Trufes d’aniversari

Avui 1 d’agost tot just fa un any que començàvem el nostre bloc, un any que entre mil receptes i mil companys blocaires ens ha passat volant.

Ha estat un any de descobriments, no només culinaris, sinó també personals. Hem trobat aquí a la xarxa una gran comunitat d’apassionats de la gastronomia, però també de defensors del concepte de compartir i d’aprendre. I això ens encanta i entusiasma per seguir endavant un any més i tots els que hagin de venir!

I per celebrar-ho, encara no només sigui virtualment, us portem aquestes trufes d’aniversari. Ideals per regalar en alguna data especial, i que en aquest cas ens hem obsequiat a nosaltres mateixos per fer-nos un homenatge dolç en aquest primer aniversari del bloc. No són fàcils, sinó facilíssimes de preparar, així que no teniu excusa per no provar de fer-les.

Per cert, anireu veient pel bloc alguns petits canvis per fer-lo més pràctic, com l’índex de receptes, que hem reclassificat en categories i convertit en una galeria d’imatges. O el logotip de “la Recepta del 15”, que hem renovat sota petició de bastants blocaires que ens demanaven una imatge genèrica per poder posar al seu bloc!

Gràcies a tots per llegir-nos, per deixar-vos llegir, per compartir-ho tot, pel suport que heu anat donant durant aquest últims mesos a una idea tant petita com va ser “la Recepta del 15″… En definitiva, gràcies a tots per ser-hi i seguir construint dia a dia la gastrosfera!

Ingredients (20/25 peces)

Ganache

– 200 ml nata líquida

– 240 g de xocolata amb min. 70% de cacau

Cobertura

– 100 g xocolata amb min. 70% de cacau

– Cacau en pols

Preparació

Comencem a preparar la ganache tallant la xocolata a trossets i posant-la en un bol. Escalfem la nata líquida i l’aboquem a sobre de la xocolata trossejada i remenem fins que estigui tot ben barrejat. Ho reservem a la nevera durant una hora com a mínim, perquè agafi consistència.

Fonem la xocolata per la cobertura al microones, a potència baixa perquè no se’ns cremi. També podem fer-ho al bany maria; és més lent però segur que no se’ns cremarà la xocolata.

Traiem la ganache de la nevera, i n’anem fent boletes amb una cullera de postres, les quals suquem en la xocolata fosa i després passem per un bol amb cacau en pols. A nosaltres ens agrada el fet de que quedin irregulars i no fer-ne esferes perfectes.

Les anem posant sobre una reixeta i ho deixem refredar a la nevera.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Brownie amb nous de macadàmia

 

 

 

 

 

 

 

 

44 pensaments sobre “Trufes d’aniversari

  1. Bet diu:

    Oitan que provarem de fer-les!!! moltes felicitats per aquest blog tan fantàstic, ple de receptes i entusiasme, el veus per primer cop i tens ganes de tornar-hi sempre!!! ;) que per molt més temps continueu donant-nos idees tan bones, gràcies a vosaltres!! un petonàs!

    M'agrada

  2. Sonia - L'Exquisit diu:

    L’enhorabona per aquest primer any i per l’index amb fotos, q a mi m’encanten per poder trobar més coses per tastar…

    les trufes tenen una pinta impressionant, pero a mi no m’agraden, prenc nota per si mai n’he de regalar…

    M'agrada

  3. Mercè diu:

    Per molts anys!!! I per molts més us puguem continuar llegint!
    I l’índex de receptes amb les fotos, genial!! Jo fa temps ho vaig intentar, però el senyor blogger en aquest sentit és un desastre. ;)
    Us agafo un parell de trufes per celebrar aquest primer anyet amb vosaltres! :)
    Petons!

    M'agrada

  4. Sònia diu:

    Que be!!!! M’encanta el nou logo de la recepta del 15!!!! I amb l’index… feu fet obrir una gana espantosa!!!! jajajajaja
    Les trufes…. perfectes per a un dia com avui!!!
    Un petonas i felicitats!!!!
    Sònia

    M'agrada

  5. judith diu:

    cóm?????? 1 any??? i m’haig d’enterar pel bloc??? això ho hem de celebrar amb una caipirinha! jaajajajajajaja ;). Vosaltres porteu les trufes, no???? moltíssimes felicitats guapos!!!!! sou els millors i no fa falta que us digui que m’encanteu, oi???? ja us estiraré les orelles!!!! Molts petonets i felicitats.

