Blocaires, arriba la setena edició de “la Recepta del 15”, aquest juliol dedicada als gelats i els sorbets.
Per la part que ens toca, la Sandra ja tenia la idea en ment de fer el típic pa amb oli i xocolata que ens fa pensar en els berenars d’anys enrere, però ens va anar perfecte haver fet recentment un plat amb escuma d’oli d’oliva, doncs en va sobrar i vam aprofitar per congelar-la i fer-ne unes espècie de sorbet-granissat.
La idea és presentar el gelat de xocolata sobre una base de pa de pessic o cóc, i acabar-ho amb l’escuma d’oli congelada, amb un punt de sal Maldon a sobre.
El que us explicarem com a recepta és la preparació del gelat de xocolata, doncs tant el cóc com l’escuma d’oli ja els podeu trobar al fons de receptes del nostre bloc.
Ara, com sempre, us recordem el més important de tot: aquells que participeu en la Recepta del 15, deixeu-nos si us plau aquí un enllaç a la vostra recepta per poder incloure-la a l’índex d’aquest mes. Per últim, com tots els mesos, el dia 20 publicarem l’anunci de l’ingredient o proposta de recepta pel mes d’agost.
I ara a refrescar-se amb les receptes d’aquest juliol! Gràcies a tots per participar i també per llegir-nos!
Ingredients
– Pa de pessic o cóc ràpid
– Gelat de xocolata
– Sorbet-granissat d’escuma d’oli d’oliva
– Sal Maldon
– Oli d’oliva
Ingredients (gelat de xocolata)
– 300 ml de llet
– 120 ml de nata per muntar
– 90 g de sucre
– 3 cullerades de cacau en pols
– 100 g de xocolata negra per fondre
– 2 rovells d’ou
– Xips de xocolata
Preparació
Escalfem la llet en un cassó, junt amb la nata, el sucre i el cacau, sense que arribi a bullir, fins que el cacau estigui ben dissolt.
Afegim la xocolata per fondre tallada a trossets ben petits, i remenem fins que ens desfaci, sempre vigilant que no bulli.
En un altre recipient batem els rovells d’ou, i hi posem la barreja a sobre i ho tornem al foc, molt lent, sense parar de remenar, fins que espesseixi (començarà a fer bombolletes) i llavors ho retirem del foc.
Ho deixem refredar i ho passem a un recipient, a poder ser d’acer. Ho posarem primer unes quantes hores al frigorífic, i després ja al congelador. Al cap d’una hora al congelador ho traiem i ho triturem amb la batedora per trencar els cristalls de gel que s’hagin format. Tornem a posar-ho al congelador i repetim el procés 4 o 5 vegades cada 40 o 50 minuts. L’última vegada que ho fem, remenarem amb una cullera i hi afegirem els xips de xocolata.
Podem passar-ho ja a un altre recipient per guardar-ho al congelador fins al moment de servir.
Emplatarem posant una capa no gaire gruixuda de pa de pessic al fons, el gelat a sobre, i finalment uns trossos del granissat d’escuma d’oli d’oliva (fet simplement congelant l’escuma). Ho acabem amb una mica de sal Maldon i unes gotes d’oli d’oliva.
Bon profit, i bona cuina!
mmmmmmm molt original! Ara que ho dius sí que fa recordar els berenars de anys i anys enrera, jeje. Aquesta proposta és molt més moderna i el contrast de les diferents textures ha de ser especial i deliciós.
Petons.
Belén.
M'agradaM'agrada
Carai!! quina recepta més original!! no n’havia sentit a parlar mai, però si està bo de forma tradicional, en gelat ni t’explico, fresquet i deliciós! m’agrada!! petons
M'agradaM'agrada
Una recepta de grans xefs.., La vostra causaria furor en els restaurants catalans.M´agrada molt.
M'agradaM'agrada
Bon dia guapos!!
Ja sabia que la vostra proposta seria ben original!!!!…però m’he quedat curta!! M’encanta!!! Ho haurem de provar. Per cert, ara m’heu recordat que vull/necessito un sifó!!;DD
Us deixo la meva proposta: gelat d’almívar de llet http://www.bontiberi.com/2011/07/gelat-dalmivar-de-llet.html
Petons!
M'agradaM'agrada
Que bo! la xocolata es veu ben negra, com ens agrada! I la presentació en aquest got dóna a aquest pa amb oli i xocolata un aire de peça de museu, jejeej!
Per cert, la sal maldon sobre les postres de xocolata i dóna un toc genial!!
M'agradaM'agrada
Boníssim!!! pa amb oli i xocolata… quantes vegadas ho hem menjat, quins records!!!!
