Crema de tomàquet amb escuma d’oli d’oliva

Fa uns dies us ensenyàvem les minutes que vam fer per presentar el menú de Sant Joan, i vam prometre penjar algunes de les receptes que ens vam menjar aquella nit.

Doncs bé, avui us en mostrem una, aquesta crema de tomàquet amb escuma d’oli d’oliva. Si teniu sifó, aquest plat és una bona manera de sorprendre als vostres convidats; ja se sap que aquestes coses sempre triomfen.

A més, el plat te la gràcia de que si l’acompanyeu d’uns crostonets, semblarà que us estigueu menjant un pa amb tomàquet; boníssim!

Ingredients (6 gotets.)

Crema de tomàquet

– 5 tomàquets de branca

– Una llesca de pa de pagès

– Oli d’oliva

– Vinagre

– Sal

– Aigua

– Unes fulles d’alfàbrega

Escuma d’oli d’oliva

– 125 ml d’aigua

– 250 ml d’oli d’oliva

– 1 full de gelatina

– Sal

Preparació

Pelem els tomàquets i els traiem les llavors. Els posem a un got per triturar, hi afegim la molla de pa, aigua (sense que arribi a cobrir del tot), un polsim de sal, i oli i vinagre al gust.

Anem triturant amb la batedora elèctrica fins aconseguir una textura fina. Hi posem unes fulles d’alfàbrega i ho deixem a la nevera, mínim dues hores, perquè n’agafi bé el sabor.

Hidratem la gelatina i reservem. Barregem l’aigua amb l’oli i la sal i ho emulsionem amb la batedora elèctrica.

Escalfem una mica d’aigua i hi desfem la gelatina, l’incorporem a la barreja anterior, i ho posem tot al sifó. Carreguem la càpsula de gas, remenem bé, i deixem reposar a la nevera mínim un parell d’hores.

Muntem el plat en gotets, posant a sota la crema de tomàquet (n’haurem escorregut l’alfàbrega abans), i l’escuma a sobre. Ho podem acabar amb un crostonet de pa i una fulla d’alfàbrega.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Crema d’espàrrecs verds

Crema de carxofes

Crema de carbassa amb ous de guatlla

40 pensaments sobre “Crema de tomàquet amb escuma d’oli d’oliva

  1. Paula diu:

    Ohhhh!!!!! Ohhhh!!! M’encanta, m’encanta…
    Si no tenc sifó què faig?? Estirar-me els rulos??A mi també m’heu tornat a despertar el cuc del sifó..
    Petons!!

    M'agrada

  2. Ani diu:

    Me habeis sorprendido con esta nueva propuesta. Aunque ya nos estamos acostumbrando a vuestra valorada cocina. Me encanta leeros y también las fotos que poneis. Sois un buen ejemplo de un gran cocina. Saludos

    M'agrada

  3. Montse de Sants diu:

    Què fresqueta i ben presentada aquesta crema! És un pa amb tomàquet emulsionat, amb l’aroma deliciosa de l’alfàbrega… Ja veig que el primer regal d’utilitat pel bloc haurà de ser un sifó. És molt xulo com queda!!! És una idea excel.lent per sopars d’estiu amb molta colla! Apuntadíssim!! Petonets i espero més receptes de S.Joan!!

    M'agrada

  4. lacuinadeleri diu:

    Ummmm ! Que bo aquest gotet. Tinc el sifó i només l’he utilitzat una vegada i fa tant… que no se ni si les càpsules hauran caducat.
    Aquest cap de setmana el faig “fijo” que m’ha agrada moltíssim!!!!
    Petonets

    M'agrada

  5. Xavier diu:

    Jo no tinc sifó, però ja n’he mirat un parell. La veritat és que no hi entenc gaire… :/

    El vostre plat pareix força refrescant ara que ve –ja és ací!– la caloreta!

    Muac, polits!

    M'agrada

  6. Anna diu:

    M’encaaaaaanta! La setmana que ve vénen uns amics a sopar a casa i ja tinc una manera fàcil i original per sorprendre’ls. Això del sifò és un bon invent per presentar les coses de manera suggerent, oi?

    Petons!
    Anna

    M'agrada

  7. judith diu:

    si srs!!! aquest entrant es digne dels millors restaurants!!!! m’ha ecantat! crec que ha de ser una combinació fantàstica!!! cada cop tinc les dents més llargues de no haver estat per Sant Joan! buaaaaaaaaa. Molts petonets guapos

    M'agrada

  8. Helena diu:

    Sà i boníssim. Jo que tinc un sifó per allà guardat ja sé com gastar els recargables…. jeje. M’encanta la idea de l’escuma d’oli d’oliva, aquest got els deuria sorprendre molt als vostres convidats!
    Petonsss :)

    M'agrada

  9. Irene diu:

    Ostres, quin entrant més original! Això de l’escuma queda súper professional! El sifó em tempta desde fa temps, però suposo que és un d’aquells estris que acaba arraconat al fons de l’armari, així que encara no m’he decidit…

    M'agrada

  10. Esther diu:

    Doncs no tinc sifó, peró crec que el tindré aviat pq no deixo de demanar-lo.
    El gotet és brutal, quina enveja em fan els vostres convidats!
    Un petó,
    Esther

    M'agrada

  11. Valerie diu:

    Fresquito y rico! Muy agradecido estos días, ayer hacía un aire caliente bastante molesto! Tu crema se ve exquisita, y además la presentación es muy bonita!

    Besos

    M'agrada

  12. nyanyels diu:

    En pocs dies és la segona recepta que veig on s’utilitza el sifó. Em feu venir moltes ganes d’adquirir-ne un per poder-ho provar. Aquesta recepta es veu deliciosa.
    Una abraçada!

    M'agrada

  13. Asela Masià diu:

    Mare meua, amb sifó i tot! Això té una pinta espectacular. M’encanta aquesta cremeta i l’alfàbega li dóna un gustet molt bo. Gràcies pel teu comentari i disculpa el retard, he estat molt ocupada últimament i no he pogut entrar a veure els blocs. Besets.

    M'agrada

  14. tere diu:

    Bueno bueno, esto esta de lujo, ahora que viene el tiempo bueno de los tomates y yo que tengo tomates caseros de la huerta, lo haré para probarla, porque no me la pierdo por nada del mundo, besos.

    M'agrada

  15. Pilar19@me.com diu:

    Pero qué receta tan rica, éste te la fusilo literalmente, me encanta. Hay que darle caña al sifón, que luego me dicen en casa que está de adorno.
    Besos

    M'agrada

  16. Retroenllaç: fresh produce jobs

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.