Fa uns dies us ensenyàvem les minutes que vam fer per presentar el menú de Sant Joan, i vam prometre penjar algunes de les receptes que ens vam menjar aquella nit.
Doncs bé, avui us en mostrem una, aquesta crema de tomàquet amb escuma d’oli d’oliva. Si teniu sifó, aquest plat és una bona manera de sorprendre als vostres convidats; ja se sap que aquestes coses sempre triomfen.
A més, el plat te la gràcia de que si l’acompanyeu d’uns crostonets, semblarà que us estigueu menjant un pa amb tomàquet; boníssim!
Ingredients (6 gotets.)
Crema de tomàquet
– 5 tomàquets de branca
– Una llesca de pa de pagès
– Oli d’oliva
– Vinagre
– Sal
– Aigua
– Unes fulles d’alfàbrega
Escuma d’oli d’oliva
– 125 ml d’aigua
– 250 ml d’oli d’oliva
– 1 full de gelatina
– Sal
Preparació
Pelem els tomàquets i els traiem les llavors. Els posem a un got per triturar, hi afegim la molla de pa, aigua (sense que arribi a cobrir del tot), un polsim de sal, i oli i vinagre al gust.
Anem triturant amb la batedora elèctrica fins aconseguir una textura fina. Hi posem unes fulles d’alfàbrega i ho deixem a la nevera, mínim dues hores, perquè n’agafi bé el sabor.
Hidratem la gelatina i reservem. Barregem l’aigua amb l’oli i la sal i ho emulsionem amb la batedora elèctrica.
Escalfem una mica d’aigua i hi desfem la gelatina, l’incorporem a la barreja anterior, i ho posem tot al sifó. Carreguem la càpsula de gas, remenem bé, i deixem reposar a la nevera mínim un parell d’hores.
Muntem el plat en gotets, posant a sota la crema de tomàquet (n’haurem escorregut l’alfàbrega abans), i l’escuma a sobre. Ho podem acabar amb un crostonet de pa i una fulla d’alfàbrega.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Què fresquet! com no vàreu tenir èxit? m´agrada molt la presentació. Vull més entrades d´aquella minuta!
M'agradaM'agrada
Ara em torneu a despertar el cuquet del sifó… són genials aquests gotets!!!
Petonets
M'agradaM'agrada
Ohhhh!!!!! Ohhhh!!! M’encanta, m’encanta…
Si no tenc sifó què faig?? Estirar-me els rulos??A mi també m’heu tornat a despertar el cuc del sifó..
Petons!!
M'agradaM'agrada
quina bona pinta i millor presentació!!! segur que està bonisiim!!! petons
M'agradaM'agrada
Recepta apuntadíssima! Trec poc profit al sifó i aquests gotets els trobo ideals, elegants i originals.
M'agradaM'agrada
Quines ganes que tinc de provar aquests gotetes! A veure si trec el sifó i faig aquesta escuma, em sembla genial!
M'agradaM'agrada
Me habeis sorprendido con esta nueva propuesta. Aunque ya nos estamos acostumbrando a vuestra valorada cocina. Me encanta leeros y también las fotos que poneis. Sois un buen ejemplo de un gran cocina. Saludos
M'agradaM'agrada
Què fresqueta i ben presentada aquesta crema! És un pa amb tomàquet emulsionat, amb l’aroma deliciosa de l’alfàbrega… Ja veig que el primer regal d’utilitat pel bloc haurà de ser un sifó. És molt xulo com queda!!! És una idea excel.lent per sopars d’estiu amb molta colla! Apuntadíssim!! Petonets i espero més receptes de S.Joan!!
M'agradaM'agrada
Aquest estiu vul que em preparis aixó!! quina pinta més i més bona!!!
M'agradaM'agrada
Que delicia…se ve tan fresco que dan ganas de tomarlo ya!
Besiños.
M'agradaM'agrada
Uns gotets ben atractius !! i segur que bons! bona setmana!
M'agradaM'agrada
Ummmm ! Que bo aquest gotet. Tinc el sifó i només l’he utilitzat una vegada i fa tant… que no se ni si les càpsules hauran caducat.
Aquest cap de setmana el faig “fijo” que m’ha agrada moltíssim!!!!
Petonets
M'agradaM'agrada
Fa temps que busco l’excusa perfecte per regalar-me un sifó i em sembla que ja la tinc,jaja. Fantàstica recepta.
Petonets
M'agradaM'agrada
Jo no tinc sifó, però ja n’he mirat un parell. La veritat és que no hi entenc gaire… :/
El vostre plat pareix força refrescant ara que ve –ja és ací!– la caloreta!
Muac, polits!
