Tenim moltes coses per celebrar avui aprofitant aquesta entrada, i no només la gran victòria del Barça d’ahir! També que demà és l’aniversari de la Sandra (diumenge tindrem post especial amb el pastís). O que han anomenat “la Recepta del 15” a l’article dels blocaires que publica aquest mes la revista “Cuina” (amb un somriure d’orella a orella encara estem!).
Centrant-nos en la recepta d’avui, publiquem una versió en miniatura d’aquest pastís de la Julia Child, responent a la proposta de l’Alba i l’Íngrid, que a través del bloc “Film & Food” proposaven de fer receptes d’aquesta cuinera americana retratada a la coneguda pel·lícula “Julie & Julia”.
La recepta original, a partir de la qual hem fet aquests pastissets, l’hem treta del bloc “Entre ollas anda el fuego“, on han fet la feina de traduir moltes de les receptes de la Julia Child, doncs el seu llibre no està publicat ni en català ni en espanyol.
Ingredients
Massa:
– 2 tasses de farina tamisada
– 3 cullerades de sucre
– Un polsim de llevat químic (tipus Royal)
– 5 cullerades de mantega freda
– 2 cullerades d’oli d’oliva
– 1 ou (l’haurem batut amb una culleradeta d’aigua)
– Mitja culleradeta d’extracte de vainilla (ho vam canviar per sucre avainillat)
Farcit:
– 4 llimones i mitja
– 2 tasses i mitja de sucre
– Dos terços de tassa d’aigua
– 1 culleradeta d’extracte de vainilla (ho vam canviar per sucre avainillat)
– 2 ous
– Tres quarts de tassa de farina d’ametlles
Preparació
Massa:
Posem en un bol gran la farina tamisada, el sucre, el llevat, la mantega i l’oli, i ho barregem amb els dits ràpidament de manera que l’oli i la mantega es vagin lligant amb la resta d’ingredients i formant grumolls.
Hi afegim l’ou batut amb l’aigua i també la vainilla (o sucre avainillat), i formem una bola amb tota la massa. La situem sobre el marbre o superfície on anem a amassar-la, i la pressionem amb la part superior de la mà, fent moviments ràpids que l’estirin uns 15 centímetres.
Formem novament una bola i l’emboliquem amb paper film. La deixem al frigorífic unes quantes hores perquè s’endureixi.
Folrem els motlles (si feu un pastís gran dona per un motlle de 22-25 cm) amb la massa, havent-ne untat bé abans tot l’interior amb mantega. Si fem servir motlles d’anella posarem paper de forn a sota. Pressionem bé la massa al motlle de manera que s’adhereixi bé i quedi un gruix uniforme per tot arreu.
Punxem el fons de la massa amb una forquilla. Posem paper de forn o d’alumini untats amb mantega sobre la massa, i omplim els motlles amb llegums secs. Així evitem que la massa pugi al enfornar-la. Amb el forn preescalfat a 200ºC, coem la massa durant uns 8 o 9 minuts a mitja alçada. Retirem els llegums, tornem a punxar una mica la massa, i enfornem durant 2 o 3 minuts més.
En aquest moment la massa hauria de tenir ja una mica de color, i començar-se a encongir una mica separant-se lleugerament del motlle. Serà el moment de treure-ho del forn.
Farcit:
Agafarem 3 de les llimones, i en retirarem la pell, cuidant-nos de prendre’n només la part groga. Tallarem la pela de les llimones en juliana, d’uns 5 o 6 cm de llarg. Ho courem en aigua a foc lent durant uns 10-12 minuts, i ho colem.
Coem dues tasses de sucre amb els dos terços de tassa d’aigua, sense que la mescla arribi a agafar color. Hi barregem la vainilla i les tires de pell de llimona que tenim cuites. Ho deixem reposar durant 30 minuts.
Batem els 2 ous amb la mitja tassa de sucre que ens queda, durant uns 5 minuts fins aconseguir una mescla espessa de color clar. Reservem.
De la llimona i mitja que ens resta, en ratllem la pell i traiem el suc. Ho barregem amb la farina d’ametlla i amb la mescla d’ous i sucre.
