Maduixes en tapa

Ja tornem a ser aquí, com cada mes, amb la Recepta del 15, dedicada aquest maig a les tan apreciades maduixes!

La convocatòria està agafant unes dimensions molt interessants, amb més de 50 receptes recollides en cadascuna de les dues últimes edicions, l’anterior dedicada a les faves, i l’altra a la crema catalana. Esperem que la proposta de les maduixes d’aquest mes us hagi engrescat tant com les convocatòries passades. I de moment sembla que sí, doncs ja hem començat a rebre algunes de les receptes.

El més important de tot: recordeu deixar-nos aquí un enllaç a la vostra recepta per poder incloure-la a l’índex d’aquest mes. I com sempre, ja sabeu que no hi ha cap problema en publicar-ho algun dia més tard, el més important és que ens feu arribar l’enllaç per poder-lo incloure, però no us preocupeu pel dia. Ah! I sens falta, el dia 20 publicarem l’anunci de l’ingredient o proposta de recepta pel mes de juny!

Pel que fa a la nostra recepta, vam estar dubtant entre fer alguna cosa dolça o salada, i com que la idea del format tapa sí que ja la teníem finalment vam optar per fer una degustació de maduixes en tapa, amb un primer, un principal i un postre per acabar.

Les tapes que hem preparat són les següents: “salmorejo de maduixes”, “mini-hamburgueses de salmó amb quètxup de maduixa” i “caipiroska de maduixa congelada”. Esperem que us agradin les propostes!

Moltíssimes gràcies a tots pel vostre interès en la Recepta del 15, i a gaudir amb les maduixes!

.

Salmorejo de maduixes (4 tapes)

Ingredients

– 25 maduixes

– Pa sec

– Un gra d’all petit

– Oli, sal i vinagre

– Maduixes i ametlles crues per acompanyar

Preparació

Traiem les fulles a les maduixes i les rentem. Les triturem amb la batedora elèctrica i hi posem l’all, pa sec, un polsim de sal i un raig de vinagre (al gust de cadascú).

Anirem afegint i triturant oli (i també pa si cal espessir) fins aconseguir la textura típica del salmorejo.

Ho deixarem a la nevera unes hores per servir-ho ben fred. Nosaltres ho hem acompanyat d’uns trossets de maduixa i uns encenalls d’ametlla crua.

.

Mini-hamburgueses de salmó

amb quètxup de maduixa (4 tapes)

Per a fer les hamburgueses:

Ingredients

– Un tall de salmó fresc

– Mitja ceba petita

– Llima

– Ou

– Pa rallat

– Sal i pebre blanc

Preparació

Tallem el salmó, una vegada net d’espines i pell, amb ganivet fins a picar-lo ben fi. El passem a un bol i hi afegim una mica de pell de llima ratllada, la mitja ceba ben picadeta, sal i pebre.

Hi posem també ou batut, nosaltres vam posar-ne aproximadament mig, però dependrà de la quantitat de salmó que tingueu. De la mateixa manera hi afegim el pa ratllat a ull, ja veureu la textura que va agafant i quan està la massa llesta.

Deixem la massa reposant a la nevera ben tapada, fins al moment de coure les hamburgueses. Llavors els hi donarem forma, i les fregim amb una gota d’oli, un minut per banda, per evitar que quedin seques.

Per a fer els panets:

Ingredients

– 125 g de farina (vam fer meitat normal meitat de força)

– 62 ml de llet

– 12 g de mantega

– 8 g de llevat fresc

– 3 g de sal

– 4 g de sucre

Preparació

En un bol posem la farina i hi desfem bé amb els dits el llevat fresc. Hi posem la sal i el sucre i barregem. Posem part de la llet i comencem a pastar amb espàtula. Afegim la mantega i poc a poc anem posant la resta de llet.

Quan la massa estigui lligada la passem al marbre i pastem a mà una estona. Al cap de pocs minuts veurem que la massa se’ns desenganxa de les mans. Tallem en porcions i els donem forma de bola. Les posem sobre la safata de forn i aplanem una mica. Mullem una mica els panets i posem sèsam per sobre.

Deixem que reposin 5 minuts i enfornem a 180ºC fins que enrosseixin.

Per a fer el quètxup de maduixes:

Ingredients

– 100 g de maduixes

– 25 g de sucre

– 25 g de vinagre de Pedro Ximénez

Preparació

Netegem les maduixes i les tallem per la meitat. Ho posem tot a coure en un cassó durant 10 minuts, ho passem per la batedora elèctrica i colem. Ho reservem a la nevera.

Servim les hamburgueses dins els panets sobre fulles de canonges i unes làmines de maduixa, i amb el quètxup per sobre.

.

Caipiroska de maduixa congelada (4 tapes)

Ingredients

– 4 maduixes ben maques

– Vodka

– Sucre

– Llima

Preparació

Rentem les maduixes i les posem en un recipient cobertes en vodka, deixant-les macerar durant mitja hora, a temperatura ambient. Passat aquesta estona, ho posem al congelador.

Al servir, ruixarem les maduixes amb una mica de suc de llima, i acabarem amb una mica de sucre i ratlladura de la mateixa llima.

.

Bon profit, i bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Tàrtar de tonyina

···

61 pensaments sobre “Maduixes en tapa

  1. Gemma diu:

    Ei, això és una entrada que val per tres!
    Molt bones propostes, segurament seran de les poques amb maduixes en plats salats :)
    Els he trobat super originals, el gaspatxo de maduixes el faig molt semblant i a casa ens encanta!
    I el ketxhup de maduixa em sembla divertidíssim i molt encertat.
    Felicitats per la proposta, segur que es superaran les 50 receptes de les faves ;)

    M'agrada

  2. Esther diu:

    Aixó és el summun, eh!!! L’hamburguesa és brutal.
    Felicitats familia cada dia us supereu.
    Petonets (un pel envejosos he d’admetre per tanta creativitat)
    Esther

    M'agrada

  3. Anna diu:

    Filla, jo tb he fet tapa, però tu m’has ficat tantes opciones que no sé que triar eh?? El salmorejo deliciós, l’hamburguesa amb el ketchup de maduixa super original i el caipiroska ni te cuento, un hurra!!

