Després d’un mes de juliol més tardorenc que altra cosa, durant aquest agost sembla que l’estiu ha vingut per quedar-se. I què millor que una bona llimonada feta a casa per refrescar-se durant aquests dies tant xafogosos?
Precisament aquest mes, des de “Memòries d’una cuinera” ens han proposat elaborar llimonades, i per això us portem aquesta recepta, una mica més elaborada que la típica i ràpida “aigua+llimona+sucre”, però que val la pena invertir-hi uns minuts més doncs la diferència en el resultat serà notable.
El sucre el dissoldrem per separat en un xarop, cosa que segurament ja feu molts, i que evita trobar-nos trossos de sucre sense desfer en mig de la llimonada. També hi hem posat un toc de llima, i a més a més l’hem aromatitzada amb alfàbrega, que li dona un punt refrescant boníssim. Això sí, vigileu la quantitat que n’hi poseu, perquè la llimonada n’agafarà bastant el gust!
Ingredients (per 1’5 l aprox.)
– 4 llimones grosses
– 1 llima
– 1 litre d’aigua
– Alfàbrega
– Xarop (100 g de sucre + 150 ml d’aigua)
Preparació
Comencem preparant el xarop posant en un cassó l’aigua i el sucre a foc lent. Hi posem també unes tires de pell de llimona i llima. Quan el sucre s’hagi desfet bé apaguem el foc i deixem que es refredi.
Espremem les llimones i la llima i en colem el suc dins de l’ampolla o gerra on guardarem la llimonada. Hi afegim el xarop ja fred, junt a les peles (en vam afegir unes quantes més que teníem reservades).
Acabem d’omplir el recipient, amb litre d’aigua aproximadament, i hi posem unes fulles d’alfàbrega al gust (agafarà bastant de sabor, us avisem!)
Ho posem a la nevera i la servim sempre ben freda, acompanyada d’uns glaçons.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Ara ja sé qui s’ha emportat l’alfàbrega que jo no he trobat al súper per a la meva crema de tomàquet, je, je,
Segur que aquesta llimonada ha de ser ben refrescant. Bona proposta!.
M'agradaM'agrada
ole, ole!!!!! quina llimonada més fresqueta!!! gràcies guapos, la propera vegada hi posaré alfàbrega!!! per cert, que jo no havia vist els cóctels de préssec!!! quan deiem que quedavem???? petonets bonics meus
M'agradaM'agrada
Saps que jo tb la volia fer amb alfàbrega?? L’havia vist a una revista extrangera pero no recordava quina ^^U Total, vaig fer aquella (que estava molt bona, per cert). Però ara, ja tindré una niva recepta!! Que refrescant :)
Petonets
M'agradaM'agrada
És la meva preferida!!! És que m’encanta el toc de l’alfàbrega a tot arreu . . .
M'agradaM'agrada
sí, sí, a mí me encanta este traguito. Y en todas sus variantes, con jengibre, con miel, con limas… cualquiera es bien aceptada por mi paladar, jeje
M'agradaM'agrada
mmm quina bona pinta! ha de ser súper refrescant! a veure si la provo. Jo la sol fer amb herba sana.
Petons!
M'agradaM'agrada
Fresca y deliciosa!!!!
Me la apunto :D
Besiños.
M'agradaM'agrada
Doncs aquest toc d’alfàbrega ha de ser ben bona! m’ho apunto per provar-ho!! petons
M'agradaM'agrada
Ostres… quin descans!!! I jo que em pensava que era la última en publicar!!!
M’encanta aquest toc amb l’alfabrega!!! Superestiuenca!!!
Ja estic impacient per saber que ens proposareu aquest proxim repte!!!
M'agradaM'agrada
De verdad que está riquísima. La he probado y me encantado. Gracias.Un buen refresco para terminar de pasar estas calores. Saludos
M'agradaM'agrada
Ostres!!!
Nunca se me hubiera ocurrido ponerle albahaca.
Debe estar deliciosa.
Petons
M'agradaM'agrada
Que fresqueta que ha de ser, amb la calor d’aquets darrers dies…
A veure si publico la meva aviat!
Petonets.
M'agradaM'agrada
albahaca eh… mmmm buena idea!
M'agradaM'agrada
Et fa res si t’agafo un got? Queda molt refrescant amb l’alfàbrega.
Petons.
M'agradaM'agrada
Mmmmmmm!! quina llimonada més fresqueta i perfumada!! Nosaltres acabem d’arribar però ja tenim la nostra al cap. Quina calor!!!
Petonets
M'agradaM'agrada
Mmmm….podria afegir aquesta llimonada al meu kit de supervivència diari contra la calor, no??? ;DDDD
La pròxima vegada afegiré alfàbrega a la llimonada a veure com em surt.
Petons guapos!
M'agradaM'agrada
M’encanten les llimonades, amb totes les seves variants…
Acostumava a posar-li menta, ara ho provaré amb l’alfàbrega!
Petons
M'agradaM'agrada
Hola guapos! Ja sóc (mig) aquí! Quina opció més refrescant per la tornada. Per favor, amb aquesta xafogor de Barna s’agraeix que et refresquin la vista i el gust amb aquesta opció tan fresqueta i deliciosa. M’encanta l’alfàbrega! Quan la provi hauré de vigilar en no propassar-me. Molts petonets!!
M'agradaM'agrada
Una proposta ben refrescant que segur que ajuda a passar millor aquestes calors tan intenses, el toc d’alfàbrega és genial!
M'agradaM'agrada
Me encataa el toque de lima pero lo que me ha sorprendido son las hojas de albahaca, con lo que me gusta ¡tengo que probarla!
M'agradaM'agrada
Aromatitzada amb alfàbrega em sembla una proposta molt interesant, no n’ he fet mai així.
M'agradaM'agrada
Que fresqueta i bona!!! no se m’havia acudit això de fer un xarop amb el sucre, bona pensada.
Petons
M'agradaM'agrada
¡qué sed me ha dado!! tengo que probar ese toque de albahaca!
M'agradaM'agrada
Molt bona la proposta! la veritat és que el toc d’alfàbrega la fa no només més fresqueta, però a més és més digestiva! i el punt de llima li deu quedar perfecte!!! :)
M'agradaM'agrada
No, no faig xarop, molt malament! Però es que hi poso poquet sucre. Em perdoneu, oi?
Moltíssimes gràcies per participar al memòries.
M'agradaM'agrada
Una limonada estupenda! Quería comentaros que siempre sigo vuestras recetas del 15, pero como sólo publico dulces y estrictamente los martes no he he unido a vuestra iniciativa. En cualquier caso es genial! Besos
M'agradaM'agrada