    M'agrada

  6. Gemma diu:

    MOLTS FELICITATS!!! i gràcies pel nou logo, ja el tinc penjat al bloc, m’agrada molt!
    Jo també estic fent uns petits canvis, com l’encapçalament. Tinc varies ideies però ara com ara no ser ni cop posar-m’hi.
    Si això dels blogs és una gran descoberta, si més no instructiva, durant tot aquest temps hem aprés molt.

    M'agrada

  7. Helena diu:

    Moltes felicitats guapos! la veritat és que des del principi us heu convertit en uns dels blocs que segueixo amb més ganes.Receptes tradicionals, amb punts innovadors i sobretot moooolt apetitoses ;)
    Justament l’altre dia deia a casa… vull fer trufes! ara no tinc excusa, i si dieu que és facilíssima ja puc afanyar-me!
    Petonssss

    M'agrada

  8. Paula diu:

    Felicitats guapossss!!
    M’agrada molt l’índex que heu fet i el logo també us ha quedat xulíssim, però això de les trufes no es fa…fa un parell d’hores que volia començar una cura de desintoxicació de xocolata!! He sentit sorteig??!!! ;DDD
    Petons!

    M'agrada

  9. GEMMA diu:

    Moltisimes felicitats!!!!!
    Espero poder seguir visitant el vostre blog molt de temps. A veure si quan organitzem una trobada blogaire de Sants, ens coneixem.
    Petonets.

    M'agrada

  10. Alba diu:

    Moltes felicitaaats!!! pensaveu que havia desaparagut eh!! :p casi casi xò no del tot!! :)
    Un anyet ja!! ole ole!! sou fantàstics i teniu un bloc genial. Espero que seguiu amb aquest bon rotllo durant moooolts anys i poguem gaudir de les vostres delicioses receptes!
    Acabo de veure que la recepta del 15 x agost va de prèssecs. Intentare no fallar aquest cop. En quan em recuperi de les meves pupes em poso a cuinar!!
    Molts petoneeeets!!

    M'agrada

  11. joaquina diu:

    Moltes Felicitats per aquest primer any blocaire i gràcies per compartir totes les vostres receptes. Les trufes, per descomptat que les faré. Que bones. Una copeta de capa i a continuar gaudint de la festa. Ja he canviat l´imatge del repte, que heu disenyat amb molt bon gust. petons,

    M'agrada

  12. Ingrid diu:

    Moltíssimes felicitats macus!!!! 1 anyet ja!! com passa de ràpid el temps…jo el faig el mes que ve!!! mai hagués pensat que coneixeria gent tan fantàstica i que ja tindriem montat fins i tot el club de les bruixetes!!! ;)
    Enhorabona per aquest bloc tant fantàstic que teniu i espero que en pogeu celebrar molts mésss!!! sobretot amb aquestes trufes!! per morir-se!
    Un petonàs enorme nois!

    M'agrada

  13. Carme diu:

    Moltes felicitats!!! espero que continueu molts més.
    El nou logo de la recepta del 15 molt xulo. Ara me’n vaig a veure l’index, tot menjant virtualment una d’aquestes delicioses trufes… uhmmmm
    Petons

    M'agrada

  14. Eva diu:

    Mooooltíssimes felixcitats!!! 1 any!!!! com passa el temps de ràpid, oi? jo amb el vostre permís m’agafo tota la capsa de trufes…que fan una pintaaaaa!!! :))
    Petunets,
    Eva.

    M'agrada

  15. Josep diu:

    Sandra & Xavi,
    Que per moooooolts anys poguem seguir gaudint dels magnífics plats que prepareu i de iniciatives tan fantàstiques com la recepta del 15.
    Que passeu un bon estiu.
    Una abraçada ben forta

    Glòria i Josep

    M'agrada

  16. Valerie diu:

    Me acuerdo cuando hice trufas, lo rápido que se derretían entre mis manos jaja Me encantan, aunque para hacerlas lié lo que no te puedes imaginar en la cocina!!

    Me apetece mucho una tuya…

    Besos!

    M'agrada

  17. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Moltíssimes felicitats als dos pel vostre “savoir faire” i el vostre “bon rotllo” que impregneu a cada entrada!, dóna gust entrar al vostre bloc i fer-hi una ullada!, així que espero en seguim gaudint per molts anys més i també de la vostra companyia…Fins aviat i BONES VACANCES!

