Com va anar la revetlla de Sant Joan, gastroblocaires? Nosaltres la vam celebrar al terrat de casa amb un sopar a base de pica-pica que ja us explicarem, doncs us ensenyarem també les minutes que vam preparar molt especialment per a la festa.
I clar, com a bona celebració de Sant Joan, vam preparar una coca ben lluïda com més ens agrada: farcida de crema cremada!
La d’avui és una recepta especial, no només perquè sigui la coca de Sant Joan, sinó perquè aquest mes de juny, des del bloc “Memòries d’una cuinera” ens convidaven a mostrar-los la nostra versió preferida d’aquest dolç tant típic de les terres catalanes. Estigueu atents al seu bloc doncs el dia 1 de juliol publicaran el recull de receptes!
Ingredients (per 1 coca grossa)
– Cireres confitades
– Pinyons
– Ou batut per pintar les coques
– Sucre
Per a la crema pastissera del farcit:
– 1 l de llet
– 6 rovells d’ou
– 200 g de sucre
– 80 g de farina de blat de moro (Maizena)
– 1 branca de canyella
– Pell de llimona
Preparació
Seguint l’explicació de la coca amb cireres podreu preparar també aquesta coca de Sant Joan, canviant les cireres fresques per fruita confitada, pinyons i sucre, o aquells ingredients amb que vulgueu cobrir la vostra coca. A continuació us expliquem com preparar la crema pastissera per al farcit:
Dissolem la Maizena en un raig de llet freda.
Posem un cassó al foc amb la resta de la llet, i hi posem el sucre, la canyella i un tros de pell de llimona. Una vegada arrenqui a bullir, ho traiem del foc i deixem que es refredi una mica.
En un altre recipient barregem la Maizena amb els rovells. A sobre, hi colem la llet temperada per separar la canyella i la llimona, i ho barregem bé.
Tornem a posar la crema al foc, i remenem sense parar. Quan torni a bullir la retirem del foc i deixem que es refredi.
Una vegada freda, obrim la coca per la meitat i l’omplim amb la crema. Posem sucre per sobre i ho cremem amb el bufador o la planxa. Amb molt de compte, podem tancar la coca.
Bon profit, i bona cuina!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
– Cóc (pa de pessic, coca o bescuit)
la revetlla? … formidable! ….però no m’importaria en absolut tenir per ara mateix un tros d’aquesta deliciosa coca vostra…. però segur que arribo tard!!
una abraçada
M'agradaM'agrada
Ostres farcideta i tot! Quina bona cara, a mi tampoc em faria res fes-hi una caxaladeta.
M'agradaM'agrada
La revetlla!!! Moooooolt bé, tant que aquesta nit repetim amb el que ens va sobrar, no es questió de fer mal bé res. Vam sopar al garatge de casa, i encara sento l´olor de la pòlvora dels petards. Amb aquesta coca tan gran i ben farcida, segur que váreu gaudir molt també de la diada. Ara per berenar menjaria un bon tall!!! Acabeu de passar bé el llarg cap de setmana. Petons,
M'agradaM'agrada
Apa! quina super coca!
té una pinta d’allò més bona!
Ara em deixeu intrigada amb aquest menú pica-pica ;)
petonets!
M'agradaM'agrada
Ostres tenim la mateixa recepta de crema!!! Així que ja sé que la coca era boníssima!!!!
Petonets gupaus!
M'agradaM'agrada
wow! me mata el relleno que tiene!!!
M'agradaM'agrada
Hola!
Què bé poder celebrar la revetlla al terrat de casa.. segur que ho vau passar genial ! M’encanta aquesta coca tan farcida de crema, amb el que m’agrada!!!
Ja ens explicareu la minuta i el pica pica eh????
Petons
M'agradaM'agrada
ooooooooo, si ho se vinc a casa vostre!! aquest terrat l’haig de conéixer ja!!! una coca espectacular! felicitats nois! m’heu sorprés un cop més. Milions de petonets i gràcies per participar!!!!!
M'agradaM'agrada
Que rica, creo que voy a copiarme esta rellena que se tan deliciosa!!!!
Mil besiños :D
M'agradaM'agrada
Mare meva, si el farcit de crema ja es el meu preferit, cremada deu ser la ostia…… (perdó) jaja
Petonets.
M'agradaM'agrada
efectivament, la xarxa avui n’és plena, de coques, però poques com aquesta, amb el farcit de coca cremada no em puc ni imaginar com devia ser, felicitats!
M'agradaM'agrada
Hola,
Torno a ser aquí, ara només per felicitar a la Sandra!! Enhorabona, acabo de llegir en el bloc de la Paula queja has acabat i he vingut simplement a felicitar-te!
