Crema d’espàrrecs verds

Per sopar, res millor que una bona crema. Mil opcions tenim per fer-ne, i només al món de les verdures les podem comptar a grapats.

És un plat que permet improvisar fàcilment amb el que tinguem en aquell moment al rebost, així que un manat d’espàrrecs que ja fa uns dies que guardes i encara no has fet servir, és clarament susceptible de ser transformat en crema. Amb un bon sofregit, segur que quedarà boníssima!

I ara que s’acosta l’estiu, una bona crema ben fresqueta, és una opció genial per acabar el dia. De què us agraden més les cremes a vosaltres?

Ingredients (2 pers)

– 1 manat d’espàrrecs verds

– 2 patates mitjanes

– 1 ceba mitjana

– Aigua

– Crema de llet

– Oli, sal i pebre blanc

Preparació

Tallem la ceba a bocins i la sofregim en una cassola. Trenquem la part inferior dels espàrrecs, més fibrosa, i aprofitem la part superior. Els tallem i incorporem a la ceba sofregida.

Fem a daus les patates i les afegim també a la cassola. Li donem unes voltes, cobrim amb aigua, salpebrem, i deixem bullir durant uns 20 minuts.

Triturem amb la batedora elèctrica i ho passem per un colador de malla ben fina. Afegim un rajolí de crema de llet per fer-lo més cremós.

Nosaltres vam reservar unes puntes d’espàrrec, les quals vam saltejar en una mica d’oli, per acompanyar la crema.

Bon profit, i bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Crema de carxofes

Crema de carbassa amb ous de guatlla

···

38 pensaments sobre “Crema d’espàrrecs verds

  1. starbase diu:

    Avui no serà per sopar, però tambe tenim crema al menú i ja tinc ganes que arribi el moment. Delicioses, aquest darrer any han entrat amb força al nostre menú.

    I els espàrrecs son de les meves verdures preferides, així que aquesta o similar també la farem :)

    M'agrada

  2. silvia diu:

    La vaig fer per pri era vegada la setmana passada!!! i el meu marit quan la preni em va dir -i això tan bo es d´espàrregs!!!! Es una passda!!! per cert la vaig fer igual que tu!!!Petonets

    M'agrada

  3. gemma diu:

    A mi també m’agraden molt les cremes de verdures, de totes menes i maneres. Fredes a l’estiu o calentes a l’hivern sempre em vénen de gust!

    M'agrada

  4. Roser diu:

    Les cremes per sopar sempre són una bona opció, jo quasi sempre en tinc a la nevera perquè et reconforta i t’alimenta. La crema d’espàrregs nés una de tantes que m’agraden! petons

    M'agrada

  5. Anna diu:

    M’encanten les cremes i sopes de tot tipus, així que no dubtaré pas a provar-la. Jo com diu la Roser, també sempre en tinc una a la nevera i així quan vull en bec una mica, que és bastant sovint!! jejeje

    M’emporto la teva recepta per a provar-la!

    Un petó maca :)

    M'agrada

  6. Pilar diu:

    Yo ayer comí crema de verduras, me encantan. La que más me gusta es la de calabaza con especias, pero claro, en verano no hay. La vuestra me gusta mucho, tiene una pinta riquísima.
    Besos

    M'agrada

  7. Lídia diu:

    mmmm…. que bona!! Les cremes, les sopes….m’encanta menjar amb cullera!! amb espàrrecs em sembla que no l’he provat! me’l apunto!!!

    petonets

    M'agrada

  8. Mònica diu:

    A mi m’encanten les cremes de verdures! Ahir en vam fer d’alls tendres, juro que és veritat, demà la penjaré. Es que em fan por els vampirs i més val prevenir… ja,ja,ja
    D’espàrrecs verds no l’he tastat, me l’apunto!
    Petonets.

    M'agrada

  9. judith diu:

    quina taula més ben parada! si és que sopar a la Bordeta és èxit assegurant!!!! quina bona pinta, no fa falta que us digui que m’encanten els espàrrecs, oi??? a més, crec recordar que esls espàrrecs servien per espantar vampirs… us sona??? ;P petonets

    M'agrada

  10. Puri diu:

    Aquesta cremeta es per no parar de menjar… Per la fotogradfia, ja em veig a una terrasseta a última hora de la tarde sopant aquesta crema…els espàrrecs verds m’agraden moltissim, en crema, al forn, a la brasa… a la teva pregunta de quina es la crema que més ens agrada, per a mi es la de carbaçó amb quesitos…
    Molts petonets.

    M'agrada

  11. QUIMA diu:

    M’encanten les cremes de verdures, tant me fa del que siguin. A l’hivern calentonetes i a l’estiu fredes son el sopar ideal.
    Aquesta m’he l’apunto.
    Petons

    M'agrada

  12. Conxita diu:

    A casa meva no els agraden gaire les cremes de verdures, a mi m’encanten i a més acostumen a sentar molt bé, el problema és que a vegades fer crema per mi sola em fa una miqueta de mandra.
    La meva preferida, sens dubte, la de carbassa.

    M'agrada

  13. Josep diu:

    Totalment d’acord, la cuina d’aprofitament, especialment amb les verdures, es sensacional convertint les que han sobrat de la setmana en cremes i reposant-les de nou. A més la solució de les cremes es vàlida per a tot l’any, a l’hivern calentes i a l’estiu fredes.

    M'agrada

  14. laventolera diu:

    Es verdad, para estas cremas lo mejor es usar lo que anda dando vueltas por ahí. Seguro que con lo que tengamos a mano y un poco de imaginación , nos queda riquísimo. Acá hace frío , así que me la tomo previo calentarla.
    Cariños

    M'agrada

  15. fresa&pimienta diu:

    Nunca he hecho crema de espárragos ye so que soy una enamorada de las cremas de verduras, la probaré seguro!
    Por cierto la langosta guisada con patatas me ha dejado con la boca abierta, que delicia!!!! muchos besos

    M'agrada

  16. miquel diu:

    a mi me encantan las cremas en invierno calentitas y en verano frescas y son divinas y hay tantas posibilidades como verduras,riquisima la tuya de hoy
    peto
    miquel

    M'agrada

  17. La cuina de l'Eri diu:

    Què hi havia festa?? Quina taula més ben parada!! I amb aquesta cremeta que m’encanta. A mi m’agraden amb totes les verdures, calentes, fredes, estiu, hivern…. Suposo que el que més em diverteix és fer un “poti-poti” amb el que hi ha i així cada vegada en funció de les quantitats mengem una diferent,,,
    Petonets!

    M'agrada

  18. Paula diu:

    Quina cremeta més bonaaa!!! Això anirà bé per a l’operació bikini a Mallorca, no??
    Jo soc molt de les cremetes….El meu menú ideal: ajoblanco i de postre gelat de taronges sanguines…uhhhh….quina pooor!! vull dir…ai, què bo!! Vosaltres heu demanat…jo he contestat!!! Petonets guapoos!!

    M'agrada

  19. Irene diu:

    Ostres, just l’altre dia tenia uns espàrrecs voltant per la nevera i vaig pensar fer-ne una crema, però com que no tenia cap recepta senzilla a mà ho vaig deixar estar. Què bé m’hagués anat la teva!
    Bon cap de setmana!

    M'agrada

  20. a bell bulto (Montse) diu:

    M’encanten les cremes, però d’espàrrecs verds no n’he fet mai! El proper dia que faci crema la faig segur! A més aquesta deu estar bona tant freda com calenta! Gràcies per estrenar-vos al meu blog!! Petonets veïns!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.