Ja ha arribat l’esperat 15 d’abril i amb ell una nova edició de “la Recepta del 15”, aquesta dedicada a les faves.
El mes passat vam recollir finalment més de 50 receptes de crema catalana, així que el llistó va quedar realment alt! De fet tampoc es tracta de voler superar la fita, però no podem negar la il·lusió que ens fa veure com mes a mes, cada vegada més persones s’afegeixen a aquesta iniciativa per compartir receptes!
Alguns blocaires ja ens han començat a enviar les seves receptes, així que comencem a posar en marxa la secció de la Recepta del 15 d’abril on anirem penjant la llista de receptes.
Nosaltres hem optat per fer una versió d’unes faves a la catalana, però a partir del que més ens agrada a casa: els risottos. La veritat és que va quedar impressionant: vam fer servir arròs perlat de Pals, favetes tendres, botifarra de faves i alls tendres, i ho vam acompanyar d’uns cruixents de parmesà amb sèsam i llavors de gallaret.
Us recordem que podeu deixar-nos aquí mateix, en un comentari, els enllaços de les vostres receptes de faves, de manera que puguem incloure-les en l’índex d’aquest mes d’abril.
Ja sabeu que si avui no teniu temps de penjar la recepta, podeu fer-ho demà o passat o quan us vagi bé. Simplement feu-nos arribar l’enllaç quan ho tingueu penjat, de tal manera que puguem afegir-lo a la llista amb tota la resta.
Com sempre, el dia 20 penjarem l’ingredient per “la Recepta del 15″ del mes de maig!
Moltes gràcies a tots, de part de Xocolata desfeta i d’Els fogons de la Bordeta!
Ingredients (4 pers)
– 400 g arròs perlat de Pals
– 150 g de faves tendres pelades
– Un manat d’alls tendres
– Brou de verdures
– Mantega
– Parmesà
– Botifarra de faves
– Sèsam i llavors de gallaret (per decorar)
Preparació
Començarem deixant llestos els cruixents de parmesà, posant al forn preescalfat a 190ºC unes muntanyetes de parmesà ratllat amb unes llavors de sèsam i gallaret per sobre. Quan es comencin a daurar les traiem i reservem.
En una cassola coem els alls tendres tallats a rodanxes, hi afegim l’arròs i ho sofregim durant un parell de minuts.
Hi anem afegint el brou en petites quantitats a mesura que l’arròs se’l vagi bevent, sempre sense deixar de remenar. Tindrem el brou en un cassó al costat d’on estem preparant l’arròs, per poder-lo anar afegint calent.
A mitja cocció de l’arròs afegirem les faves tendres. En total ho courem durant uns 15-18 minuts, segons el tipus d’arròs que estem utilitzant.
Quan estigui al punt, retirem el risotto del foc. Hi afegim un tros de mantega i parmesà ratllat al gust, i ho remenem bé fins que quedi ben lligat.
A banda, sofregim la botifarra de faves talladeta a bocins. Emplatem, i posem per sobre la botifarra i el cruixent de parmesà.
Bon profit, i bona cuina!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Bona Nit!!! quin bon plat per començar! Espero que tingueu alta participació!!Petons!
M'agradaM'agrada
Ei bona nit!!!
És un quart d’una i aquí encara conectada a internet, demà serà dur llevar-se.
Fantàstica la vostra recepta de faves, aquí us deixo el link de la meva.
http://www.elisabetfigueras.cat/2011/04/bruschetta-de-faves-amb-oli-de-menta-i.html
Molts petons!
M'agradaM'agrada
Quina pinta aquest risotto de faves!!! molt bona idea.
Fins aviat.
M'agradaM'agrada
Por favor que cosa más rica…lleva los ingredientes que logran que el sabor se vuelva único. Me la guardo en favoritos para hacerla en cuantro pueda!
Besiños.
M'agradaM'agrada
M´encanta el vostre risotto!! aquest l´he de provar…i ja estic desitjant saber quin nou repte triareu :)) petonets!!!
