Fa un parell de dies va venir a dormir a casa l’Aina, la neboda postissa de la Sandra, i de manera improvisada vam decidir que s’havia d’aprofitar per fer una bona mona, ara que estàvem a tocar del dilluns de Pasqua.
Per fer-ho més fàcil, i poder repartir la mona entre la família, vam optar per fer quatre mini-mones; a més a més, així podíem fer-les de dues maneres diferents: dues de xocolata i dues de crema de rovell.
Aprofitant la situació d’haver fet la mona amb l’Aina, presentem aquesta recepta a Els reptes de l’Annie, que aquesta vegada ens ha proposat treballar a partir de les mones de Pasqua. Teníem ganes de participar hi algun dia, i aquesta ha estat una ocasió ideal!
Nosaltres vam optar per utilitzar com a base la recepta del cóc ràpid, que és bona, efectiva i fàcil. A partir d’aquí, una la vam fer amb cobertura de xocolata i l’altra amb crema de rovell d’ou. Les dues, però, anaven farcides amb la crema. Per cert, la crema de rovell l’hem treta d’un dels nostres blocs de referència a l’hora de fer postres: “La cuina de casa“, gràcies Gemma!
A l’Aina li va encantar fer-les (i menjar-se-les!), esperem que a vosaltres també us agradin!
Ingredients
– Base de cóc ràpid (aquí podeu consultar-ne la recepta)
– Ametlla trossejada i encenalls de sucre
– Ous de xocolata per decorar
Per a la crema de rovell
– 3 ous
– 215 g de sucre
– 15 g de farina de blat de moro (Maizena)
– 90 g d’aigua
Per a la cobertura de xocolata
– 200 g de xocolata de cobertura
– 200 g de nata líquida
– 50 g de mantega
Preparació
Una vegada la base del cóc estigui freda, en retallarem la part superior (i segons com, també la lateral) per treure’n la part més dura. Després, l’obrirem pel mig per poder-lo farcir. Nosaltres, com n’hem fet quatre mini-mones, hem tallat la peça gran en quatre parts. Reservem.
Per preparar la crema de rovell, batrem una mica els ous i els barrejarem amb l’aigua. Ho passarem per un colador fi.
Mesclem el sucre amb la Maizena, i ho barregem amb els ous en un cassó al foc remenant continuament fins que espesseixi. Ho aboquem sobre una plata el més gran possible de manera que es refredi ràpid.
Fem servir la crema de rovell per farcir la mona, i recobrir-ne els laterals i la part superior. Posarem l’ametlla trossejada pels costats.
Per a fer la mona amb la cobertura de xocolata, escalfem la nata i la mantega en un cassó. Retirem del foc i hi posem la xocolata a trossos ben petits, remenant fins que quedi ben desfeta. Ho utilitzem per recobrir la mona. En aquest cas, posarem encenalls de sucre pels laterals.
Decorem amb els ous de xocolata, i com no, amb plomes, pollets, i figuretes. La mona, com més plena, més goig fa!
Bon profit, i bona cuina!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
– Cóc (pa de pessic, coca o bescuit)
– Brownie
unes mones molt maques. com que la nostra ja la tenim mig feta, només puc aprofitar una idea i, amb el vostre permís, me l’emporto: m’ha encantat el pollet sortint de l’ou. bona diada de sant jordi!
M'agradaM'agrada
Quina cucada de mones, m’agrada especialment la decoració de la de xocolata!
M'agradaM'agrada
Que xules!!!!! ens han agradat molt. I molt bona idea això de fer-ne de petites per poder repartir-les.
Esperem que l’Aina us visiti sovint, veient les coses tan maques que fa.
Moltes gràcies per participar.
Annie
M'agradaM'agrada
Unes mini-mones “moníssimes”, segur que van ser un èxit.
Una abraçada i bona Pasqua.
M'agradaM'agrada
Quina capacitat de reacció!! Us han quedat unes mones molt xules així petitetes i segur que ben bones!! Sou uns cracks!!
La cuina de casa també és la meva referent de postres!!
Molts petonets i feliç Sant Jordi, dia del llibre i pasqua!!! :)
M'agradaM'agrada
Us heu avançat en la mona.
Bona proposta. M’agrada que hàgiu fet una de crema de rovell d’ou, aquesta ha estat sempre la clàssica de les pastisseries.
Bona cuina
M'agradaM'agrada
Quina “monada”!!!!! Us han quedat molt cuques, així individuals. Jo també faig la crema de rovell de la Gemma, i es deliciosa. Demà a la tarda m´hi ficaré a fer-les. Petons.
M'agradaM'agrada
Quina cucada de mones!, jo demà n’haig de fer per a la “monada” conjunta que fem amb fillols “creuats” (jo et duc la mona al teu i tú a la meva…)Vam decidir l’any passat fer una SUPERMONADA i fer-la junts.Aquestes que presenteu fan molta patxoca!Visca les tradicions!Una abraçada.
M'agradaM'agrada
Quina monada! Son molt maques!
Petons
M'agradaM'agrada
Hola,
Quines mones més mones!!!! Són una cucada i això de fer-les mini és molt bona idea. I el pollet que surt de l’ou…´queda encantador. Petonets
M'agradaM'agrada
Quines mones més bufones i gracioses! i el pastís també eh! jeje, m’encanta el pollet sortint de l’ou, t’agafo la idea.
En versió mini queden encara més apetitoses, si vols em pots fer de padrina Sandra…. ;)
M'agradaM'agrada
M’encanta nois! Puc ser la vostra neboda postissa jo també? haha! Petonarroooos!!
