Aquest passat cap de setmana vam estar a Seva amb la família de la Sandra, i amb la prunera del jardí carregada de fruita era inevitable que passés!
L’Ori, el petit de la casa, es va enfilar per la branques per agafar les prunes que estaven més amunt, i la Sandra, amb sa mare i sa cosina (la Gemma de “Taronja i llimoner“), van fer la melmelada.
La veritat és que és una meravella això de collir la fruita de l’arbre i al cap de poc més d’una hora tenir una melmelada boníssima llesta per menjar. Sí, d’acord, a Barcelona també es pot fer melmelada a casa comprant les prunes a la fruiteria, però clar, no acaba de ser exactament el mateix!
Ingredients (2 pots mitjans)
– 1 kg de prunes
– 400 g de sucre
– El suc de mitja llimona
– Canyella en pols
Preparació
Pelem i traiem el pinyol de les prunes.
Les posem en una cassola amb el sucre, el suc de llimona i un polsim de canyella en pols, i ho coem durant uns 45 minuts.
Anem retirant l’escuma que es va fent durant la cocció, i passats els 45 minuts retirem l’aigua que ha deixat anar la fruita. Ho triturem una mica amb la batedora elèctrica, vigilant de que en quedin trossos, no ens ha de quedar un puré.
En una altra cassola, amb un drap de cuina folrant-ne l’interior, posem aigua a bullir i hi deixem uns 10 minuts els pots i els taps que farem servir per envasar la melmelada.
Traiem els pots i els omplim amb la melmelada sense deixar-la refredar. Els tanquem i els tornem a posar a la cassola amb el drap i aigua bullent durant 20 minuts, de tal manera que es faci el buit.
Esperarem que l’aigua es refredi per treure els pots de la cassola.
Els hem deixat reposar de cap per avall unes hores.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Aquesta melmelada si que es de luxe, ens hem de conformar a fer-la amb la fruita que comprem, però el sabor es molt diferent.
petons.
M'agradaM'agrada
mmmm… quina delicia!!! Res a veure si les prunes son acabades de collir….. quina enveja!!! jajajaja
Jo tinc localitzada una figuera (propietat del mon!)…. se’m fa salivera de pensar-hi…. ;-)
Un petonas
Sònia
M'agradaM'agrada
Mmmmm segur que està boniiiisssima!!!
M'agradaM'agrada
ohhh!! m’encanta la melmelada de prunes, jo aquests dies també he fet alguna melmelada i confitura…. ho penjaré aviat al bloc!! Quina gràcia m’ha fet saber que la Sandra és de Seva, jo sóc de Centelles!!
petonets
M'agradaM'agrada
Ostres, que bona ha de ser? Aquest estiu per a mi haurá sigut l’estiu de les melmelades. Feia molts i molts anys que no en feia i ja n’he fet de préssec (vosaltres en sou els culpables, per la recepta del 15), i diumenge en vaig fer de pera, vaig marxar de casa els meus pares amb una bossa de peres ben plena. També he aprofitat per fer un pastís que está a casa perqué aquesta tarda li clavem queixalada. Espero tenir temps de fer-ne les fotos.
Una forta abraçada i… puc agafar un pot de melmelada?;-)
M'agradaM'agrada
¿de dónde saco yo un ciruelo? ya se que puedo comprarlas pero yo quiero una mermelada como la vuestra, ¡que pinta!!!
M'agradaM'agrada
Se ve deliciosa… pero como dice Heva. de donde sacamos un ciruelo nosotros????
BEsos.
M'agradaM'agrada
Tot i no ser massa aficionat a les melmelades, haig de reconèixer, només veient la foto, que és realment temptadora.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Què bona!
M'agradaM'agrada
Ostres!! sabeu que aviat en publicaré una? serà de figues en el meu cas… és que la meva àvia té dues figueres enormes i en tenim un munt! La de prunes no l’he tastat mai, i això que diuen que és tan bona… llàstima que des de les fotos no es pugui tastar, que sinó ara mateix hi posaria la cullerada ;) petonets
M'agradaM'agrada
La setmana passada vaig fer mermelada de prunes, jo també.
Encara no la he tastat, pero, els que l’han provat, diuen que ja en puc preparar més…
Petonets.
M'agradaM'agrada
excelente textura, bien cremosa, como a mí me gusta, me lamería la pantalla, jeje
M'agradaM'agrada
el meu pare també en feia sovint!!! pero li quedava molt líquida!!! li ensenyaré la teva recepta!! petons
M'agradaM'agrada
Ha d’estar boníssima! Aquest diumenge vam anar buscar móres i ja he fet la melmelada. És agost i temps de prunes…i prunes.
M'agradaM'agrada
Aquest tipus de prunes són les que més m’agraden. I si les culls tu mateix ja no diguem.
Per cert, avui marxem cap a Xina per tant serem baixa per la recepta del 15. Sóm uns pestes, ja ho sabem, però no hi ha hagut temps. per la de setembre no fallem, eh?
Apa, molts petonets i a cuidar el país en la nostra absència!!
M'agradaM'agrada
Hola,
Ja estic al teu reconet i em trobo amb una melmelada de prunes!!!
Quina rebuda més dolça, jejejeje
T’agafo una miqueta i aprofitaré aquestes vacances per llegir-te.
Salutacions :)
M'agradaM'agrada
Poder agafar la fruita de l’arbre i fer-ne melmelada és tot un luxe, enhorabona per aquests pots!
M'agradaM'agrada
Seva?? m’encanta! els meus sogres s’estan fent una caseta, haviam si acabem però em sembla que serà com la sagrada familia!! jee! em conformo amb una mica d’aquesta mermelada!
bones vacances!
petonets
M'agradaM'agrada
Boníssima, segur que si!
PTNTS
Dolça
M'agradaM'agrada
Qué maravilla poder hacer mermelada con la fruta recién cogida.
Tiene que tener un aroma y un sabor delicioso.
Besos
M'agradaM'agrada
Ja m’heu posat un punt negre negatiu per comentar amb retràs??
Si jo ja m’emociono quan menjo fruita acabada d’agafar de l’arbre, imaginau que faria amb aquesta melmelada!!!
Petons guaposs!!
M'agradaM'agrada
És temps de melmelades i de conserves. Jo no paro i gairebé no tinc temps ni de posar-me al blog. A veure si poc a poc vaig posant totes les que he fet. Aquesta de prunes no l’he provat mai, així que una més a la llista?
Petons
M'agradaM'agrada
No hay nada como tener la fruta en casa¡¡ De tal ciruelo, la mermelada ha de ser superdeliciosa. Hay que cuidarlo. Lo natural no tiene precio. Saludos.
M'agradaM'agrada
Aquest any he fet un munt de melmelades i confitures, m’agrada mol fer-les.
Ting melmelada per quasi tot l’any.
Però de prunes aquest any no l’he fet.
Queda pendent i espero em quedi tan bona con la vostre.
Petonets parella.
Isabel
M'agradaM'agrada