Aquí us deixo el meu gelat d’avui:
http://paambtomaquet-marylou.blogspot.com/2011/07/gelat-de-xocolata-blanca-la-recepta-del.html
Petonets
M'agradaM'agrada
Ostres vosaltres sempre us sortiu amb aquestes receptes tan originals. Tota la combinació ha de resultar un postre boníssim, i amb l’escuma d’oli feta granissat…. que bo!
Us deixo el link del meu gelat:
http://acabatdefer.blogspot.com/2011/07/gelat-suprem-de-xocolata.html
Petons guapos!! ;)
M'agradaM'agrada
Nois, quins súper amfitrions que esteu fets! No sabeu com m’agrada el pa amb oli, sal i xocolata, a casa és un clàssic! Hauré de tastar el vostre.
Molts petonets i bon cap de setmana, llarg, llarg, llarg! ;)
M'agradaM'agrada
m’acabo de quedar sense paraules!!! cóm podeu ser tan originals?????? quina xulada! una combinació fantàstica per deixar bocabadats als convidats!!! molts petonets guapos!!!!! us deixo l’enllaç del meu gelat!!! ;P http://elmondejuju.blogspot.com/2011/07/gelat-de-mojito.html
M'agradaM'agrada
Me encanta como os ha quedado vuestro helado.
Os mando el enlace del mio.
Espero que os guste.
Besos
http://experimentoenlacocina.blogspot.com/2011/07/sorbete-de-sandia-y-citricos-cuando.html
M'agradaM'agrada
Quina passada….petons
M'agradaM'agrada
Quina proposta nois!!!! això és Ferran Adrià total!!!! quina cosa més exquisida!! us heu superat!!! jo aquest mes no hi he arribat!! tot just estema acabant els tocs finals de la cuina!! però la proposta em va resultar molt xula, avui em posaré les botes!!
Molts petonetsss guapos
M'agradaM'agrada
Sempre m’agradat molt el pa amb oli i la xocolata.
No et dic res , si a mes es gelat!
Deliciós.
L’apunto a pendents.
Petonets
M'agradaM'agrada
Excel·lent proposta!
Us deixe la meua (al final sí que hi he pogut participar!): http://rossejat.blogspot.com/2011/07/sorbet-dherba-sana.html
:)
M'agradaM'agrada
Plas plas plas (aplaudiments!!!) super original aquest gelat!! el meu berenar preferit convertit en un gelat… sembla màgia ;) qui m’ho hauria dit quan era petita que el pa amb oli i xocolata es podien convertir en gelat?? jeje No patiu per la meva recepta que aquesta tarda arribarà! petonets
M'agradaM'agrada
és una passada la vostra aportació!! ha d’estar….IMPRESSIONANT!!
aquí us deixo la meva recepta:
http://cuinautil.blogspot.com/2011/07/gelat-magnum.html
petonets
M'agradaM'agrada
El pa amb oli i xocolata és de les coses més bones que hi ha, si a més és en gelat, doncs no cal dir res més, deu ser genial!
Us deixem el nostre enllaç amb la nostra participació a la Recepta del 15. Petons!
http://cotodesucre.blogspot.com/2011/07/gelat-de-iogurt.html
M'agradaM'agrada
Un gelat que desperta records d’infantesa
Petons
M'agradaM'agrada
Hola, un cop més, recepta del 15.
M’encanta aquesta idea!!! es divertit, pensar, preparar, fotografiar,penjar la recepta, quin estres…..jaja
L’enllaç:http://caprofiti.blogspot.com/2011/07/gelat-de-vainilla-amb-virutes-de.html
Espero que us agradi!!!
Petonets.
M'agradaM'agrada
Hola, nois!
La vostra idea m’ha encantat, la trobo genial…seguint amb el vostre estil de reversionar receptes clàssiques de la nostra cuina…felicitats per la creativitat!!!
Aquí us deixo la meva proposta: Timbal gelat de xocolata amb cor de nectarina i cirera
http://inthekitchenoflove.blogspot.com/2011/07/timbal-gelat-de-xocolata-amb-cor-de.html
A veure què us sembla!
Gràcies per organitzar la Recepta del 15!
Una abraçada,
Amor
M'agradaM'agrada
uy, pero parece un tanto complejo, ¿no?
M'agradaM'agrada
Quin record dels berenars de quna era petita!!! em sembla una adaptació genial. Molt però que molt original!!!
M'agradaM'agrada
Mmm! Me encanta esta forma de comer el helado! Me parece una receta fantástica!!
besos
M'agradaM'agrada
Sou uns artistes! Quina imaginació! Una recepta tradicional la transformeu en una autèntica obra d’art! Felicitats
Petons
M'agradaM'agrada
Aquí està la meva…
http://gesmack.blogspot.com/2011/07/granissat-dherba-sana-la-recepta-del-15.html
M'agradaM'agrada
Hola!
