Que n’arriben a ser de bons els espinacs! En truita, per farcir canelons, o saltejadets a la paella, sempre impressionants!
Tot i això… ja esteu al cas de que el mite del ferro que contenen no és més que això, un mite?! Bé, en aquest cas gairebé llegenda: l’any 1870 un científic alemany va publicar un estudi nutricional sobre els espinacs, i en ser traduït a l’anglès, als Estats Units, un error de transcripció va moure una coma decimal cap a la dreta i… voilà, van multiplicar-ne la quantitat de ferro per 10!
També als EEUU, cap als anys 30, és quan va néixer el personatge de Popeye, i aprofitant aquestes dades, en realitat errònies, els seus creadors van fer que s’alimentés d’espinacs per potenciar-ne el consum entre els infants.
No gaires anys després va descobrir-se l’error, però el “mal” ja estava fet; i encara que científicament no hi ha pas dubtes sobre quines són les quantitats reals de ferro dels espinacs (no més que qualsevol altra verdura), avui en dia segueix existint la idea de que són una font importantíssima d’aquest nutrient.
Però no us preocupeu, tot i tenir poc ferro, són rics en vitamines (A, C i E) i tenen poques calories, a més a més d’estar boníssims! Nosaltres avui us els presentem en forma de quiche, esperem que us agradin.
Ingredients
– 1 làmina de pasta brisa
– 600 g d’espinacs frescos
– 1 ceba petita
– Pinyons
– Tomàquets secs
– 3 ous
– 100 ml de crema llet
– 75 g de formatge parmesà ratllat
– Nou moscada
– Mantega o margarina (per untar el motlle)
– Oli, sal i pebre
Preparació
Tallem la ceba ben petiteta i la sofregim amb una mica d’oli en una paella. Hi afegim uns quants pinyons i els hi deixem fins que agafin un color dauradet.
Hi posem també els espinacs, esperem a que redueixin de volum, i una vegada cuits, hi afegim uns quants trossos de tomàquet sec. Hi donem unes voltes i reservem.
Untem un motlle amb mantega o margarina, el folrem amb la làmina de pasta brisa i ho posem al forn 5 minuts, que tindrem preescalfat a 190ºC.
Retirem el motlle del forn i hi posem a l’interior els espinacs. A banda, batem els ous junt amb la crema de llet, el parmesà, sal, pebre i una punta de nou moscada. Posem la barreja sobre els espinacs intentant que quedi tot el farcit ben repartit.
Ho coem al forn durant uns 15 minuts a 190ºC.
Bon profit i bona cuina!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
– Coques d’espinacs i brie, i de bolets i botifarra
Tens tota la raó son bons els espinacs de totes maneres, m´graden sols, amb panses i pinyons ,amb quiche com la teva i fins i tot amb croquetes. ptons
M'agradaM'agrada
I tant que són bons els espinacs!! I també et dic que vull un trosset d’aquesta quiche taaan bona!!! ;)
Petons!
M'agradaM'agrada
Que bons, i la quiche té una pinta!!!
Bessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/
M'agradaM'agrada
Aquesta quiche ha de ser deliciosa!! I que maca que queda així quadrada!
Per cert, el que dieu dels espinacs és veritat. Ara bé, com que són un aliment ric amb vitamina C ajuden a absorbir el ferro dels altres aliments.
Bona nit parella!!
M'agradaM'agrada
Una proposta molt saborosa! Això dels espinacs, Déu n’hi do…
M'agradaM'agrada
Boníssima! Sóc súper fan de les quiche… L’altre dia en vaig fer una amb espinacs també. M’apunto això del tomàquet sec, que no n’he fet servir mai…
Petonets!!!^^
M'agradaM'agrada
Noooooo!!!! Què foort!! No pot ser veritat!!!!! Jo vaig créixer menjant espinacs com El Popeye!! El meu mite infantil s’ha ensorrat!!! Crec que no podré dormir del disgust :S
De totes maneres, us ha quedat una quiche fantàstica…això compensa la meva decepció!!
Petonets, guapooss!!
M'agradaM'agrada
Quina bona pinta que fa aquesta quiche!! a mi com més m’agraden són frescos en amanida, o amb panses pinyons cansalada i formatge de cabra… aiii em tornen boja!! En canvi quan faig truita d’espinacs no sé què passa que no m’acaba de quedar bé! què hi farem… provaré de fer aquesta quiche!! :) Per cert, ja estic impacient pel dia 15, ja tinc l’idea… petons!
M'agradaM'agrada
Són boníssimes! I de verdures molt més, us ha quedat perfecta
M'agradaM'agrada
Com m’agraden les quiches, esta vesprada n’he menjat una d’espàrrecs, mmm… Aquesta d’espinacs té una pinta molt bona. Ja havia sentit la història del ferro en els espinacs, són molt curioses les històries que amaguen alguns aliments. Tinc ganes de fer una quiche. Besets.
M'agradaM'agrada
jajjaja, si que ho havia escoltat que era un mite! però no m’importa!!! m’encanten de totes maneres!!!!! i estic segura que va ser el Brutos qui va esbombar aquest bulo! jijiji. Us ha quedat fantàstic!!! visca la Sandra!!!!!! bueno i el Xavi (que no vull que t’enfadis, jijijiji) petonets guapos
M'agradaM'agrada
Como me gusta el quiche…saladito, dulce. Este tiene una pinta deliciosa y me la anoto…rico, rico.