Aboquem la crema obtinguda dins els motlles amb la massa, i ho enfornem uns 25 minuts, amb el forn preescalfat a 160ºC, a mitja alçada. Quan la crema hagi pujat i punxant-la amb una agulla aquesta surti eixuta, ja estarà a punt o podrem treure-ho del forn. Esperarem que es refredi una mica, i desmotllarem els pastissets, posant-los sobre una reixa de forn.
Recuperem l’almívar que hem fet al principi, en retirem les tires de llimona i les posem sobre els pastissets. Reduïm l’almívar al foc fins que tinguem un glassejat suau, i en posem una capa per sobre els pastissets cobrint les pells de llimona. Evitarem que quedi molt gruixuda perquè els pastissets resultarien massa dolços.
Bon profit, i bona cuina!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
– Pastissets de mató amb salsa de taronja
– Pastissets de pastanaga especiats
Nada, que me he quedado acá quietecita, admirado esa belleza de galletas…realmente hermosas, dan ganas de tocarlas, de que el aroma sea imaginario y llegue hasta este lado del charco…que buenas!!
Un besiño y buen fin de semana.
M'agradaM'agrada
Moltes felicitats pel comentari a la revista, la tinc aquí ven guardadeta, com cada mes.
Els pastissets són una cucada. I m’ha sgradat molt l’atrezzo.
Petonets macos!
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
M'agradaM'agrada
Han de ser deliciosos!!! m´en porto la recepta!!! Un moltes felicitats a la Sandra i ahir vaig rebre la revista Cuina i Ohhh!! al llegir el reportatge blocaires i veig que us anomenen quina sorpresa!!!Felicitats també per la vostra feina. Bon cap de setmana, un petonas!!!
M'agradaM'agrada
Que macos que t’han quedat! i segur que són boníssims! Ha sigut un repte divertit, veritat?
Bon cap de setmana!
M'agradaM'agrada
que bó que ha d’estar! i amb un gust potent de llimona suposo!
M'agradaM'agrada
Son divinas y preciosas. Me anoto esta receta, la cual desconocía por completo :D
Preciosa puesta en escena con esas maravillosas fotos.
Besos.
M'agradaM'agrada
A veure, primer de tot!!! Moltes Felicitats Sandra per demà!!!!!! que disfrutis molt del dia!! i aquesta menció de la recepta del 15 a la revista és mereix un super Ohhhhhhhhhhhhhh…. Enhorabona!! ben merescut ;)
I ara pasem als pastissets que heu preparat, una aportació genial al repte! us han quedat de luxe! han d’estar deliciosos…llimona i amtella, boníssim!
Molts petonets macos! i merci per participar!
M'agradaM'agrada
Quina taula tan ben parada, si m’espereu vinc! Us en canvio un per un tros de clafouti!
Demà fas anys????????Que passis un bon dia!
Molts petonets.
M'agradaM'agrada
quantes coses!!! doncs jo si el pastís fa la emitad de bona pinta que aquests pastissets ja m’apunto!!! que segur que demà fa una calor insuportable per la nit! jijijiji. Una bona recepta!!! i la foto m’agrada molt amb l’atrezzo que heu escollit, què és de la mama???? petonets guapos i bon cap de setmana!!!! ah! i felicitats per la menció a la revista!!!! ;P
M'agradaM'agrada
Felicitats també a vosaltres per la part que us toca!! jajajajaja :D
M'agradaM'agrada
Com m’agrada la llimona a les postres… aixi q aixó ha de ser deliciós.
Petonets
Bon cap de setmana
M'agradaM'agrada
Me quedo sin palabras.
Me parece una receta fabulosa… y unas fotos que le hacen justicia.
Besos y buen finde.
M'agradaM'agrada
Quina preciositat de pastissets. Jo al.lucino no només amb la capacitat de cuinar sino amb la presència que alguns assoliu amb els vostres postres :)
M'agradaM'agrada
Quins pastissets!!! m’agraden molt!! igual cauen diumenge, que no es que ho celebri mai, però és el dia de la mare… i m’han dit que n o cuini… però les postres…i aquests pastissets m’han entrat només veure’ls! Bon cap de setmana!
