Mig any de vida té ja la iniciativa de la Recepta del 15, i dels 6 participants de la primera convocatòria feta a corre-cuita, vam passar a les més de 80 propostes de maduixes que ens vau fer arribar el passat mes de maig! No tenim paraules!
Aquesta vegada, per celebrar l’arribada de l’estiu, us ho hem posat fàcil amb una proposta senzilla i que s’adapta fàcilment a tots els paladars: les amanides.
Per la nostra part, aquest mes no ens hem pogut estar de recórrer a un clàssic sense gaires parafernàlies, doncs quedar-se en l’essència a vegades és el millor que es pot fer.
Pot ser que alguna cosa us sorprengui d’aquesta esqueixada de bacallà, i és el fet de posar-hi el tomàquet ratllat en lloc de tallat a trossets. Així és com ho han fet sempre a casa de la Sandra, i realment sorprèn el resultat en provar-ho. Tot i això, a l’hora de servir l’esqueixada, hi hem posat a sobre un petit tàrtar de tomàquet fresc i tomàquet sec, per decorar i jugar amb les textures.
Veureu que aquesta vegada no hem posat quantitats als ingredients. Realment és una cosa que normalment ens costa, doncs moltes vegades el tema de les mides és una cosa que fem a ull. En aquest cas hem preferit no posar res doncs és una recepta que segons el nombre de comensals i les preferències de sabors, és fàcilment adaptable i modificable.
A més a més hem aprofitat l’avinentesa per provar la recepta de bastonets de pa del Xavier Barriga, del seu llibre “Pan – Hecho en casa“, i ens ha encantat. Això sí, ell els feia de llavors, i nosaltres els hem fet d’olives. I, és clar, la combinació amb l’esqueixada, genial!
Ara, com sempre, us recordem el més important de tot: aquells que participeu en la Recepta del 15, deixeu-nos aquí un enllaç a la vostra recepta per poder incloure-la a l’índex d’aquest mes. Per últim, com tots els mesos, el dia 20 publicarem l’anunci de l’ingredient o proposta de recepta pel mes de juliol.
Gràcies a tots per participar i també per llegir-nos! I ara, blocaires, llibreta en mà per prendre nota, perquè una allau d’amanides s’acosta!
Ingredients
– Bacallà dessalat
– Tomàquets pera
– Ceba tendra
– Olives negres d’Aragó
– Olivada
– Vinagre de Pedro Ximénez
– Oli d’oliva verge extra
– Tomàquet sec
Preparació
Ratllem els tomàquets i ho barregem amb la ceba tendra picada ben fina.
Preparem una vinagreta amb oli, vinagre i olivada i amanim la mescla anterior. Parem atenció a no posar-hi sal.
Després d’haver remullat el bacallà (d’un dia per l’altre) per rebaixar la sal, l’esqueixem.
Tallem a dauets una mica de tomàquet fresc, el qual haurem pelat prèviament, i el barregem amb uns trossets de tomàquet sec ben escorregut de l’oli on el conservem. Reservem.
Muntem el plat en gots, posant la barreja de ceba i tomàquet al fons, i a sobre una capa de bacallà esqueixat. Ho acabem amb el tàrtar de tomàquets, una oliva negra, i una mica d’olivada mesclada amb oli.
Per arrodonir el plat, ho servim acompanyat de pa d’olives.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Fa temps que no menjo esgueixada, i mira que ens agrada!!! una presentació molt xula!
M'agradaM'agrada
Hola nois!quina proposta!! una bona esqueixada sempre ve de gust!!! que bona i amb aquests vasets!! fantàstica!!
Enhorabona per aquesta iniciativa, cada mes us ho dic però és que m’encanta!! sou genials!!!
Aquí us deixo la meva proposta!!
Petonetsss
http://mylovelyfood.blogspot.com/2011/06/ensalada-de-rucula-con-melocoton.html
M'agradaM'agrada
Que bona aquesta esqueixada, amb tomaquet ratllat ???? Ho hauré de provar, segur que molt bona també. La presentació en gotets molt adient per un combinat d´entrants. M´agrada!!!!!!!! Els bastonets del X.B. un encert. Us deixo la meva recepta d´Amanida amb Meló y Llagostins. Petons,
http://lacocinadelosinventos.blogspot.com/2011/06/ensalada-con-melon-y-langostinos.html
M'agradaM'agrada
si senyors!!!! l’esqueixada és un dels meus plats preferits, i no l’he tastat mai amb tomàquet ratllat, però la propera vegada que ho faci (segurament demà, perquè acabo de posar bacallà en remull!!!!) ho faré. Moltíssimes felicitats guapos, us ho mereixeu!!!! qui sap, potser algun dia un veiem a la tele! jajaajajajjaja. Molts petonets solets meus!!!! ;P
M'agradaM'agrada
Bo,bo,bo, Mol bona l’esqueixada de bacallà
Bona cuina
M'agradaM'agrada
Ya he probado este plato alguna vez y me encanta,pero lo que mas me gusta es como lo has presentado en los vasitos,queda monisimo.