La meva aportació perl repte d´abril:
FAVES OFEGADES
M'agradaM'agrada
Que xulo aquest risotto!! Bona idea!! ja fa estona que l’he vist pel facebook… :P Aquí teniu la meva http://www.clubdecuines.cat/recepta/les-favetes-del-15/7047 Jo que no sóc gaire de fer-me faves, saber que havia de fer alguna cosa amb elles em va ajudar un dia que gairebé que no tenia res per cuinar! de cop i volta se’m va il·luminar la idea… dic clar! fes les faves!! És una recepta ràpida (potser massa i em fa vergonya, la propera serà més treballada) però que surt bé! bona niiit! :)
M'agradaM'agrada
Quina bona pinta que fa aquest risotto. Vé de gust de menjar-se’l. I el cruixent de parmesà és la guinda del plat! Molt bona recepta.
Petonets.
Belén
M'agradaM'agrada
Bona Nit,
Ni per cap d’any em quedo tant tard. Je,je però és la meva primera recepta del 15 i estava ultimant detalls. Molt bona iniciativa, divertida i ilusionant. Jo us he preparat una amanideta. La podeu veure a http://courecoulants.blogspot.com/2011/04/amanida-de-faves-i-formatge-de-cabra.html.
Per cert aquest risotto m’ha obert la gana i a aquestes hores no es pot permetre això. Us ha quedat genial!!!
M'agradaM'agrada
excelente plato! me gusta mucho la foto, invita a meter el tenedor y no dejar ni un arroz. adoro los risottos en cualquiera de sus versiones, y esta está genail :)
M'agradaM'agrada
El risotto fa una pinta esplèndida i apetitosa! Felicitats!! La meva primera aportació a La recepta del 15 és aquesta: Cassoleta de faves a la catalana amb cruixent de cansalada. Us deixo aquí l’enllaç. Bona nit!!
http://lofornerdeponent.blogspot.com/2011/04/cassoleta-de-faves-la-catalana-amb.html
M'agradaM'agrada
Aquest risotto té molt bona pinta. Nosaltres us deixem la nostra recepta.
http://el-pa-dels-ferrer.blogspot.com/2011/04/focaccia-de-faves-cansalada-i-menta.html
Salut!
M'agradaM'agrada
Bon dia!!!
Com no podia ser, heu fet un risotto fantàstic. Quin color més maca que té amb el verd tant lluent de les faves. M’encanta!!!!
Us deixo l’enllaç de la meva aportació:
http://lacuinadeleri.blogspot.com/2011/04/faves-amb-patates-fregides-i-ou-ferrat.html
Ja veureu com tindreu moltes, moltes, receptes!
Petonets i a gaudir del dia que segur que us ho passeu molt bé veient tantes entrades!
M'agradaM'agrada
El risotto te molt bona pinta. Aquí us deixem la nostra recepta:
http://el-pa-dels-ferrer.blogspot.com/2011/04/focaccia-de-faves-cansalada-i-menta.html
Salut!
M'agradaM'agrada
Una vegada vaig menjar arròs amb faves al restaurant la mar salada, mai n’havia tastat cap que en portés i estava molt bó. Jo que encara sóc més de risottos, segur que així m’encantaría!
Un petó :)
M'agradaM'agrada
Ohhhhh nois! amb risotto és una versió genial!!! segur que està més que bo!! m’encanta com us ha quedat, es meu diví.
Aquí us deixo la meva aportació!
http://mylovelyfood.blogspot.com/2011/04/ensalada-de-habas-y-fresones-con.html
Molts petonets i bon cap de setmana!
M'agradaM'agrada
Bon dia a tots i totes i moltes felicitats per l’altíssim nivell de tot el que hi ha penjat. És al·lucinant!!!