M'agradaM'agrada
Moltes Felicitats Sandra!!!!!! per molts anys!! que ho disfruteu moltíssim!! i també de la menció a la revista que es mereix una enhorabona gegant!! esteu fent una feina fantàstica!
Quina cucada de pastissets!! em fa l’efecte que aquest repte ens enriquirà molt a tots :-)
una abraçada molt forta per a tots dos i un petonet que vull que et guardis per demà, Sandra. :-)
M'agradaM'agrada
M’encanta la vostra receta nois!! i us han quedat tan bonics!!Ja us ho he dit però em repetiré que us ho mereixeu :P m’encanta la posada en escena, és perfecte pel repte!!Moltes gràcies per currar-vos-ho taaant!! :)
I Sandra, moltíssimes felicitats!! 29, oi? jiji, jo ja els vaig fer, benvinguda al club!! :)
I finalment però no per això menys important, MOLTES FELICITATS per sortir a la revista!!! Us ho mereixeu, sí senyor!! :)
Mooolts petoooons!!
M'agradaM'agrada
1- Visca el Barça!
2- Visca del patís de diumenge, que ja tinc ganes de veure!
3- Visca La recepta del 15 i la seva menció a la revista!
Moltes, moltes felicitats perl diumenge. Aquets pastissets us han quedat de luxe. Era una de les receptes que tenia pensades fer. M’encanten. Petonets
M'agradaM'agrada
Enhorabona Sandra¡¡ un pastís magnífic, tot desgustant un bon té o infusió… la llimona és una fruita -per a mí deliciosa- la quàl s’ha de vigilar, doncs el seu gust, ens pot delatar si ens pasem… Que vagi de gust Sandra¡¡
;-D :-D
M'agradaM'agrada
Felicitats!! pels magnifics pastissets, per l’article a Cuina, i sobretot, per mooooolts anys a la Sandra!! ah, força barça jejeje!!
Petonassos
M'agradaM'agrada
Hola guapa tu
gràcies per compartir aquesta meravella, te ha quedat de 10×10,
he vist que has posat en el teu bloc una aclaració en relació a les propagandes que de vegades surten en els blocs, a mi també em passa, i volia saber si em dones autorització per posar en el meu, el teu mateix escrit, doncs crec que es perfecte, i jo no el sabria pas fer-lo millor
mil petonets Susanna
M'agradaM'agrada
Tot teu Susanna!
Gràcies :)
M'agradaM'agrada
Moltes felicitats! Els pastissets de llimona són molt bons. M´agradat la decoració de la foto, adient a l’ època de la Júlia Child…Ah! i respecte la menció de la Recepta del 15 en la revista cuina…me la sento una mica ( amb el vostre permís)meva igual, suposo que igual que tots els blocaires que participen i participaran a què sigui un èxit!quina il.lu no?
M'agradaM'agrada
Quina taula més ben parada per l´hora del té, es presta molt per avui un dia molt anglés …. Deliciosos els pastissets de llimona, una cucada. Moltes felicitats per tots els events… Visca el Barça !!!!
M'agradaM'agrada
Queden molt bufons d’aquesta mida, petitets, m’agrada el sabor a llimona.
Petons.
M'agradaM'agrada
Pedazo de receta y pedazo de fotos. Ya puede estar Sandra contenta con esos pastelitos tan deliciosos.
¡Muchísimas felicidades Sandra! que te regalen muchas cositas y si tienen que ver con la cocina nos lo cuentas ;)
Besos
M'agradaM'agrada
Carai Sandra, aquest pastissets tenen que estar molt bons
Bona cuina
M'agradaM'agrada
deu meu quina pinta!!! ho sento però no puc continuar llegint vaig corrents ara mateix a fer-ne uns quants!!!
M'agradaM'agrada
Quantes bones notícies!!
Enhorabona per la menció a la revista…us ho mereixeu…d’aquí a canal Cocina…ja us veig allà!! ;))
Moltes felicitats Sandra!!! T’envii un bon parell d’estirades d’orelles. Esper crònica completa de tota la celebració.
I finalment, uns pastissets boníssims. Quina pinta, quina pinta!! Com em pot agradar tant el dolç??? Us heu “currat” bé l’atrezzo de la foto, eh? ;PP
Petonets guapos!!