besos Esther
M'agradaM'agrada
Noia, quina presentació,!!!
El peix i el marisc, per mi ben lluny, però que maco i fàcil de fer, apunto per si tinc que fer quelcom diferent però amb molt de gust.
Un petó
M'agradaM'agrada
M’encanta l’esqueixada de bacallà i nosaltres a casa també la fem amb tomàquet rallat, ens agrada molt més! M’ha agradat molt la presentació en el gotet
Un petó :)
M'agradaM'agrada
Molt bona proposta! A mi l’esqueixada no m’entusiasme, però a casa meva els encanta :)
Aquí us deixo la meva amanida de…. postres! Je je je… :)
Amanida de fruites, gelatina de taronja i teula de sèsam
M'agradaM'agrada
Un escàndol d’esqueixada! M’ha encantat pels ingredients, la preparació, la presentació i l’acompanyament. Ideal!
Petons
M'agradaM'agrada
Jo crec que ma mare l’esqueixada també la fa amb tomàquet ratllat en lloc de dauets, suposo que a cada casa es fa d’una manera diferent… La vostra té molt molt bona pinta!
Aquest mes m’haureu de disculpar perquè no he arribat a temps. Ni tan sols sé a quin dia estem, he hagut de mirar el calendari per adonar-me’n que ja estem a 15! A la propera no falto ;)
M'agradaM'agrada
Bon dia guapos!!! Heu vist que matinera he estat aquesta vegada a penjar la recepta?? Quina amanida més original que heu fet. Penso com la Judith….aviat us veurem a la TV!! ;DDDD
Us deixo la meva proposta: una amanida de pasta marinera http://www.bontiberi.com/2011/06/amanida-marinera-de-pasta.html
Petons!!
M'agradaM'agrada
Hola guapos. Per segona vegada participo ala vostra proposta i m’encanta. Ja espero la proposta del mes de Juliol… jaja.
La meva proposta:http://caprofiti.blogspot.com/2011/06/amanida-de-creixams-i-baco.html.
Espero que us agradi. Molt fàcil pero molt gustosa.
Petonets desde Hostafrancs…..
M'agradaM'agrada
Bon dia!
A casa també fem l’esqueixada amb tomàquet ratllat. Ho vaig veure fa anys a un restaurant i ens va agradar molt més! I a sobre amb aquests bastonets que han de ser de vici!!!!
Us deixo l’enllaç de la meva participació en aquesta GRAN iniciativa:
http://lacuinadeleri.blogspot.com/2011/06/amanida-darrossos-saltvatges-amb.html
M'agradaM'agrada
Molt bona esqueixada!
Us deixo la meva recepta
Molts petons
http://elmeublogdecuina.blogspot.com/2011/06/amanida-de-mongetes-verdes-i-foie.html
M'agradaM'agrada
Quina bona pinta amb aquesta presentació! El bastonet de pa està per queixalar-lo ara mateix…se’l veu ben gustós tan colorit.
Jo us deixo el link de la meva humil recepta ;). Petons guapos, a veure si arribem a 100 propostes jeje
http://acabatdefer.blogspot.com/2011/06/amanida-cesar-al-meu-estil.html
M'agradaM'agrada
Buenos días, en esta ocasión si he llegado a tiempo. aqui os dejo en enlace a mi ensalada.
Un beso y buen día
http://cogollosdeagua.blogspot.com/2011/06/pipirrana-en-gelatina-de-tomate.html
M'agradaM'agrada
Que raro ha salido, jajajajaja, os dejo en enlace a mi ensalada es lo que había escrito,
Un beso
http://cogollosdeagua.blogspot.com/2011/06/pipirrana-en-gelatina-de-tomate.html
M'agradaM'agrada
Bon dia, per la matina!
