Fa dies que teníem pendents de penjar aquests pastissets de pastanaga, que destaquen sobretot pel conjunt d’espècies que els donen un aroma i un gust realment característic.
El dia que, fa anys, vaig descobrir els pastissos de pastanaga, em va sorprendre molt gratament si n’arribaven a estar de bons, és una recepta que et xoca la primera vegada que la tastes.
L’àvia de la Sandra n’acostumava a fer sovint, i n’hem fet una versió amb una bona combinació d’espècies per donar-li un punt especial.
Per coure’ls hem fet servir uns motlles de paper ondulat amb suport de fusta, amb que ens van obsequiar al “Baltà – Farinetes” durant la trobada gastroblocaire de finals de gener al Forn Baltà. Us recomanem anar-hi a donar un cop d’ull, trobareu de tot i més per fer els vostres propis pans i pastissos.
Ingredients
– 250 g de pastanaga ratllada
– 200 g de farina
– 1/2 sobre de llevat químic (tipus Royal)
– 2 ous
– 125 g de mantega (fosa però no gaire calenta)
– 125 g de sucre
– 1 polsim de sal
– 1 culleradeta de canyella
– 1 polsim de pebre
– 1 polsim de comí
– 1 polsim de nou moscada
– Nous, sèsam i llavors de gallaret (per posar per sobre)
Preparació
En un bol mesclem la farina tamisada amb el llevat, la sal, i les espècies.
En un altre recipient muntem els ous amb el sucre fins que blanquegin. Hi anem afegint a poc a poc la mescla de la farina i la mantega fosa.
Després hi posem la pastanaga ratllada i les nous, sense batre, incorporant-ho suaument fins que resulti una mescla homogènia.
Aboquem la pasta als motlles i hi posem per sobre les nous, el sèsam i les llavors de gallaret.
Enfornem amb el forn preescalfat a 180ºC, durant uns 30 minuts. Si ho fem en un motlle gran trigarà una mica més; com sempre ho vigilarem punxant el pastís fins que surti la broqueta eixuta.
Bon profit i bona cuina!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
– Pastissets de mató amb salsa de taronja
– Brownie
Han de ser amomàtics de valent!!! haig de probar això de posar pastanaga, he vist diferents pastissos i tots tenen una pinta!!!!ptons
M'agradaM'agrada
nois, estic babejant davant la pantalla (sort que estic sola)… quina passada de pastissets! són tan i tan monos! a més us han quedat fantàstics!!! bona idea la base de fusta. Un dia vaig intentar fer-ne uns amb aquests motllos de paper (sense la fusta) i van ser un nyanp!!!! petonets guapos!!!!
M'agradaM'agrada
Nois quins pastissets més bons i més ben presentats! A mi els pastissos de pastanaga també em van sorprendre gratament i sempre que puc i no tinc mono de xocolata, en demano quan en veig!
La recepta que faig jo no porta comí, a veure si m’enrecordo i en poso el proper cop per veure què tal!
Les fotos us han quedat molt xules!!
Molts petonets per tots dos i un de més per la bruixeta Sandra!:P
M'agradaM'agrada
M’encanten les coques de pastanaga, com més aromàtiques, millor. Amb aquesta barreja d’especies deuen quedar super aromàtics i molt gustosos.
M'agradaM'agrada
ostres, quines aromes es deurien desprendre del vostre forn! Tenen molt bona pinta aquests pastissets!
Jo només vaig fer una vegada un pastís de pastanaga i em va encantar, però no el vaig penjar al blog perquè era molt poc presentable, jeje!!
A veure si m’animo un altre dia i li afegeixo una mica d’això i una mica d’allò com heu fet vosaltres!
M'agradaM'agrada
Quina bona pinta!!! Perquè serà que ens podem resistir a rès queporti canyella??
petons gastronòmics
M'agradaM'agrada
Por favor…esto es un delito a estas horas de mi mañana, con este cafecito solito…no no no…con esos aromas y ese sabor que deben tener, eso trozo ahí mostrandose tan rico…pufff, me voy!
