Pastís de fruites

Semblava que no havia d’arribar mai, però per fi ho podem dir: ja estem de vacances! Només serà una setmaneta, però ja és molt, i ens en morim de ganes!

Així doncs amb l’entrada d’avui tanquem el bloc durant uns quants dies, fins que tornem a estar per Barcelona.

Per la setmana que ve, però, tenim programada una entrada perquè es publiqui automàticament… la del dia 20 per anunciar-vos el nou ingredient de la Recepta del 15 d’agost!

I bé, aquest petit parèntesi el fem deixant-vos la recepta d’un fantàstic pastís de fruites i crema que ens vam menjar aquí a casa ahir a la nit, a l’aniversari de l’Amàlia, així que aprofitem per felicitar-la de nou des d’aquí! Per molts anys guapíssima!

Nosaltres el vam fer així perquè teníem unes quantes nectarines a la cuina i s’havien d’aprofitar, però clar, el pastís admet tot tipus de fruites, així que poseu-hi imaginació!

Per cert! Tot i ser juliol, durant aquesta Recepta del 15 hem recollit una seixantena de gelats i sorbets, podeu donar-hi una ullada aquí. Moltes gràcies a tots per participar-hi!

Ingredients (per un motlle de 24cm)

– 1 làmina de pasta brisa

– Crema pastissera

– 2 nectarines

– Fruites vermelles

– 2 cullerades de melmelada de préssec

– 2 cullerades d’aigua

Per la crema pastissera:

– 500 ml de llet

– 3 rovells d’ou

– 100 g de sucre

– 40 g de farina de blat de moro (Maizena)

– 1 branca de canyella

– Pell de taronja

Preparació

Comencem a preparar la crema, dissolent la farina de blat de moro en un raig de llet freda.

Posem en un cassó al foc la resta de la llet, i hi posem el sucre, la canyella i un tros de pell de taronja. Una vegada arrenqui a bullir, ho traiem del foc i deixem que es refredi una mica.

En un altre recipient barregem la Maizena amb els rovells. A sobre, hi colem la llet temperada per separar la canyella i la taronja, i ho barregem bé.

Tornem a posar la crema al foc, i remenem sense parar. Quan torni a bullir la retirem del foc i deixem que es refredi.

Cobrim un motlle rodó amb la làmina de la pasta brisa i ho posem al forn a 220ºC durant uns 15-20 minuts (fins que agafi un color daurat). Una vegada s’hagi refredat, l’omplim amb la crema pastissera.

Ho cobrim amb les nectarines tallades pel voltant, i amb les fruites vermelles a la part del mig.

Dissolem dues cullerades de melmelada de préssec amb dues cullerades d’aigua en un cassó a foc baix, i amb aquesta barreja pintem el pastís per donar-li brillantor.

El guardem a la nevera fins que el servim, quanta més estona millor, perquè la crema estigui ben freda.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Pastissets de llimona i ametlla de la Julia Child

Coca de Sant Joan (farcida de crema pastissera cremada)

 

 

 

 

 

 

 

 

38 pensaments sobre “Pastís de fruites

  1. GEMMA diu:

    A casa, aquest tipus de pastís de fruite, tenen l’éxit assegurat.
    Que paseu unes bones vacances, que encara que son pocs dies, sempre van bé.
    Petonets.

    Esperem el dia 20………a veure quina ens espera

    M'agrada

  2. Bet diu:

    Ohh m’encanta m’encanta!! és dels meus preferits!!!!!!! :D jo també espero el dia 20 per saber la nova proposta ;) petons i gaudiu al màxim d’aquestes vacances!!

    M'agrada

  3. Paula diu:

    Ohhh!!! Quin pastís més maco!!
    Ja en podeu anar ficant a dins un tupper i portar-lo cap aquí!!
    “Serà maravillosooooo….!!!”” ;DD
    Petonets guapos i a gaudir!

    M'agrada

  4. Cook me tender diu:

    Preciòs pastís!!! Quines ganes de catarlo y fer-li fotos! Que per cert les teves genial!! Jo no he fet mai un pastís així perque em fa com cosa de que no col.loqui be les rodanxes de fruita, vamos que no em quedi aquesta forma tant preciosa!! Felicitats!! Y descanseu molt! Petons

    M'agrada

  5. a bell bulto (Montse) diu:

    Una manera molt dolça de començar vacances!! Amb nectarines té una pinta boníssima! Gaudiu i descanseu força! Ens retrobarem a finals d’estiu, perquè la propera recepta del 15 em temo que no podré fer-la… Ja intentaré fer-hi un cop d’ull. Molts petonets i molt, molt bones vacances!!!

    M'agrada

  6. judith diu:

    Bon dia guapos!!! només us escric per dir-vos que m’estic morint d’enveja perquè esteu de vacances!!! buaaaaaa, no sé si ho superaré… mentrestant miraré aquest pastís tan i tan maco!!! quina sort la teva amiga nena!!! milions de petonets i gaudiu!!!! (PD: no se si amb 1 capipi hi haurà suficient pq em tingueu contenta! ajajajajajajajajaj)

    M'agrada

  7. Anna diu:

    Mmmm m´encanten aquest pastissos de fruites! Quedn molt b! Us ha quedat molt maco.
    Petons i fins a la tornada!
    PEr cert, si que us vaig deixar l´enllaç del gelat!

    M'agrada

  8. Mònica - Coses de Llàbiro diu:

    Quina enveja em feu tots plegats: vosaltres que ja esteu de vacances i l’Amàlia per aquest súper pastís!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Enhorabona per la participació, què seria de la Recepta del 15 sense els fogons de la bordeta???????????????????????? Sou uns grans anfitrions, sempre us ho dic però és cert.
    Ja tinc ganes de veure el proper ingredient.
    Molts petonets.

    M'agrada

  9. joaquina diu:

    Quin goig que fa aquest pastís, per descomptat que prenc bona nota, amb el munt de nectarines que tinc, el puc fer perfectament. Bones vacances guapos, a gaudir-les força. Petons,

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s