Aqui va l’enllaç bo.
http://petitacuina.blogspot.com/2011/06/recepta-del-15-amanida-de-bacalla-i.html
M'agradaM'agrada
M´agrada molt presentada en gotet, l´altre dia en vaig fer!!! lperò com la teva no!!!:)) Petons
M'agradaM'agrada
Què curiosa aquesta esqueixada! Molt original. Si només m’ensenyeu la foto no ho hagués dit mai. Sempre innovant!
Petons
M'agradaM'agrada
l’esqueixada és un plat tradicional que mai falla a cap casa!! I amb aquesta presentació tan moderna, encara vé més de gust.
Aquí et deixo la meva proposta d’amanida, a veure si us agrada!!
http://trifasicdebaileys.blogspot.com/2011/06/amanida-trifasica.html
petonets
M'agradaM'agrada
Nois, tornareu a triomfar com sempre, sou fantàstics! A superar les 80!!!!!!!!!
M’apunto els vostres consells per a l’esqueixada, me l’hauré de fer per mi sola però la faré!
I els bastonets???????? Si es que cuideu tots els detalls.
Ja tinc la llibreta a punt!
Molts petons i enhorabona!
M'agradaM'agrada
L’esqueixada és una de les meves amanides preferides, sobretot si les tomates són d’estiu! Aquests bastonets també els tenim pendents.
Bé, ens atrevim a felicitar-vos ja per l’èxit de convocatòria perquè estem completament convençuts que el tindreu.
Un petonàs i aquí teniu la nostra amanideta:
http://eltallerdecuina.blogspot.com/2011/06/amanida-del-15.html
M'agradaM'agrada
Me encanta como os ha quedada esta esqueixada. No la he probado nunca, algo parecido sí, pero esta no, así que tendré que remediarlo y ponerme a ello ahora mismo.
Os dejo mi enlace, espero que os guste.
Besos
http://experimentoenlacocina.blogspot.com/2011/06/ensalada-de-queso-y-frutas-hoy-como.html
M'agradaM'agrada
Normalment a casa també li posem el tomàquet rallat en lloc de a trossets
Aquí us deixo la meva proposta al mes de juny http://femunmos.blogspot.com/2011/06/cistellets-damanida-russa.html
Petons
M'agradaM'agrada
Hola Chicos!!
Es la primera vez que participo con una receta y estoy encantada de hacerlo.
Espero que os guste mi propuesta.
http://ysigoenlacocina.blogspot.com/2011/06/canonigos-con-queso-de-cabra.html
Un saludo
M'agradaM'agrada
Guapoooos!!
Què bona és l’esqueixada. A casa ens encanta i també ratllem el tomàquet. No sempre ho hem fet així però ho vam tastar en un restaurant i des de llavors que sí i realment queda molt millor!!
Tinc el llibre del Barriga però no he provat els bastonets. Amb olives es veuen deliciosos!!
Molts petonets!!
El meu enllaç!! :)
http://lefabuleuxdestinduchocolat.blogspot.com/2011/06/la-recepta-del-15-amanida-de-bacores-i.html
M'agradaM'agrada
L’esqueixada de bacallà és un dels meus plats preferits d’estiu. Fresc, fàcil i nutritiu. De fet tot allò que porta bacallà m’agrada, trobo que té tantes variacions!! M’encanta la vostra presentació i els bastonets no sé si arribarien a taula… M’ha agradat molt!! Petonets veïns!
M'agradaM'agrada
Me encanta éste plato, aunque sólo lo he preparado una vez. El tuyo en los vasitos te ha quedado estupendo. Con el calorazo que hace me parece perfecto .
Besos familia ;)
M'agradaM'agrada
L’esqueixada, i en general totes les amanides, ens encanten a tota la família. Què bé per aquest estiu tindrem un munt de receptes d’amanides per fer. Segur que aquesta vegada La Recepta del 15 serà altra vegada un èxit total.
Conxita
Jo també us deixo la meva recepta
http://alpotpetit.tumblr.com/post/6553319020/amanida-de-xocolata-un-aliment-que-ens-fa-sentir-be
M'agradaM'agrada
http://destapantcassoles.blogspot.com/2011/06/amanida-de-mato-la-recepta-del-15.html#comments
Aquí us deixo l’enllaç de l’amanida.!, a reveure
M'agradaM'agrada
Heu acompanyat l`esqueixada com a mi m´agrada amb un tros de pa, en aquest cas, bastó…no la concebo sense pa torrat.
