Pizza all’uovo

A finals de març els nostres companys d'”El taller de cuina” van celebrar dos anys a la xarxa. I van convidar-nos a celebrar aquesta data tan especial amb un petit repte culinari: la recepta viatgera, que ens proposava parlar d’algun indret especial per a nosaltres i d’una recepta que hi guardés relació.

Nosaltres no ho hem dubtat, els dos coincidim en això, si hem de pensar en alguna ciutat especial, i que a més a més pugui ser un referent culinari important, tenim molt clar que és Roma!

Europa te moltes grans ciutats, i totes elles precioses: París, Londres, Amsterdam, Berlín… però la nostra gran capital europea sempre serà Roma. I no només per la seva grandiositat artística, per la seva magnificència, pels seus dos mil·lenis d’història… sinó també pels seus carrerons, pels edificis que cauen a trossos però que estan plens de flors als balcons, per aquell no-sé-què que té el barri del Trastevere.

I sí, aquí també es fan molt bones les pizzes, però, no se si serà per l’entorn, res és comparable a menjar-se-la allà mateix! Jo especialment recordava d’haver-ne tastat una de molt bona amb ou, així que hem versionat aquest recòrd d’una manera molt simple per fer la nostra particular pizza all’uovo.

Ingredients

Massa per 1 pizza

– 250 g de farina de força

– 125 g d’aigua

– 5 g de llevat

– 12’5 g d’oli

– 5 g de sal

I per sobre…

– Tomàquet triturat

– Mozzarella de búfala

– 1 ou

– Xampinyons

– Olives

– Tomàquet sec

– Orenga

– Oli

Preparació

Posem la farina en un bol i hi desfem el llevat, mesclant-ho bé. Afegim l’aigua a poc a poc i anem pastant bé amb una espàtula. Acabem posant-hi la sal i l’oli, mesclant-ho fins que s’incorporin bé a la massa. Si la massa no s’acabés de lligar bé, s’hi poden afegir uns 12 g més d’aigua. L’acabem de pastar sobre el marbre.

Fem una bola amb la massa, i la tornem al bol deixant-la reposar durant unes 24 hores al frigorífic, tapada amb un drap. La traiem una hora abans de fer la pizza.

Una vegada estirada la massa, sobre una safata de pizza per enfornar, escampem el tomàquet triturat i hi posem a sobre la mozzarella de búfala desfeta a bocins. Distribuïm la resta d’ingredients per la pizza deixant la zona central de la pizza buida per posar-hi l’ou més endavant.

Hi posem una mica d’orenga i un raig d’oli, i enfornem a 220ºC durant uns 15 minuts. A mitja cocció serà quan retirarem un moment la pizza per posar-hi l’ou a la part central. Al treure la pizza del forn posarem un punt de sal sobre l’ou.

Bon profit i bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Pizzetes de calçots, i d’espàrrecs verds amb crema de ceps

Coques d’espinacs i brie, i de bolets i botifarra

···

26 pensaments sobre “Pizza all’uovo

  1. Anna diu:

    Sempre m’ha encantat la pizza amb l’ou al mig,l’únic que jo tinc un problema!! Normalment com solcs demanar primer plat davant, de pizza només me’n menjo la meitat i no sé com fer-ho jajajja El que faig normalment es ficar-me el ou a un costat… no és gaire fotogènica, ja, però a la panxa sap igual de bona!! jejje

    Un petó!!

    M'agrada

  2. Angel Nicolau Panella diu:

    Desde que vaig menjar a “La piazzenza” de l’Av.Gaudí de Barcelona, la meva cultura de la pizza va canviar. Sempre que sigui possible, masses de qualitat. I sobre els ingredients… innoveu! Aquest ou al bell mig de la pizza, tan insòlit, m’encanta. D’alla també em vaig “endur” la pizza amb gambes a l’allet, proveu-la algun dia! Salut!

