Pa amb oli i xocolata

Blocaires, arriba la setena edició de “la Recepta del 15”, aquest juliol dedicada als gelats i els sorbets.

Per la part que ens toca, la Sandra ja tenia la idea en ment de fer el típic pa amb oli i xocolata que ens fa pensar en els berenars d’anys enrere, però ens va anar perfecte haver fet recentment un plat amb escuma d’oli d’oliva, doncs en va sobrar i vam aprofitar per congelar-la i fer-ne unes espècie de sorbet-granissat.

La idea és presentar el gelat de xocolata sobre una base de pa de pessic o cóc, i acabar-ho amb l’escuma d’oli congelada, amb un punt de sal Maldon a sobre.

El que us explicarem com a recepta és la preparació del gelat de xocolata, doncs tant el cóc com l’escuma d’oli ja els podeu trobar al fons de receptes del nostre bloc.

Ara, com sempre, us recordem el més important de tot: aquells que participeu en la Recepta del 15, deixeu-nos si us plau aquí un enllaç a la vostra recepta per poder incloure-la a l’índex d’aquest mes. Per últim, com tots els mesos, el dia 20 publicarem l’anunci de l’ingredient o proposta de recepta pel mes d’agost.

I ara a refrescar-se amb les receptes d’aquest juliol! Gràcies a tots per participar i també per llegir-nos!

Ingredients

– Pa de pessic o cóc ràpid

– Gelat de xocolata

– Sorbet-granissat d’escuma d’oli d’oliva

– Sal Maldon

– Oli d’oliva

Ingredients (gelat de xocolata)

– 300 ml de llet

– 120 ml de nata per muntar

– 90 g de sucre

– 3 cullerades de cacau en pols

– 100 g de xocolata negra per fondre

– 2 rovells d’ou

– Xips de xocolata

Preparació

Escalfem la llet en un cassó, junt amb la nata, el sucre i el cacau, sense que arribi a bullir, fins que el cacau estigui ben dissolt.

Afegim la xocolata per fondre tallada a trossets ben petits, i remenem fins que ens desfaci, sempre vigilant que no bulli.

En un altre recipient batem els rovells d’ou, i hi posem la barreja a sobre i ho tornem al foc, molt lent, sense parar de remenar, fins que espesseixi (començarà a fer bombolletes) i llavors ho retirem del foc.

Ho deixem refredar i ho passem a un recipient, a poder ser d’acer. Ho posarem primer unes quantes hores al frigorífic, i després ja al congelador. Al cap d’una hora al congelador ho traiem i ho triturem amb la batedora per trencar els cristalls de gel que s’hagin format. Tornem a posar-ho al congelador i repetim el procés 4 o 5 vegades cada 40 o 50 minuts. L’última vegada que ho fem, remenarem amb una cullera i hi afegirem els xips de xocolata.

Podem passar-ho ja a un altre recipient per guardar-ho al congelador fins al moment de servir.

Emplatarem posant una capa no gaire gruixuda de pa de pessic al fons, el gelat a sobre, i finalment uns trossos del granissat d’escuma d’oli d’oliva (fet simplement congelant l’escuma). Ho acabem amb una mica de sal Maldon i unes gotes d’oli d’oliva.

Bon profit, i bona cuina!

44 pensaments sobre “Pa amb oli i xocolata

  1. Belén diu:

    mmmmmmm molt original! Ara que ho dius sí que fa recordar els berenars de anys i anys enrera, jeje. Aquesta proposta és molt més moderna i el contrast de les diferents textures ha de ser especial i deliciós.
    Petons.
    Belén.

    M'agrada

  2. Roser diu:

    Carai!! quina recepta més original!! no n’havia sentit a parlar mai, però si està bo de forma tradicional, en gelat ni t’explico, fresquet i deliciós! m’agrada!! petons

    M'agrada

  3. albota diu:

    Que bo! la xocolata es veu ben negra, com ens agrada! I la presentació en aquest got dóna a aquest pa amb oli i xocolata un aire de peça de museu, jejeej!
    Per cert, la sal maldon sobre les postres de xocolata i dóna un toc genial!!

    M'agrada

  4. ingrid diu:

    Quina proposta nois!!!! això és Ferran Adrià total!!!! quina cosa més exquisida!! us heu superat!!! jo aquest mes no hi he arribat!! tot just estema acabant els tocs finals de la cuina!! però la proposta em va resultar molt xula, avui em posaré les botes!!
    Molts petonetsss guapos

    M'agrada

  5. Bet diu:

    Plas plas plas (aplaudiments!!!) super original aquest gelat!! el meu berenar preferit convertit en un gelat… sembla màgia ;) qui m’ho hauria dit quan era petita que el pa amb oli i xocolata es podien convertir en gelat?? jeje No patiu per la meva recepta que aquesta tarda arribarà! petonets

    M'agrada

  6. Amor Ayala diu:

    Hola, nois!
    La vostra idea m’ha encantat, la trobo genial…seguint amb el vostre estil de reversionar receptes clàssiques de la nostra cuina…felicitats per la creativitat!!!

    Aquí us deixo la meva proposta: Timbal gelat de xocolata amb cor de nectarina i cirera
    http://inthekitchenoflove.blogspot.com/2011/07/timbal-gelat-de-xocolata-amb-cor-de.html
    A veure què us sembla!

    Gràcies per organitzar la Recepta del 15!
    Una abraçada,
    Amor

    M'agrada

  7. Esther diu:

    Aixó ho he de tastar. Era i és el meu berenar preferit i em trasportar al moments molt especials.
    La veritat que no els hi faig gaire al meus nens així que m’heu donat una bona idea per donals-hi records meravellosos per quan siguin grans.
    Petonets macos!!

    M'agrada

  8. joaquina diu:

    Quina bona recepta nois, la veritat que de sempre un bon pa amb xocalata, es dels millors berenars, i vosaltres el convertiu en gelat. Una delicatessen total. Us felicito. Molts petons i bon cap de setmana.

    M'agrada

  9. a bell bulto (Montse) diu:

    Tanco els ulls i m’imagino la olor del pa amb oli i xocolata. Em transporta 30 anys enrera…Xocolata negra, presentació insuperable i records concentrats. Xavi i Sandra sou la hòstia (perdoneu, però algú ho havía de dir!) Molts petons parella i bon cap de setmana!

    M'agrada

  10. ana diu:

    He visto vuestro comentario en mi blog… ¿qué he hecho mal esta vez? Soy un desastre, de verdad.
    Os he dejado el enlace para participar y no sabía que había que poner algo para el índice. Sí quiero que lo pongáis.
    Decidme cómo lo hago la próxima…. A ver si me entero de una vez, que de verdad que se me va la cabeza, jajaja.
    Gracias por avisarme.
    Besos

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.