Aquí us deixo la meva proposta:
http://adailysweet.blogspot.com/2011/07/sorbet-de-taronja.html
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
Hola,
jo també l’he fet de xocolata, però clàssic… el vostre sempre tan original, m’encanta!!!
aquí e meu:
http://allijulivert.blogspot.com/2011/07/gelat-de-xocolata-belga.html
Fins aviat,
Carme
M'agradaM'agrada
Aixó ho he de tastar. Era i és el meu berenar preferit i em trasportar al moments molt especials.
La veritat que no els hi faig gaire al meus nens així que m’heu donat una bona idea per donals-hi records meravellosos per quan siguin grans.
Petonets macos!!
M'agradaM'agrada
Mira que feu receptes originals, sempre em sorpreneu, i acabo amb un Ohh!
Us deixo la meva
http://elmeublogdecuina.blogspot.com/2011/07/gelat-de-vainilla.html
Petons
M'agradaM'agrada
Quina bona recepta nois, la veritat que de sempre un bon pa amb xocalata, es dels millors berenars, i vosaltres el convertiu en gelat. Una delicatessen total. Us felicito. Molts petons i bon cap de setmana.
M'agradaM'agrada
Em pensava que no arribaria a temps… http://tastarutes.wordpress.com/2011/07/15/gelat-de-iogurt-amb-pressec-al-forn-la-recepta-del-15/ Espero que us agradi!! ;)
M'agradaM'agrada
Ostres, doncs jo aquest cop no publicaré, la mancança de temps…(de fet, la meva ultima publicació va ser l’amanida :(/… Pel mes que ve.
Un super petó…
M'agradaM'agrada
Tanco els ulls i m’imagino la olor del pa amb oli i xocolata. Em transporta 30 anys enrera…Xocolata negra, presentació insuperable i records concentrats. Xavi i Sandra sou la hòstia (perdoneu, però algú ho havía de dir!) Molts petons parella i bon cap de setmana!
M'agradaM'agrada
Hola! Estic molt contenta d’haver participat en aquesta proposta!
Aquesta recepta d’avui del pa amb oli i xocolata.. mmmmm!!!
Aqui deixo l’enllaç de la recepta: http://gourmenderies.blogspot.com/2011/07/gelat-de-stracciatella.html
M'agradaM'agrada
Menuda peazo de propuesta que os habéis marcado, insuperable… tanto que casi me dá verguenza poneros la mía. Bueno, a ver que os parece :
http://hoycocinavivi.blogspot.com/2011/07/helado-de-fartons-con-torrija-de.html
Besos desde Hoy cocina Vivi.
M'agradaM'agrada
Buff, una mica més i la meva recepta és la recepta del 16. Doncs aquí teniu la meva proposta: gelat de iogurt amb coulis de nabius. Per cert, la vostra proposta m’agrada molt, ja us he dit que la versió de pa amb oli i xocolata és tot un repte i hi ha molts restaurants que la versionen en format gelat. M’encanta!!!
http://courecoulants.blogspot.com/2011/07/gelat-de-iogurt-amb-coulis-de-nabius.html
M'agradaM'agrada
ay!!! como me recuerda a mi niñez, aunque menos sofisticado, claro.
Delicioso, me ha encantado.
Besos
M'agradaM'agrada
Parella felicitas me ha encantado esta idea es muy original y la presentacion muy chula un clasico de toda la vida en version moderna
una abraçada
miquel
M'agradaM'agrada
Ostres, que original!. En aquest recull estan sortint coses molt interessants!. Aquesta, a més, amb records d’infantesa!
M'agradaM'agrada
Encara que una mica tard et deixo l’enllaç de la meva recepta Gelat de cireres
http://femunmos.blogspot.com/2011/07/gelat-de-cireres.html
M'agradaM'agrada
He visto vuestro comentario en mi blog… ¿qué he hecho mal esta vez? Soy un desastre, de verdad.
Os he dejado el enlace para participar y no sabía que había que poner algo para el índice. Sí quiero que lo pongáis.
Decidme cómo lo hago la próxima…. A ver si me entero de una vez, que de verdad que se me va la cabeza, jajaja.
Gracias por avisarme.
Besos
M'agradaM'agrada
Aquest pa amb oli i xocolata m’encanta!!! Em recorda els berenars de petita!!, el meu preferit!
M'agradaM'agrada
Que bonissím!!! Acabo de rememorar la meva infantessa!!!! ;-) Gracies!!!
Jo arribo tardissim i no se que passa que no puc deixar-vos el meu enllaç al post que toca… us ho deixo aqui… I’m sorry!!!!!! :-(
http://encontrarlafelicidadenlosdetalles.blogspot.com/2011/07/helado-de-te-verde-y-kefir.html
Un petonet
M'agradaM'agrada
Hola,
Quina cosa més bona i original… Com no, aquesta recepta va apuntada a pendents i amb urgència!!
Petonets
M'agradaM'agrada