    M'agrada

  3. La Cuina de l'Eri diu:

    Bon dia matiners!!!
    Roma, la meva ciutat pendent… Sempre que hem intentat anar, per una cosa o altre es viatge se’n va a norris.. Però segur que seria una de les preferides. Una pizza boníssima, d’aquelles de pecat!!! Petonets

    M'agrada

  4. Silvia diu:

    Aquesta pizza és la preferida del meu fill petit mira que es comnpleteta, però sempre la demana, és que és molt bona i la teva ha sortit fantàstica. Quanta raó tens amb Roma, ay!!!la Roma!!! e bella!!! enomora, enganxa, els carrers, botigues, gent, cultura… i compres per la meva cuina!!!je je, he estat com sis o set vegades i espera……que cauré de nou!!petons

    M'agrada

  5. Ingrid diu:

    Aiiii Roma!!! a nosaltres també ens va enamorar!! passejar per els seus carres i menjar en petites trattoires de barri, super cuques!! quines ganetes m’han entrat de tornar!!!
    Aquesta pizza és bestial!!! super potent i saborosa!
    Molts petonetsss

    M'agrada

  6. Asela Masià diu:

    Feu unes pizzes boníssimes, quina enveja… La veritat és que tots els que han anat a Itàlia ho diuen, allí el menjar és especial, ja siga pasta o pizza, tenen una gràcia especial per a fer-ho, o tal vegada siga l’ambient també? Això de guardar la massa a la nevera 24 hores, fa que estiga més bona després? Besets.

    M'agrada

  7. Marina diu:

    Jo també estic enamorada de Roma! Em va encantar. No em puc quedar només amb una cosa… Tot era preciós! La pizza, espectacular! Li esteu agafant gustet després de la Recepta del 15, eh? :P
    Petonarros i bon cap de setmana artistes de la cuina!!

    M'agrada

  8. judith diu:

    l’any passat vaig tenir la immensa sort, que per feina, vaig haver d’anar uns quants cops a Roma, i no era la primera vegada!! com m’agrada aquesta ciutat!!! us podeu creure que cada cop que hi vaig vaig a la Fontana de Trevi a llençar la monedeta???? ;P la vostre recepta és fantàstica!!!!!! ara venim la familia Bolet a sopar!!!!! petonets guapos

    M'agrada

  9. Paula diu:

    Ehhhh….ara venc a sopar!!! Bé, venc amb avió però venc ;)))
    Què són de bones les pizzes!! Teniu tota la raó Roma és una ciutat especial. M’encanta!! I des de que vam tenir la inmensa sort de poder anar a la final de Champions, encara li tenim un afecte més gran!! Bé, realment jo anava d’acompanyant i el partit el vaig veure a l’hotel per la RAI, però des de llavors encara em te el cor més robat!!
    Per cert, demà a Bon Tiberi toca l’operació “faves”, no sé que sortirà, ja ho veurem. Petonets, guaposss!!

    M'agrada

  10. el taller de cuina diu:

    El Trastevere ens encanta, i passejar per les placetes i carrerons de Roma. Trobar coses boniques per tot, art, historia, pizza al taglio…
    La vostra pizza a l’huovo pero no hi te res a envejar!
    Gracies per participar nois! !
    petonets

    M'agrada

  11. Irene diu:

    Quina enveja de pizza! I quina enveja de viatge! Jo tinc pendent Roma des de ja fa temps però encara no ha caigut. Crec que després dels comentaris que acabo de llegir, faré tot el possible per anar-hi aquesta primavera!

    M'agrada

  12. Marta diu:

    Fa uns anys, vaig passar llargues temporades a Roma. Crec que després de Barcelona és la ciutat que més conec. Itàlia t’atrapa de nord a sud. Recordo una pizza que m va sobtar molt i que estava boníssima: pizza amb patata! el primer cop que ho vaig sentir pensava que no podia lligar, però realment és una pizza sorprenent!
    La pizza amb ou està boníssima! a casa en mengem cada divendres.

    M'agrada

  13. Mònica diu:

    A casa els hi encantaria aquesta recepta!!!!! I Roma, mireu que fa temps que la tinc pendent.
    A veure si abans de que acabi l’any ho soluciono…
    Molts petonets.

    M'agrada

  14. Núria diu:

    No he pogut evitar deixar el comentari despres de llegir aquestes frases evocadores de Roma, sens dubte la meva ciutat preferida, ahir vaig tornar despres de ser-hi 3 dies amb els meus petits que no l’havien trepitajt mai. Una ciutat especial que m’enganxa moltissim!

    M'agrada

    • Els fogons de la Bordeta diu:

      Oh, ens alegra que t’hagi agradat! La veritat és que ara en fem una altra, seguim la recepta del Jamie Oliver que també queda deliciosa! Si la busques pel google hi ha videos i tot, a la pròxima la proves! jejeje Moltes gràcies per les teves paraules!

      M'agrada

      • aficionatsalssenders diu:

        Uau, la veritat és que era la meva segona massa de pizza, la primera no sé ni d’on la vaig treure, però no quedava tan bé, doncs provaré aquesta que em dieu a veure què tal. Gràcies pels consells!

        M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.