Ja tornem a ser aquí, com cada mes, amb la Recepta del 15, dedicada aquest maig a les tan apreciades maduixes!
La convocatòria està agafant unes dimensions molt interessants, amb més de 50 receptes recollides en cadascuna de les dues últimes edicions, l’anterior dedicada a les faves, i l’altra a la crema catalana. Esperem que la proposta de les maduixes d’aquest mes us hagi engrescat tant com les convocatòries passades. I de moment sembla que sí, doncs ja hem començat a rebre algunes de les receptes.
El més important de tot: recordeu deixar-nos aquí un enllaç a la vostra recepta per poder incloure-la a l’índex d’aquest mes. I com sempre, ja sabeu que no hi ha cap problema en publicar-ho algun dia més tard, el més important és que ens feu arribar l’enllaç per poder-lo incloure, però no us preocupeu pel dia. Ah! I sens falta, el dia 20 publicarem l’anunci de l’ingredient o proposta de recepta pel mes de juny!
Pel que fa a la nostra recepta, vam estar dubtant entre fer alguna cosa dolça o salada, i com que la idea del format tapa sí que ja la teníem finalment vam optar per fer una degustació de maduixes en tapa, amb un primer, un principal i un postre per acabar.
Les tapes que hem preparat són les següents: “salmorejo de maduixes”, “mini-hamburgueses de salmó amb quètxup de maduixa” i “caipiroska de maduixa congelada”. Esperem que us agradin les propostes!
Moltíssimes gràcies a tots pel vostre interès en la Recepta del 15, i a gaudir amb les maduixes!
.
Salmorejo de maduixes (4 tapes)
Ingredients
– 25 maduixes
– Pa sec
– Un gra d’all petit
– Oli, sal i vinagre
– Maduixes i ametlles crues per acompanyar
Preparació
Traiem les fulles a les maduixes i les rentem. Les triturem amb la batedora elèctrica i hi posem l’all, pa sec, un polsim de sal i un raig de vinagre (al gust de cadascú).
Anirem afegint i triturant oli (i també pa si cal espessir) fins aconseguir la textura típica del salmorejo.
Ho deixarem a la nevera unes hores per servir-ho ben fred. Nosaltres ho hem acompanyat d’uns trossets de maduixa i uns encenalls d’ametlla crua.
.
Mini-hamburgueses de salmó
amb quètxup de maduixa (4 tapes)
Per a fer les hamburgueses:
Ingredients
– Un tall de salmó fresc
– Mitja ceba petita
– Llima
– Ou
– Pa rallat
– Sal i pebre blanc
Preparació
Tallem el salmó, una vegada net d’espines i pell, amb ganivet fins a picar-lo ben fi. El passem a un bol i hi afegim una mica de pell de llima ratllada, la mitja ceba ben picadeta, sal i pebre.
Hi posem també ou batut, nosaltres vam posar-ne aproximadament mig, però dependrà de la quantitat de salmó que tingueu. De la mateixa manera hi afegim el pa ratllat a ull, ja veureu la textura que va agafant i quan està la massa llesta.
Deixem la massa reposant a la nevera ben tapada, fins al moment de coure les hamburgueses. Llavors els hi donarem forma, i les fregim amb una gota d’oli, un minut per banda, per evitar que quedin seques.
Per a fer els panets:
Ingredients
– 125 g de farina (vam fer meitat normal meitat de força)
– 62 ml de llet
– 12 g de mantega
– 8 g de llevat fresc
– 3 g de sal
– 4 g de sucre
Preparació
En un bol posem la farina i hi desfem bé amb els dits el llevat fresc. Hi posem la sal i el sucre i barregem. Posem part de la llet i comencem a pastar amb espàtula. Afegim la mantega i poc a poc anem posant la resta de llet.
Quan la massa estigui lligada la passem al marbre i pastem a mà una estona. Al cap de pocs minuts veurem que la massa se’ns desenganxa de les mans. Tallem en porcions i els donem forma de bola. Les posem sobre la safata de forn i aplanem una mica. Mullem una mica els panets i posem sèsam per sobre.