M'agradaM'agrada
així cadascú pot tenir la mona que més li agradi!!
petons gastronòmics
M'agradaM'agrada
Molt bé, molt bé, però i el mico? Autèntic! Les mones segur que boníssimes però el mico m´ha encantat!
M'agradaM'agrada
T’han quedat molt bufones, son les mones més típiques, encara que ara es porten molt les figures de moda de xocolata.
No teniu per fer-se seguidors del blog? Us posso entre els meus favorits.
Petons.
M'agradaM'agrada
Nois, em sembla molt bona idea les mini mones, us han quedat molt “mones”.
Petonets,
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
M'agradaM'agrada
Qué bé que us han quedat!
segur que vau gaudir molt fent-les i més menjant-les :)
petonets!
M'agradaM'agrada
qué chulada, me encantan. ¡cómo no iba a disfrutar comiéndolas, si además tienen que estar buenísimas!
Me parece una tradición bonita.
Besos
M'agradaM'agrada
Quinas mones mes mones….
M’has donat una bona idea, fer-les individuals.
Si no t’importa me les copio.
Bona Pasqua.
Felicitats
M'agradaM'agrada
Hola Sandra, donat que la cobertura de xocolata es del teu blog i la resta de la Gemma Clofet, al final de la recepta que he publicat en el meu blog us he enllaçat. Només faltaria!!! M´ho vaig deixar!!!! Petons, i bona mona.
M'agradaM'agrada
Les mones individuals son genials, aquestes tenen un pinta boníssima, i el pollet que surt de l´ou es molt divertit! petons
M'agradaM'agrada
M’encanten així petites i quadrades, queden una monada!!! Us han quedat fantàstiques!
M'agradaM'agrada
Que boniques us han quedat! Jo penjaré la Mona demà perquè encara no l’he feta! Aquesta tarda m’hi poso! Per cert, ja he aconseguit amassar a l’estil Bertinet! Quina paciència i braços s’han de tenir! Gràcies ;)!!
Besets,
Roger
M'agradaM'agrada
quina cucada¡¡¡son molt originals i així petitetes son una molt bona manera de poder-les gaudir i la decoració es molt bonica.
Mil petonets i una abraçada molt grossa.
M'agradaM'agrada
Que tradiciones mas guapas teneis en Cataluña !!, me ha encantado esta mona que has preparado ,es sencilla pero muy tierna.Te mando un beso Sandra y que hayais pasado un buen San Jordi y Pascua.
M'agradaM'agrada
M’encanten! així de petites se’n poden fer de més gustos.
Els pollets que no hi faltin!
Avui preparem les nostres! Esperem que passeu una bona festa demà
M'agradaM'agrada
Que xules no li falta detall els pollets son monisims.
la crema de rovell de Gemma queda molt bòna.
Un abraç
M'agradaM'agrada
Quina monada de mones!!! :) i és que amb l’ajudant que vau tenir no podia sortir de cap altra manera!
Petunets,
Eva.
M'agradaM'agrada
Preciosas, con sus pollitos y todo, una delicia la crema de yema. Mona, mona, mona!
M'agradaM'agrada
Jo vull una mona com aquesta, t’ha quedat xulíssima. No és just, jo no tinc qui me la regali demà, clar amb això de que ja sóc massa gran per mones, no és just torno a dir, jejeje.
Petons i felicitats, és molt maca.
M'agradaM'agrada
Quina cucada!!! M’ha encantat la idea del pollet sortint de l’ou. :D
Petons!
M'agradaM'agrada
Jo sempre faig la mona tradicional de casa meva (simple massa llevada decorada amb ous bullits) però ja fa temps que em tempta fer-ne una com la vostra. O com la de la Gemma, a ella les mones sempre li queden espectaculars :)
Bon dilluns de Pàsqua!
M'agradaM'agrada
La idea de fer.les minis esta encertada, m’agrada.
Salutacions
M'agradaM'agrada
Unes bones mones!!!Quina monada i què bones!! petó
M'agradaM'agrada
Ay que graciòs el pollet sortint de l´ou!! T´ha quedat de conya suposo que a hores d´ara no quedarè res de res! Espero que hàgiu disfrutat! Petons!
M'agradaM'agrada
Te han quedado muy simpáticas… la niña estaría encantada
Besos. ana
M'agradaM'agrada
visca les nenes maques de la Bordeta!!! felicitats noies, us han quedat fantàstiques!!! però una pregunta: on està l’Ovelix i el romà??? jijijiji. Espero que aquesta sigui la primera de moltes col·laboracions de l’Aina, perquè amb el resultat fantàstic que heu fet… això es mereix un cupcake, o dos, d’oreo!!!!! petonets family!!!!!! ;P
M'agradaM'agrada
Nena, l’Obèlix i el romà es van quedar sense foto pobrets!! jajajajaja :P Jo també espero que l’Aina col·labori en més receptes, que ens ho vam passar molt bé! jijijiji
Petonets preciosa!!
M'agradaM'agrada
Un postre que seguro que a los peques de casa les hace disfrutar muchísimo.
M'agradaM'agrada
Ole ole i Ole!!!! us han quedat genials aquestes mones!!! ben tradicionals i divertides!!!! Moltes felicitatsss!
Un eptonàs!!
M'agradaM'agrada
Molt bona idea fer mini mones!;)
M’ha agradat molt el pollet sortint de l’ou! Segur que l’Aina va quedar encantada i es que amb aquesta “tieta” que té!
Molts petonets.
M'agradaM'agrada
Unes mones espectaculars! i quadrades, quina gràcies, queden precioses!
M'agradaM'agrada
Això de fer mones individuals és una feinada però tot un goig per a qui se les menja, que pot triar el gust! us han quedat realment una cucada, i en versió individual encara més! :-)
M'agradaM'agrada