M'agradaM'agrada
Un clàssic aamb una presentació excel·lent
M'agradaM'agrada
Per fi, per fi he arribat, fa mesos que intento aportar alguna cosa però o no arribo o patim algun accident culinari que ens ho impedeix, però aquesta vegada sembla que si, que ho hem aconseguit ¡¡¡Yupii!!!
Felicitats per les propostes i haver si aconsegueixo proposar alguna coseta més.
Aqui us deixo el meu enllaç:
http://elsmeusplats.blogspot.com/2011/06/empedrat.html
Petonets.
M'agradaM'agrada
Quina bona idea, la de servir l’esqueixada en gotets! El bacallà m’encanta i en esqueixada és molt refrescant.
Ja fa temps que us segueixo i que també que observo la convocatòria de La Recepta del 15 i encara no m’havia decidit a participar perquè porto poc temps amb el bloc, així que avui “m’estreno”. Aquí teniu la meva proposta, a veure qué us sembla!
Farcellets d’amanida estiuenca:
http://inthekitchenoflove.blogspot.com/2011/06/farcellets-damanida-estiuenca.html
Records d’una mollerussenca a l’estranger!
M'agradaM'agrada
Una proposta perfecte per aquests dies que comença a apretar la calor!
Aquí teniu la meva proposta, la primera que presento a la Recepta del 15:
http://taulabernat.blogspot.com/2011/06/una-amanida-especial.html
M'agradaM'agrada
Enhorabona per l’èxit de la convocatòria!! Jo també us proposo una altra amanida clàssica, però en el meu cas dolça. ;)
Amanida de fruita
Petons!
M'agradaM'agrada
Una recepta diferent de fer l’esqueixada, me l’apunto…també!
M'agradaM'agrada
Jo també hi poso el tomàquet ratllat. M’agrada molt la presentació en gots, us ha quedat una esqueixada fantàstica!
M'agradaM'agrada
Family, avui ho sento moltíssim peró m’haureu de perdonar. No tinc recepta!!!! Bé tinc recepta peró com porto un dia de “MERDA” no tinc fotos en condicions i aixó em pasa per manca de previsió.
Creiu-me si us dic que porto tot el dia amb vosaltres al cap.
A aquesta casa sopem amanida gairebé tots els dies peró cap em semblava a l’alçada del event.
Espero que no us ho prengueu malament i a la pròxima estaré, seguríssim!!
Un petonàs als tres,
Esther
M'agradaM'agrada
M’encanta l’esqueixada!!!
Aquí la meva senzilla amanida:
http://allijulivert.blogspot.com/2011/06/amanida-amb-kiwi-i-mozzarella.html
Fins aviat,
Carme
M'agradaM'agrada
Hola, tornem a participar a la Recepta del 15. Aquí teniu l’enllaç http://cotodesucre.blogspot.com/2011/06/amanida-de-bacalla-taronja-i-ceba.html
Moltes gràcies per aquesta inicitativa tan engrescadora!
M'agradaM'agrada
m’he fet un lio i no sé on tènia que deixar el comentari…
Ensalada con melocotón y arándanos
M'agradaM'agrada
Que rico!! Esta receta no la había visto yo…así que es una sorpresa en sabor, color texturas…me encantó :D
Besiños!
M'agradaM'agrada
M’ha encantat aquesta manera de presentar la recepta, tant pel recipient com per la manera de preparar-la. El bacallà és un peix que m’apassiona i en compre quasi totes les setmanes, hui l’he preparat amb esgarraet d’albergina i pimentó roig i també li he posat olives negres d’Aragó. També m’agrada molt amb tomata i al meu poble és molt típic menjar-lo amanit amb oli i pimentó dolç en pols. Vos assegure que no tardaré massa a provar aquesta recepta vostra tan deliciosa. Besets.
M'agradaM'agrada
Bé, nois us deixo la recepta. Per fíiiiiiii!!!
Petonets,
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com/2011/06/ensalada-de-algas-y-pina.html
M'agradaM'agrada
deliciosa! adoro la esqueixada, besitos desde londres
M'agradaM'agrada
Una bona esqueixada de llibre sempre es d’agraïr i més amb aquest bon temps que fá! mentres esperem el segon plat que tal si la maridem amb un bon vi del Priorat! jejeje petons !
M'agradaM'agrada
M’encanta l’esqueixada, i aquesta vostra té una pinta deliciosaaaaa!!! és perfecta per l’estiu!! :D petonets
M'agradaM'agrada
La presentació em sembla original i la combinació de textures en boca molt interessant.
Una abraçada.
M'agradaM'agrada