Deixem que reposin 5 minuts i enfornem a 180ºC fins que enrosseixin.
Per a fer el quètxup de maduixes:
Ingredients
– 100 g de maduixes
– 25 g de sucre
– 25 g de vinagre de Pedro Ximénez
Preparació
Netegem les maduixes i les tallem per la meitat. Ho posem tot a coure en un cassó durant 10 minuts, ho passem per la batedora elèctrica i colem. Ho reservem a la nevera.
Servim les hamburgueses dins els panets sobre fulles de canonges i unes làmines de maduixa, i amb el quètxup per sobre.
.
Caipiroska de maduixa congelada (4 tapes)
Ingredients
– 4 maduixes ben maques
– Vodka
– Sucre
– Llima
Preparació
Rentem les maduixes i les posem en un recipient cobertes en vodka, deixant-les macerar durant mitja hora, a temperatura ambient. Passat aquesta estona, ho posem al congelador.
Al servir, ruixarem les maduixes amb una mica de suc de llima, i acabarem amb una mica de sucre i ratlladura de la mateixa llima.
.
Bon profit, i bona cuina!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Ei, això és una entrada que val per tres!
Molt bones propostes, segurament seran de les poques amb maduixes en plats salats :)
Els he trobat super originals, el gaspatxo de maduixes el faig molt semblant i a casa ens encanta!
I el ketxhup de maduixa em sembla divertidíssim i molt encertat.
Felicitats per la proposta, segur que es superaran les 50 receptes de les faves ;)
M'agradaM'agrada
Quines receptes!! mai he provat cap d’aquestes i la del gaspatxo em sembla molt bona, ja que a mi no m’agrada el gaspatxo original..he d’invertar-me versions.
Et deixo el meu enllaç per la recepta del 15, és un còctel conegut per alguns, ideal per aquesta época que arriba el calor!
http://trifasicdebaileys.blogspot.com/2011/03/coctel-daikiri-de-maduixes.html
Records i petons!!
M'agradaM'agrada
Doncs si que dónen de si les maduixes oi??
Aquest cop us heu superat!!
Fins aviat!
M'agradaM'agrada
Aquí teniu la meva aportació:
Aperitius cruixents de parmesà i romaní amb amanida d’espinacs i maduixes
http://www.gastroadikta.com/2011/05/aperitivos-crujientes-de-parmesano-y.html
Espero que us agradi :)
M'agradaM'agrada
Sou uns artistes de cap a peus!! que guai el ketxup de maduixes!! i l’hamburguesa de salmó… s’ha de provar! Us vaig deixar l’enllaç a l’entrada anterior, però potser us va millor que el deixi aquí i no heu d’anar “pescant” enllaços x tot el blog ;) http://www.clubdecuines.cat/recepta/sopa-de-maduixes-amb-estrelleta-3-xocolates-la-recepta-del-15/7114 Petons:)
M'agradaM'agrada
Hola nois, quin triplet de idees!!!
Les guardo a pendents, per l’estiu jaja
Petonets.
M'agradaM'agrada
Aixó és el summun, eh!!! L’hamburguesa és brutal.
Felicitats familia cada dia us supereu.
Petonets (un pel envejosos he d’admetre per tanta creativitat)
Esther
M'agradaM'agrada
Filla, jo tb he fet tapa, però tu m’has ficat tantes opciones que no sé que triar eh?? El salmorejo deliciós, l’hamburguesa amb el ketchup de maduixa super original i el caipiroska ni te cuento, un hurra!!
Un petó!
M'agradaM'agrada
Felicitats!!!
Una passada de combinacions! Una passada de colors! Una passada de sabors!…. personalment em quedo amb l’hamburguesa
Aquesta vegada hen tingut a un dels membres de l’equip a Xile per motius profesionals i no ens podem afegir a la festa.
Fins la propera.
El Pa dels Ferrer
M'agradaM'agrada
Quines receptes tan originals!!!! ja les he posat a pendents!!
