Pollastre a la cervesa negra

Avui, que no sigui dit, actualitzem amb una recepta carnívora. La Sandra va aprofitar un dia que teníem amics a dinar a casa per treure’s l’espineta de la carn, i jo vaig haver d’arreglar-me un dinaret alternatiu.

El pollastre, és clar, jo no vaig provar-lo, però he de reconèixer que tenia una pinta impressionant. I pel que em van dir, també va quedar molt bo!

A casa vam fer-ho només amb cuixes, però les quantitats són per fer aproximadament un pollastre. De totes maneres, és una recepta fàcil de corregir a ull segons la quantitat que en preparem.

Per fer-ne un plat únic rodó del tot, vam acompanyar el pollastre amb arròs basmati.

Ingredients

– 8 cuixes de pollastre

– 2 llaunes de cervesa negra (2 x 33cc)

– 1 ceba gran

– 1 pastanaga

– 2 grans d’all

– Farina

– Oli, sal i pebre

– Pebre en gra

– 10 ametlles torrades

– 10 avellanes torrades

Preparació

Salpebrem i enfarinem les cuixetes de pernil, les daurem en una cassola amb oli, i les retirem.

Tallem la ceba en juliana, i junt amb els grans d’alls sense pelar ho coem en el mateix oli d’abans durant uns minuts. Hi afegim la pastanaga tallada a rodanxes i ho deixem fins que comenci a daurar-se.

Tornem a posar el pollastre a la cassola i afegim la cervesa. Posem uns quants grans de pebre i salem lleugerament.

Ho deixem coure uns 50 minuts. Fem una picada amb les ametlles i les avellanes, i ho afegim a la cassola en els últims 5 minuts de la cocció.

Bon profit, i bona cuina!


TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Croquetes de pollastre

···

37 pensaments sobre “Pollastre a la cervesa negra

  1. Paula diu:

    Quina bona pinta que té aquest pollastre!!
    No em deixa de sorprendre el toc que li dona la cervesa als plats (i això que a mi la cervesa com a beguda no m’agrada)
    Recepta apuntadíssima!!
    Petonets guapoos!!

    M'agrada

  2. núria diu:

    Ostres! Fa un munt que no faig pollastre i amb aquesta salsa de sucar-hi pa. Hum!
    Els blocs son utilissims, et fan recordar plats i també treballar les neurones per fer plats nous.

    M'agrada

  3. manel diu:

    mira que faig servir vins diferents per cuinar, però no ho faig gairebé mai amb cervesa, i menys, amb cervesa negra, però el resultat és espectacular, ho hauré de provar.

    M'agrada

  4. nyanyels diu:

    Quina pinta més bona que té aquest pollastre. A la nevera tinc cervesa negra començada i no sabia què fer-ne. Gràcies per compartir la recepta.
    Una abraçada!

    M'agrada

  5. Mayte diu:

    Cada vez que veo pollo a la cerveza, me digo que tengo que subir el mío…y siempre termina en la bodega…habrá que sacarla, aunque con esta pinta del suyo no sé yo… ;)

    Delicioso!

    M'agrada

  6. Gemma diu:

    De tant en tant un plat de carn no fa mal, je je je…
    A casa no tenim gens costum de cuinar amb cervesa, no hi penso mai. A veure si m’animo amb aquesta recepta, que la trobo molt fàcil i li ha de donar una gustet especial i molt bo.

    M'agrada

  7. judith diu:

    bon dia guapos!!! quina recepta més bona. No he cuinat amb cervessa negre, però segur que m’agrada!!! per cert Xavi, tu no pateixis, que la propera vegada que la Sandra vulgui fer carn em crides i ja m’ho menjo jo!!!! jajaajajaja. Molts petonets guapíssims

    M'agrada

  8. Mònica diu:

    Només l’he tastat amb cervessa “normal” però m’agrada molt el gust que hi dona la cervessa negra als plats.
    Sort que la Sandra s’ha fet passar el mono! ja,ja,ja.
    Molts petonets.

    M'agrada

  9. joaquina diu:

    Quina bona pinta que fá, per sucar-hi pa. Al pollastre no pateixo en ficar-li el primer que tinc començat, quasi sempre vi blanc o cava, però compraré expressament cervesa negra per provar-ho. Bona recepta!! Petons i bona setmana.

    M'agrada

  10. maduixa diu:

    Què bo que queda el pollastre amb qualsevol espirituós, amb cervesa ja en mengem tot sovint, però, es clar, no em podràs explicar quina diferencia hi ha amb la cervesa negre que no l’he tastada mai!! jaajaja ;-)) segur que estava boníssim! i tu què vas dinar? :-)

    M'agrada

  11. Ana diu:

    Qué bueno este pollo.
    Me gusta como queda de jugoso el pollo con la cerveza, así que si le añadimos el sabor de la negra, tiene que estar estupendo.
    Besos

    M'agrada

  12. miquel diu:

    una buena idea de cocinar con cerveza negra y con las verduras y los frutos secos ya me estoy imaginando el sabor,voy a buscar el pan..
    me gusta
    una abraçada parella
    miquel

    M'agrada

  13. fem un mos diu:

    A casa sempre cuino amb cervesa, però mai amb la negre, que no m’agrada per a veure, encara que aquet pollastre te una pinta, la propera vegada que en faixi provaré amb la cervesa negre
    Petons

    M'agrada

  14. Levoiture diu:

    Mare meva quina pinta fa aquest pollastre… I la Pizza all’uovo “viatgera” també ;)))

    I si us decidiu a anar a Etiòpia i us convé res, ja ho sabeu!

    Un petonet!!!

    M'agrada

  15. Alba diu:

    Felicitats per aquesta estrena! A mi el pollastre m’encanta així que Xavi, gràcies per deixar cuinarlo a la Sandra i compartir lo amb nosaltres!! :P

    Es veu molt bo, i imagino que la cervesa li deu donar un gustet ben diferent i bo. M’agrada motl aquesta proposta!!

    Molts petonets guapos!! :)

    M'agrada

  16. La Cuina de l'Eri diu:

    Bona nit
    Tot i havent sopat us puc assegurar que em menjaria ben a gust una cuixa d’aques pollatre! No l’he fet mai amb cervesa i tothom diu que queda molt bo, així que l’haurem de fer oi?? Molts petonets

    M'agrada

  17. Asela Masià diu:

    Sí que té bona pinta de veritat, aquest pollastre. Jo l’he fet també a la cervesa, però no era negra, la pròxima vegada el faré amb cervesa negra, m’ha agradat la vostra recepta. Besets.

    M'agrada

  18. Josep diu:

    Jo no es que sigui molt carnívor, però el pollastre es una de les excepcions i una de les meves debilitats. Aquest te una pinta impressionant i el gust havia de ser magnífic.
    Una abraçada

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.