Pastissets de llimona i ametlla de la Julia Child

Tenim moltes coses per celebrar avui aprofitant aquesta entrada, i no només la gran victòria del Barça d’ahir! També que demà és l’aniversari de la Sandra (diumenge tindrem post especial amb el pastís). O que han anomenat “la Recepta del 15” a l’article dels blocaires que publica aquest mes la revista “Cuina” (amb un somriure d’orella a orella encara estem!).

Centrant-nos en la recepta d’avui, publiquem una versió en miniatura d’aquest pastís de la Julia Child, responent a la proposta de l’Alba i l’Íngrid, que a través del bloc “Film & Food” proposaven de fer receptes d’aquesta cuinera americana retratada a la coneguda pel·lícula “Julie & Julia”.

La recepta original, a partir de la qual hem fet aquests pastissets, l’hem treta del bloc “Entre ollas anda el fuego“, on han fet la feina de traduir moltes de les receptes de la Julia Child, doncs el seu llibre no està publicat ni en català ni en espanyol.

Ingredients

Massa:

– 2 tasses de farina tamisada

– 3 cullerades de sucre

– Un polsim de llevat químic (tipus Royal)

– 5 cullerades de mantega freda

– 2 cullerades d’oli d’oliva

– 1 ou (l’haurem batut amb una culleradeta d’aigua)

– Mitja culleradeta d’extracte de vainilla (ho vam canviar per sucre avainillat)

Farcit:

– 4 llimones i mitja

– 2 tasses i mitja de sucre

– Dos terços de tassa d’aigua

– 1 culleradeta d’extracte de vainilla (ho vam canviar per sucre avainillat)

– 2 ous

– Tres quarts de tassa de farina d’ametlles

Preparació

Massa:

Posem en un bol gran la farina tamisada, el sucre, el llevat, la mantega i l’oli, i ho barregem amb els dits ràpidament de manera que l’oli i la mantega es vagin lligant amb la resta d’ingredients i formant grumolls.

Hi afegim l’ou batut amb l’aigua i també la vainilla (o sucre avainillat), i formem una bola amb tota la massa. La situem sobre el marbre o superfície on anem a amassar-la, i la pressionem amb la part superior de la mà, fent moviments ràpids que l’estirin uns 15 centímetres.

Formem novament una bola i l’emboliquem amb paper film. La deixem al frigorífic unes quantes hores perquè s’endureixi.

Folrem els motlles (si feu un pastís gran dona per un motlle de 22-25 cm) amb la massa, havent-ne untat bé abans tot l’interior amb mantega. Si fem servir motlles d’anella posarem paper de forn a sota. Pressionem bé la massa al motlle de manera que s’adhereixi bé i quedi un gruix uniforme per tot arreu.

Punxem el fons de la massa amb una forquilla. Posem paper de forn o d’alumini untats amb mantega sobre la massa, i omplim els motlles amb llegums secs. Així evitem que la massa pugi al enfornar-la. Amb el forn preescalfat a 200ºC, coem la massa durant uns 8 o 9 minuts a mitja alçada. Retirem els llegums, tornem a punxar una mica la massa, i enfornem durant 2 o 3 minuts més.

En aquest moment la massa hauria de tenir ja una mica de color, i començar-se a encongir una mica separant-se lleugerament del motlle. Serà el moment de treure-ho del forn.

Farcit:

Agafarem 3 de les llimones, i en retirarem la pell, cuidant-nos de prendre’n només la part groga. Tallarem la pela de les llimones en juliana, d’uns 5 o 6 cm de llarg. Ho courem en aigua a foc lent durant uns 10-12 minuts, i ho colem.

Coem dues tasses de sucre amb els dos terços de tassa d’aigua, sense que la mescla arribi a agafar color. Hi barregem la vainilla i les tires de pell de llimona que tenim cuites. Ho deixem reposar durant 30 minuts.

Batem els 2 ous amb la mitja tassa de sucre que ens queda, durant uns 5 minuts fins aconseguir una mescla espessa de color clar. Reservem.

De la llimona i mitja que ens resta, en ratllem la pell i traiem el suc. Ho barregem amb la farina d’ametlla i amb la mescla d’ous i sucre.

Aboquem la crema obtinguda dins els motlles amb la massa, i ho enfornem uns 25 minuts, amb el forn preescalfat a 160ºC, a mitja alçada. Quan la crema hagi pujat i punxant-la amb una agulla aquesta surti eixuta, ja estarà a punt o podrem treure-ho del forn. Esperarem que es refredi una mica, i desmotllarem els pastissets, posant-los sobre una reixa de forn.

