Llagosta guisada amb patates

L’entrada d’avui està dedicada a la mare de la Sandra, que és qui ens ha fet avui per dinar aquesta exquisidesa: unes llagostes guisades amb patates, im-pres-sio-nants!

És una recepta de les germanes Reixach del restaurant Hispània, increïblement gustosa i amb un puntet picant realment deliciós.

Hi ha alguns petits canvis respecte a la recepta original, com afegir fruits secs a la picada d’alls, però us destaquem que en principi es prepara amb fumet de peix, i en aquest cas s’ha fet servir el brou fet amb els caps de la meitat de les llagostes.

Ingredients (4 pers)

– 4 llagostes petites

– 1 kg de patates

– 1’5 l de fumet de peix o de les pròpies llagostes

– 1 cullerada de tomàquet ratllat

– 2 bitxos petits

– 1 ceba grossa

– 2 grans d’all

– 1 grapat d’ametlles i avellanes

– 1 punta de pebre de caiena

– Oli, sal i pebre

Preparació

Posem a la cassola el bitxo amb un raig ben llarg d’oli, i quan sigui ben calent hi fregim les llagostes partides per la meitat. Quan estiguin ja una mica daurades les retirem i reservem.

Al mateix oli hi sofregim la ceba tallada molt petita, a foc lent, fins que estigui ben confitada. Hi afegim el tomàquet ratllat i el pebre de caiena, i ho deixem coure’s durant 10 minuts.

Hi posem les patates tallades a daus, li donem unes voltes, i afegim el fumet fins que les patates quedin cobertes. Es deixa bullint durant 10 minuts a foc fort, i 10 minuts més a foc suau..

Una vegada les patates ja són cuites, fem una picada amb els alls, les ametlles i les avellanes, i l’afegim a la cassola. Finalment hi posem les llagostes a sobre i ho deixem reposar 10 minuts tot junt abans de servir.

Bon profit, i bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Romesco de carxofes i patates amb gambes

···

43 pensaments sobre “Llagosta guisada amb patates

  1. silvia diu:

    Que fort!!!!!estic acabant el proper post, unes patates amb sipia de les germanes Reixach de l´Hispània!!!! explico que per mi es un dels millors en peix, estem totalment conectades:)) Clar que ha d´estar boníssima aquesta recepta, és de molta categoria, quin dinar que haureu gaudit!!!Molts petons!!!

    M'agrada

  2. Anna Hallado diu:

    Aquest és d’aquells plats que arriben a l’ànima i fan saltar la llagrimeta. Mare meva! De-li-ca-tes-sen elevada a l’enèsima potència. Feliciteu-la de part meva.
    Una abraçada.

    M'agrada

  3. judith diu:

    escolteu macos, per què no m’heu trucat????? jo vull anar a dinar a casa de la mama de la Sandra!!!! quin tiberi nens!!!!!! té una pinta espectacular!!!!! milions de petonets ruleros ;P

    M'agrada

  4. Asela Masià diu:

    Quina pinta més bona té aquesta llagosta amb les patates. M’encanten aquest tipus de plats amb el gustet que li dóna aquest marisc a les patates. Ja m’ho estic imaginant, quina delícia. Com haureu gaudit… Besets.

    M'agrada

  5. Puri diu:

    WWUUAAAUUUU!! aixó es per fer al sogre o a la sogra, juas,juas, juas.-
    Jo no soc de peix ni marisc, però deu ni do!!quina pinta més…Es clar que les mames són les mames i per això cuinen tant bé.
    Petons

    M'agrada

  6. Irene diu:

    Ostres, com us cuideu, no????? A mi els plats de peix amb patata m’encanten, són facilíssims de fer i queden tan bons! I la patata agafa tan de gust del peix que de vegades està més bona que el peix en sí!

    M'agrada

  7. Helena diu:

    oh per favor aquestes patatones…. ohhhh!
    avui està decidit, em deixo anar i compro una llagosta! jeje no m’ho puc deixar perdre…
    petons i gràcies a la mare de la Sandra per la recepta! ;)

    M'agrada

  8. miquel diu:

    Una receta que viniendo de las hermanas Reixach del restaurant Hispània y encima cocinanda por la madre de la Sandra es un bocado de autentico lujo y me la llevo al tomo 4 paguina 340 de pendientes y ahora la pregunta eterna ¿que estaba mas bueno la langosta o las patatas ?Felicita a la mare de la Sandra
    una abraçada parella
    miquel

    M'agrada

  9. Pilar diu:

    Qué barbaridad!, un aplauso para la madre de Sandra, porque ese plato tiene que saber a gloria. Eso es una suegra… :D
    Besos

    M'agrada

  10. Paula diu:

    I jo que estava tota feliç amb el pollastre que m’he menjat…innocent què soc!!! Si arribo a veure això hagués menjat deprimida!!
    A no, si les altres dues ruleres venen, jo també!!!
    Aquí on n’hi caben dues, n’hi caben tres, oi??
    Petonets guaposss!!

    M'agrada

  11. Begoña diu:

    Vaya, Vaya, Vaya cómo te has puesto!!!!!!!! Impresionante guiso!!!! Así va a comer a casa de la suegra cualquiera, madre mía. Me he quedado sin parole!!

    M'agrada

  12. Anna diu:

    Aquest plat ens el partim sempre me mare i jo quan anem al hispània i sense paraules… està collonut!! jejeje T’ha quedat genial!!

    Un petó :)

    M'agrada

  13. QUIMA diu:

    Mare meva s’hem fa la boca aigua només d emirar les fotos, no hem puc inmaginar com debia ser al tastar-lo. Una delicia de plat ¡¡Felicitat a la mare de la sandra:
    Petons

    M'agrada

  14. ingrid diu:

    Visca la mare de la Sandra!!! això és brutal!!!!que bo!!! m’encanta! se’m fa la boca aigua!!! Enhorabona per aquest crack de mama Sandra!!
    Molts petonets guapos!

    M'agrada

  15. juana diu:

    Me encanta la idea de añadir los frutos secos a la picada!!, es un plato digno de un gran restaurante!….solo tengo un problemin….no soporto acercarme a las langostas!…ni aunque estén muertas y congeladas :( mi pobre marido sabe que si quiere comer bichos de esos tendrá que ir a un restaurante..pobrecito!!!
    Yo tambien si me lo dan hecho estaria encantada de comerlo..por supuesto!!!!:)
    Muchos cariños!!!!!!:)

    M'agrada

  16. Ani diu:

    Impresionante¡¡ Este plato es una maravilla. Las langostas las comí con arroz, ahora, me apunto esta receta con las patatas. Si la pinta es tan estupenda, el sabor debe ser increible. Felicidades

    M'agrada

  17. Manel (el pare) diu:

    Ostres, si he comentat que la crema d’espàrrecs era una bona solució, aquí hi canten els àngels.
    Un plat rodó.
    Felicitats a la cuinera… i a tots vosaltres que en vàreu gaudir.
    Una abraçada.

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.