Risotto de carbassó a l’aroma de llimona i farigola

La Sandra ja fa temps que ho deia. Un dia va tastar un arròs a la llimona en un restaurant, no recorda pas a on, però li va encantat la combinació, i li va quedar rondant pel cap intentar fer alguna prova a casa, a veure com sortia l’invent.

I aquí està, en forma de risotto de carbassó, l’arròs a la llimona que va preparar fa uns dies.

La veritat és que sorprenia pel seu gust, molt suau i fresc, molt diferent dels típics risottos molt més intensos de sabor.

Us animeu a provar-lo?

Ingredients (2 pers)

– 200 g d’arròs de Pals

– 1 ceba petita

– Mig carbassó petit

– Brou de verdures suau

– La pell d’una llimona

– Farigola

– Uns brins de safrà

– Mantega

– Formatge parmesà

– Oli, sal i pebre blanc

Preparació

Sofregim a foc suau la ceba tallada ben petita, en una cassola amb oli d’oliva. Salem perquè deixi anar l’aigua més fàcilment, i quan comenci a agafar un to transparent, afegim el carbassó tallat a dauets i ho deixem tot sofregint-se una mica més fins que estigui cuit.

Afegim l’arròs al sofregit, uns brins de safrà i una mica de la pell ratllada de llimona, i ho remenem sense parar durant un minut.

Tenint el brou en un cassó amb el foc al mínim per mantenir-lo calent, l’anem afegint a l’arròs poc a poc, a mesura que remenem i se’l vagi bevent.

Courem l’arròs durant 18 minuts perquè quedi al punt (atenció al tipus d’arròs que cadascú faci servir i el temps que requereix). Retirem del foc i hi posem un tros de mantega i parmesà ratllat al gust, i remenem bé. A l’últim moment hi posem la resta de ratlladura de llimona, pebre blanc i farigola esmicolada.

Bon profit, i bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Risotto de carbassa

Risotto de carxofes

Risotto de faves tendres

···

36 pensaments sobre “Risotto de carbassó a l’aroma de llimona i farigola

  1. Paula diu:

    Bon dia guapos! Un altra arrosset made in la Bordeta. És que sou els reis dels risottos!!! M’agrada, m’agrada!! Xavi, sempre has de fer cas a la Sandra…sempre té raó ;))
    Petonets!!

    M'agrada

  2. starbase diu:

    I tant que m’hi animo. El farè amb una variació: llima en comptes de llimona. Normalment m’agrada més l’aroma de la llima que trobo un puntet més fresca que la llimona :)

    M'agrada

  3. Anna diu:

    M’encanta el carbassó però mai l’he provat en risotto i això que m’agraden molts més que les paelles.. amb el toc de llimona i farigola ja deu quedar genial! Em deixo anotada la receta :)

    un petó!

    M'agrada

  4. Gemma diu:

    M’heu convençut del tot, estic segura que l’aroma de la llimona ha de quedar fantàstica. I amb el carbassó també lliga molt bé… sensacional!

    M'agrada

  5. silvia diu:

    Sóc una gran amant dels risottos i aquest pinta de maravella, el trbo molt d´estiu pels seus ingredients, el faré segur per probar aquesta delícia!!!petons

    M'agrada

  6. judith diu:

    aix nens! quan us vinc a visitar i veig que m’heu fet risotto… que feliç que estic! m’encanta el toc de farigola que has posat Sandra! si en vols m’ho dius i t’en porto!!! que en tinc un munt! ;P Petonets guapos meus!!!!

    M'agrada

  7. Mònica diu:

    No l’he tastat mai però si dieu que és bo s’haurà de tastar si es que tot el que cuina es veu boníssim!
    Ja em pots esborrar de la llista negra, més val tard que mai,ja,ja,ja!;)
    Petonets.

    M'agrada

  8. Pilar19@me.com diu:

    Con la ensalada triste que me he comido, siento una cosa extraña en el estómago al ver tu risotto, ¡con lo que me gustan!. tiene una pinta fabulosa, me encanta.
    Besos

    M'agrada

  9. Neus diu:

    Quin arrós més bo que t’ha quedat!!!
    Esta cremos i molt arómatic amb la farigola.
    Petons
    L’altre dia estava comprant aquest drap de cuina hi havia un altre noia que se’n portava un altre, a veure si series tu…jajajaj

    M'agrada

  10. Asela Masià diu:

    Quin risotto més bo! Jo aquestes dues últimes setmanes també estic experimentant amb la llimona i m’està sorprenent el sabor que li dóna als aliments. Boníssim. Estic temptada de fer uns espaguetis amb salsa de llimona. Aquest risotto també el faré un dia. Besets.

    M'agrada

  11. Josep diu:

    Ah, risottos! que vols que et digui si en som uns fanàtics incondicionals?. De totes maneres amb les aromes de llimona i farigola no l’hem tastat, serà qüestió de posar-s’hi.
    Una abraçada

    M'agrada

  12. Bet diu:

    Amb lo contenta que vaig quedar del meu primer risotto ja va sent hora que m’hi dediqui una mica més. Aquest amb la llimona em sembla fantàstic per fer la segona prova, sou els reis d’aquest plat eh!!! ;)

    M'agrada

  13. Alba diu:

    Com semre, tard: M’encanta la proposta de l’amanidaaaa!!
    Dit això, quin risotto més bo! Feu unes combinacions impresionants, haurieu de fer un recull dels vostres arrossos perquè el poguem guardar tots ben recollits :)!
    No n’he porvat mai cap amb llimona, però si a la Sandra li va agradar, s’haurà de tastar!!

    Molts petonets guapos!!

    M'agrada

  14. Manel (Els fogons del pare) diu:

    Mireu que he arribat a fer combinacions diferents amb l’arròs, moltíssimes en forma de risotto o arròs cremós, però amb l’aroma de la pell de llimona no se m’havia ocorregut. Aquest el tastaré, i tant que sí.
    Una abraçada.

    M'agrada

  15. Begoña diu:

    Sandra tiene muy buen gusto y ahora mismo, con este calor, cualquier plato que lleve un toque cítrico es bien recibido. Y que acertado el calabacín. Un receta diez, esta sí que sí que la hago este verano.

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s