Recuperem l’almívar que hem fet al principi, en retirem les tires de llimona i les posem sobre els pastissets. Reduïm l’almívar al foc fins que tinguem un glassejat suau, i en posem una capa per sobre els pastissets cobrint les pells de llimona. Evitarem que quedi molt gruixuda perquè els pastissets resultarien massa dolços.

Bon profit, i bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Pastissets de mató amb salsa de taronja

Pastissets de pastanaga especiats

Pastís de poma

···

49 pensaments sobre “Pastissets de llimona i ametlla de la Julia Child

  1. Mayte diu:

    Nada, que me he quedado acá quietecita, admirado esa belleza de galletas…realmente hermosas, dan ganas de tocarlas, de que el aroma sea imaginario y llegue hasta este lado del charco…que buenas!!

    Un besiño y buen fin de semana.

    M'agrada

  2. Silvia diu:

    Han de ser deliciosos!!! m´en porto la recepta!!! Un moltes felicitats a la Sandra i ahir vaig rebre la revista Cuina i Ohhh!! al llegir el reportatge blocaires i veig que us anomenen quina sorpresa!!!Felicitats també per la vostra feina. Bon cap de setmana, un petonas!!!

    M'agrada

  3. Ingrid diu:

    A veure, primer de tot!!! Moltes Felicitats Sandra per demà!!!!!! que disfrutis molt del dia!! i aquesta menció de la recepta del 15 a la revista és mereix un super Ohhhhhhhhhhhhhh…. Enhorabona!! ben merescut ;)
    I ara pasem als pastissets que heu preparat, una aportació genial al repte! us han quedat de luxe! han d’estar deliciosos…llimona i amtella, boníssim!
    Molts petonets macos! i merci per participar!

    M'agrada

  4. judith diu:

    quantes coses!!! doncs jo si el pastís fa la emitad de bona pinta que aquests pastissets ja m’apunto!!! que segur que demà fa una calor insuportable per la nit! jijijiji. Una bona recepta!!! i la foto m’agrada molt amb l’atrezzo que heu escollit, què és de la mama???? petonets guapos i bon cap de setmana!!!! ah! i felicitats per la menció a la revista!!!! ;P

    M'agrada

  5. Teresa diu:

    Quins pastissets!!! m’agraden molt!! igual cauen diumenge, que no es que ho celebri mai, però és el dia de la mare… i m’han dit que n o cuini… però les postres…i aquests pastissets m’han entrat només veure’ls! Bon cap de setmana!

    M'agrada

  6. Maduixa diu:

    Moltes Felicitats Sandra!!!!!! per molts anys!! que ho disfruteu moltíssim!! i també de la menció a la revista que es mereix una enhorabona gegant!! esteu fent una feina fantàstica!

    Quina cucada de pastissets!! em fa l’efecte que aquest repte ens enriquirà molt a tots :-)

    una abraçada molt forta per a tots dos i un petonet que vull que et guardis per demà, Sandra. :-)

    M'agrada

  7. Alba diu:

    M’encanta la vostra receta nois!! i us han quedat tan bonics!!Ja us ho he dit però em repetiré que us ho mereixeu :P m’encanta la posada en escena, és perfecte pel repte!!Moltes gràcies per currar-vos-ho taaant!! :)

    I Sandra, moltíssimes felicitats!! 29, oi? jiji, jo ja els vaig fer, benvinguda al club!! :)

    I finalment però no per això menys important, MOLTES FELICITATS per sortir a la revista!!! Us ho mereixeu, sí senyor!! :)

    Mooolts petoooons!!

    M'agrada

  8. La Cuina de l'Eri diu:

    1- Visca el Barça!
    2- Visca del patís de diumenge, que ja tinc ganes de veure!
    3- Visca La recepta del 15 i la seva menció a la revista!