Un besiño grande.
M'agradaM'agrada
Tot el que porti pastanaga queda boníssim!!!!!!! Que boniques les fotos també!
M'agradaM'agrada
Tot el que porti pastanaga queda boníssim!!!!! Que boniques les fotos també!
M'agradaM'agrada
Que cosa más rica. Yo adoro estos bizcochos especiados y si van con zanahoria no me los pierdo.
Los hago con aceite y quedan muy ricos, estupenda receta y la presentación de 10.
Besos
M'agradaM'agrada
Me gustan mucho los pasteles de zanahoria, pero nunca los he hecho tan especiados, así que con tu permiso me quedo con la receta para probarlos.
Besos
M'agradaM'agrada
Hola,
Quina pinta més bona!! I jo a veure si d’una vegada que m’animo amb la pastanaga. Aquests pastissets vostres serien ideals així que queden apuntats. I això del motllo de fusta és molt xulo!! Petonets
M'agradaM'agrada
Ara ja estic aficionada a la pastanaga, i m´agrada molt en els pastissos. En aquests moltllos tant “xics” aquests pastissets tant aromatics us han quedat “tremendos”. Petons.
M'agradaM'agrada
Tienen que estar buenísimos, me encanta con la mezcla de todas estas especias…
M'agradaM'agrada
ei, això fa moooolt bona cara! una mica més petites i rodonetes han de ser ideals per a un pica-pica o un àpat informal a peu dret.
M'agradaM'agrada
nada mas mirando los ingredienetes ya se ve lo bueno que tiene que estar y luego la foto hace el resto.Me gusta
una abraçada
miquel
M'agradaM'agrada
Aquests pastissets, a més de tenir una pinta fantàstica, han de tenir un sabor ben especial, amb la combinació d’espècies que hi heu posat. I amb les motlles que heu fet servir, han quedat ben afavorits!
M'agradaM'agrada
Ostres nois quins pastissets tant monos!!! el color és xulíssim i la textura super esponjosa… i a sobre amb l’especiat!! De luxe!!!
Molts petonetss guapos!
M'agradaM'agrada
mmm, ¡que delicados y bonitos! me imagino que deben de oler tan bién con tantas especias :)
M'agradaM'agrada
mmm quina bona pinta! amb pastanaga i espícies han de ser genials! a veure si els faig aquest cap de setmana.
M'agradaM'agrada
Tanta sort que he sopat perquè ja em veia mossegant la pantalla!! M’encanten aquests pastissets. Des de que he descobert els pastissos de pastanaga me n’he fet fan…són tan boons..Hauré d’aconseguir aquests motlles! Com no he de tenir problemes d’espai a la meva cuina si vull tot el que veig!!??? Per cert, em teniu ben entretenguda amb això de les faves; encara no sé que fer!! ;)) Però tranquils que aquest cap de setmana alguna cosa faré …o inventaré…Petonets guapos!!
M'agradaM'agrada
M’apunto la recepta per provar-los a casa, els trobo diferents i tinc ganes de tastar-los!
M'agradaM'agrada
Oooooh qué monada los papelitos con el soporte de madera, son perfectos!! Y ya hablando de la receta, este tipo de pasteles especiados me vuelven loca. Para comérselo a bocados!
M'agradaM'agrada
qué delicia, de zanahoria y especiados, Una combinación buenísima, me gusta. Además te han quedado monísimos.
Besos
M'agradaM'agrada
Quina bona pinta que tenen aquests pastissets. Sempre he tingut ganes de fer pastís de pastanaga. M’intriga molt el seu sabor. M’apunto la recepta.