Aquí us deixo la meva:
http://paambtomaquet-marylou.blogspot.com/2011/05/creps-de-maduixes-amb-xocolata-la.html
Petonets.
M'agradaM'agrada
Iepaaaaaaa!!! Kissumenja està encantada d’haver fet la seva primera recepta del 15!!! I encantada d’haver menjat les què ha fet Massitet! Jjjjaja!
No sé quina de les vostres propostes m’agrada més! Són totes ben interessants!
Aquí va l’enllaç amb la dels Olleta:
http://blogs.cuina.cat/olletadeverdures/2011/05/15/caipirinha-de-maduixa/
M'agradaM'agrada
Quina pasada de tapes de maduixa!!!!! m´encanta la mini burg de salmó amb quetxup de maduixa, es brutal !!! totes tres presentacions son fantàstiques!!! molts petons
M'agradaM'agrada
ooooooooo! en comptes d’una recepta, 3????? sou la bomba! i no se amb quina em quedo. Suposo que no haig d’escollir, oi? va, jo us porto el pastisset i així tenim un dinar ben complert!!!! molts petonets guapos i visca la recepta del 15!!!!!! ;P
M'agradaM'agrada
Quina tapes més originals ¡¡¡ Mare meva la de coses que podem fer amb maduixes que ni s’ha m’haurien acudit ¡¡.
Petons
M'agradaM'agrada
mmmmmmmmmmmmm….
M'agradaM'agrada
Aquestes receptes s’han de provar, sobretot l’hamburguesa, em sembla molt original!!!
M'agradaM'agrada
quina pasada de recepta!!! lo que es pot fer amb les maduixes….genial!!!
et deixo la nostra recepta del 15:
M'agradaM'agrada
Family aquí teniu la meva recepta.
Petonets,
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com/2011/05/pastel-con-fresones-chocolate-blanco-y.html
M'agradaM'agrada
Quines receptes més bones. Em quedo amb les tres, se’m fa molt difícil triar-ne una.
Us deixo la recepta del 15:
http://adailysweet.blogspot.com/2011/05/eclairs-de-maduixa.html
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
unes propostes absolutamente delicioses!
M'agradaM'agrada
Quines tres receptes més atrevides, les tastaria totes. Ara, les mini hamburgueses de salmó, tota una delicatessen. Felicitats. Un peto i bon diumenge.
M'agradaM'agrada
Primer de tot!! enhorabona per aquestes noves xifres!! sens dubte està agafant dimensions més que importants!! i és una proposta fabulosa!!
Aquesta tapa de maduixes és sorprenent i ha d’estar de vici!! m’emcanta!!
Jo vaig tard avui…en un parell d’horetes publico!!
Petonetsss
M'agradaM'agrada
Quin homenatge heu fet a la maduixa! :)
M’encantes les tres receptes però la de l’hamburguesa amb ketchup de maduixa m’ha robat le cor. M’encantaaaaa!!!
Molts petonets cracks!!
La meva aportació: http://lefabuleuxdestinduchocolat.blogspot.com/2011/05/receptadel-15receta-del-15-beignets-de.html
M'agradaM'agrada
Esta es mi aportación de este mes, espero que os guste mi receta, la verdad me ha salido sobre la marcha y no hos podéis ni imaginar lo buenísima que estaba mi ensalada. Gracias, un beso.
M'agradaM'agrada
Aqui os dejo mi recta con la aportación al la recepta de les maduixes, espero que os guste. Un beso. http://terecetario.blogspot.com/2011/05/ensalada-de-fresas-y-uvas-con-queso-de.html
M'agradaM'agrada
Aquí va:
http://mylovelyfood.blogspot.com/2011/05/helado-de-fresa.html
M'agradaM'agrada
Quines receptes més originals i bones, el ketchup m’ha cridat molt l’atenció.
Petons.
M'agradaM'agrada
La veritat es que costa decidir amb tanta delicia!!!Petons
M'agradaM'agrada
Espectacular, quina imaginació més potent. M’ha encantat aquesta comibinació, tant per fer-los tots tres alhora com per separat. Genial, us felicito!
