Fideus amb verdures

Amb els fideus que ara publiquem tanquem ja segurament la temporada de carxofes, que tants bons plats ens ha dut a taula durant els passats mesos de fred.

Però ja arriba el bon temps, i amb ell nous productes. I sobretot, i del que sempre més ganes en tenim, una gran varietat de fruita d’estiu que cada any desitgem amb tantíssimes ganes que arribi.

De moment la recepta d’avui us mostra uns fideus fets a la cassola, però preparats només amb verdures, entre elles, es clar, la carxofa.

Ingredients (2 pers)

– 200 g de fideus mitjans

– Brou de verdures

– 2 carxofes

– Espàrrecs verd

– Xampinyons

– Ceba

– Porro

– 1 tomàquet gran

– Carn de nyora

– Oli, sal i pebre

Preparació

Primerament sofregim la ceba i el porro tallats ben petitets, en una paella amb mica d’oli. Quan estiguin cuits hi posem les carxofes i els espàrrecs, també ben talladets. Per últim hi afegirem els xampinyons, igualment tallats.

Hi posem una culleradeta de carn de nyora i el tomàquet ratllat. Ho deixem coent durant 5 minuts.

Podem afegir-hi ara els fideus, donant-los unes quantes voltes durant uns 2 minuts. Els cobrim amb el brou de verdures.

Salpebrem i deixem que cogui durant 15 minuts remenant de tant en tant.

Bon profit, i bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Fideus “xinos” amb verduretes

Pasta fresca amb verduretes

···

29 pensaments sobre “Fideus amb verdures

  1. judith diu:

    quina passada de fideus!!!! han d’estar boníssims!!! avui hem menjat xarxofes recent cullides de l’hort dels meus sogres, i eren boníssimes!!! llàstima que només hi havien 5!!!! ooooooooooo. Molts petonets guapos

    M'agrada

  2. Anna diu:

    Sempre menjo la fideuà de peix, em sembla una proposta molt bona fer-la de verdures per variar i així tb aprofitem amb els productes de temporada i es més sana!

    Un petó i bona setmana!

    M'agrada

  3. Irene diu:

    Que bons han d’estar aquests fideus! Encara que, com molt bé dieu, a mi també em ve molt de gust dir adéu a les verdures d’hivern i començar ja amb les meravelloses fruites d’estiu, que ja toca!

    M'agrada

  4. el taller de cuina diu:

    Que bons aquests fideus a la cassola en versió vegetariana!! A nosaltres les darreres carxofes que vam comprar ja ens van sortir molt peludes. Snif, s’acaba la temporada… l’any que vé volem carxofes per la recepta del 15!
    petoonets i bona setmana!!

    M'agrada

  5. Alba diu:

    Quins fideus més bons!!M’encanta que els hagueu fet amb verduretes perquè els clàssics amb carn ja em costa més de fer-los. M’agraden però al portar carn, em fa més mandra.
    Molt bona recepta per acomiadar-vos de les carxofes! Ara a per aquesta fruita tan bona que ha de venir!! :)

    Molts petonets!!

    M'agrada

  6. ANABDN diu:

    M’agraden molt aquest fideus i em sap molt greu que s’acabi la temporada de les carxofes perquè m’agraden de qualsevol manera i congelades estàn be, però no es el mateix.
    Petons.

    M'agrada

  7. Paula diu:

    Quins fideus més bons!!! Ara mateix en menjaria…amb la gana que m’està entrant i jo mirant blocs de cuina…
    Espero impacient el pròxim repte…després de les faves m’espero qualsevol cosa, però a mi em teniu de fan incondicional.
    Petons, guapos!

    M'agrada

  8. manel diu:

    jo acostumo a fer els fideus amb verdures i carn, però està clar que només amb verdures estan igualment boníssims, com el risotto amb favetes, que se m’havia passat i m’ha encantat.

    M'agrada

  9. Ingrid diu:

    Ostres nois…em passava per aqui per donar-vos les gràcies per les vostres paraules d’ànims, i veig que no us havia comentat aquests fideus!!!!! estan deliciosos!! quina pinta més bona…i amb verduretes, m’encanten!!
    De nou mil gràcies!! m’ha fet molt feliç!
    Un petó enorme pels 2

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.