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
Que bons tots els ingredients! Com vols que no estiguin bons! I a mes t´han quedat preciosos! Prenc nota guapa! Petons
M'agradaM'agrada
Què bons! Les espècies al dolç són tot un encert. M’han agradat els motlles així no perden la forma que sinó amb els papers sols surten uns nyaps! Bé, a mi em passa.
Petonets.
M'agradaM'agrada
Dir que us han quedat fantàstics és poc, veig aquestes fotos i flipo!! Nosaltres els tenim pendents, però si en fem seguirem la vostra recepta, el toc aromàtic i les anous… genial!
petonets
M'agradaM'agrada
Hola maca, ya vamos por las habas?
NO me dio tiempo a poner a crema catalana.
A ver si puedo poner algo este mes.
Besos
M'agradaM'agrada
Jo vaig descobrir els pastissos de pastanaga fa relativament poc, sempre havia pensat que no m’agradarien. Però he de reconéixer que queden d’allò més bons, la pastanaga els fa suaus i sucosos.
M'agradaM'agrada
Quins motlles més chics!! a mi les espècies m´agradan molt a la cuina i penso que combinades amb pastanaga han de fer una parella deliciosa…petonets
M'agradaM'agrada
Me encantan los postres con zanahoria y estos bizcochitos en formato individual me han encantado.
Besos Esther
M'agradaM'agrada
Una molt bona pensada… tenen una pinta espectacular!!!
Un abarçada
M'agradaM'agrada
Els pastissets de pastanaga són de lo més millor que hi ha al món del dolç! Fantàstics :)
M'agradaM'agrada
Que bons aquests pastissets de pastanaga, mai els he tastat però ja en tinc ganes, amb el que m´agraden les espècies, deu ser brutal! us han quedat genial! petons
M'agradaM'agrada
No he fet mai pastissos de pastanaga, però desprès de veure aquets serà qüestió de fer-ne
Petonets
M'agradaM'agrada
Tenen una pinta fantàstica! m’encanten els pastissos de pastanaga i amb aquest toc tant especiat han d’estar boníssims.
petonets!
M'agradaM'agrada
Es pot resistir una cosa tan saborosa?
M'agradaM'agrada
Això s´ha de provar. Sempre he dit que els pastissos de pastanaga són la meva assignatura pendent…tot arribarà; potser perquè em dóna la sensació que són feixucs de fer, però, pel que veig no tinc excusa.
M'agradaM'agrada
Ho9la guapa tu
els pastissos de pastanaga m´encanten, segur que aquest està molt bo
mil petonets Susanna
M'agradaM'agrada
No he preparat mai cap coca amb pastanaga i ultimament només veig receptes. Això deu voler dir que ja trigo en provar-les. Aquests pastissets es veuen deliciosos i amb aquests motlles de fusta genials. No faig servir mai aquests paperets (i mira que en tinc molts) perquè se’m deformen al forn.
M'agradaM'agrada
Que bo! Això ho hauré de provar jo. He fet moltes vegades un pastís de carlota (pastanaga) que hi ha al llibre de receptes de la Thermomix, porta farina d’ametla, però no porta espècies. Està boníssim, però tinc moltes ganes de fer-ne un com el vostre, té molt bona pinta. Per cert, no entenc això dels motlles amb suport de fusta, és per què no es cremen els pastissets per baix? Jo tinc una mala sort amb les magdalenes amb aquest tema… Besets.
M'agradaM'agrada
Hola Asela! Aquest motlles de fusta són simplement perquè no es deformin els papers dels pastissets… poden ser de fusta com de qualsevol altre material!
Petonets!
M'agradaM'agrada
He incluido este post en mi recopilación semanal, está en http://blocderecetas.blogspot.com/2011/04/mis-favoritas-semana-14-2011.html, espero que te guste!
M'agradaM'agrada
Quina pinta, hem “pirran” els pastissos de pastanaga, i aquests tant especiats tenen que estar de mort! Una abraçada
M'agradaM'agrada