Petonets
M'agradaM'agrada
Que maravilla de coca¡¡ estoy segura de que estará infinitamente más buena que la de cualquier pasteleria. Como las cosas de casa ninguna. Os doy las gracias por compartir vuestro buen hacer con todos nosotros.
Felicidades y seguir deleitándonos a todos.
Saludos
M'agradaM'agrada
Me ha gustado bastante esta coca rellenita de crema!! La próxima vez la haré así!
Besos
M'agradaM'agrada
Carai quina pinta, les coques de xocolata són molt bones però com les clàssiques cap, i aquesta de crema cremada t’ha de deixar sense paraules!! que bona deu ser , no?? amb el farcit cremat! qina idea més orginal!! petonetss
M'agradaM'agrada
A casa sempre poso la crema a sobre, com si fos una reixieta. Però farcir-la per dins encara em sembla més bona idea, que així en pots posar més quantitat. Us ha quedat fantàstica!
M'agradaM'agrada
Quina coca més espectacular i boníssima amb el que m´agrada la crema! i quina revetlla! en un terrat com abans…ja ens fareu una segona part…La meva va ser en un pati i de Festa Major que ja comença a passar factura quant a la somnolència,je, je, je.
M'agradaM'agrada
Què bona, amb tanta crema dins, nyam, nyam…
Petons
M'agradaM'agrada
Dius que aquesta coca va sortir moolt bona?? I dius que en queda??? Esperau-me que vinc pitant.
Si la massa ja és bona…amb la crema ha d’estar uff…això ha de ser pecat segur!!
Petons guapos!
M'agradaM'agrada
Aquest brioix bertinet dona molts bons resultats, aquestes coques són de primera. A mi també m’agrada més amb crema, però aquest any l’he menjat de nata.
Aprofito també per felicitar a la Sandra
Bona cuina
M'agradaM'agrada
Aquesta coca és bestial nois!!!! em xifla!!! segur que estava deliciosa, amb aquest farcit…..que bona!!! Segur qye vareu passar una revetlla inoblidable!!
Molts petonetss macus!
M'agradaM'agrada
que bona farçida de crema! me l’apunto per lany que ve
M'agradaM'agrada
Vaja !!!! No se quina de les 2 coques m’ha agradat més…. felicitats!!!
M'agradaM'agrada
Ai!!! Cada mes em dic de participar.. i sempre em surt algun inconvenient!
Encara tinc damunt el taulell de la cuina els ingredients per fer la coca de sant joan!!!
M’encanten aquestes propostes dels 15! El meu proposit i il·lusió és poder arribar a participar en totes les propostos dolces que proposis.. espero poder fer-ho realitat! ; )
Mglòria de Gourmenderies
M'agradaM'agrada
Bueno, bueno, bueno, qué pinta tiene esa coca! Y mira tú que yo creo que en La Rioja no hay ninguna tradición de dulce para la noche de San Juan… Por cierto, yo me quedé sin noche de San Juan, madrugar tanto al día siguiente es lo que tiene, sniff sniff
M'agradaM'agrada
M’ha encantat la vostra coca de Sant Joan, amb aquest farciment que es veu tan bo. Ara mateix se m’està fent la boca aigua. Quina delícia! Besets.
M'agradaM'agrada
No us ha sobrat ni una engruna suposo, llàstima, és ideal per emportar-se de pícnic!:)
Nois, entre la coca de cireres i aquesta, quins cracks!
Espero les minutes!!!!!!!!!!!!!!!
Moltes gràcies per participar al memòries i molts petonets.
M'agradaM'agrada
Te una pinya estupenda!!!m´grada molt farcida, jo la he fet aquest any de pinyons a veure si la puc publicar avuí!!!petons
M'agradaM'agrada
Me parece una receta deliciosa… aunque es una masa, para mi, dificil de manejar….
Me la apunto.
Besos
M'agradaM'agrada
Mare meva, aquesta ja és la bomba! Farcida és un bé-de-déu!!! I jo sense veure-la fins avui…és clar, ara ja no en queda ni una engruneta! Apunto la idea. En sé d’un que quan li expliqui ja me la demanarà per Sant Pere, o per Sant Jaume, o pel primer sant que vingui… Petonets.
M'agradaM'agrada
Hola maca!!!
Estic a la teva cuina per posar-me al dia de les teves coques…. la de cireres vaig tastar-la una vegade a casa i els va agradar molt, pero aquesta de Sant Joan amb el farcit es per llepar-se els dits.
Petons
M'agradaM'agrada
Estas cocas de crema me chiflan, que esponja y que pedazo me comía ahora mismo!
M'agradaM'agrada