M'agradaM'agrada
Quina pinta aquestes tapes!
Aquí us deixo la meva aportació, una amanida de fruits vermells i formatge de cabra amb salsa de iogurt i maduixes: http://www.dalmaucuiner.com/archives/1160/amanida-de-fruits-vermells
Joan
M'agradaM'agrada
Quines receptes tan originals!!! m’encanten.
La meva preferida la caipiroska.
Petons
M'agradaM'agrada
3×1…. aixó si que és tot un luxe.. i quina de les tres millor!!…
segur que aquesta convocatoria tornara a ser tot un exit!!
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Bona tarda!
Aquest mes sí he pogut participar de nou! :)
La meva aportació està aquí http://www.cocinaparaemancipados.com/2011/05/smoothie-de-fresa-naranja-platano-y.html
Petonets!!
M'agradaM'agrada
No sabria quina triar…La vostra ha estat una idea innovadora.
I aquí teniu la meva recepta: http://www.bufetdepostres.blogspot.com/2011/05/tiramisu-de-maduixes.html
M'agradaM'agrada
Ostres, comparada amb la vostra recepta em fa una mica de vergonya publicar la meva, és tan senzilla! Però el que compta és participar, no? El mes que ve m’hi aplico una mica més :P
Aquí teniu l’enllaç: http://handsindough.blogspot.com/2011/05/strawberry-cheesecake-cupcakes.html
M'agradaM'agrada
Las fresas son una fruta que me encanta, les has hecho un homenaje fantástico con este post!
M'agradaM'agrada
Madre mía, qué delicia de platos los que nos habéis presentado…dan ganas de pegarles un buen bocado. Bueno, pués aquí os dejo corriendo mi aportación para este mes, antes de que me lance a lamer la pantalla del ordenador:
http://hoycocinavivi.blogspot.com/2011/05/pavo-con-fresas-y-cebolletasla-recepta.html
Saludos y hasta el 20. Victoria.
M'agradaM'agrada
Qué recetas más ricas las tres.
La mía es más sencillita pero no quería que pasase este mes sin ninguna aportación.
Aquí os dejo mi enlace.
Besos
http://experimentoenlacocina.blogspot.com/2011/05/helado-de-fresas-y-chocolate-blanco.html
M'agradaM'agrada
Ep!!!
Estic a temps de reincorporar-me?…
A veure si ara que he entrat en una rutina puc coménçar a cuinar, publicar, participar i visitar-vos…
Demà compraré maduixes i prepararé alguna coseta ben bona :)
M'agradaM'agrada
Hola!! Avui un poc més hi arribo tard!! ;S
Aquesta entrada vostra d’avui val per tres!! Mmmm…m’agrada, m’agrada…veig que em podreu convidar ben tranquils a casa, m’agrada toot!!
Us deixo la meva proposta, no és molt original, però jo la trobo boníssima…http://www.bontiberi.com/2011/05/gelat-de-maduixes.html
Petons…ruleros…és clar!!
M'agradaM'agrada
Estic voltant pels blocs i en les propostes del 15, em sembla que són les primeres receptes salades que veig!. I a més, una entrada amb tres receptes, nois, us heu superat!. Ja esperem la proposta per al més que ve!
M'agradaM'agrada
Aquest mes se m’ha ben passat!!! avui a última hora me n’he recordat!! bé, veient totes aqueste propostes fins i tot em fa cosa participar-hi… però bé, a les postres no hi ha faltat la maduixa!!! i ara a fer melmelada toquen! petó!
Us deixo l’enllaç de la melmelada http://comacasa-res.blogspot.com/2010/06/melmelada-de-maduixa.html
M'agradaM'agrada
Nois, cada dia us supereu més!! Plas, plas, plas!! Quin supermenú que heu preparat!!! Brutal!
Jo us deixo la meva aportació, aquí.
Petons!
