, estupenda receta y la presentación de 10.
    Besos

    M'agrada

  6. Ana diu:

    Me gustan mucho los pasteles de zanahoria, pero nunca los he hecho tan especiados, así que con tu permiso me quedo con la receta para probarlos.
    Besos

    M'agrada

  7. La Cuina de l'Eri diu:

    Hola,
    Quina pinta més bona!! I jo a veure si d’una vegada que m’animo amb la pastanaga. Aquests pastissets vostres serien ideals així que queden apuntats. I això del motllo de fusta és molt xulo!! Petonets

    M'agrada

  8. joaquina diu:

    Ara ja estic aficionada a la pastanaga, i m´agrada molt en els pastissos. En aquests moltllos tant “xics” aquests pastissets tant aromatics us han quedat “tremendos”. Petons.

    M'agrada

  9. Glòria diu:

    Aquests pastissets, a més de tenir una pinta fantàstica, han de tenir un sabor ben especial, amb la combinació d’espècies que hi heu posat. I amb les motlles que heu fet servir, han quedat ben afavorits!

    M'agrada

  10. ingrid diu:

    Ostres nois quins pastissets tant monos!!! el color és xulíssim i la textura super esponjosa… i a sobre amb l’especiat!! De luxe!!!
    Molts petonetss guapos!

    M'agrada

  11. Paula diu:

    Tanta sort que he sopat perquè ja em veia mossegant la pantalla!! M’encanten aquests pastissets. Des de que he descobert els pastissos de pastanaga me n’he fet fan…són tan boons..Hauré d’aconseguir aquests motlles! Com no he de tenir problemes d’espai a la meva cuina si vull tot el que veig!!??? Per cert, em teniu ben entretenguda amb això de les faves; encara no sé que fer!! ;)) Però tranquils que aquest cap de setmana alguna cosa faré …o inventaré…Petonets guapos!!

    M'agrada

  12. Pilar19@me.com diu:

    qué delicia, de zanahoria y especiados, Una combinación buenísima, me gusta. Además te han quedado monísimos.
    Besos

    M'agrada

  13. nyanyels diu:

    Quina bona pinta que tenen aquests pastissets. Sempre he tingut ganes de fer pastís de pastanaga. M’intriga molt el seu sabor. M’apunto la recepta.
    Una abraçada!

    M'agrada

  14. Mònica diu:

    Què bons! Les espècies al dolç són tot un encert. M’han agradat els motlles així no perden la forma que sinó amb els papers sols surten uns nyaps! Bé, a mi em passa.
    Petonets.

    M'agrada

  15. Irene diu:

    Jo vaig descobrir els pastissos de pastanaga fa relativament poc, sempre havia pensat que no m’agradarien. Però he de reconéixer que queden d’allò més bons, la pastanaga els fa suaus i sucosos.

    M'agrada

  16. Cristina diu:

    Això s´ha de provar. Sempre he dit que els pastissos de pastanaga són la meva assignatura pendent…tot arribarà; potser perquè em dóna la sensació que són feixucs de fer, però, pel que veig no tinc excusa.

    M'agrada

  17. Catieu diu:

    No he preparat mai cap coca amb pastanaga i ultimament només veig receptes. Això deu voler dir que ja trigo en provar-les. Aquests pastissets es veuen deliciosos i amb aquests motlles de fusta genials. No faig servir mai aquests paperets (i mira que en tinc molts) perquè se’m deformen al forn.

    M'agrada

  18. Asela Masià diu:

    Que bo! Això ho hauré de provar jo. He fet moltes vegades un pastís de carlota (pastanaga) que hi ha al llibre de receptes de la Thermomix, porta farina d’ametla, però no porta espècies. Està boníssim, però tinc moltes ganes de fer-ne un com el vostre, té molt bona pinta. Per cert, no entenc això dels motlles amb suport de fusta, és per què no es cremen els pastissets per baix? Jo tinc una mala sort amb les magdalenes amb aquest tema… Besets.

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.