Risotto de faves tendres

Ja ha arribat l’esperat 15 d’abril i amb ell una nova edició de “la Recepta del 15”, aquesta dedicada a les faves.

El mes passat vam recollir finalment més de 50 receptes de crema catalana, així que el llistó va quedar realment alt! De fet tampoc es tracta de voler superar la fita, però no podem negar la il·lusió que ens fa veure com mes a mes, cada vegada més persones s’afegeixen a aquesta iniciativa per compartir receptes!

Alguns blocaires ja ens han començat a enviar les seves receptes, així que comencem a posar en marxa la secció de la Recepta del 15 d’abril on anirem penjant la llista de receptes.

Nosaltres hem optat per fer una versió d’unes faves a la catalana, però a partir del que més ens agrada a casa: els risottos. La veritat és que va quedar impressionant: vam fer servir arròs perlat de Pals, favetes tendres, botifarra de faves i alls tendres, i ho vam acompanyar d’uns cruixents de parmesà amb sèsam i llavors de gallaret.

Us recordem que podeu deixar-nos aquí mateix, en un comentari, els enllaços de les vostres receptes de faves, de manera que puguem incloure-les en l’índex d’aquest mes d’abril.

Ja sabeu que si avui no teniu temps de penjar la recepta, podeu fer-ho demà o passat o quan us vagi bé. Simplement feu-nos arribar l’enllaç quan ho tingueu penjat, de tal manera que puguem afegir-lo a la llista amb tota la resta.

Com sempre, el dia 20 penjarem l’ingredient per “la Recepta del 15″ del mes de maig!

Moltes gràcies a tots, de part de Xocolata desfeta i d’Els fogons de la Bordeta!

Ingredients (4 pers)

– 400 g arròs perlat de Pals

– 150 g de faves tendres pelades

– Un manat d’alls tendres

– Brou de verdures

– Mantega

– Parmesà

– Botifarra de faves

– Sèsam i llavors de gallaret (per decorar)

Preparació

Començarem deixant llestos els cruixents de parmesà, posant al forn preescalfat a 190ºC unes muntanyetes de parmesà ratllat amb unes llavors de sèsam i gallaret per sobre. Quan es comencin a daurar les traiem i reservem.

En una cassola coem els alls tendres tallats a rodanxes, hi afegim l’arròs i ho sofregim durant un parell de minuts.

Hi anem afegint el brou en petites quantitats a mesura que l’arròs se’l vagi bevent, sempre sense deixar de remenar. Tindrem el brou en un cassó al costat d’on estem preparant l’arròs, per poder-lo anar afegint calent.

A mitja cocció de l’arròs afegirem les faves tendres. En total ho courem durant uns 15-18 minuts, segons el tipus d’arròs que estem utilitzant.

Quan estigui al punt, retirem el risotto del foc. Hi afegim un tros de mantega i parmesà ratllat al gust, i ho remenem bé fins que quedi ben lligat.

A banda, sofregim la botifarra de faves talladeta a bocins. Emplatem, i posem per sobre la botifarra i el cruixent de parmesà.

Bon profit, i bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Risotto de carbassa

Risotto de carxofes

···

51 pensaments sobre “Risotto de faves tendres

  1. Mayte diu:

    Por favor que cosa más rica…lleva los ingredientes que logran que el sabor se vuelva único. Me la guardo en favoritos para hacerla en cuantro pueda!

    Besiños.

    M'agrada

  2. Bet diu:

    Que xulo aquest risotto!! Bona idea!! ja fa estona que l’he vist pel facebook… :P Aquí teniu la meva http://www.clubdecuines.cat/recepta/les-favetes-del-15/7047 Jo que no sóc gaire de fer-me faves, saber que havia de fer alguna cosa amb elles em va ajudar un dia que gairebé que no tenia res per cuinar! de cop i volta se’m va il·luminar la idea… dic clar! fes les faves!! És una recepta ràpida (potser massa i em fa vergonya, la propera serà més treballada) però que surt bé! bona niiit! :)

    M'agrada

  3. Belén diu:

    Quina bona pinta que fa aquest risotto. Vé de gust de menjar-se’l. I el cruixent de parmesà és la guinda del plat! Molt bona recepta.
    Petonets.
    Belén

    M'agrada

  4. Sole diu:

    excelente plato! me gusta mucho la foto, invita a meter el tenedor y no dejar ni un arroz. adoro los risottos en cualquiera de sus versiones, y esta está genail :)

    M'agrada

  5. Anna diu:

    Una vegada vaig menjar arròs amb faves al restaurant la mar salada, mai n’havia tastat cap que en portés i estava molt bó. Jo que encara sóc més de risottos, segur que així m’encantaría!

    Un petó :)

    M'agrada

  6. Gemma diu:

    Certament sou els reis del risotto, je je je… El color verd de les faves és espectacular!
    I estic segura que aquest cop es superaran les 50 receptes de la crema! :)

    M'agrada

  7. Gemma diu:

    Oh, oh, oh! aquesta si que m’agrada! Molt bona ideia!
    Aquest mes si que hi he arribat a temps ;-). Ja us he deixat l’enllaç de la meva proposta.
    Una abraçada i bon cap de setmana!

    M'agrada

  8. Paula diu:

    Ohhh!!! Quina proposta!! M’encanta, m’encanta…i això que no m’emocionen les faves!! La meva proposta arribarà l’horabaixa…que mira si em teniu enganxada que he fet una escapadeta per veure les propostes publicades…ains, què m’heu fet?? Soc dèbil…
    Petons!

    M'agrada

  9. Cristina diu:

    Rissotto i amb faves…aquesta us faltava en la col.le dels risottos, no? Estic fent una volta “favística” i m´agrada perquè cadascú ha deixat la seva pròpia “petjada” i tarannà a través de la recepta del 15…com friso!.

    M'agrada

  10. nuria diu:

    No he fet mai Risotto però veient el vostre dóna gust. Amb faves ha d’estar boníssim. M’he fet ballar el cap quan dieu botifarra de faves, llavors la fotografia m’ho ha aclarit. No es d’estranyar perquè es fan botifarres de gairebé tot.
    Una abraçada

    M'agrada

  11. Manel (Els fogons del pare) diu:

    Sandra i Xavi,
    Ja us vaig comentar que no participo en cap concurs, però la idea hagués estat de mostrar precisament un risotto de favetes. Per tant no puc més que felicitar-vos. Ep! em sembla genial l’acompanyament que feu amb la botifarra de faves que no conec.
    Enhorabona!!

    M'agrada

  12. judith diu:

    quan dieu que havíem quedat per menjar un rissoto???? ets una artista!!! quina passada de recepta, crec que faria una altre excepció amb les faves!!! a més les fotos han quedat molt i molt maques!!! sou un molt bon equip ;P petonets i bon cap de setmana!!!!

    M'agrada

  13. Pilar19@me.com diu:

    En mi casa como en la tuya nos encantan los risottos, y el que nos has hecho hoy me encanta, tiene que estar impresionante con la butifarra de faves. Una locura.
    Besos guapa

    M'agrada

  14. Ani diu:

    Que rica!!! me encantaría hacer tu receta pero tengo un problema ¿donde encuentro la butifarra de habas?. No sabía que existiera. Soy de Barcelona.

    Un saludo

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.