M'agradaM'agrada
els convocants no us podieu pas quedar enrere i n’heu ofert tres pel preu d’un que fan molt i molt de goig. felicitats per les receptes i per la iniciativa.
M'agradaM'agrada
Apa nois quin menú que heu fet! Quina feinada, i que xulo que us ha quedat!
Jo us deixo la meva recepta, senzilleta!
http://elmeublogdecuina.blogspot.com/2011/05/granissat-de-maduixa.html
Petons!
M'agradaM'agrada
no tenies suficiente con una que ala tres y las tres buenas
molt be parella
miquel
M'agradaM'agrada
Que tenen les maduixes, que donen tan de sí.
El color, el sabor, la textura o el perfum…..
Igual serveixen, per una amanida, per unes tapes, per un bacallà o per postres.
Una fruita excepcional.
Mol bona recepte.
Petonets parella
M'agradaM'agrada
Ostres 3 en 1!!! Quina originalitat en tot!! Nois, no se quantes hores porto veient maduixes i més maduixes…. no se, no se… potser em quedo amb la mini hamburguesa que ho trobo una “cucada” PEtonets
M'agradaM'agrada
Hola, sóc nova per estes llars i he quedat meravellada en el que he vist! Originals les tapes amb freses i original la proposta! Espere poder participar en la pròxima….
M'agradaM'agrada
A mí no me gustan, ME ENCANTAN. Me pones en un serio problema si tengo que decidirme, pero el salmorejo me ha encandilado sobre manera :)
En esa casa hay mucho arte, te lo digo yo.
Besazos y feliz semana
M'agradaM'agrada
Finalment arribo a casa vostra!!!!!!!!!!!!!
Que si m’agraden? M’encanten les tres propostes. Visca la recepta del 15!
Ara mateix vaig a veure el recull i espero el dia 20!
Molts petonets i enhorabona, esteu fets uns cracks!
M'agradaM'agrada
Me ha encantado esta propuesta suya, divina, con lo que me gustan las fresas y experimentar sabores nuevos, tienen un trío maravilloso de recetas!!
Me las apunto.
p.d. Sandra, claro que puedes incluir mi receta en el recopilatorio, a mi también me hace ilusión que les haya gustado :D
M'agradaM'agrada
las tres me apetecen pero el salmorejo… ¡qué curiosidad! adoro el salmorejo de siempre, tengo que probar también este!!
M'agradaM'agrada
Me gustan mucho las tres propuestas , pero me quedo con la del ketchup, me encantaría probar. Por aquí no es época de frutillas aunque alguna despistada se ve de vez en cuando por ahí.
M'agradaM'agrada
Però quines receptes més genials!!!
Per cert, no coneixia això de La Recepta del 15, però em sembla molt bona idea! Miraré què proposeu pel mes de juny, a veure si tinc alguna recepta mínimament a l’alçada, tot i que teniu un “nivelón” gastronòmic i fotogràfic impressionant ;)))
Un petonet Sandra!!!
M'agradaM'agrada
Aqui la tinc, després d’uns problemes tècnics he hagut d’improvisar amb una recepta mooooooolt senzilla :(
http://petitacuina.blogspot.com/2011/05/wood-sparkling-nomes-de-maduixes.html
M'agradaM'agrada
La veritat no sabria per quina començar han d’estar delicioses totes
Petonets
M'agradaM'agrada
Uaaaaaaaala…aquest cop us heu superat a vosaltres mateixos…no teniu límit?…Quina trilogia més ben argumentada nois! tres 10!!!una abraçada.
M'agradaM'agrada
Os3!!! M’ha encantat les 3 propostes!! Són genials!!! enhorabona!!!
Petunets,
Eva.
M'agradaM'agrada
Partint de la base que em semblen quatre propostes interessants, vull remarcar un parell de detalls, el salmorejo de maduixes, com a variant del tradicional l’he fet amb sindria, i les hamburgueses de tonyina. Em semblen dues grans aportacions que ja us asseguro que les faré.
Una abraçada.
M'agradaM'agrada