    Moltes, moltes felicitats perl diumenge. Aquets pastissets us han quedat de luxe. Era una de les receptes que tenia pensades fer. M’encanten. Petonets

    M'agrada

  9. josepb. diu:

    Enhorabona Sandra¡¡ un pastís magnífic, tot desgustant un bon té o infusió… la llimona és una fruita -per a mí deliciosa- la quàl s’ha de vigilar, doncs el seu gust, ens pot delatar si ens pasem… Que vagi de gust Sandra¡¡
    ;-D :-D

    M'agrada

  10. SUSANNA diu:

    Hola guapa tu

    gràcies per compartir aquesta meravella, te ha quedat de 10×10,

    he vist que has posat en el teu bloc una aclaració en relació a les propagandes que de vegades surten en els blocs, a mi també em passa, i volia saber si em dones autorització per posar en el meu, el teu mateix escrit, doncs crec que es perfecte, i jo no el sabria pas fer-lo millor

    mil petonets Susanna

    M'agrada

  11. Cristina diu:

    Moltes felicitats! Els pastissets de llimona són molt bons. M´agradat la decoració de la foto, adient a l’ època de la Júlia Child…Ah! i respecte la menció de la Recepta del 15 en la revista cuina…me la sento una mica ( amb el vostre permís)meva igual, suposo que igual que tots els blocaires que participen i participaran a què sigui un èxit!quina il.lu no?

    M'agrada

  12. joaquina diu:

    Quina taula més ben parada per l´hora del té, es presta molt per avui un dia molt anglés …. Deliciosos els pastissets de llimona, una cucada. Moltes felicitats per tots els events… Visca el Barça !!!!

    M'agrada

  13. Pilar19@me.com diu:

    Pedazo de receta y pedazo de fotos. Ya puede estar Sandra contenta con esos pastelitos tan deliciosos.
    ¡Muchísimas felicidades Sandra! que te regalen muchas cositas y si tienen que ver con la cocina nos lo cuentas ;)
    Besos

    M'agrada

  14. Paula diu:

    Quantes bones notícies!!
    Enhorabona per la menció a la revista…us ho mereixeu…d’aquí a canal Cocina…ja us veig allà!! ;))
    Moltes felicitats Sandra!!! T’envii un bon parell d’estirades d’orelles. Esper crònica completa de tota la celebració.
    I finalment, uns pastissets boníssims. Quina pinta, quina pinta!! Com em pot agradar tant el dolç??? Us heu “currat” bé l’atrezzo de la foto, eh? ;PP
    Petonets guapos!!

    M'agrada

  15. Esther diu:

    Sandra,que pastelito nos has traido,me encanta como te quedaro y ademas los veo riquismos asi individules,como minitartas.
    Una aportacion al reto magnifica.
    Bss Esther

    M'agrada

  16. Cristina diu:

    Primer de tot felicitar-vos per la menció a la revista, la recepta del 15 ha estat una idea molt ben acollida.
    Aquests pastissets segur que estan deliciosos, m’ho estic passant molt bé amb el monogràfic que li heu fet a la Julia.

    M'agrada

  17. Ana diu:

    Qué bons! m’encanten totes les receptes que esteu fent de la Sra. Child!.
    Per cert, moltes felicitats per aquesta menció a la revista Cuina, ben merescuda ;)
    petonets!

    M'agrada

  18. Mercè diu:

    Amb molt de retard, per molts anys Sandra!! I felicitats per la menció al CUINA! I a veure com acaba tot plegat aquest dimarts! ;)
    Aquests pastissets en format individual i de llimona, brutals!
    Petons!

    M'agrada

  19. Maria Jose-Dit i Fet diu:

    Vaja! per on començo? felicitats, felicitats, felicitats!!! la recepta que heu triat ha de ser boníssima i m´agrada molt la vostra versió “mini”…això de ser mencionats a la revista Cuina és tot un honor!!! i felicitats a la Sandra amb un dia de retard, volem veure el pastís ehhh (per cert, l´aniversari del meu fill també va ser ahir)
    Petonets

    M'agrada

  20. Gemma diu:

    Uns pastissets perfectes per celebrar tantes bones notícies! I ja esperem amb ganes el pastís d’aniversari d’aquest diumenge, je je je…

    M'agrada

  21. antonia diu:

    qué pastelitos tan buenos, los encuentro muy originales, me apunto la receta, me ha encantado la “puesta en escena”, ah… enhorabuena por lo de la revista!!!

    M'agrada

  22. Asela Masià diu:

    Felicitats per l’article, jo no he llegit la revista, no sé si la venen a València, però de segur que ho heu fet molt bé. Aquests pastissets tenen una pinta boníssima i la foto ha quedat molt bonica. M’encanten els postres que porten llimona. Besets.

    M'agrada

  23. Irene diu:

    Just em vaig comprar la revista Cuines per primera vegada la setmana passada i em va fer molta gràcia llegir l’article sobre la blogosfera catalana perquè vaig reconèixer molts dels blogs que segueixo. Enhorabona per la menció!
    Ja tinc la recepta del 15 preparada per la meva primera participació, ara només falta que me’n recordi de publicar el dia que toca!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.