Buen inicio de semana, besiños.
M'agradaM'agrada
Doncs jo si són una mica amagats (en canelons sota la bechamel, en truita…) me’ls menjo. Però haig de reconéixer que no són sant de la meva devoció. Amb aquesta quiche no tindria problemes, estan ben disfressats amb la resta d’ingredients :)
M'agradaM'agrada
con esa disculpa mi madre cuando era pequeña me obligaba a comer espinacas un montón de veces. Ya hablaré yo con ella ya!! Ahora me encantan y si es con un plato como el tuyo ni te cuento. Me parece una receta fantástica, y aunque te parezca una bobada, me encanta que sea cuadrada.
Besos guapa y feliz semana
M'agradaM'agrada
Caram amb la història dels espincas, jo ho havia sentit, però ben bé no sabia que era exactament. Ara ja ho sé, gràcies.
Que bons que són els espinacs i potser amb una quiche és com més m’agraden.. així que avui dilluns començo veient una recepta que caurà per sopar algun dia d’aquesta setmana. Petonets
M'agradaM'agrada
Que bones són les quiches….aquesta versió que ens porteu és senzillament deliciosaa!!
Molts petonets guapos!
M'agradaM'agrada
Soc una fan dels tomàquets secs i posats en aquesta quiche segur que hi queden molt bé. Petons!
M'agradaM'agrada
Els espinacs son boníssims, i aquesta quiche a d’estar de 10
Petons
M'agradaM'agrada
Si, i de parella tenia l’Olivia que en anglès es diu Olive! I el dolent menjava sempre hamburgueses així teniem que els espinacs amb l’oli d’oliva era bo i les hamburgueses (menjar-ne sempre) no, tota una lliçó pels nens!
A mi m’encanta la vostra proposta, com sempre!
Petonets.
M'agradaM'agrada
Vaja, vaja amb els interessos comercials de l´època…O sigui que el Popeye no estava tant fortot com ens el pintaven…Pobre Olivia.
La quiche fantàstica, una més a la llista. Com m´agraden! I no descarto de cap sabor ni tipus d´ingredients!
M'agradaM'agrada
M’encanta com queda així, quadrada. Boníssima, amb els pinyonets, els espinacs. Puc agafar un tros?
Petons,
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
M'agradaM'agrada
rica y saludable, me gusta mucho!
buena semana :)
M'agradaM'agrada
Totalment d’acord, els espinacs són boníssims! De totes les quiche de verdures que faig, la d’espinacs (amb panses i pinyon, je je je…) és la meva preferida de llarg ;)
M'agradaM'agrada
Què bona! deu ser que tinc gana, més aviat ho deu fer la dieta…, però fa estona que veient tot el que hi ha pels blocs , se’m fa la boca aigua… ! quina pinta! petó
M'agradaM'agrada
Sempre és un plaer aprendre coses interessants. Vés per on… mira tú els espinacs mentiders… jejejeje
M'agradaM'agrada
Estoy deseando que empiece la cosecha de tomates del huerto para secarlos. Un quiche estupendo.
Besos
M'agradaM'agrada
jijiji!! quina gràcia, jo no ho sabia, seguia visquent en l’engany! A mi el que em va fer gràcia és que el Popeye no s’hauria de pronunciar tal qual, sinó popai (pop eye = ai segons pronunciació anglesa) que significa ojo saltón! jajaajaja!! Per això sempre pica l’ullet!!
En fi sigui com sigui, la quiche fantàstica. M’agrada molt així fineta i de forma quadrada!
Molts petonets guapos!! :)
M'agradaM'agrada
Hola!! Quina quiche més boníssima, i què bons els espinacs, sigui realitat o mite la història del ferro!! M’encanta com us ha quedat.
Acabo d’arribar al vostre bloc, i m’agrada molt, així que, amb el vostre permís, em quedo per aquí ben a la vora, i us enllaço al meu bloc per a no perdre’m res.
Petons
M'agradaM'agrada
Quina bona pinta que fa ¡¡¡¡ Mira avui per sopar potser en fare una, del que hi hagi a la nevera; però aquesta d’espinacs hem tempta molt ¡¡¡¡
M'agradaM'agrada
Oi, i tant que m’agraden, i molt! Sabia que era un error però no sabia lo de la coma. Ja veus, quin grat favor que li ha fet aquesta coma als espinacs, jejejeje! Aquest mes si que arribo a temps a la recepta del 15, ja la tinc programada;-). Moltes gràcies per enllaçar la de crema catalana, m’agrada molt la vostra iniciativa, són receptes senzilles, que no cal emprar-hi massa temps, perquè no sempre tenim temps per fer una pasta de full, i a més a més fent propaganda dels productes de temporada i proximitat.
Una forta abraçada
M'agradaM'agrada
Ooooh, mi combinación favorita!!!!!
M'agradaM'agrada
las espinacas tambien me encntan a mi de cualquier manera y asi en este quiche fantastica.
me gusta como os ha quedado
una abraçada
miquel
M'agradaM'agrada
Quina quiche mes bona! A mi m´agraden molts els espinacs i fets de le maneres que vulguis! I això que expliques, es curiòs perque potser es la millor campanya de markéting que s´ha fet d´un aliment mai! Tots coneixem a Popeye i tots continuem pensant que els espinancs tenen molt ferro! ala! ^.^ Petons
M'agradaM'agrada