    Un petó!

    M'agrada

  4. http://el-pa-dels-ferrer.blogspot.com/ diu:

    Felicitats!!!
    Una passada de combinacions! Una passada de colors! Una passada de sabors!…. personalment em quedo amb l’hamburguesa
    Aquesta vegada hen tingut a un dels membres de l’equip a Xile per motius profesionals i no ens podem afegir a la festa.
    Fins la propera.
    El Pa dels Ferrer

    M'agrada

  5. judith diu:

    ooooooooo! en comptes d’una recepta, 3????? sou la bomba! i no se amb quina em quedo. Suposo que no haig d’escollir, oi? va, jo us porto el pastisset i així tenim un dinar ben complert!!!! molts petonets guapos i visca la recepta del 15!!!!!! ;P

    M'agrada

  6. Ingrid diu:

    Primer de tot!! enhorabona per aquestes noves xifres!! sens dubte està agafant dimensions més que importants!! i és una proposta fabulosa!!

    Aquesta tapa de maduixes és sorprenent i ha d’estar de vici!! m’emcanta!!
    Jo vaig tard avui…en un parell d’horetes publico!!
    Petonetsss

    M'agrada

  7. Teresa diu:

    Esta es mi aportación de este mes, espero que os guste mi receta, la verdad me ha salido sobre la marcha y no hos podéis ni imaginar lo buenísima que estaba mi ensalada. Gracias, un beso.

    M'agrada

  8. petitacuina diu:

    Ep!!!

    Estic a temps de reincorporar-me?…
    A veure si ara que he entrat en una rutina puc coménçar a cuinar, publicar, participar i visitar-vos…

    Demà compraré maduixes i prepararé alguna coseta ben bona :)

    M'agrada

  9. Glòria diu:

    Estic voltant pels blocs i en les propostes del 15, em sembla que són les primeres receptes salades que veig!. I a més, una entrada amb tres receptes, nois, us heu superat!. Ja esperem la proposta per al més que ve!

    M'agrada

  10. manel diu:

    els convocants no us podieu pas quedar enrere i n’heu ofert tres pel preu d’un que fan molt i molt de goig. felicitats per les receptes i per la iniciativa.

    M'agrada

  11. Isabel diu:

    Que tenen les maduixes, que donen tan de sí.
    El color, el sabor, la textura o el perfum…..
    Igual serveixen, per una amanida, per unes tapes, per un bacallà o per postres.
    Una fruita excepcional.

    Mol bona recepte.
    Petonets parella

    M'agrada

  12. La Cuina de l'Eri diu:

    Ostres 3 en 1!!! Quina originalitat en tot!! Nois, no se quantes hores porto veient maduixes i més maduixes…. no se, no se… potser em quedo amb la mini hamburguesa que ho trobo una “cucada” PEtonets

    M'agrada

  13. nancy diu:

    Hola, sóc nova per estes llars i he quedat meravellada en el que he vist! Originals les tapes amb freses i original la proposta! Espere poder participar en la pròxima….

    M'agrada

  14. Pilar diu:

    A mí no me gustan, ME ENCANTAN. Me pones en un serio problema si tengo que decidirme, pero el salmorejo me ha encandilado sobre manera :)
    En esa casa hay mucho arte, te lo digo yo.
    Besazos y feliz semana

    M'agrada

  15. Mònica diu:

    Finalment arribo a casa vostra!!!!!!!!!!!!!
    Que si m’agraden? M’encanten les tres propostes. Visca la recepta del 15!
    Ara mateix vaig a veure el recull i espero el dia 20!
    Molts petonets i enhorabona, esteu fets uns cracks!

    M'agrada

  16. Mayte diu:

    Me ha encantado esta propuesta suya, divina, con lo que me gustan las fresas y experimentar sabores nuevos, tienen un trío maravilloso de recetas!!

    Me las apunto.

    p.d. Sandra, claro que puedes incluir mi receta en el recopilatorio, a mi también me hace ilusión que les haya gustado :D

    M'agrada

  17. Erika diu:

    Me gustan mucho las tres propuestas , pero me quedo con la del ketchup, me encantaría probar. Por aquí no es época de frutillas aunque alguna despistada se ve de vez en cuando por ahí.

    M'agrada

  18. Levoiture diu:

    Però quines receptes més genials!!!

    Per cert, no coneixia això de La Recepta del 15, però em sembla molt bona idea! Miraré què proposeu pel mes de juny, a veure si tinc alguna recepta mínimament a l’alçada, tot i que teniu un “nivelón” gastronòmic i fotogràfic impressionant ;)))

    Un petonet Sandra!!!

    M'agrada

  19. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Uaaaaaaaala…aquest cop us heu superat a vosaltres mateixos…no teniu límit?…Quina trilogia més ben argumentada nois! tres 10!!!una abraçada.

    M'agrada

  20. Manel (Els fogons del pare) diu:

    Partint de la base que em semblen quatre propostes interessants, vull remarcar un parell de detalls, el salmorejo de maduixes, com a variant del tradicional l’he fet amb sindria, i les hamburgueses de tonyina. Em semblen dues grans aportacions que ja us asseguro que les faré.
    Una abraçada.

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.