Coca de Sant Joan

Com va anar la revetlla de Sant Joan, gastroblocaires? Nosaltres la vam celebrar al terrat de casa amb un sopar a base de pica-pica que ja us explicarem, doncs us ensenyarem també les minutes que vam preparar molt especialment per a la festa.

I clar, com a bona celebració de Sant Joan, vam preparar una coca ben lluïda com més ens agrada: farcida de crema cremada!

La d’avui és una recepta especial, no només perquè sigui la coca de Sant Joan, sinó perquè aquest mes de juny, des del bloc “Memòries d’una cuinera” ens convidaven a mostrar-los la nostra versió preferida d’aquest dolç tant típic de les terres catalanes. Estigueu atents al seu bloc doncs el dia 1 de juliol publicaran el recull de receptes!

Ingredients (per 1 coca grossa)

Massa de brioix

– Cireres confitades

– Pinyons

– Ou batut per pintar les coques

– Sucre

Per a la crema pastissera del farcit:

– 1 l de llet

– 6 rovells d’ou

– 200 g de sucre

– 80 g de farina de blat de moro (Maizena)

– 1 branca de canyella

– Pell de llimona

Preparació

Seguint l’explicació de la coca amb cireres podreu preparar també aquesta coca de Sant Joan, canviant les cireres fresques per fruita confitada, pinyons i sucre, o aquells ingredients amb que vulgueu cobrir la vostra coca. A continuació us expliquem com preparar la crema pastissera per al farcit:

Dissolem la Maizena en un raig de llet freda.

Posem un cassó al foc amb la resta de la llet, i hi posem el sucre, la canyella i un tros de pell de llimona. Una vegada arrenqui a bullir, ho traiem del foc i deixem que es refredi una mica.

En un altre recipient barregem la Maizena amb els rovells. A sobre, hi colem la llet temperada per separar la canyella i la llimona, i ho barregem bé.

Tornem a posar la crema al foc, i remenem sense parar. Quan torni a bullir la retirem del foc i deixem que es refredi.

Una vegada freda, obrim la coca per la meitat i l’omplim amb la crema. Posem sucre per sobre i ho cremem amb el bufador o la planxa. Amb molt de compte, podem tancar la coca.

Bon profit, i bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Coca amb cireres

Brioix “Bertinet”

Cóc (pa de pessic, coca o bescuit)

···

Anuncis

35 pensaments sobre “Coca de Sant Joan

  1. joaquina diu:

    La revetlla!!! Moooooolt bé, tant que aquesta nit repetim amb el que ens va sobrar, no es questió de fer mal bé res. Vam sopar al garatge de casa, i encara sento l´olor de la pòlvora dels petards. Amb aquesta coca tan gran i ben farcida, segur que váreu gaudir molt també de la diada. Ara per berenar menjaria un bon tall!!! Acabeu de passar bé el llarg cap de setmana. Petons,

    M'agrada

  2. lacuinadeleri diu:

    Hola!
    Què bé poder celebrar la revetlla al terrat de casa.. segur que ho vau passar genial ! M’encanta aquesta coca tan farcida de crema, amb el que m’agrada!!!
    Ja ens explicareu la minuta i el pica pica eh????
    Petons

    M'agrada

  3. judith diu:

    ooooooooo, si ho se vinc a casa vostre!! aquest terrat l’haig de conéixer ja!!! una coca espectacular! felicitats nois! m’heu sorprés un cop més. Milions de petonets i gràcies per participar!!!!!

    M'agrada

  4. Ani diu:

    Que maravilla de coca¡¡ estoy segura de que estará infinitamente más buena que la de cualquier pasteleria. Como las cosas de casa ninguna. Os doy las gracias por compartir vuestro buen hacer con todos nosotros.
    Felicidades y seguir deleitándonos a todos.
    Saludos

    M'agrada

  5. Roser diu:

    Carai quina pinta, les coques de xocolata són molt bones però com les clàssiques cap, i aquesta de crema cremada t’ha de deixar sense paraules!! que bona deu ser , no?? amb el farcit cremat! qina idea més orginal!! petonetss

    M'agrada

  6. gemma diu:

    A casa sempre poso la crema a sobre, com si fos una reixieta. Però farcir-la per dins encara em sembla més bona idea, que així en pots posar més quantitat. Us ha quedat fantàstica!

    M'agrada

  7. CRISTINAT diu:

    Quina coca més espectacular i boníssima amb el que m´agrada la crema! i quina revetlla! en un terrat com abans…ja ens fareu una segona part…La meva va ser en un pati i de Festa Major que ja comença a passar factura quant a la somnolència,je, je, je.

    M'agrada

  8. Paula diu:

    Dius que aquesta coca va sortir moolt bona?? I dius que en queda??? Esperau-me que vinc pitant.
    Si la massa ja és bona…amb la crema ha d’estar uff…això ha de ser pecat segur!!
    Petons guapos!

    M'agrada

  9. Narcís diu:

    Aquest brioix bertinet dona molts bons resultats, aquestes coques són de primera. A mi també m’agrada més amb crema, però aquest any l’he menjat de nata.
    Aprofito també per felicitar a la Sandra
    Bona cuina

    M'agrada

  10. ingrid diu:

    Aquesta coca és bestial nois!!!! em xifla!!! segur que estava deliciosa, amb aquest farcit…..que bona!!! Segur qye vareu passar una revetlla inoblidable!!
    Molts petonetss macus!

    M'agrada

  11. Mglòria diu:

    Ai!!! Cada mes em dic de participar.. i sempre em surt algun inconvenient!
    Encara tinc damunt el taulell de la cuina els ingredients per fer la coca de sant joan!!!
    M’encanten aquestes propostes dels 15! El meu proposit i il·lusió és poder arribar a participar en totes les propostos dolces que proposis.. espero poder fer-ho realitat! ; )
    Mglòria de Gourmenderies

    M'agrada

  12. Begoña diu:

    Bueno, bueno, bueno, qué pinta tiene esa coca! Y mira tú que yo creo que en La Rioja no hay ninguna tradición de dulce para la noche de San Juan… Por cierto, yo me quedé sin noche de San Juan, madrugar tanto al día siguiente es lo que tiene, sniff sniff

    M'agrada

  13. a bell bulto (Montse) diu:

    Mare meva, aquesta ja és la bomba! Farcida és un bé-de-déu!!! I jo sense veure-la fins avui…és clar, ara ja no en queda ni una engruneta! Apunto la idea. En sé d’un que quan li expliqui ja me la demanarà per Sant Pere, o per Sant Jaume, o pel primer sant que vingui… Petonets.

    M'agrada

  14. Neus diu:

    Hola maca!!!
    Estic a la teva cuina per posar-me al dia de les teves coques…. la de cireres vaig tastar-la una vegade a casa i els va agradar molt, pero aquesta de Sant Joan amb el farcit es per llepar-se els dits.
    Petons

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s