M'agradaM'agrada
Ha d’estar boníssim!!, però no tinc sifó…, caldrà buscar alternatives!
M'agradaM'agrada
M’encaaaaaanta! La setmana que ve vénen uns amics a sopar a casa i ja tinc una manera fàcil i original per sorprendre’ls. Això del sifò és un bon invent per presentar les coses de manera suggerent, oi?
Petons!
Anna
M'agradaM'agrada
Un entrant ben bo i a més ben original presentat d’aquesta forma.
M'agradaM'agrada
si srs!!! aquest entrant es digne dels millors restaurants!!!! m’ha ecantat! crec que ha de ser una combinació fantàstica!!! cada cop tinc les dents més llargues de no haver estat per Sant Joan! buaaaaaaaaa. Molts petonets guapos
M'agradaM'agrada
Sà i boníssim. Jo que tinc un sifó per allà guardat ja sé com gastar els recargables…. jeje. M’encanta la idea de l’escuma d’oli d’oliva, aquest got els deuria sorprendre molt als vostres convidats!
Petonsss :)
M'agradaM'agrada
hummmmmm!!! M’encanta el suc de tomàquet… així que aquesta recepta me l’apunto segur!!
Molt bona pinta!
M'agradaM'agrada
Mare meva, quina recepta tan sofisticada!!!!!!! Si algun dia necessiteu algú que tasti el menjar m’aviseu!;)
Molts petonets.
M'agradaM'agrada
Ostres, quin entrant més original! Això de l’escuma queda súper professional! El sifó em tempta desde fa temps, però suposo que és un d’aquells estris que acaba arraconat al fons de l’armari, així que encara no m’he decidit…
M'agradaM'agrada
Y yo sin sifón, te lo puedes creer? Con la buena pinta que tiene esa espuma y lo fácil que parece!
M'agradaM'agrada
Doncs no tinc sifó, peró crec que el tindré aviat pq no deixo de demanar-lo.
El gotet és brutal, quina enveja em fan els vostres convidats!
Un petó,
Esther
M'agradaM'agrada
Ja tenia ganes de veure receptes de tot aquell tiberi que vàreu presentar per Sant Joan. Oooooooooooohh!!! que bó, fresquet i glamurós. Una delicia. petons,
M'agradaM'agrada
Uns gots molt i molt refrescants
Petons
M'agradaM'agrada
Fresquito y rico! Muy agradecido estos días, ayer hacía un aire caliente bastante molesto! Tu crema se ve exquisita, y además la presentación es muy bonita!
Besos
M'agradaM'agrada
Quina recepta tan deliciosa!!! Tinc el sifò ben abandonat des fa anys….. Li hauré de treure la pols.
M'agradaM'agrada
En pocs dies és la segona recepta que veig on s’utilitza el sifó. Em feu venir moltes ganes d’adquirir-ne un per poder-ho provar. Aquesta recepta es veu deliciosa.
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
Ayyyy, pero que receta más rica.
Esa espuma me ha dejado relamiéndome.
Me la apunto ahora mismo para probarla.
Besos
M'agradaM'agrada
impressionant i d’una bellesa extraordinària…felicitats!
M'agradaM'agrada
Uuuuuummmm,
que delicia de crema de tomate.
Me parece espectacular.
Te felicito.
Un saludo.
M'agradaM'agrada
Mare meua, amb sifó i tot! Això té una pinta espectacular. M’encanta aquesta cremeta i l’alfàbega li dóna un gustet molt bo. Gràcies pel teu comentari i disculpa el retard, he estat molt ocupada últimament i no he pogut entrar a veure els blocs. Besets.
M'agradaM'agrada
Bueno bueno, esto esta de lujo, ahora que viene el tiempo bueno de los tomates y yo que tengo tomates caseros de la huerta, lo haré para probarla, porque no me la pierdo por nada del mundo, besos.
M'agradaM'agrada
uns gotets molt i molt temptadors … Ideals per una d’aquests dies d’estiu
una abraçada
M'agradaM'agrada
Pero qué receta tan rica, éste te la fusilo literalmente, me encanta. Hay que darle caña al sifón, que luego me dicen en casa que está de adorno.
Besos
M'agradaM'agrada
me habia despitado este gotet me encanta y al espuma me mola mas
me la apunto ya
una abraçada parella
miquel
M'agradaM'agrada
¡Qué vasitos tan originales! Me han enamorado. La espuma de aceite de oliva parece nata montada sobre crema de fresas. Es genial. Y el sabor tiene que ser increíble, delicioso. Si no fuera por el sifón, lo preparaba ya.
Un besito,
Sacer
M'agradaM'agrada