Amb els fideus que ara publiquem tanquem ja segurament la temporada de carxofes, que tants bons plats ens ha dut a taula durant els passats mesos de fred.
Però ja arriba el bon temps, i amb ell nous productes. I sobretot, i del que sempre més ganes en tenim, una gran varietat de fruita d’estiu que cada any desitgem amb tantíssimes ganes que arribi.
De moment la recepta d’avui us mostra uns fideus fets a la cassola, però preparats només amb verdures, entre elles, es clar, la carxofa.
Ingredients (2 pers)
– 200 g de fideus mitjans
– Brou de verdures
– 2 carxofes
– Espàrrecs verd
– Xampinyons
– Ceba
– Porro
– 1 tomàquet gran
– Carn de nyora
– Oli, sal i pebre
Preparació
Primerament sofregim la ceba i el porro tallats ben petitets, en una paella amb mica d’oli. Quan estiguin cuits hi posem les carxofes i els espàrrecs, també ben talladets. Per últim hi afegirem els xampinyons, igualment tallats.
Hi posem una culleradeta de carn de nyora i el tomàquet ratllat. Ho deixem coent durant 5 minuts.
Podem afegir-hi ara els fideus, donant-los unes quantes voltes durant uns 2 minuts. Els cobrim amb el brou de verdures.
Salpebrem i deixem que cogui durant 15 minuts remenant de tant en tant.
Bon profit, i bona cuina!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
– Fideus “xinos” amb verduretes
Quina bona pinta tenen aquests fideus!!
em sembla un acomiadament perfecte.
Jo també estic desitjant que arribin les fruites d’estiu!
petonets.
M'agradaM'agrada
Un plat molt saludable. S’ha d’aprofitar els productes de cada temporada. Gràcies per la recepta.
M'agradaM'agrada
quina passada de fideus!!!! han d’estar boníssims!!! avui hem menjat xarxofes recent cullides de l’hort dels meus sogres, i eren boníssimes!!! llàstima que només hi havien 5!!!! ooooooooooo. Molts petonets guapos
M'agradaM'agrada
M’encanta! Últimament vull multiplicar la ingesta de verdures i dividir la de carns… aquesta és una bona idea. Gracies!
M'agradaM'agrada
Una alternativa molt bona per a menjar una fideuà de verdures. La carxofa sempre dóna molt bon sabor als plats, és una verdura que m’agrada molt. Bona recepta. Besets.
M'agradaM'agrada
Que bons aquets fideus.
Les carxofes, si diuen mol amb aquet plat.
Felicitats parella
M'agradaM'agrada
Sempre menjo la fideuà de peix, em sembla una proposta molt bona fer-la de verdures per variar i així tb aprofitem amb els productes de temporada i es més sana!
Un petó i bona setmana!
M'agradaM'agrada
Que bons han d’estar aquests fideus! Encara que, com molt bé dieu, a mi també em ve molt de gust dir adéu a les verdures d’hivern i començar ja amb les meravelloses fruites d’estiu, que ja toca!
M'agradaM'agrada
Què bons que són…a casa cada setmana en menjem un plat i amb diverses combinacions d´ingredients.
M'agradaM'agrada
Que bons aquests fideus a la cassola en versió vegetariana!! A nosaltres les darreres carxofes que vam comprar ja ens van sortir molt peludes. Snif, s’acaba la temporada… l’any que vé volem carxofes per la recepta del 15!
petoonets i bona setmana!!
M'agradaM'agrada
I tant!!! Ho tenim ben apuntadet: l’any q ve carxofes com a ingredient estrella!! :D
M'agradaM'agrada
Quins fideus més bons!!M’encanta que els hagueu fet amb verduretes perquè els clàssics amb carn ja em costa més de fer-los. M’agraden però al portar carn, em fa més mandra.
Molt bona recepta per acomiadar-vos de les carxofes! Ara a per aquesta fruita tan bona que ha de venir!! :)
Molts petonets!!
M'agradaM'agrada
Com m´agraden aquests fideus!!!sempre hi poso algun tros de carn i mira aquests quina pinta tenen tots vegetals!:))ptons
M'agradaM'agrada
Uns fideus a la cassola amb verdures esplèndids i a més ens permeten anar-los fent durant tot l’any, modificant les verdures segons la temporada.
Una abraçada.
M'agradaM'agrada
Mans a l’obra, avui menjarem fideus amb veruretes ¡¡¡¡Gràcies per tant bona idea ¡¡¡¡
M'agradaM'agrada
Uns fideus boníssims! A casa com més ens agraden és amb verdures o pollastre.
Espero doncs les vostres receptes d’estiu!;)
Molts petonets.
M'agradaM'agrada
Uns fideus boníssims i sans!
M'agradaM'agrada
M’agraden molt aquest fideus i em sap molt greu que s’acabi la temporada de les carxofes perquè m’agraden de qualsevol manera i congelades estàn be, però no es el mateix.
Petons.
M'agradaM'agrada
M´agrada molt aquest plat, ara hem d´aprofitar les verduretes de temporada per fer aquests fideus i bons arrossos, jo així ho faig. Petons.
M'agradaM'agrada
Jo anyoraré molt les carxofes, pq en sóc adicta! Aquest plat em sembla una delícia.
Petonets macos!
Esther,
http://comosiempremadreando.blogspot.com
M'agradaM'agrada
Quins fideus més bons!!! Ara mateix en menjaria…amb la gana que m’està entrant i jo mirant blocs de cuina…
Espero impacient el pròxim repte…després de les faves m’espero qualsevol cosa, però a mi em teniu de fan incondicional.
Petons, guapos!
M'agradaM'agrada
Buenísimos.
Me encantan con esas verduras.
Besos
M'agradaM'agrada
jo acostumo a fer els fideus amb verdures i carn, però està clar que només amb verdures estan igualment boníssims, com el risotto amb favetes, que se m’havia passat i m’ha encantat.
M'agradaM'agrada
Ostres nois…em passava per aqui per donar-vos les gràcies per les vostres paraules d’ànims, i veig que no us havia comentat aquests fideus!!!!! estan deliciosos!! quina pinta més bona…i amb verduretes, m’encanten!!
De nou mil gràcies!! m’ha fet molt feliç!
Un petó enorme pels 2
M'agradaM'agrada
quins fideus més bons!!
M'agradaM'agrada
Tinc la darrera bossa de carxofes a la nevera… i aquesta proposta amb fideus és molt i molt atractiva… hehehe
M'agradaM'agrada
Hola,
Quin comiat més bo per les carxofes, amb fideus han d’estar boníssimes, la veritat és que crec que no els he fet mai així. Recepta apuntada, però per l’any vienent eh? PEtonets
M'agradaM'agrada
Qué buena pinta!!
Un saludo,
Rocio C.
http://rocioconesa.blogspot.com
M'agradaM'agrada
Una recepta per a un dia de festa grossa!
M'agradaM'agrada