Us deixo la meva:
http://totesboelquelollacou.blogspot.com/2011/04/la-recepta-del-15.html
Abraçades
M'agradaM'agrada
Una excelent proposta, amb arròs ha d´estar molt bo!!! us deixo la meva proposta!!ptons i bon cap de setmana!!!
http://cocinaconsilvia.blogspot.com/2011/04/habitas-la-huerta-con-iberico-y-menta.html
M'agradaM'agrada
Jajajaja!! hauríem d’haver pensat que ens les presentarieu en risotto. I que bé que us han quedat! Molt ben presentades!! I ben bones, és clar!
Petonets i aquí teniu la nostra:
http://eltallerdecuina.blogspot.com/2011/04/amanida-de-faves-i-vellut-de-maduixots.html
M'agradaM'agrada
Ohhhhhhhhhhhhh. A mi les faves a la catalana m’encanten així que aquest plat m’encantaria!
Veus, quin crack dels arrossos que tenim!
Molts petonets.
M'agradaM'agrada
Aquest risotto ha d’estar molt bo.
Aquí teniu la meva aportació.
http://femunmos.blogspot.com/2011/04/amanida-de-faves.html
Petons
M'agradaM'agrada
Certament sou els reis del risotto, je je je… El color verd de les faves és espectacular!
I estic segura que aquest cop es superaran les 50 receptes de la crema! :)
M'agradaM'agrada
Oh, oh, oh! aquesta si que m’agrada! Molt bona ideia!
Aquest mes si que hi he arribat a temps ;-). Ja us he deixat l’enllaç de la meva proposta.
Una abraçada i bon cap de setmana!
M'agradaM'agrada
Aquí teniu la meva:
http://annahallado.blogspot.com/2011/04/habas-tiernas-en-su-vaina-rehogadas.html
Salutacions
M'agradaM'agrada
Quin risotto mes bo,a mi les faves m’agraden molt, i aquesta recepta es ideal…
Bessets
M'agradaM'agrada
Ai, estimats meus… Quin risotto!! Mira que us agrada l’arrosset eh? Però seguiu així, que m’encanten les vostres receptes^^
Petonarros artisteeees!! muaaaa*
M'agradaM'agrada
La d’abans sóc jo, la Marina… Que l’altre dia volia provar això del wordpress i em vaig fer un compte de prova…Hahaha! Que petardilla… :P
M'agradaM'agrada
Ohhh!!! Quina proposta!! M’encanta, m’encanta…i això que no m’emocionen les faves!! La meva proposta arribarà l’horabaixa…que mira si em teniu enganxada que he fet una escapadeta per veure les propostes publicades…ains, què m’heu fet?? Soc dèbil…
Petons!
M'agradaM'agrada
Quin risotto més estupendo!!! És irresistible, me’n vaig a collir faves per a fer-lo demà mateix! (Aquesta vegada no hi hem pogut participar, a veure la propera). Petons!
M'agradaM'agrada
Rissotto i amb faves…aquesta us faltava en la col.le dels risottos, no? Estic fent una volta “favística” i m´agrada perquè cadascú ha deixat la seva pròpia “petjada” i tarannà a través de la recepta del 15…com friso!.
M'agradaM'agrada
Un risotto diferent, molt gustós i deliciós amb les favetes!!! us ha quedat un plat genial, el faré segur!!! petons
M'agradaM'agrada
Quin risotto més original amb les favetes, ha d’estar deliciós!!
Us agafo la idea, m’encanta!
Petonetsssss
M'agradaM'agrada
Ostres tu quin risotto!
Us deixo la meva recepta, normaleta, res a veure amb la vostre!
http://elmeublogdecuina.blogspot.com/2011/04/faves-i-pesols.html
Petons i sort!
Anna
M'agradaM'agrada
Felicitats un cop més per l’iniciativa.
Aquí vos deixo la nostra versió:
http://gastromimix.blogspot.com/2011/04/habas-lo-gitano-una-receta-del-15.html
M'agradaM'agrada
No podia ser d’una altra manera, risotto!! Quina pinta nois, i el cruixent de parmesà m’ha agradat molt!!