M'agradaM'agrada
Julia Child té unes receptes boníssimes. Aquests pastissets encara no els he provat mai i tenen un aspecte deliciós.
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
una maravilla de foto y una puesta en escena del plato de pelicula,Buen pastisset
felicitats als dos
bon capa de setmana
miquel
M'agradaM'agrada
Pero que ricos!!! La presentacion de lujo! Besos
M'agradaM'agrada
Sandra,que pastelito nos has traido,me encanta como te quedaro y ademas los veo riquismos asi individules,como minitartas.
Una aportacion al reto magnifica.
Bss Esther
M'agradaM'agrada
MUCHÍSIMAS FELICIDADES!!!!. Que pases el mejor de los días.
bESOS
M'agradaM'agrada
Menuda pinta i menuda foto. M’han encantat
Un petonet
M'agradaM'agrada
Quina fotografia tan fantàtica, te un toc romàntic!!!! aquests pastissets deuen ser una excepcionals, amb la llimona m´encanten, quina pinta fan!!!!Molts petons
M'agradaM'agrada
Primer de tot felicitar-vos per la menció a la revista, la recepta del 15 ha estat una idea molt ben acollida.
Aquests pastissets segur que estan deliciosos, m’ho estic passant molt bé amb el monogràfic que li heu fet a la Julia.
M'agradaM'agrada
Qué bons! m’encanten totes les receptes que esteu fent de la Sra. Child!.
Per cert, moltes felicitats per aquesta menció a la revista Cuina, ben merescuda ;)
petonets!
M'agradaM'agrada
Que bona la recepta i que fotos més xulas!!
M'agradaM'agrada
He publicado una foto de tu post y su link en
Mis Favoritas de esta semana, puedes verlo en:
http://blocderecetas.blogspot.com/2011/05/mis-favoritas-semana-17-2011.html
Espero que te guste!
M'agradaM'agrada
M´agrada molt la teva proposta!! I em petit encara mes! Per cert felicitats per lo de la menció a la revista “Cuina”!! Petonets
M'agradaM'agrada
Amb molt de retard, per molts anys Sandra!! I felicitats per la menció al CUINA! I a veure com acaba tot plegat aquest dimarts! ;)
Aquests pastissets en format individual i de llimona, brutals!
Petons!
M'agradaM'agrada
Vaja! per on començo? felicitats, felicitats, felicitats!!! la recepta que heu triat ha de ser boníssima i m´agrada molt la vostra versió “mini”…això de ser mencionats a la revista Cuina és tot un honor!!! i felicitats a la Sandra amb un dia de retard, volem veure el pastís ehhh (per cert, l´aniversari del meu fill també va ser ahir)
Petonets
M'agradaM'agrada
aquests pastissets no són bons, són boníssims!!!!
M'agradaM'agrada
Uau!
Quina recepta més bona i quina posada en escena tan “anglosaxona”! Joer, me’n menjaria dos d’una tacada! :-)
Salut!
M'agradaM'agrada
Uns pastissets perfectes per celebrar tantes bones notícies! I ja esperem amb ganes el pastís d’aniversari d’aquest diumenge, je je je…
M'agradaM'agrada
qué pastelitos tan buenos, los encuentro muy originales, me apunto la receta, me ha encantado la “puesta en escena”, ah… enhorabuena por lo de la revista!!!
M'agradaM'agrada
Meravellosos aquests pastissets!! I no m’estranya, perquè se us acumula la feina de tantes celebracions….. felicitats!!!!!
Petonetsss
M'agradaM'agrada
Felicitats per l’article, jo no he llegit la revista, no sé si la venen a València, però de segur que ho heu fet molt bé. Aquests pastissets tenen una pinta boníssima i la foto ha quedat molt bonica. M’encanten els postres que porten llimona. Besets.
M'agradaM'agrada
Just em vaig comprar la revista Cuines per primera vegada la setmana passada i em va fer molta gràcia llegir l’article sobre la blogosfera catalana perquè vaig reconèixer molts dels blogs que segueixo. Enhorabona per la menció!
Ja tinc la recepta del 15 preparada per la meva primera participació, ara només falta que me’n recordi de publicar el dia que toca!
M'agradaM'agrada