Llimonada d’alfàbrega

Després d’un mes de juliol més tardorenc que altra cosa, durant aquest agost sembla que l’estiu ha vingut per quedar-se. I què millor que una bona llimonada feta a casa per refrescar-se durant aquests dies tant xafogosos?

Precisament aquest mes, des de “Memòries d’una cuinera” ens han proposat elaborar llimonades, i per això us portem aquesta recepta, una mica més elaborada que la típica i ràpida “aigua+llimona+sucre”, però que val la pena invertir-hi uns minuts més doncs la diferència en el resultat serà notable.

El sucre el dissoldrem per separat en un xarop, cosa que segurament ja feu molts, i que evita trobar-nos trossos de sucre sense desfer en mig de la llimonada. També hi hem posat un toc de llima, i a més a més l’hem aromatitzada amb alfàbrega, que li dona un punt refrescant boníssim. Això sí, vigileu la quantitat que n’hi poseu, perquè la llimonada n’agafarà bastant el gust!

Ingredients (per 1’5 l aprox.)

– 4 llimones grosses

– 1 llima

– 1 litre d’aigua

– Alfàbrega

– Xarop (100 g de sucre + 150 ml d’aigua)

Preparació

Comencem preparant el xarop posant en un cassó l’aigua i el sucre a foc lent. Hi posem també unes tires de pell de llimona i llima. Quan el sucre s’hagi desfet bé apaguem el foc i deixem que es refredi.

Espremem les llimones i la llima i en colem el suc dins de l’ampolla o gerra on guardarem la llimonada. Hi afegim el xarop ja fred, junt a les peles (en vam afegir unes quantes més que teníem reservades).

Acabem d’omplir el recipient, amb litre d’aigua aproximadament, i hi posem unes fulles d’alfàbrega al gust (agafarà bastant de sabor, us avisem!)

Ho posem a la nevera i la servim sempre ben freda, acompanyada d’uns glaçons.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Còctels de préssec

 

 

 

 

 

 

 

 

26 pensaments sobre “Llimonada d’alfàbrega

  1. Glòria diu:

    Ara ja sé qui s’ha emportat l’alfàbrega que jo no he trobat al súper per a la meva crema de tomàquet, je, je,

    Segur que aquesta llimonada ha de ser ben refrescant. Bona proposta!.

    M'agrada

  2. judith diu:

    ole, ole!!!!! quina llimonada més fresqueta!!! gràcies guapos, la propera vegada hi posaré alfàbrega!!! per cert, que jo no havia vist els cóctels de préssec!!! quan deiem que quedavem???? petonets bonics meus

    M'agrada

  3. Anna Barri diu:

    Saps que jo tb la volia fer amb alfàbrega?? L’havia vist a una revista extrangera pero no recordava quina ^^U Total, vaig fer aquella (que estava molt bona, per cert). Però ara, ja tindré una niva recepta!! Que refrescant :)
    Petonets

    M'agrada

  4. Sole diu:

    sí, sí, a mí me encanta este traguito. Y en todas sus variantes, con jengibre, con miel, con limas… cualquiera es bien aceptada por mi paladar, jeje

    M'agrada

  5. Mglòria diu:

    Ostres… quin descans!!! I jo que em pensava que era la última en publicar!!!

    M’encanta aquest toc amb l’alfabrega!!! Superestiuenca!!!
    Ja estic impacient per saber que ens proposareu aquest proxim repte!!!

    M'agrada

  6. Paula diu:

    Mmmm….podria afegir aquesta llimonada al meu kit de supervivència diari contra la calor, no??? ;DDDD
    La pròxima vegada afegiré alfàbrega a la llimonada a veure com em surt.
    Petons guapos!

    M'agrada

  7. Montse de Sants (a bell bulto) diu:

    Hola guapos! Ja sóc (mig) aquí! Quina opció més refrescant per la tornada. Per favor, amb aquesta xafogor de Barna s’agraeix que et refresquin la vista i el gust amb aquesta opció tan fresqueta i deliciosa. M’encanta l’alfàbrega! Quan la provi hauré de vigilar en no propassar-me. Molts petonets!!

    M'agrada

  8. L&C diu:

    Molt bona la proposta! la veritat és que el toc d’alfàbrega la fa no només més fresqueta, però a més és més digestiva! i el punt de llima li deu quedar perfecte!!! :)

    M'agrada

  9. Ana. Sweet 180° diu:

    Una limonada estupenda! Quería comentaros que siempre sigo vuestras recetas del 15, pero como sólo publico dulces y estrictamente los martes no he he unido a vuestra iniciativa. En cualquier caso es genial! Besos

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.