Gràcies per no penalitzar les favetes en conserva, jajaajaj!!
Molts petonets guapos!!
La meva recepta:
http://lefabuleuxdestinduchocolat.blogspot.com/2011/04/la-recepta-del-15-timbal-de-favetes-i.html
M'agradaM'agrada
Que bo aquest risotto amb faves MMMM!!!, m’encanten aquests plats amb
verdura fresca, i va ha quedar amb una pinta imponent. Aquí us deixo la meva recepta:
http://donibaneko-buscandoumami.blogspot.com/2011/04/cazuelitas-primavera.html
Una abraçada
M'agradaM'agrada
No he fet mai Risotto però veient el vostre dóna gust. Amb faves ha d’estar boníssim. M’he fet ballar el cap quan dieu botifarra de faves, llavors la fotografia m’ho ha aclarit. No es d’estranyar perquè es fan botifarres de gairebé tot.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
http://destapantcassoles.blogspot.com/2011/04/faves-amb-esparrecs-verds-i-allioli-de.html#comments
Aquí us deixo el meu enllaç. Nois, em trec el barret davant aquest senyor risotto amb les favetes d’un verd espectacular i aquest arrosset tan melós… LA BOCA AIGÜETA!!! Una abraçada!
M'agradaM'agrada
Ara sí, la meva proposta “fava parada” (no, no m’ho he inventat) ;))
http://www.bontiberi.com/2011/04/fava-parada.html
Petons
M'agradaM'agrada
Sandra i Xavi,
Ja us vaig comentar que no participo en cap concurs, però la idea hagués estat de mostrar precisament un risotto de favetes. Per tant no puc més que felicitar-vos. Ep! em sembla genial l’acompanyament que feu amb la botifarra de faves que no conec.
Enhorabona!!
M'agradaM'agrada
quan dieu que havíem quedat per menjar un rissoto???? ets una artista!!! quina passada de recepta, crec que faria una altre excepció amb les faves!!! a més les fotos han quedat molt i molt maques!!! sou un molt bon equip ;P petonets i bon cap de setmana!!!!
M'agradaM'agrada
Hola parella !!!
Bé , un dia tard però aquí la teniu FAVETES AMB BISBE NEGRE I RATAFIA….. i nosaltres les gaudirem avui per dinar ;)
petons gastronòmics
http://comgatigosdisfrutaalacuina.blogspot.com/2011/04/favetes-amb-bisbe-negre-i-ratafia.html
M'agradaM'agrada
Una manera exce·lent de menjar faves!
M'agradaM'agrada
Ya sé que llego tarde pero aquí os dejo la receta que he hecho para el evento. Un beso.
http://hoycocinavivi.blogspot.com/2011/04/guiso-de-habitas-con-longanizas.html
M'agradaM'agrada
En mi casa como en la tuya nos encantan los risottos, y el que nos has hecho hoy me encanta, tiene que estar impresionante con la butifarra de faves. Una locura.
Besos guapa
M'agradaM'agrada
Nosaltres també som molt de risottos, ja ho sabeu, així que aquesta queda anotada en un lloc preferent!. Esperem la propera proposta!
M'agradaM'agrada
umm quina delicia!! tinc gana!
petonets
M'agradaM'agrada
Ostres, quina passada de rissotto! I mira que a mi les fabes no em diuen massa però és que en aquesta recepta estan tan ben acompanyades!
M'agradaM'agrada
Amb el que m’agraden les faves i no he pogut participar al repte del 15.
petonets
M'agradaM'agrada
Ohhhh qué rico!!! No he leído aún la receta pero ha sido ver la foto y pensarlo, qué rico!!
M'agradaM'agrada
Que rica!!! me encantaría hacer tu receta pero tengo un problema ¿donde encuentro la butifarra de habas?. No sabía que existiera. Soy de Barcelona.
Un saludo
M'agradaM'agrada
It’s going to be ending of mine day, however before end I am reading this fantastic piece of writing to improve my knowledge.
M'agradaM'agrada