    M'agrada

  18. Angel Nicolau diu:

    un any i sembla que porteu tota la vida fent aquestes coses. I a pesar d’això quina gracia, quina frescura. Dona gust visitar-vos, compartir-vos i “robar-vos” receptes. Felicitats i per molts anys! Salut i força al canut!

    M'agrada

  19. ANABDN diu:

    Moltes felicitats per aquest primer any i els que vindràn.
    Es fan extranys aquest canvis del blog, per la costum, segur que son molt més pràctics.
    M’encanten les trufes.
    Petons.

    M'agrada

  20. fem un mos diu:

    Moltes felicitats per aquest aniversari!!!
    Espero que en siguin molts mes el que pugui seguir gaudint de les vostres receptes i esdeveniments.
    Moltes gracies per les trufes, boníssimes segur
    Una abraçada

    M'agrada

  21. gemma diu:

    Per molts anys! Espero poder seguir gaudint durant molt més temps de les vostres delicioses receptes, dels vostre bon humor idels vostres comentaris tan atents i personals. Aquestes trufes em semblen la millor proposta per celebrar com cal aquesta ocasió.
    Ja sabeu que he acabat l’stage i ja sóc de vacances, així que vinc a desitjar-vos un bon estiu i unes bones vacances. Ens veiem el setembre!

    M'agrada

  22. ana diu:

    Felicidadessssssssss.
    Enhorabuena por este añito. Seguid dejando que aprendamos de vuestra cocina.
    Me quedo con vuestras trufas que tienen una pinta estupenda además de ser de lo más fácil.
    Me llevo el logo.
    Besos

    M'agrada

  23. ÒscarAzAl diu:

    Moltes felicitats! Li he passat l’enllaç del bloc al meu xicot perquè em faci les trufes (ell és l’entès en cuina) i tooota la resta, que vaig amb un any de retard! :S

    M'agrada

  24. lacuinadeleri diu:

    Moltes Felicitatssssssssssssssssssssss! Encara que de vacances, no podia deixar d’escriure un comentari. Gràcies pel nou logo, per a la recepta del 15 i per les vostres magnífiques entrades. Desitjo poder continuar gaudint d’elles molt de temps. Un aniversari mereix unes trufes com aquestes!
    Petonets

    M'agrada

  25. Mglòria diu:

    Han passat 7 dies de l’aniversari, però espero arribar a temps per la cel·lebració, ja que de trufes a aquestes alçades ja no en deuen quedar ; ) !!!
    MOLTES FELICITATS per omplir la blogesfera amb propostes sempre interessants, espero poder seguir gaudint de vosaltres molts anys més!
    Una abraçada ben forta,
    Mglòria

    M'agrada

  26. CRISTINAT diu:

    Nois, per molts anys! Estic de vacances i he endollat l´ordinador i com no m´he passejat pels blocs…He aguantat una setmana sense entrar-hi.i ja no podia més.

    Fins el setembre i guardeu-me una trufa! si no en queden les torneu a fer d´acord?

    M'agrada

  27. Irene diu:

    Enhorabona per l’aniversari! En un any heu aconseguit tenir un blog espectacular, heu fet un molt bon treball.
    Espero que no costi gaire tornar a la rutina després de les vacances :) Un petó!

    M'agrada

  28. myfudomyfudo diu:

    I hardly understand Italian but my friend was looking for an anniversary dessert for her boyfriend. I stumbled upon your blog and it looks like a perfect romantic to share with.

    M'agrada

  29. ÒscarAzAl diu:

    You don’t need to understand Italian to read this blog in Catalan, actually. Don’t worry; it was an easy mistake to make.

    Anyway, I bet you friend’s boyfriend will be delighted with this tasty dessert! ;)

    M'agrada

  30. maia diu:

    Moltes feliçitats, teniu un blog fantastic, espero las vostras entrades “en candeletes”…i ha sigut un plaer visitar-vos tot aquest any. I las trufes, vici, vici, vici!!!!! però quin vici més bó…;)

    M'agrada

  31. Isabel diu:

    Espero poder gaudir per molts anys mes de la vostra
    companyia i de les vostres iniciatives.
    Felicitats per el vostre bon rotllo….
    Petonets…..i guardeume alguna trufeta!

    M'agrada

  32. Amor Ayala diu:

    Moltes felicitats, nois!!!
    Tot i que les vacances no m’han permès èsser puntual amb la felicitació arribi, no vull deixar passar l’oportunitat d’expressar-vos la meva admiració per la vostra feina tant ben feta. M’encanta passejar-me pel vostre blog!!!
    Petons,
    Amor

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.